ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

...Τελικα οτι περιμενα απο gearbest με Netherlands Registered(PDM) ηρθαν χωρις κανενα προβλημα με τελωνιο, και μαλιστα πολυ γρηγορα, περιπου 15 μερες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Καλησπερα σε όλους! Εκανα μια παραγγελια απο gearbest και μου εχουν στειλει εναν 20ψηφιο αριθμο ως order number, θελω να ελεγξω την πορεια της παραγγελιας αλλα με αυτον τον αριθμο δεν βρισκει τιποτα σε κανενα απο τα λινκς που εχετε βαλει παραπανω.. τι μπορω να κανω;;;;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Καλησπερα σε όλους! Εκανα μια παραγγελια απο gearbest και μου εχουν στειλει εναν 20ψηφιο αριθμο ως order number, θελω να ελεγξω την
πορεια της παραγγελιας αλλα με αυτον τον αριθμο δεν βρισκει τιποτα σε κανενα απο τα λινκς που εχετε βαλει παραπανω.. τι μπορω να κανω;;;;;;;

Θα σου στείλουν μέιλ το tracking.

Μπορείς να πας και στο "My Orders" > "Detail" και να το δεις από εκεί (εφόσον στο έχουν στείλει)

Γεια χαρά!
Ισχύει ακόμα το "Shipping Method: Priority Air Mail" από banggood για αποφυγή τελωνείου;
Έχω να κάνω καιρό αγορά από εκεί και έχω μείνει πίσω... :chinscratch:

Αποφυγή τελωνείου σημαίνει κλέβω την πατρίδα μου, ή/και τον έλληνα αντιπρόσωπο /κατάστημα που εισάγει νομίμως τα αντίστοιχα προϊόντα.

:rip::

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Αποφυγή τελωνείου σημαίνει κλέβω την πατρίδα μου, ή/και τον έλληνα αντιπρόσωπο /κατάστημα που εισάγει νομίμως τα αντίστοιχα προϊόντα.

:rip::

Όχι απαραίτητα. Μπορεί με συγκεκριμένο τρόπο αποστολής αυτά τα έξοδα να μην τα αναλαμβάνει ο αγοραστής άμεσα.

Πλέον όλα τα πακέτα περνάνε από το τελωνείο και το ελάχιστο τίμημα για τα μικρά πακέτα είναι 15 . Στη συνέχεια προσθέτεις και τον ΦΠΑ 24%(για να κερδίσει κάτι και η εφορεία μας) στην τελική αξία που περιλαμβάνει και το κόστος shipping (μεταφορικά).
Τα gifts είναι παλαιό κόλπο και αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι στο τελωνείο και ζητούν αποδείξεις πληρωμής και τιμές καταλόγου.
Είναι προτιμότερο να αγοράζουμε από Ελλάδα ή από χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Δηλαδη αν παρω κατι με 3 ευρω θα πληρωσω τελωνειο και φπα;

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εδώ και πολύ καιρό σταμάτησα αγορές εκτός ΕΕ.

Πολύ μεγάλος χρόνος αναμονής + υπερβολικά έξοδα δασμοί κλπ

Απ' ότι φαίνεται το μέτρο με το τελωνείο έπιασε. Ο κόσμος αποθαρρύνθηκε και δεν αγοράζει πια από Κίνα.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει ξεμπουκώσει τελείως το σύστημα των ΕΛΤΑ. Σήμερα παρέλαβα ένα πραγματάκι που είχα παραγγείλει από Κίνα από Ebay στις 17 Μαΐου. Ακριβώς 2 εβδομάδες έκανε. Απίστευτο.

Συστημένο η απλο;

Με τα σύστημενα είναι η πιο μεγάλη καθυστέρηση

Πάντως το τελευταίο 18μηνο όσα πήρα απο Ασια, είτε απλά είτε σύστημενα, έκαναν το λιγότερο 1.5 μήνα...

Και μιλάω για όλα σε κοστος +-10

Tο ίδιο προιόν (Xiaomi Roidmi car holder),15 ημερολογιακές από Gearbest με Belgium,17 ημέρες από ebay free shipping.
Άλλο προιόν-τράπουλες- 15 ημέρες από Aliexpress,19 ημέρες από ebay.
Kαι τα 2 unregistered.
Έχει ξεμπουκώσει εντελώς το σύστημα.