EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

Τουλάχιστον από μέρους μου, η ένταση του κ. Θπυροπούλου είναι κατανοητή, καθ’ όσον το ποιόν της επιχειρηματολογίας, αλλά και αυτή ταύτη η εικόνα που εκφέρει ο κ. Θεοφιλάκος στις διαδικτυακές του συζητήσεις, είναι αμφότερα ευκόλως αμφισβητήσιμα και συνήθως ενοχλητικά. Πραγματικά είναι κρίμα ένα προϊόν να αποδυναμώνεται στην αγορά μόνον και μόνον εξ αιτίας της συμπεριφοράς του αντιπροσώπου του, (η οποία, για να λέμε και του στραβού το δίκιο δηλαδή, είναι του επιπέδου των αναγνωστών του Top Gear: «αφού το αυτοκίνητό σου βγάζει 495 άλογα, πούλα το και πάρε αυτό που θα σου πω εγώ, που βγάζει 502,5 άλογα»).

Έτσι, λοιπόν, και για να παραμείνουμε στο θέμα, και στο μέτρο της όποιας τυχόν βαρύτητας της γνώμης μου, η άμεση σύγκριση αυτών των συσκευών δίπλα – δίπλα είναι κάτι που αξίζει να κάνει κανείς, αλλά τέτοιου είδους συγκρίσεις , μόνο με το αυτί, ίσως εκ πρώτης όψεως να φαντάζουν ως οι πλέον ασφαλείς, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί και να μην είναι. Θέλω να πω δηλαδή, πως για να εξαγάγει κανείς κάποιο ορθό συμπέρασμα μέσα από μια τέτοια σύγκριση, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από διάφορα στερεότυπα, τα οποία είτε καλλιεργούνται τεχνηέντως από τους εμπόρους και τους κατασκευαστές, είτε εκπηγάζουν από την κεκτημένη καταναλωτική συνείδηση που έχουμε όλοι μας, η οποία, όχι ότι είναι κακό να υπάρχει, αλλά όπως και να το κάνουμε, οδηγεί σε γενικεύσεις οι οποίες κατά περίπτωση μπορεί να είναι εσφαλμένες.

Ένα τέτοιο στερεότυπο είναι η λιανική τιμή πώλησης. Οι συγκεκριμένες συσκευές προέρχονται από κατασκευαστές, όχι απλά μικρής, αλλά πολύ μικρής παραγωγικής κλίμακας, και όπως ίσως δεν είναι και τόσο γνωστό, η μικρή παραγωγική κλίμακα οδηγεί σε εκθετική αύξηση τιμής. Θέλω να πω δηλαδή, πως ακόμη και αν κάποιο από αυτά τα προϊόντα έχει τιμή διπλάσια από αυτήν κάποιου από τα υπόλοιπα, και πάλι πρόκειται για συγκρίσιμα προϊόντα, αφού, δεδομένης της τρέχουσας τεχνολογίας, θα πρέπει κάποιος να ιδρώσει πολύ, για να πείσει –τουλάχιστον εμένα- για τους λόγους αυτής της πολύ υψηλής τιμής. Μη γελιέστε. Εάν αυτά τα προϊόντα τεθούν σε παραγωγή μεγάλης κλίμακας, ας πούμε από τη Sony, την LG ή τη Samsung, ή ακόμη και σε υποκατασκευαστική βάση, από τη Siemens ή την Intracom, σίγουρα η λιανική τιμή τους θα μπορέσει να κατέλθει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Πέραν αυτών, υπό το πρίσμα των επερχομένων τεχνολογικών συνθηκών, και μετά από συγκρίσεις που έχω κάνει μεταξύ αντιστοίχων προϊόντων, τα οποία είχαν μεταξύ τους χαώδη διαφορά τιμής, αυτό που ενδείκνυται να αγοράσει κανείς είναι ένας DAC, ο οποίος μεταξύ άλλων να φέρει και είσοδο υλοποιημένη σε θύρα USB ή και Firewire, ή έστω κάποιο ολοκληρωμένο player που να έχει αυτή τη δυνατότητα, και το οποίο προφανώς θα είναι εξοπλισμένο με το ανάλογο chipset, ώστε να είναι σε θέση να παίζει και υλικό υψηλής ανάλυσης, έως και 24/192. Εντάξει, δε λέω, καλό είναι να έχει κανείς ένα ολοκληρωμένο player, αλλά είναι καλό για λόγους περισσότερο ψυχολογικούς, παρά για κάποιον πρακτικό και αδιαμφισβήτητο λόγο.

Εάν αυτά τα προϊόντα τεθούν σε παραγωγή μεγάλης κλίμακας, ας πούμε από τη Sony, την LG ή τη Samsung, ή ακόμη και σε υποκατασκευαστική βάση, από τη Siemens ή την Intracom, σίγουρα η λιανική τιμή τους θα μπορέσει να κατέλθει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Γενικώς συμφωνώ με τις θεωρήσεις του συμπατριώτη μου, παρ' όλα αυτά Κώστα, τα παραπάνω είναι αλήθεια, μόνο που την Sony και λοιπές δεν τις ενδιαφέρει να φτιάξουν τόσο ψαγμένα προιόντα για το customer target που έχουν θέσει.
Όσο για Siemens διαφωνώ γιατί έχει υψηλό κοστολόγιο λόγω....ιδιαιτέρων "εξόδων".
Θ.Ζ.

Γενικώς συμφωνώ με τις θεωρήσεις του συμπατριώτη μου, παρ' όλα αυτά Κώστα, τα παραπάνω είναι αλήθεια, μόνο που την Sony και λοιπές δεν τις ενδιαφέρει να φτιάξουν τόσο ψαγμένα προιόντα για το customer target που έχουν θέσει.
Όσο για Siemens διαφωνώ γιατί έχει υψηλό κοστολόγιο λόγω....ιδιαιτέρων "εξόδων".
Θ.Ζ.

Χμ, ναι, αυτό που βασικά θέλω να πω είναι, πως η μεγάλη διαφορά τιμής που χωρίζει δύο από τα εν λόγω player, (κάπου αναφέρθηκε πως κάποιο από αυτά έχει διπλάσια τιμή από κάποιο άλλο, δεν συγκράτησα περί ποίων πρόκειται), αυτή λοιπόν η διαφορά προήλθε περισσότερο από την πολιτική marketing από μέρους του κατασκευαστή, (η οποία εν πολλοίς συνάγεται στη φράση «τόσο θέλω, τόσο πουλάω»), και όχι από κάποιον αντικειμενικό λόγο εξυπηρέτησης κόστους και αντιμετώπισης του ανταγωνισμού. Όσο, δε, αυξάνεται η παραγωγική κλίμακα, τέτοιου είδους διαφορές είναι εφικτό να συγκλίνουν σε κάποιο στενό τιμολογιακό φάσμα.

Πάντως, προσωπικά δεν περίμενα με τίποτα πως η DCS, από έναν ακραιφνή κατασκευαστή επαγγελματικών A/D μετατροπέων θα εξελίσσετο σε κατασκευαστή με γκάμα προϊόντων με ονόματα όπως Scarlati, Puccini κλπ., προσδίδοντάς τους και μια μάλλον όμορφη και αβανταδόρικη εμφάνιση, με κυματιστές προσόψεις και άφθονο LCD στην απόχρωση του μπλε. Εάν αποκαλυφθεί ότι τους βάζει και ακίδες, θα λιποθυμήσω... :p

οσο αφορα τα προενισχυτικα του emm set ή του puccini ποια ειναι η εμπειρια των αντιπροσωπων?

η υπαρξη ξεχωριστου προενισχυτη βελτιωνει ή χειροτερευει τον ηχο ? η απαντηση ειναι εξαρταται ? απο το προενισχυτη ? το συστημα ?

θαθελα να ξερα αυτοι στο audiogon που πουλανε ενα σωρο dcs και emm τι αγοραζουν μετα ?

Απάντηση: Re: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

θαθελα να ξερα αυτοι στο audiogon που πουλανε ενα σωρο dcs και emm τι αγοραζουν μετα ?

Το νέο φοβερότερο και τρομακτικά πολύ καλυτερότερο μηχάνημα του γαλαξιακού συστήματος.

Και φυσικά θα το εισάγει στην Ελλάδα ο ένας και μοναδικός..........

:earmuffs:

Re: Απάντηση: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

?? το νεο dcc2 se δεν εχει προενισχυτη?

To DCC2 SE δεν ειναι "καινουργιο" και "παλιο". Δεν εχει αλλαξει και διαθετει οπως παντα προενισχυτικο σταδιο.

Το νεο dac της εταιριας το επονομαζομενο DAC2 δεν εχει προενισχυτικο σταδιο, διαθετει εισοδο USB (για music servers κτλ) και ειναι πιο οικονομικο απο το dcc2se καθως στοιχιζει 9500 δολλαρια (dcc2se=13500 $)

Απάντηση: Re: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

Οσα πουλιουνται ειναι κατα κανονα η παλαια μοντελα ωστε ο κατοχος να παρει το πιο καινουργιο η τα μονα για να πανε στα σετακια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

To DCC2 SE δεν ειναι "καινουργιο" και "παλιο". Δεν εχει αλλαξει και διαθετει οπως παντα προενισχυτικο σταδιο.

Το νεο dac της εταιριας το επονομαζομενο DAC2 δεν εχει προενισχυτικο σταδιο, διαθετει εισοδο USB (για music servers κτλ) και ειναι πιο οικονομικο απο το dcc2se καθως στοιχιζει 9500 δολλαρια (dcc2se=13500 $)

Αντε ρε εχει δυο DAC η emm labs? Τωρα το καταλαβα...

η εμπειρια σας οσο αφορα το προενισχυτικο σταδιο του dcc2? σε σχεση με αλλους προενισχυτες?

η εμπειρια σας οσο αφορα το προενισχυτικο σταδιο του dcc2? σε σχεση με αλλους προενισχυτες?

Ειναι παρα πολυ καλο.

Εγω παντως θα προτιμουσα αυτονομο προενισχυτη στο συστημα μου και θα επελεγα το DAC2.

Ειναι πιο ευελικτη λυση και πιο σωστη για την υποστηριξη και των music servers.

Με την ευκαιρία,άς σχολιάσω την μη δυνατότητα αναβάθμισης μηχανών των δεκάδων χιλιάδων.Την θεωρώ τουλάχιστον μη έντιμη στάση.
Ειδικά με την συνεχή αναβάθμιση των μετατροπέων,που αποτελούν μικρό κλάσμα του κατασκευαστικού κόστους τους,η όλη κατάσταση είναι ανυπόφορη για τους χομπίστες.

DIPIE το EMM LABS οχι μονο αναβαθμιζεται συνεχως απο τη θυρα usb, το εχω κανει και ο ηχος ανεβηκε ενα κλικ, αλλα μπορεις να το στειλεις και στην EMM LABS για ολοκληρωτικη αναβαθμιση αν υπαρχουν σημαντικες αλλαγες.

Ειναι παρα πολυ καλο.

Εγω παντως θα προτιμουσα αυτονομο προενισχυτη στο συστημα μου και θα επελεγα το DAC2.

Ειναι πιο ευελικτη λυση και πιο σωστη για την υποστηριξη και των music servers.

για ποιο λογο θα επιλεγατε ανεξαρτητο προενισχυτη ?
το συστημα σας?