Έλυσα ενα χρονίζον πρόβλημα στις λίστες καναλιών!

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
....Των dreamboxes μου και συγκεκριμένα του 8000 που έχω τώρα!
Δεν το έλυσα βέβαια εγω αλλά ο πολύ καλός εσθονός της ιστοσελίδας satellites-xml.eu στον οποίο και το έθεσα...
Εξηγούμαι:
Ως γνωστόν έχω λήψη σε μπάντα Ku και σε μπάντα C
Δυστυχώς υπάρχουν δορυφόροι που διαθέτουν και τις 2 μπάντες (πχ 68.5Ε, 5W, 1W, 10E, 40E, 83E κλπ) και είτε έπρεπε ως τωρα να ανακατευω τα κανάλια Ku band - C band στην ίδια λίστα, είτε ...χρησιμοποιούσα κάποιους κοντινούς άχρηστους δορυφόρους για να βάζω αυτά της C band!
Αυτό συνέβαινε και με το αρχείο xml της σελίδας που αναφέρω, παρόλο που τσεκάριζα την επιλογή split in separate bands
Αφού λοιπόν ανέφερα το πρόβλημα στον εσθονό ιδιοκτήτη της σελίδας, δύο μέρες μετά βρήκε λύση και έτσι τωρα φορτώνοντας στο etc/tuxbox την νέα database xml.satellites με τους δορυφόρους που επιθυμώ και τσεκάροντας μόνο το split in separate bands έχω ξεχωριστή λίστa Ku-C band και στους δορυφόρους που έχουν και τις δύο μπάντες και μπορω να φορτώνω καθημερινά την νέα xml satellites της πολύ ενημερωμένης σελίδας και να έχω την ίδια δομή στην database!
Ειδικά με το setup που ειχα εγω (δηλαδη η C band στο δεύτερο τιούνερ dvb-s2 του 8000) δεν υπήρχε λύση με καμία άλλη xml.satellites
Συνιστω λοιπόν την σελίδα, ειδικά σε όσους τυχόν διαθέτουν λήψη απο τις δύο μπάντες αλλά και γενικότερα γιατι μπορει καποιος να επιλέγει μόνο τους δορυφόρους που θέλει.
(Προσωπικά του έκανα και donation....)

Οντως είναι πολύ χρήσιμη η σελίδα του και έχει αναφερθεί αρκετές φορές από ικανοποιημένους χρήστες.
Παρα πολύ εξυπηρετική η συχνή ανανέωση των συχνοτήτων και ακόμα πιο βολική η επιλογή των δορυφόρων.
Ετσι γλυτώνει κανείς από πολλούς περιττούς δορυφόρους και κανάλια, σε σχέση πάντα, με τις έτοιμες λίστες.

Mπορει να μου απαντησει καποιος ειλικρινα αν εχει προβλημα στο να κλειδωνει διαφορες συχνοτητες ?
Εγω σε οτι δεκτη και αν εχω φτιαχνω τις δικες μου λιστες γιατι τις φτιαχνω οπως εγω τις θελω αλλα και σημασια εχει τι κατεβαζω εγω και οχι τι κατεβαζει ο Χ αλλος.
Προσωπικα δεν καταλαβα ποτε τη χρηση λιστας καναλιων απο Χ αλλους.

Εδω δε μιλάει κανείς για έτοιμες λίστες.
Αυτό που βλέπεις είναι μόνο οι ενημερωμένες συχνότητες ώστε να σκανάρεις πλήρως τους επιλεγμένους από εσένα δορυφόρους.

Re: Απάντηση: Έλυσα ενα χρονίζον πρόβλημα στις λίστες καναλιών!

Εδω δε μιλάει κανείς για έτοιμες λίστες.
Αυτό που βλέπεις είναι μόνο οι ενημερωμένες συχνότητες ώστε να σκανάρεις πλήρως τους επιλεγμένους από εσένα δορυφόρους.

Ναι εχεις δικιο λογω της ωρας και της κουρασης μπερδεψα τα xml αρχεια με τα ετοιμα settings.

Να πω ότι ο τύπος έκανε ένα κόλπο για να ξεγελάσει τον 8000, δηλαδή αν για παράδειγμα δήλωσε τον δορυφόρο C band 5 West, δηλώνει τον αντίστοιοχο Ku band 5.1 West! Ειδικά στον 8000 και εφόσον τροφοδοτείς χωριστά τα 2 τιούνερ δεν μπορούσε να λυθεί αλλιώς το πρόβλημα, το είχα συζητήσει και με άλλους και ειχα δοκιμάσει και άλλες xml.satellites databases Για τους δέκτες που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, πέρα απο to split different band transpoders μπορούν να τσεκάρουν και την επιλογή same position for all split bands και να έχουν στις ίδιες ακριβώς μοίρες τους δορυφόρους που έχουν και C και Ku band

This Estonian ROCKS!!!:guitarist:
Πραγματικά φανταστική δουλειά κάνει! Κι εγώ χρησιμοποιώ τις λίστες του ανελλιπώς (με μόνη μου παρέμβαση τις μετονομασίες των ονομάτων των δορυφόρων στα δικά μου γούστα)!