ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Από τι στιγμή που το βλέπει στα ΕΛΤΑ σημαίνει γερμανικό ταχυδρομείο και όχι DHL courier οπότε μέσω ΕΛΤΑ γίνονται όλα, και νομίζω παραλαμβάνεις με από ΕΛΤΑ και όχι ΕΛΤΑ κουριερ

Το βλεπω και στο elta tracking και στο elta courier tracking. Υπεθεσα ελτα courier διοτι οταν ειχα αγορασει απο amazon marketplace με αποστολη dhl μου το ειχε φερει elta courier. Παντως αν τελικα ερθει με "κανονικο" ελτα - ταχυδρομο... αν ερθει σε κανενα 10 ημερο να ειμαι ευχαριστημενος

Το βλεπω και στο elta tracking και στο elta courier tracking. Υπεθεσα ελτα courier διοτι οταν ειχα αγορασει απο amazon marketplace με αποστολη dhl μου το ειχε φερει elta courier. Παντως αν τελικα ερθει με "κανονικο" ελτα - ταχυδρομο... αν ερθει σε κανενα 10 ημερο να ειμαι ευχαριστημενος

Το ίδιο σύστημα είναι και στα ΕΛΤΑ και στα ΕΛΤΑ κουριερ, για αυτό το βλέπεις και εκεί, μπορεί να είναι και με ΕΛΤΑ κουριερ δεν είμαι σίγουρος αλλά από τι στιγμή που είναι με απλό ταχυδρομείο πιθανότερο μου κάνει τα ΕΛΤΑ

τα ΕΛΤΑ κουριερ συνηθως ειναι γρηγορα, πριν λιγο καιρο παρελαβα δεμα απο Γαλλια σε 2-3 εργασιμες.

τα ΕΛΤΑ κουριερ συνηθως ειναι γρηγορα, πριν λιγο καιρο παρελαβα δεμα απο Γαλλια σε 2-3 εργασιμες.
Άρα θα είναι κανονικό ΕΛΤΑ, οπότε κλαφτα χαραλαμπε

αν εχεις το tracking number παρε τηλεφωνο στο 210 5245619 (ΕΛΤΑ κουριερ) να ρωτησεις

Η παραμύθα πάει σύννεφο!! Το αντικείμενο φαίνεται να φεύγει από την Ολλανδία στις 19/9 και να μπαίνει στην Ελλάδα 40 μέρες μετά (29/10). Τα ίδια και απαράλλακτα έκαναν και στην δική μου περίπτωση (έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ). Εν τω μεταξύ, αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν ένα αντικείμενο να βολοδέρνει για έναν ολόκληρο μήνα στον ''αέρα''. Όταν, λοιπόν, μπήκα στο site της singapore για να τσεκάρω την παραγγελία, μου έδειχνε ότι το αντικείμενο βρισκόταν στην Ελλάδα 3 μέρες μετά την παραγγελία!!! Μιλάμε για τεράστιους απατεώνες. Όταν το ανέφερα στον διευθυντή του κέντρου διανομής, μου είπε ότι προφανώς πρόκειται για λάθος. Κανένα απολύτως λάθος...απλοί απατεώνες.

Άρα μούφα αυτό που γράφουν τα NLpost ότι έφτασε εδώ στις 22/09 ; Πάντως πήρα και τα ΕΛΤΑ δυό φορές και μου επιβεβαίωσαν ότι είναι εδώ από 22/09 και περιμένει σε τσουβάλια στο αεροδρόμιο να εκτελωνιστεί.....

Capture.JPG

αν εχεις το tracking number παρε τηλεφωνο στο 210 5245619 (ΕΛΤΑ κουριερ) να ρωτησεις

πηρα, μου ειπαν να παρω στο 11120 και οταν εδωσα tracking (βασικα, με το που ειπα το RM στην αρχη) μου ειπε οτι ειναι κανονικο ΕΛΤΑ. Ευχαριστω πολυ παντως!

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Άρα μούφα αυτό που γράφουν τα NLpost ότι έφτασε εδώ στις 22/09 ; Πάντως πήρα και τα ΕΛΤΑ δυό φορές και μου επιβεβαίωσαν ότι είναι εδώ από 22/09 και περιμένει σε τσουβάλια στο αεροδρόμιο να εκτελωνιστεί.....

View attachment 145817

Δεν ισχύει οτι ειναι εδω απο τις 22. Ειναι λαθος στο συστημα της NL Post. Σε καθε αποστολή τα ιδια γράφουν.
Απλα διαβάζουν την ιδια περιγραφη και οι των ΕΛΤΑ οποτε απαντάνε παρόμοια.

Υπάρχει κάποια λίστα που να αναγράφει το πως κοστολογεί το τελωνείο το κάθε προιόν;
πχ μία ip camera την οποια εχω παρει με 35, πόσο την κοστολογεί;

Επισης αν επιλέξουμε Βελγιο στο gearbest παλι ειναι δωρεαν βλέπω.
Αρα μηπως ειναι τυχαιο, όπως ήταν παλαιότερα η Ολλανδία;

Υπάρχει κάποια λίστα που να αναγράφει το πως κοστολογεί το τελωνείο το κάθε προιόν;
πχ μία ip camera την οποια εχω παρει με 35, πόσο την κοστολογεί;

Επισης αν επιλέξουμε Βελγιο στο gearbest παλι ειναι δωρεαν βλέπω.
Αρα μηπως ειναι τυχαιο, όπως ήταν παλαιότερα η Ολλανδία;

15 + 24%*35 = ...

Σε νεες αγορές μονο Belgium post. Και πιο γρηγορα θα έρθει, και μαλλον χωρίς τελωνείο, και σε περιπτωση αυτού αν δεν υπάρχει επιλογη EU Express και η αγορα εχει γινει με affiliate δικο μας η gearbest θα πληρώσει τα εξοδα του τελωνείου (μεχρι νεοτέρας)

Εννοεις οτι οι τελωνιακοι τιμολογούν με αυτό που γράφει στο πακέτο;
Αν εγω πω στον πωλητη να γραψει 10 ευρω για την καμερα, με 10 ευρω θα υπολογίσουν το κόστος;
Εχω την εντυπωση οτι κοιτάνε κάποια λίστα και βγαζουν τα κόστη

Δεν ισχύει οτι ειναι εδω απο τις 22. Ειναι λαθος στο συστημα της NL Post. Σε καθε αποστολή τα ιδια γράφουν.
Απλα διαβάζουν την ιδια περιγραφη και οι των ΕΛΤΑ οποτε απαντάνε παρόμοια.

Είσαι σίγουρος για αυτό; Δηλαδή το πακέτο ήταν όντως στο δρόμο για 37 ημέρες μέχρι να φτάσει Ελλάδα;

Ο Μωυσής πιο γρήγορα περπάταγε.. :D

Είσαι σίγουρος για αυτό; Δηλαδή το πακέτο ήταν όντως στο δρόμο για 37 ημέρες μέχρι να φτάσει Ελλάδα;

Ο Μωυσής πιο γρήγορα περπάταγε.. :D

Δηλαδη πιστευεις οτι το εστειλαν δωρεαν σε 3 ημέρες? :Banane0:

Πιστεύω ότι το πακέτο έφυγε στις 20/9 και έφτασε στο αεροδρόμιό μας στις 22/9. Λογικό, με αεροπλάνο έρχεται. Μετά πέρασαν 37 ημέρες μέχρι να φτάσουν σε αυτό οι σκληρά εργαζόμενοι Δ.Υ. μας.

Ξέρω ότι ο,τι φακέλλους έχω στείλει σε οποιαδήποτε χώρα με απλό ταχυδρομείο, το αργότερο σε 7 ημέρες φτάνουν στον προορισμό τους (προς Ευρώπη μάλιστα κάνουν 2-3 εργάσιμες). Μόνο ότι έρχεται εδώ τρώει τέτοια καθυστέρηση.

15 + 24%*35 = ...

Σε νεες αγορές μονο Belgium post. Και πιο γρηγορα θα έρθει, και μαλλον χωρίς τελωνείο, και σε περιπτωση αυτού αν δεν υπάρχει επιλογη EU Express και η αγορα εχει γινει με affiliate δικο μας η gearbest θα πληρώσει τα εξοδα του τελωνείου (μεχρι νεοτέρας)

Στο site των ΕΛΤΑ αναφέρει αναλυτικά τον τιμοκατάλογο. Μέχρι 22 δεν έχει ΦΠΑ και δασμούς από 22-150 μόνο ΦΠΑ και από εκεί και πάνω έχει και δασμούς και ΦΠΑ. Η τιμή αναφέρεται στο σύνολο (κόστος αντικειμένου και αποστολής)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στο site των ΕΛΤΑ αναφέρει αναλυτικά τον τιμοκατάλογο. Μέχρι 22 δεν έχει ΦΠΑ και δασμούς από 22-150 μόνο ΦΠΑ και από εκεί και πάνω έχει και δασμούς και ΦΠΑ. Η τιμή αναφέρεται στο σύνολο (κόστος αντικειμένου και αποστολής)

Στα 22 συμπεριλαμβάνεται και οποιο κόστος μεταφορικών.
Επίσης, επειδη ο καθε κινεζος μπορει να γραφει απεξω gift η 20$ δεν σημαίνει οτι οι τελωνειακοί μας ειναι ηλίθιοι. Θα κανουν αυτοι εκτίμηση του προιοντος (κατι που μπορεί να ειναι και καλο και κακο)

Αυτό ρωταω.
Η εκτιμηση του τελωνειακου ειναι καθαρα προσωπικη ή υπάρχει κάποια λίστα που συμβουλεύεται;
Βλεπει κινητο τηλεφωνο, πόσο το χρεώνει;
Καθεται και το googlαρει και βαζει τιμη ή του έχουν δώσει για τηλέφωνο 80 ευρω πχ κοστος;

Συμφωνώ, λέει παρακάτω ότι άμα αμφισβητείς το κόστος εκτελωνισμού μπορείς να τους στείλεις αποδεικτικά αγοράς. Έχω κι εγώ δυο αποστολές από 3-10 και 13-10 που περιμένω

Αυτό ρωταω.
Η εκτιμηση του τελωνειακου ειναι καθαρα προσωπικη ή υπάρχει κάποια λίστα που συμβουλεύεται;
Βλεπει κινητο τηλεφωνο, πόσο το χρεώνει;
Καθεται και το googlαρει και βαζει τιμη ή του έχουν δώσει για τηλέφωνο 80 ευρω πχ κοστος;

Σιγουρα υπάρχει λίστα ανα είδος. Αν δουνε ομως iphone 7 απο ebay δεν θα το βαλουν στην ιδια κατηγορια με το meizu ...