EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

Re: Απάντηση: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

Με την ευκαιρία,άς σχολιάσω την μη δυνατότητα αναβάθμισης μηχανών των δεκάδων χιλιάδων.Την θεωρώ τουλάχιστον μη έντιμη στάση.
Ειδικά με την συνεχή αναβάθμιση των μετατροπέων,που αποτελούν μικρό κλάσμα του κατασκευαστικού κόστους τους,η όλη κατάσταση είναι ανυπόφορη για τους χομπίστες.

Αυτο ειναι αναληθες τουλαχιστον για την Emm Labs.

Οποιοδηποτε μοντελο της αναβαθμιζεται με το αναλογο κοστος βεβαια στα τρεχοντα μοντελλα.

Το δε software συνεχως αναβαθμιζεται με αποτελεσμα σχεδον καθε εξι μηνες κανοντας download απο το site της εταιριας και εγκαθιστωντας το εκαστος στο μηχ/μα του να εχει μια κλαση καλυτερο αποτελεσμα!

Κοινως με το ιδιο μηχανημα εχεις ...Ααλλοο ηχο σχεδον καθε εξαμηνο!

Ρωτηστε τον kharmacoma που το δοκιμασε...

DIPIE το EMM LABS οχι μονο αναβαθμιζεται συνεχως απο τη θυρα usb, το εχω κανει και ο ηχος ανεβηκε ενα κλικ, αλλα μπορεις να το στειλεις και στην EMM LABS για ολοκληρωτικη αναβαθμιση αν υπαρχουν σημαντικες αλλαγες.

Τότε είναι παράδειγμα πρός μίμηση...

Γενικά το έγραψα.Ελάχιστοι παρέχουν τέτοια δυνατότητα στους πελάτες τους.

και αλλη απορια προς music lover

για ποιο λογο να προτιμησει κανεις CDSD + DAC2 απο το CDSA?

και αλλη απορια προς music lover

για ποιο λογο να προτιμησει κανεις CDSD + DAC2 απο το CDSA?

Καταρχην Οχι CDSD + DAC2.

To ταιρι του DAC2 ειναι το νεο transport της εταιριας (τo CDSD εξακολουθει να παραγεται επισης) το οποιο ονομαζεται TSD1 και ειναι το ακριβοτερο transport που κατασκευαζει η εταιρια με τιμη 11500$ (CDSD=10000$).

Ειναι απλο το γιατι:

O συνδιασμος dac+transport της emm labs ειναι ΣΑΦΩΣ ανωτερος απο το ολοκληρωμενο με φοβερα δυναμικα και χτυπημα, διπλασια σωματα και πολυ μεγαλυτερη στερεοφωνικη εικονα.

Για τον γραφοντα (κι οχι μονο) ειναι η καλυτερη πηγη overall αυτη την στιγμη παγκοσμιως..Απλα η ιδια η ΜΟΥΣΙΚΗ.

οσο αφορα τα προενισχυτικα του emm set ή του puccini ποια ειναι η εμπειρια των αντιπροσωπων?

η υπαρξη ξεχωριστου προενισχυτη βελτιωνει ή χειροτερευει τον ηχο ? η απαντηση ειναι εξαρταται ? απο το προενισχυτη ? το συστημα ?

Παίζει βέβαια και το θέμα να έχεις 2-3 πηγές στο σύστημα
οπότε η χρήση προενισχυτή είναι απαραίτητη.

Μία φορά και ένα καιρό, ήταν καμιά δεκαριά εταιρείες που έφτιαχναν εξαιρετικά cd players.
Οι ιδιοκτήτες τους, στις εκθέσεις που είχαν κοινή παρουσία, αντάλλασσαν κολακευτικά σχόλια.
Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς, έκλειναν συμφωνία για συνεργασία σε κοινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, όπως επίσης συζητούσαν για τεχνικές που ο καθένας ακολουθούσε για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων…

Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι που τους αντιπροσώπευαν σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης, αντάλλασσαν επίσης «κολακευτικά» σχόλια σε διάφορα φόρουμ…

...δίνοντας «τροφή» σε κάποιους, οι οποίοι δεν έχει τύχει ν ακούσουν τα μηχανήματα, να σχολιάζουν με «αυτιά» τα σχόλια που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στις σελίδες του ιντερνέτ, από άλλους, οι οποίοι και εκείνοι έγραψαν ότι έχουν διαβάσει ή πραγματικά έχουν στην κατοχή τους ή το ένα ή το άλλο cd player, ποτέ όμως και τα δύο-τρία… δέκα ταυτόχρονα!

Αντί, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε την κάθε «φυλλάδα» ως κριτήριο ΜΑΣ, γιατί δε μαζεύονται τα cd players σε κάποιο χώρο και να γίνει μία ακρόαση σε αυτά, παρουσία των αντιπροσώπων?
Έτσι και αλλιώς, καλύτερα ο καθένας να γράψει το «κοντό» του και το «μακρύ» του, έχοντας ο ίδιος γνώμη, παρά να συνεχίζονται όλες αυτές οι σελίδες ανταλλαγής «κομπλιμέντων»…

Σας παρακαλώ, μη διαβάσω απόψεις τύπου, «αναγνωρισμένος ακροατής», «ικανός ακροατής», «κριτήρια ακροατή», δε νομίζω να συμφέρει κανένα ν’ αφήνει ακροατές με «γνώμη» από αναγνώσεις κειμένων σε σχέση ακροατών με προσωπική άποψη, σχηματισμένη από πραγματική ακρόαση των μηχανημάτων!

Έτσι και αλλιώς, πάλι ο καθένας θα γράψει το «κοντό» του και το «μακρύ» του, αλλά τουλάχιστον θα είναι μία άποψη σχηματισμένη με τα αυτιά του και όχι με τα μάτια του!

Επίσης, μπορεί να γίνει και η «περιβόητη» τυφλή δοκιμή, από τη στιγμή που τρεις-τέσσερις πηγές εύκολα κρύβονται σε ένα έπιπλο…

Το σίγουρο είναι ένα, μόνο κέρδος μπορεί να υπάρχει από μία τέτοια κίνηση:

Πολλοί θα μάθουν επιτέλους πως ακούγεται ένα καλό cd player, θα καταλάβουν γιατί ένα cd player κοστίζει, ποια η αναβάθμιση που μπορεί αν επιτευχθεί με μία καλή πηγή, θα ξεκινήσουν «όνειρα» κτήσης μίας καλής πηγής, θα γκρεμιστούν «όνειρα» τύπου π.χ. το player της Pioneer D-6 παίζει καλύτερα από το Esoteric X-1 Limited edition (ούτε στ’ όνειρο του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα δεν υπάρχει αυτή η σύγκριση).

Επίσης, διαβάζω, για διπλάσια τιμή, μεταξύ Emm labs και dCs Puccini… η διαφορά, αν δεν κάνω λάθος, είναι 3.500€.
Αν σκεφτούμε τώρα ότι το dCs, προσφέρει επιπλέον ένα προενισχυτή, δύο ψηφιακές εισόδους για άλλες πηγές, «ρολογάκι» είσοδο/έξοδο, μετατροπή των συνδεδεμένων σε αυτό ( αν το επιθυμεί ο κάτοχος) σε dsd και κάτι καλύτερο ως «μεταφορέα» … ακούγεται μία λογική διαφορά ή έστω, πιο… “λογική”, όταν συζητάμε για τέτοιας κατηγορίας τιμές.

Last edited:
οταν ξεκινησα το thread δεν με ενδιεφερε να ανακηρυχθει καποιο μηχανημα ως πρωταθλητης απλα αν καποιος μπορουσε να περιγραψει τις εμπειριες του
εξαλλου το γουστο του καθενος διαφερει και πρωτιστως με ενδιεφερε η αποδοση τους σε cd
και δευτερευοντως ως προενισχυτικα

Μία φορά και ένα καιρό, ήταν καμιά δεκαριά εταιρείες που έφτιαχναν εξαιρετικά cd players.
Οι ιδιοκτήτες τους, στις εκθέσεις που είχαν κοινή παρουσία, αντάλλασσαν κολακευτικά σχόλια.
Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς, έκλειναν συμφωνία για συνεργασία σε κοινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, όπως επίσης συζητούσαν για τεχνικές που ο καθένας ακολουθούσε για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων…

Την ίδια ώρα, οι άνθρωποι που τους αντιπροσώπευαν σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης, αντάλλασσαν επίσης «κολακευτικά» σχόλια σε διάφορα φόρουμ…

...δίνοντας «τροφή» σε κάποιους, οι οποίοι δεν έχει τύχει ν ακούσουν τα μηχανήματα, να σχολιάζουν με «αυτιά» τα σχόλια που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στις σελίδες του ιντερνέτ, από άλλους, οι οποίοι και εκείνοι έγραψαν ότι έχουν διαβάσει ή πραγματικά έχουν στην κατοχή τους ή το ένα ή το άλλο cd player, ποτέ όμως και τα δύο-τρία… δέκα ταυτόχρονα!

Αντί, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε την κάθε «φυλλάδα» ως κριτήριο ΜΑΣ, γιατί δε μαζεύονται τα cd players σε κάποιο χώρο και να γίνει μία ακρόαση σε αυτά, παρουσία των αντιπροσώπων?
Έτσι και αλλιώς, καλύτερα ο καθένας να γράψει το «κοντό» του και το «μακρύ» του, έχοντας ο ίδιος γνώμη, παρά να συνεχίζονται όλες αυτές οι σελίδες ανταλλαγής «κομπλιμέντων»…

Σας παρακαλώ, μη διαβάσω απόψεις τύπου, «αναγνωρισμένος ακροατής», «ικανός ακροατής», «κριτήρια ακροατή», δε νομίζω να συμφέρει κανένα ν’ αφήνει ακροατές με «γνώμη» από αναγνώσεις κειμένων σε σχέση ακροατών με προσωπική άποψη, σχηματισμένη από πραγματική ακρόαση των μηχανημάτων!

Έτσι και αλλιώς, πάλι ο καθένας θα γράψει το «κοντό» του και το «μακρύ» του, αλλά τουλάχιστον θα είναι μία άποψη σχηματισμένη με τα αυτιά του και όχι με τα μάτια του!

Επίσης, μπορεί να γίνει και η «περιβόητη» τυφλή δοκιμή, από τη στιγμή που τρεις-τέσσερις πηγές εύκολα κρύβονται σε ένα έπιπλο…

Το σίγουρο είναι ένα, μόνο κέρδος μπορεί να υπάρχει από μία τέτοια κίνηση:

Πολλοί θα μάθουν επιτέλους πως ακούγεται ένα καλό cd player, θα καταλάβουν γιατί ένα cd player κοστίζει, ποια η αναβάθμιση που μπορεί αν επιτευχθεί με μία καλή πηγή, θα ξεκινήσουν «όνειρα» κτήσης μίας καλής πηγής, θα γκρεμιστούν «όνειρα» τύπου π.χ. το player της Pioneer D-6 παίζει καλύτερα από το Esoteric X-1 Limited edition (ούτε στ’ όνειρο του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα δεν υπάρχει αυτή η σύγκριση).

Επίσης, διαβάζω, για διπλάσια τιμή, μεταξύ Emm labs και dCs Puccini… η διαφορά, αν δεν κάνω λάθος, είναι 3.500€.
Αν σκεφτούμε τώρα ότι το dCs, προσφέρει επιπλέον ένα προενισχυτή, δύο ψηφιακές εισόδους για άλλες πηγές, «ρολογάκι» είσοδο/έξοδο, μετατροπή των συνδεδεμένων σε αυτό ( αν το επιθυμεί ο κάτοχος) σε dsd και κάτι καλύτερο ως «μεταφορέα» … ακούγεται μία λογική διαφορά ή έστω, πιο… “λογική”, όταν συζητάμε για τέτοιας κατηγορίας τιμές.

Συγνωμη δηλαδη το CDSA δεν προφερει "ρολογακι" και μετατροπη των παντων σε DSD,μαλιστα σε διπλασια απο το sacd υπερδειγματοληψια (4,6 MHz) ??

Η λιανικη τιμη του new version 2008 του CDSA se (11500$) ειναι 9500 ευρω.

Η ΠΛΗΡΩΤΕΑ απολυτως μετρητοις ειναι 8500 ευρω!

Κύριε theochrs είμαι σίγουρος ότι το θέμα δεν ξεκίνησε σαν θέμα «ανάδειξης» πρωταθλητή.

Ίσα ίσα, που σκέφτομαι ότι θα ήταν μία θαυμάσια ευκαιρία προς εκμετάλλευση από τους αντιπροσώπους των μηχανημάτων, για μία δοκιμή ή οποία θα έπειθε πολλούς/ λίγους/ όλους/ κανένα, να παρουσιάσουν και να αναδείξουν την ανωτερότητα των ψηφιακών τους πηγών.

Μία θαυμάσια ευκαιρία, να συζητάμε για κάτι που έχουμε ακούσει ΟΛΟΙ με τα αυτιά μας και όχι με τα μάτια μας.
Η άποψη του καθενός είναι σεβαστή, ειδικά όταν είναι συμπέρασμα που βγήκε από ακρόαση και όχι από ανάγνωση.
Δεν έχει σημασία αν διαφωνούμε, θα ξέρουμε ότι η διαφωνία μας ξεκινάει από τη διαφορετικότητα των «θέλω» μας, του γούστου μας, της παραίσθησης που θέλουμε να βιώσουμε από το σύστημά μας.

Κύριε Θεοφιλάκο, δε διαφωνώ μαζί σας!
Ότι «διαβάζει» το Emm Labs το μετατρέπει σε dsd, επίσης!

Έγραψα όμως, ότι το dCs μέσω των δύο ψηφιακών εισόδων, μπορεί (αν το επιθυμεί ο κάτοχος) να δώσει «χείρα» βοηθείας ΚΑΙ σε δύο άλλες πηγές που τυχόν υπάρχουν στο σύστημα.

Άρα η διαφορά γίνεται 4.000€.
Ζητώ συγνώμη, νόμιζα ότι είχε 9.000€.

Απ’ ότι γνωρίζω, όχι.

Στο εξωτερικό ίσως, στην Ελλάδα όχι.

Δε ριψοκινδυνεύω όμως να γράψω τιμή, μήπως και κάνω λάθος, ΠΑΛΙ :- (

Εκνεύρισα, άθελά μου, τον κο Θεοφιλάκο, μην εκνευρίσω και άλλον!

Να επαναλάβω την πρόταση για δοκιμή;

Τα "εκπαιδευμένα αυτιά" και τα μεταξωτά βρακιά δεν με άγγιξαν σαν επιχείρημα btw...

Εσύ βρε kharmamike έδωσες εξετάσεις σε ωριλά για να το αγοράσεις το Emm Labs; :flipout:

Re: Απάντηση: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

Τιμες Αμερικης:
puccini 20.000 emm labs 11.500

Τιμες Ελλαδας (καταλογου)
Puccini 15.000 emm labs 9.500

Tι εξετασεις να δωσω εγω ρε? Αφου ειμαι 20 χρονια μικροτερος σου...:flipout:

Αναρωτιεμαι αν στην DCS γνωριζουν ποσο (ξε) πουλιεται το μηχ/μα τους στην Ελλαδα...

Anyway

Τα "εκπαιδευμένα αυτιά" και τα μεταξωτά βρακιά δεν με άγγιξαν σαν επιχείρημα btw...

Ολοι και ολα κρινονται

Οπως πολλες φορες καλουμαστε να κρινουμε ηχητικα μια συσκευη, αλλες τοσες φορες κρινομαστε απο τους συνακροατες μας (χωρις κατ'αναγκη να το γνωριζουμε) για τις ακουστικες μας δυνατοτητες.

Αυτη ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κυριοι.

Αυτη ειναι η καθημερινοτητα σε μια παρεα χαιφιντελιστων εστω κιαν ειναι ερημην μας.

Δεν εχω συνηθισει να στρουθοκαμηλιζω ουτε να κρυβομαι πισω απο το δακτυλο μου.

Αυτοι που εχουν αυτι και ξερουν να κρινουν σωστα κανουν "μπαμ" για να το πω στην καθομιλουμενη, ειδικα σε ενα εμπορο επαγγελματια του χωρου που καθημερινως βλεπει, ακουει και γνωριζει νεες φατσες.

Και βεβαιως βεβαιοτατα ΔΕΝ ειναι η πλειοψηφια.

Οσο περιεργο και ελιτιστικο και αν ακουγεται ο Γιωργος εχει δικιο γιατι πολυ απλα το αυτι εκπαιδευεται. Αυτο εχει αποδειχθει επιστημονικα. Οσο πιο πολλα και σωστα εχει ακουσει καποιος τοσο καλυτερα μπορει να κρινει αν κατι ειναι σωστο.

Αναρωτιεμαι αν στην DCS γνωριζουν ποσο (ξε) πουλιεται το μηχ/μα τους στην Ελλαδα...

Βρε Γιώργο, ακόμη και αυτό σε πείραξε; :flipout:
Εγώ βλέπω ότι έχει μία πολύ σωστή αντιστοιχία δολλαρίου / ευρώ!
Ας μην το πιάνουμε από τα μαλλιά, σε έχω γνωρίσει από κοντά και δεν είσαι τύπος που λέει και καμία μ@λ@κία για να περάσει η ώρα... -bye-

Αυτοι που εχουν αυτι και ξερουν να κρινουν σωστα κανουν "μπαμ" για να το πω στην καθομιλουμενη, ειδικα σε ενα εμπορο επαγγελματια του χωρου που καθημερινως βλεπει, ακουει και γνωριζει νεες φατσες.

Μα στη δοκιμή υποθέτω θα έρθουν άτομα που καταλαβαίνουν τι εστί βερίκοκο. Προσωπικά ας πούμε δεν θα πήγαινα να δω κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνω. Απλά θα ένοιωθα πλήξη...
Ενώ για να ακούσουμε κάποια αξιόλογα μηχανήματα μέχρι και κατσάβραχα στο Κολωνάκι σκαρφαλώνουμε άμα λάχει! :flipout:
Από εκεί και πέρα το θέμα γούστου είναι ένας σοβαρός παράγοντας.
Εγώ έχω συνηθίσει να ακούω μονιτοράτα...
Τα transmission line και οι κόρνες μου ακούγονται χρωματισμένα...
Το αποτέλεσμα ήταν να μου αρέσουν πιο πολύ τα μικρότερα ηχεία που έβαλες να ακούσουμε, ενώ τα Adagio μου ακούστηκαν "κάπως".

Να κάναμε ένα γκρουπάκι με άτομα που ακούν διαφορές ακόμη και από καλώδια ρεύματος; :p

Να κάναμε ένα γκρουπάκι με άτομα που ακούν διαφορές ακόμη και από καλώδια ρεύματος; :p

Να καλέσετε και εμένα να "εκπαιδεύσω" τα αυτία σας στις μεγάλες αλλαγές από καλώδια ρεύματος, φέρνοντάς σας 3 από αυτά συν τα Αcoustic Zen στην έδρα τους , ώστε να "καταλάβει" επιτέλους το αυτί σας ότι τα καλώδια ρεύματος συμβάλλουν και προσδίδουν χαρακτηριστηκά ανάλογα με αυτά των ηχείων και των interconnect. :)

Πάντως θα ήταν πραγματικά εξαιρετικό event και μια σοβαρή πρόταση (γιατί όχι και για μεγάλη διαφήμιστική καμπάνια) να γίνει ένα meeting πχ σε μια αίθουσα ξενοδοχείου (μικρή φυσικά) ή σε δωμάτειο, ώστε με βάση τα ίδια ηχεία,καλώδια,ενισχυτές κτλ. να γίνει μια ευρύτατη παρουσίαση στα DAC & πηγές από όποιες εταιρίες επιθυμούν να συμμετέχουν. Ακούγεται σαν τελικό πρωταθλήματος hi-end.