ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Μολις τωρα επεστρεψα απο το ταχυδρομειο που πηγα να παραλαβω το δεμα.
Ο ταμιας εξυπηρετικότατος αλλα δεν ειχε ιδεα το πως βγαινουν οι τιμες.
Χρεωνουν οτι γραφει το χαρτι απο τον τελωνιακο.
Το πακετο ανοιγμενο και ενω ο κινεζος εγραφε adapter 5USD κοστος, το αυτοκόλλητο του τελωνιακου γραφει tvbox 30 ευρω.
Καλό είναι λοιπον να λεμε στον κινεζο να αναγραφεται πλέον το σωστό κόστος και να μην αφήνουμε τον τελωνιακο να αποφασιζει μονος του.
Δηλαδή αν εγραφε το πακετο 20 ευρώ, μπορεί και να την γλυτωνα.
Οπως κι αν καποιος αγορασει ενα τηλεφωνο. Αν γραφει xiaomi 100 ευρω ενω το τηλεφωνο κανει 200, μπορει να μας το χρεωσει με 100 ευρω επειδη το γραφει και να μην μπει στην διαδικασια να το "ψαξει"
 
Αυτό ρωταω.
Η εκτιμηση του τελωνειακου ειναι καθαρα προσωπικη ή υπάρχει κάποια λίστα που συμβουλεύεται;
Βλεπει κινητο τηλεφωνο, πόσο το χρεώνει;
Καθεται και το googlαρει και βαζει τιμη ή του έχουν δώσει για τηλέφωνο 80 ευρω πχ κοστος;

Σε όλα τα τελωνεία υπάρχει επίσημα λίστα με ΟΛΑ τα προϊόντα με τιμές. Αν δεν υπάρχει ακριβώς το ίδιο μοντέλο βάζουν ένα παραπλήσιο. Σε κανένα google δεν κάθεται να δει.
 
δεν θα ηταν προτιμοτερο να ζητανε αν εχει καποιος αποδειξη πληρωμης να την προσκομισει; πχ αγοραζεις ενα refurbished κινητο η καποιο χαλασμενο για ανταλλακτικα, γιατι να κοστολογησουν σαν καινουργιο;
 
Καλησπέρα σε όλους. Αν και αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποια παραγγελία που να εκκρεμεί θέλω να μοιραστώ την εμπειρία που είχα παλιότερα μαζί σας. Αφορμή στάθηκε το ποστ του συνφορουμιτη που ανέφερε ότι το τρακ της nl post και γενικά μπορώ να πω όλων των post (εκτός των ΕΛΤΑ όταν περιμένουμε παραγγελία) είναι από ευχολόγια έως ψεύτικα.
Το Απρίλιο του 16 είχα παραγγείλει κινητό τηλέφωνο από γνωστό και έμπιστο κατάστημα στη Κίνα (όχι από τα μεγάλα). Η παραγγελία εξελισσόταν κανονικά, παραλαβή tr. number, αποστολή από τη ξένη χώρα, ταξίδι μιας εβδομάδας και τέλος άφιξη στη Ελλάδα. Όλα αυτά σύμφωνα με το τρακ της Singapore post. Στο τρακ των ΕΛΤΑ βέβαια η τελευταία κίνηση ήταν το γνωστό "αποστολή αντικειμένου στο εξωτερικό, Σιγκαπούρη".
Μέχρι τώρα όλα καλά, άρχισαν να περνάνε οι μέρες, έγιναν εβδομάδες και φτάσαμε στους 2.5 μήνες. Συζητήσεις επί συζητήσεων σε γνωστό φόρουμ τηλεφωνίας, οι "τεμπέληδες" δημόσιοι υπάλληλοι που δεν ανοίγουν τα δέματα, οι" γνώστες " του στυλ αν δεν είσαι έτοιμος να περιμένεις 5 χρόνια να μην παραγγέλνεις από Κίνα εγώ αγόραζα από ebay όταν είχε μόνο 2 τσατσαρες μέσα, και οι "χομπιστες" που μας απέτρεπαν να κάνουμε refund γιατί θα κόψει ο Κινέζος να στέλνει Ελλάδα και τι θα κάνουμε μετά (εννοούσαν τι θα κάνουμε εμείς που αγοράζουμε 200 συσκευές το μήνα και βγάζουμε μεροκάματο πουλώντας με 50 ευρώ καπέλο στις αγγελίες των αυπνων).
Τέλος και refund έγιναν κανονικά και οι συσκευές ποτέ δεν ήρθαν στα χέρια μας και ο λόγος ήταν απλός. Είχαν κλαπεί στη Σιγκαπούρη. Το παραδέχτηκε η εταιρεία με δελτίο τύπου και ζήτησε συγγνώμη. Ναι είχαν κλαπεί στη Σιγκαπούρη τα προϊόντα που το τρακ της sg post έδειχνε ότι όχι μόνο φύγανε αλλά φτάσανε και Ελλάδα.
Από τότε δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα μα κανένα τρακ, αν δεν το δω με τα μάτια μου στο ΕΛΤΑ τρακ δεν πιστεύω τίποτα. Τώρα όσον αφορά τις καθυστερήσεις στα τελωνεία είναι μια άλλη συζήτηση, τότε ήταν ακόμα χρυσές εποχές και τελωνείο πλήρωνες μόνο με DHL η ems.

Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Άρα μούφα αυτό που γράφουν τα NLpost ότι έφτασε εδώ στις 22/09 ; Πάντως πήρα και τα ΕΛΤΑ δυό φορές και μου επιβεβαίωσαν ότι είναι εδώ από 22/09 και περιμένει σε τσουβάλια στο αεροδρόμιο να εκτελωνιστεί.....

View attachment 145817

Καθόλου μούφες δεν γράφουν!! Επομένως, αν στο επιβεβαιώνουν και τα ΕΛΤΑ ότι το αντικείμενο βρίσκεται στην Ελλάδα από 22/9 (όπως λένε και οι Ολλανδοί), γιατί γράφουν στο σάιτ ότι βρίσκεται στην Ελλάδα μετά από 40 μέρες? (29/10)

Γιατί είναι για κλωτσιές...
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Δεν ισχύει οτι ειναι εδω απο τις 22. Ειναι λαθος στο συστημα της NL Post. Σε καθε αποστολή τα ιδια γράφουν.
Απλα διαβάζουν την ιδια περιγραφη και οι των ΕΛΤΑ οποτε απαντάνε παρόμοια.

Ήθελα να ήξερα...διαβάζεις καθόλου τα ποστ ή μπαίνεις και απλά γράφεις?

Και η NL κάνει τα ίδια, και η Singapore τα ίδια κάνει, και αυτός που έχει δίκιο είναι τα ΕΛΤΑ? 40 μέρες στον αέρα? Καλά...
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ήθελα να ήξερα...διαβάζεις καθόλου τα ποστ ή μπαίνεις και απλά γράφεις?

Και η NL κάνει τα ίδια, και η Singapore τα ίδια κάνει, και αυτός που έχει δίκιο είναι τα ΕΛΤΑ? 40 μέρες στον αέρα? Καλά...

Δοκίμασες ποτέ σου να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις που είναι το δέμα? Σε 2 ημέρες ούτε με dhl δεν έρχεται.
Αυτά γινόντουσαν και προ νέων μέτρων, δεν είναι φρέσκα νέα.

Εδώ μπαίνεις πχ στην dpd uk ,σου δειχνει ότι το δέμα είναι Southall και στο mail σου απαντανε ότι δεν έχουν παραλάβει το αντικείμενο από τον πελατη/μαγαζί.

Επίσης λάθος είναι ότι τα δέματα έρχονται πάντα απευθείας Ελλάδα. Πολλές φορές πάνε και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και έρχονται οδικώς.

Μια χαρα γνωρίζω και μια χαρά διαβάζω.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Δοκίμασες ποτέ σου να πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις που είναι το δέμα? Σε 2 ημέρες ούτε με dhl δεν έρχεται.
Αυτά γινόντουσαν και προ νέων μέτρων, δεν είναι φρέσκα νέα.

Εδώ μπαίνεις πχ στην dpd uk ,σου λέει ότι το δεν είναι Southall και στο mail σου απαντανε ότι δεν έχουν παραλάβει το αντικείμενο από τον πελατη/μαγαζί.

Μια χαρα γνωρίζω και μια χαρά διαβάζω.


Πάλι απαντάς άλλα αντί άλλων...ξαναμανά...

Το ποστ 293 το διάβασες? Την απάντηση που έδωσα στον Τάσο 3 ποστ πιο κάτω, την διάβασες?

Παρακάτω...

Ποιος μίλησε για το πότε παραλαμβάνεις? Η όλη κουβέντα γίνεται για το τι γράφουν στο σάιτ τους τα ΕΛΤΑ. Δεν είναι πρώτη φορά που γράφουν ψέμματα, ούτε η τελευταία αφαλώς, για το πότε το δέμα μπαίνει στην χώρα μας.
 
Είχε πετύχει το μάτι μου μία εικόνα από το gearbest οπου εξηγουσε τον τροπο αποστολης και τα ωφέλη της κάθε επιλογής.
Εχω φάει το forum και δεν την βρισκω.
Ξέρετε που είναι για να την στείλω σε κάποιον φίλο;
 
Μου φαίνεται κουλό να γράφουν τα tracking sites άκυρες πληροφορίες. Ο λόγος είναι ότι τα status δεν γράφονται "χειροκίνητα" από κάποιον που μπορεί να δακτυλογραφήσει λάθος έναν αριθμό αλλά αυτοματοποιημένα σκανάροντας το tr. number. Πως λοιπόν μπορεί να γίνει λάθος? Άσε που αν για κάποιο λόγο το σκάνερ χτυπούσε λάθος αριθμό θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να τύχει αυτός ο αριθμός να έχει προορισμό επίσης την Ελλάδα.
 
Είχε πετύχει το μάτι μου μία εικόνα από το gearbest οπου εξηγουσε τον τροπο αποστολης και τα ωφέλη της κάθε επιλογής.
Εχω φάει το forum και δεν την βρισκω.
Ξέρετε που είναι για να την στείλω σε κάποιον φίλο;

Οκ το βρηκα
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Πάλι απαντάς άλλα αντί άλλων...ξαναμανά...

Το ποστ 293 το διάβασες? Την απάντηση που έδωσα στον Τάσο 3 ποστ πιο κάτω, την διάβασες?

Παρακάτω...

Ποιος μίλησε για το πότε παραλαμβάνεις? Η όλη κουβέντα γίνεται για το τι γράφουν στο σάιτ τους τα ΕΛΤΑ. Δεν είναι πρώτη φορά που γράφουν ψέμματα, ούτε η τελευταία αφαλώς, για το πότε το δέμα μπαίνει στην χώρα μας.

Δεν καταλαβαινω γιατι να εχω περισσοτερη εμπιστοσυνη στον ξενο μεταφορεα ή αποστολεα: εχω τρακινγκ απο Σιγκαπουρη που το track17 και το Singapore Post εδειχνε αφιξη Ελλαδα 24 ωρες μετα (!!!).

Ειναι δυνατον να πιστεψω αυτο το πραγμα;
Φυσικα η πραγματικοτητα ηταν αφιξη Ελλαδα περιπου 40 μερες μετα και η οποια φανηκε σωστα στο συστημα των ΕΛΤΑ.
 
Ναι, ναι...όλοι οι αλλοδαποί μεταφορείς (από διάφορες χώρες) έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους για να πλήξουν το πρεστίζ των ΕΛΤΑ.

ΥΓ

Ναι, είναι δυνατόν να το πιστέψεις. Δίνεται η παραγγελία, πάει το μαραφέτι στο αεροδρόμιο, το παίρνει το αεροπλάνο και το φέρνει. Είναι πιο εύκολο να πιστέψεις αυτό παρά το ότι βολοδέρνει στα σύννεφα για 1 μήνα.
 
Από γνωστό που έχει ηλεκτρονικό κατάστημα ξέρω ότι τα tracking number δεν τα δίνει ο ΕΛΤΑ όταν κατατίθεται το δέμα, αλλά το κατάστημα τα προμηθεύεται μαζικά. Ο φίλος μου τα παίρνει σε εκατοντάδες. Από τη στιγμή που τα ΕΛΤΑ δώσουν το tracking number, αυτό εμφανίζεται στο σύστημα, ακόμα κι αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί!

Εγώ ξέρω ότι τα δέματα από την Αγγλία (που δεν έχουν καμμία καθυστέρηση σε τελωνείο) έρχονται συστηματικά στο σπίτι μου 2 έως 5 μέρες αργότερα από την τελική ημερομηνία που λέει το Άμαζον. Αντίθετα, τα δικά μου γράμματα προς την Αγγλία φτάνουν σε 3 εργάσιμες μέρες. Για να μην πώ ότι έχω πληρώσει δύο φορές στα ΕΛΤΑ για απόδειξη παραλαβής σε συστημένο που έχω στείλει στο εξωτερικό και δεν την έλαβα ποτέ.
 
Παραλαβή σήμερα Zidoo X8 από Gearbest. Παραγγελία 17/10 με EU Express και κόστος 17 ευρώ. Παραλαβή σήμερα 3/11 από ACS κατευθείαν στο σπίτι χωρίς επιπλέον χρέωση. Πλέον ξεκινάμε το σετάρισμα.
 
Παραγγελία κινητού τηλεφώνου από Gearbest 26/9 με EU Express.Δάρκεια παράδοσης 38 ημέρες.
Η διαδρομή διαβάζεται από κάτω προς τα πάνω:

2017-11-03 22:24 Alimos, The parcel has been delivered, signed for by ............
2017-11-03 15:58 Alimos, Your parcel has arrived at the local delivery depot
2017-11-03 15:58 Alimos, Your parcel is on the vehicle for delivery
2017-11-03 12:17 Athina, The parcel is in transit on its way to its final destination.
2017-11-03 01:04 Thessaloniki, The parcel is in transit on its way to its final destination.
2017-11-02 23:42 Thessaloniki, The parcel is in transit on its journey to local delivery destination. Track your parcel here for regular updates.
2017-10-30 23:39 Hub Sofia, The parcel is in transit on its journey to local delivery destination. Track your parcel here for regular updates.
2017-10-27 18:20 Budapest, The parcel is in transit on its journey to local delivery destination. Track your parcel here for regular updates.
2017-10-26 06:45 International Gateway, Your parcel has left the United Kingdom and is on its way to Greece
2017-10-26 06:44 International Gateway, We have your parcel and it's on its way to our depot
2017-10-26 03:06 Hub 3 - Bham, Your parcel has left the United Kingdom and is on its way to Greece
2017-10-26 03:05 Hub 3 - Bham, We have your parcel and it's on its way to our depot
 
Τα tracking number που εμφανίζονται μια χαρά δουλεύουν (αυτόματοι κωδικοί σε ομάδες δεμάτων είναι δεν ταξιδεύουν ατομικά ) , η διαφορά είναι οτι κάποια πχ ενεργοποιούνται οταν μπούνε στη χώρα προορισμού (ή το ανάποδο) ή σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις κολλάνε σε μια κατάσταση λόγο κάποιου προβλήματος (πχ σκάσανε μπαταρίες σε αεροπλάνο το αεροπλάνο κατέβασε τα δέματα αλλα δεν παρέλαβε κανείς απο τους παραλήπτες μέχρι νεοτέρας, αυτό είναι 1 γεγονός που πολύ μετά ενημέρωσαν )

Το μεγάλο πρόβλημα έρχεται στα τελωνεία μας (πχ Ελ. Βενιζέλος ) γιατί ενώ απο πάντα υπήρχε λίγο προσωπικό (και χωρίς πολύ όρεξη να βοηθήσουν / συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους τις περισσότερες φορές ) με το που αρχίσαμε να εισάγουμε τα πάντα και να περνάνε όλα προς έλεγχο εκτελονισμού κόλλησε το σύμπαν ,,,, για αρχή όλα τα σακιά περνάνε απο ανιχνευτές κλπ και κάποια δειγματολιπτικά περνάνε προς έλεγχο (μέσα σε αυτά δεν είναι τα "υποπτα προς χρέωση " αυτά πέρνουν το δρόμο τους ) θεωρητικά ελέγχονται όλα τα σακιά που έχουν μεσα δέματα απο προσωπικό , πρακτικά παίζει ρόλο το μέγεθος το βάρος ή δηλωμένη αξία , τώρα εαν για κάποιο λόγο το τελωνείο βάπτισε τη θήκη κινητού με αξία 5Ε τάμπλετ των 100Ε μπορείς να κάνεις ένσταση για επανέλεγχο αφού τους δείξεις οτι αποδεικτικά έχεις (απόδειξη , screenshot paypal , screenshot προιόντος κλπ ). Ετσι πάει , μιλάμε για τεράστιο όγκο εργασίας που πρεπει να βγάλουν επίσης μην ξεχνάμε οτι τα ΕΛΤΑ με το τελωνείο (μπορώ να πω σίγουρα για το Ελ. Βενιζέλος )
στην ουσία δεν εχουν τρόπο επικοινωνίας , εμείς μιλάμε με την εξυπηρέτηση στα Ελτά και μπορούν να δουν τα tracking number (πρακτικά το κάνουμε και μόνοι μας ) ενώ στο τελωνείο εαν δεν έχει ανοιχτεί ο σάκος απλά δεν έχουν εικόνα του τι περιέχει μέσα (προς ενημέρωση οτι "παιδιά τώρα ελέγχουμε αυτό ") .
 
Στα σάιτ των ΕΛΤΑ γράφει ότι μου έχουν αφήσει ειδοποίηση γιατί έγινε προσπάθεια για παράδοση.Δεν έχω κουνηθεί εκατοστό από το σπίτι δύο μέρες και μου έχουν αφήσει ειδοποίηση δύο απανωτές μέρες..λέει το σάιτ..Ούτε κουδούνι χτύπησε Ούτε σημείωμά υπάρχει πουθενά.Ότι να ναι και στην παράδοση? Τόσο πολύ βαριόταν ο ταχυδρόμος?

Same Sh1t...Different Day
 
Απλά για κάποιο λόγο δεν πέρασε ο ταχυδρόμος από σένα ή το άφησε καταλαθος σε διπλανή πολυκατοικία...
Μια και εχεις το track number γιατι δεν πας απο το ταχυδρομιο?
 
Last edited: