άλλο είναι να τοποθετηθείς σε μία συγκεριμένη πράξη - ενέργεια - πρόσωπο και να κρίνεις ή ακόμη και να προτείνεις την ποινή που εσύ νομίζεις οτι αρμόζει
και άλλο να κρίνεις μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων από αυτά που διαβάζεις στις εφημερίδες , και όχι απλώς να κρίνεις αλλά να υποβαθμίζεις
πριν χρόνια σε μια μεγάλη εταιρεία που δούλευα οργανώθηκε ένα ταξίδι για κάποιους στην Αγγλία - επίσκεψη στα κεντρικά της πολυεθνικής που θα μας αγόραζε.
Οι περισσότεροι όταν γύρισαν μονολογούσανε " πω πω Πανσπερμία ..!!" ... "ρε συ εκεί μέσα δουλεύανε μαύροι, κινέζοι , άραβες με κελεμπίες ..." .... " τον τύπο με τα κοτσιδάκια ράστα στο Λογιστήριο τον είδατε ??" .... " την γκόμενα με τα σκουλαρίκια στο πρόσωπο ?? " (όχι δεν την είπανε πουτ@ν@) ...... και άλλα ωραία ...... βέβαια όλοι όσοι τα λέγανε αυτά ήταν πάνω από 50 χρονών (δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι) .... αλλά μερικοί νέοι (όχι απαραίτητα στην ηλικία) που ήταν μαζί προσέξανε άλλα πράγματα (υποδομές, οργάνωση, περιβάλλον κλπ κλπ κλπ αλλά σίγουρα όχι φάτσες).
δεν είναι προσωπικό το θέμα ...... σε καμία περίπτωση ....
ρε μπας και είσαι trendy ????
Εγω ..στην ηλικια μου ? ...ξεπεσμενος παλιοροκας ειμαι ....![]()
Εμενα το μονο που με ανησυχει κυριως σε αυτη την ιστορια ειναι με την καλυψη της εμο συμπεριφορας ισως υπαρχουν παιδια με πραγματικα προβληματα (καταθλιψης κλπ κλπ ) που λογω των παραπανω παιρνουν απαρατηρητα απο γονεις κλπ κλπ και δεν εχουν την βοηθεια που χρειαζονται...
Last off topic
Βεβαια θα επρεπε να συνειδητοποιησουμε οτι οποιαδηποτε κριτικη κανουμε μπορει να αφορα το παιδι καποιου , τη γυναικα καποιου, τον αδελφο καποιου ..ετσι δεν ειναι ? Η μηπως εκει να το παραβλεψουμε λιγο ?
Εγω παιδια δεν εχω ( για τον Παναγιωτίδη ) και η μονες μου επαφες 3 τυπου ηταν με τα ανιψακια μου οσο εμενα Αθηνα μιας και ειμασταν στο ιδιο κτιριο , πανω " αυτοι " κατω εμεις.
Περα απ ολα αρκετοι φιλοι μου εχουν παιδια και δεν αρνουμε οτι αν αποκτησω δικα μου "προφανως" ολος ο κοσμος θα περιστρεφετε γυρω απο αυτα .
Επειδη ομως εχω υπαρξει και εγω παιδι και Ξερω πολυ καλα τι και ποτε τρεχει κατι ανυσηχητικο η εκτος προγραματος.
Επισης στο θεμα οικογενια για μενα δεν ισχυει το μανα πατερας κι αδερφος με την τρεχουσα σημασια.
Ο καθενας ειναι αυτο που ειναι και δεν θα αλλαξει επειδη ειναι μανα μου πατερας η αδερφος η παιδι μου .
Για μενα ενας Φουστης ανθρωπος δεν παυει να ειναι τετοιος ασχετα αν ειναι πατερας μου η οχι και αυτο για μενα ειναι δεδομενο .
Επειδη δηλαδη ο πατερας μου κατακλεβε τον κοσμο ειναι "καλος "γιατι ειναι πατερας μου ?
Σοβαροι να ειμαστε .
Καλος μπορει να μην ειναι ο πατερας σου αν εκλεβε το κοσμο , και το παιδι σου πχ μπορει να παρεμενε φουστης αλλα ειμαι σιγουρος οτι κανεναν δεν θα αφηνες να στα πει αυτα καταμουτρα....
ΥΣ οφ δη ρεκορντ
Το γιατι γενηθηκα σε αυτη και οχι στην αλλη οικογενια και το γιατι δεν υπηρξα σαν τουμπανιασμενο παιδακι στη Μπιαφρα ηταν θεματα που με ειχαν απασχολησει κατα κορον χρονια πριν .
Ακρη δεν βρηκα ...........αλλα τετοιου ειδους ανυσηχιες με βοηθησαν να καταλαβω οτι πισω απο τις κουρτινες -που κανενας σχεδον δεν θελει ν ανοιξει - βρισκοντε τοσο μισες αληθειες οσο και μια ολοκληρη .
Οι μισες εχουν να κανουν με πραγματα γυρω απο σενα και η ολοκληρη για σενα .
Και ποια ειναι αυτη ? οτι εχεις ολο το ελευθερο να ανακαλυψεις ποσο "καθαρμα " εισαι .
Ετσι γνωριζεις πολυ καλα οτι αυτο που βλεπεις στον αλλον το εχεις μεσα σου ( γιαυτο και το γνωριζεις) ειτε ειναι για καλο ειτε για κακο .
Συνηθως ομως λιγοι πανε το story so far.
Τωρα αυτες οι ανησυχιες εχουν καλυφθει απο τα PS και το μπομπ το σφουγγαρακι , κανουμε και παρτυ σε παιδοτοπο και εχουμε επιτελεσει το χρεος ως γονεις .
Ετσι το "φυτο " ψυχολογικα ταπωμενο , μεγαλωνει μονο του και απλως του παρεχουμε φυσικη τροφη και στεγη με ανταλαγμα την ψευδαισθηση της δικης μας δημιουργιας .......και παντα καλης βεβαια μιας και εμεις ειμαστε "καλοι " ανθρωποι .
Το auto mode που λεγαμε.
ενώ όλα αυτά τα παιδιά που πέσανε στην πρέζα τα έσωσαν οι γονείς τους ......
Και αν σου πω οτι ξερω περιπτωσεις που ναι...το διεγνωσαν εγκαιρως το προβλημα και προσφεραν ανυπολογιστη βοηθεια...και οικονομικη αλλα κυριως ψυχολογικη ?
Αν τωρα ενα ειδος συμπεριφορας βοηθαει στο να αποκρυπτονται ηδη υπαρχοντα προβληματα ? Δεν ειναι ακομα πιο επικινδυνο ?
Τεσπα δεν ειμαι και ψυχιατρος ..μια ανησυχια εκφρασα...
Υ.Γ θα μου πεις..πιο το μεριδιο ευθυνης των γονιων σε ολη αυτη την ιστορια...αλλο θεμα αυτο...απο μικρη εως τεραστια πιστευω..αναλογως..
.................. ξε ................... αυτο ειναι φυσικο επακολουθο καθοτι τα παντα στη φυση προστατευουν τον καρπο τους .............
θα κανουμε νεα κατηγορια :grandpa: θα απωθησουμε τους emo και τους τρεντυ και θα γινουμε οι plenty .ρε παιδιά... πείτε ότι όλοι είστε θεωρητικοί... αυτά τα λένε από την αρχή
ρε παιδιά... πείτε ότι όλοι είστε θεωρητικοί... αυτά τα λένε από την αρχή
Oλοι μας ειμαστε θεωρητικοι, σχεδον στα παντα...εκτος αν ξερεις καποιον που εχει εμπειρια απο τα παντα , και εχει βιωσει τα παντα..
ΕΓΩ:ADFADF1::captain:
Συμφωνώ μαζί σου αλλά νομίζω οτι αυτές είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι ο κανόνας ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.