ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ο δικός μας εδώ στο Λαγονήσι (Αθήνα) δουλεύει κανονικά.Εννοείται ότι όταν μου φέρνει τα δεματάκια μου-και είναι πολλά- στο σπίτι,πάντα του δίνω το δωράκι του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ναι, που χάθηκε αυτή η ψυχή (ο ταχυδρόμος)
Μπορεί να έχουμε τον ίδιο.

Για την ΔΕΗ γράψου στο ηλεκτρονικό να μπαίνεις να τελειώνεις (γλυτώνεις και το ευρο! :flipout:)
Καλά και αυτοί στην ΔΕΗ μέχρι να συνεννοηθούμε πέρασαν τέσσερις μέρες και ακόμα περιμένω

Πήγα και ρώτησα. Δουλεύουν και με τους διανομείς με προσωπικό ασφαλείας, 3 για όλο το Κοντόπευκο στην Αγ. Παρασκευή. Συσσωρεύεται αλληλογραφία και άντε να παραλάβουμε. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πακέτα που έχουν πληρωθεί, κάποια και αρκετά μάλιστα. Θεωρώ ότι με την διανομή τουλάχιστον, το έχουν τραβήξει από τα μαλλιά. Θα έπρεπε να γίνεται κανονικά. Είδα έναν διανομέα να φεύγει, στην τσάντα πρέπει να είχε 20 κιλά λογαριασμούς ΔΕΗ.

Σήμερα μου ήρθε από τα ΕΛΤΑ ειδοποίηση να παραλάβω πακετάκι.
Κοιτάζοντας τον αριθμό αποστολής βλέπω πως πρόκειται για παραγγελία που είχα κάνει 1/12/19
Παραπάνω από τρεισήμισι μήνες.

Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να προβώ σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Δεν ξέρω αν θα έχει τύχη αλλά ειλικρινά, οι χρόνοι για παράδοση είναι πλέον τραγικοί και θα χειροτερέψουν αν συσσωρευτεί αλληλογραφία στις ΜΔ.

Είναι τραγική η κατάσταση, παρέλαβα σήμερα πακετάκι από Κίνα από 28/12/2019, ενώ διάφορα άλλα ψιλοπράγματα έχουν "εξαφανιστεί" και μου έχουν επιστραφεί τα χρήματα κατόπιν dispute στο Aliexpress. Κάποια άλλα φαίνονται "παρκαρισμένα" στο περιφερειακό κέντρο διανομής εδώ και 10+ μέρες. Σε σχετικό τηλεφώνημα, μου είπαν ότι με την 20ήμερη απεργία έγινε χαοτική η κατάσταση και θα πρέπει να κάνω υπομονή.

Τελικά οι καθυστερήσεις είναι λόγω κορονοϊού, λόγω απεργίας ή και τα δύο μαζί;

Υπάρχει κι ένα τρίτο γεγονός: σήμερα παρέλαβα 5 πακετάκια + καμιά 15αριά επιστολές. Ο ταχυδρόμος (που είδα για πρώτη φορά) μου είπε ότι δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις πολλών, με αποτέλεσμα να περνάνε πλέον πολύ πιο αραιά.

Επίσης αυτό που διαπίστωσα προσπαθώντας να δω τις διαδρομές των "εισαγωγών", είναι πως ότι πέρασε από Τουρκία με την ένδειξη "exported to destination country" μετά την Κωνσταντινούπολη αγνοείται η τύχη τους. Μάλλον τα πέρασαν για πρόσφυγες και τα σταμάτησαν... :bigcry:

Τα ίδια είπαν και σε εμένα. Σίγουρα μειώθηκε το προσωπικό αλλά όχι τόσο ώστε να υπάρχει η σημερινή κατάσταση. Θεωρώ πως είναι περισσότερο νταβατζιλίκι. Εγώ σήμερα πήγα και ζήτησα να κοιτάξουν για δέματα που δεν έχουν έλθει. Βρήκαν 2, αγνοούνται 3 και περιμένω κι ένα 4ο. Σε ερώτηση αν θα τα λάβω, η απάντηση είναι "δεν γνωρίζω"... Αύριο θα προχωρήσω σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ. Το θεωρώ απαράδεκτο αν και είμαι σίγουρος ότι η δικαιολογία θα είναι για τον κορονοϊό.

Γενικά με τα δέματα μέσω Τουρκίας μάλλον υπάρχει θέμα ερθε ένα μετά 3 μήνες που δεν πήγα να το πάρω γιατί είχε ουρά το ταχυδρομείο και βρηκα στο γραμματοκιβώτιο ένα το οποίο η παραγγελία ήταν 5 Νοεμβρίου και έγινε refund πριν ένα μήνα.

Καλησπέρα, τα ίδια και εδώ με παραγγελίες από Aliexpess τέλη Δεκεμβρίου 2019, παρέλαβα χθες 2 πακέτα. Τα είχαν στείλει με 'cainaio economy global' από ότι μπόρεσα να δω το tracking σε κάποια φάση φτάσαν Τουρκία πριν μήνες και μετά χαθήκαν τα ίχνη τους. Από ότι κατάλαβα αυτό το είδος αποστολής είναι του Aliexpress, οπότε αν κάποιος δεν θέλει να περιμένει μήνες ας μην το διαλέξει απλά.

Να ρωτησω αν ξερετε...
Απο τη στιγμη που περναει η προθεσμια παραδοσης απο ebay ποσο καιρο εχω για να ζητησω επιστροφη χρηματων; Δε θελω κατευθειαν γιατι ξερω οτι δε φταινε οι κινεζοι. Λογικα θα εχουν ερθει τα πραγματα και θα φταίνε τα ελτα.
Ευχαριστω

Αμέσως μετά την προθεσμία παράδοσης μπορείς να ανοίξεις case στο ebay και είτε ζητάς επιστροφή χρημάτων είτε αποστολή εκ νέου.

Εμένα όποτε έχω φτάσει σε αυτή την ενέργεια, μου επιστρέφουν αμέσως τα χρήματα

Οι προθεσμίες που δίνουν οι κινέζοι είναι πολύ παραπάνω από τα συνηθισμένα χρονικά όρια. Πχ εαν συνήθως μια αγορά κάνει 3-4 εβδομάδες για να έλθει, ο κινέζος δίνει χρόνο παράδοσης 3-10 εβδομάδες.

Ανοίγεις Case επιστροφής χρημάτων και εαν παρ' ολα αυτά έλθει το είδος, του τα δίνεις πίσω τα χρήματα (εγώ αυτό θα έκανα)

Το θεμα ειναι οτι ειναι καμια 10ρια πραγματα. Ειναι σιγουρο το φταιξιμο των ελτα.
Οκ. Θα περιμενω λιγο ακομα και θα κανω αυτο που λες (με μια μικρη καθυστερηση)

Μην αισθάνεσαι τύψεις.
Ρώτα τον πωλητη .."Δεν έχουν έλθει ακόμα τα πράγματα. Τι προτείνεις ?" και θα σου απαντήσει αυτός