EMO & TRENDY

Αμερικανιά που τα κανάλια δεν την έχουν καταλάβει καν... :flipout:

EMO aka ψευτογκοθάς. Πως είχαμε τα "φλώρια" παλιά; Ε, ένα τέτοιο πράγμα.

Αν αναφερθείς σε έναν γκοθά και του πείς ότι είναι Emo πρακτικά τον βρίζεις.

Τρέντυ (καμία σχέση με τον Φρέντυ). Μία από τα ίδια. Ακόμη και οι Emo είναι trendy αφού το κάνουν για λόγους μόδας.

Nα πω ρε παίδες ότι πλακώνονται οι σκινάδες με τους heavy metalάδες, ok, έχουν και ένα χάσμα ιδεών (καλά, οι σκινάδες με όλο τον κόσμο). Αλλά οι φλωράδες με τους φλωράδες; Γιατί; Για το αν είναι οι Bon Jovy καλύτεροι από τους Europe;

Και ναι, αν ήθελα να προσλάβω κάποιον που θα έρχεται σε επαφή με πελάτες δεν θα υπήρχε περίπτωση να προσλάβω ένα τέτοιο άτομο.

τελικά μας αρέσει δεν μας αρέσει το χάσμα των γενεών υπάρχει ...

κι εγώ κάποτε πάσχιζα να αποδείξω στους ενήλικους πόσο άδικο έχουν και πόσο φταίνε για την κατάντια του κόσμου ........

πολλοί άνθρωποι είναι τόσο εγωιστές , που θέτουν εαυτόν κέντρο του κόσμου - ως αρχή και τέλος .

"Όταν εγώ άκουγα rock ....."

"όταν εγώ ξεκίνησα να δουλεύω ...."

"όταν εγώ ........... .......... όταν εγώ .... εγώ ... εγώ ... ΕΓΩ .."

πόσο δίκιο είχα όταν ήμουνα πιτσιρίκος ..........

Εγώ δεν καταλαβαίνω προς τί η ανησυχία ,οι υπερβολές και τα ιμάτια που διαριγνύονται..
Κάθε εποχή έχει διαφορους νεολαίους σε κάποιο μουσικοκοινωνικό "κίνημα".Στα 50´ς ήταν οι Ροκαμπιλλάδες,στα 60´ς οι γιεγιέδες,μετά οι χίπυς , οι Πανκς, και πάει λέγοντας.
Θα μου πείτε άλλες εποχές και άλλα κινήματα,πιό ουσιαστικά.Συμφωνώ.

Απλά πάντα υπήρχαν "διαφορετικά" άτομα γυρω μας και πάντα γινόντουσαν αντικείμενο σχολιασμού των υπολοίπων.
Προς τί τώρα η ξαφνική διέγερση ?

Παλιά ήταν "στιγματισμένοι" όσοι είχαν κάποιο τατουάζ (tatoo σήμερα).Το ίδιο και οι σκουλαρικάδες.
Σήμερα συναντάς παντού τατούς και σκουλαρίκια σε όλες τις ηλικίες και φύλα.

Ας κοπάσει λίγο ο ρατσισμός,γιατί σ αυτά τα "φαινόμενα" δοκιμάζεται η δημοκρατική ηθική μας.
Δεν είδα να γίνεται τόσος αρνητικός ντόρος για τα καλόπαιδα με τις κουκούλες που τσακίζουν ξένες περιουσίες κατά βούλησην !
Οι Emos & Trendy μας πείραξαν τώρα..

Το γεγονός ότι δεν έχουν κάποια ουσιαστική ιδεολογία οφείλεται κατά τη γνώμη μου στο ότι δεν υπάρχει κάτι τόσο "κραυγαλέο", που να προκαλεί αντιδράσεις. Δεν έχουμε ούτε χούντα, ούτε πολέμους στο Βιετνάμ, ούτε πάλη των τάξεων, τουλάχιστον όχι όπως παλιά.

Τα πάντα λειτουργούν πιο "υποχθόνια", θα έλεγα, κι όχι τόσο φανερά. Ήδη, με το θέμα της παιδείας, οι έφηβοι αντέδρασαν.

Αλλά μη μου πείτε ότι θα κάτσει έφηβος να το ψάξει όσον αφορά το ασφαλιστικό, ή τις χρεώσεις από τις ΔΕΚΟ, κλπ.

Οπότε οι ΕΜΟ είναι πιο κοντά στους ροκαμπιλάδες, επαναστάτες χωρίς αιτία.

Τα ρασα δεν κανουν το παπα φιλε μου.....

Πραγματικά αλλα...
´Δεν είναι το ντύσιμο το πρόβλημα αλλά η συμπεριφορά. Αν δλδ έρθει ένας πελάτης που ο 'emo' υπάλληλος θεωρεί 'trendy' τότε? Θα αρνηθεί να εξυπηρετήσει?
Γι'αυτό προτιμά ο κόσμος άτομα με ένα ουδέτερο ντύσιμο και μια ουδέτερη ιδεολογία. Η αν το θες διαφορετικά με την δυνατότητα να ξεχωρίζει τη δουλειά από τις ιδεολογίες.
Προσωπικά ποτέ δεν καταλάβαινα αυτές τις συγκρουσεις για ρούχα ή στυλ η ακόμα και ιδεολογίες. Ο καθένας ας πιστεύει ότι θέλει και ας ντύνεται όπως θέλει. Αρκεί να μην με προσβάλλει με αυτό που κάνει.
Και ναι εγώ συγγνώμη αλλά κατηγορώ και τα παιδιά. Οχι μόνο τους γονεις...δεν είναι άμοιρα ευθυνών αυτα. Έχουν την προσωπικότητα και το μυαλό να μπορούν να κάνουν τις επιλογές τους και κυρίως να ξέρουν να δέχονται τις συνέπειες των επιλογών τους.

Τα ρασα δεν κανουν το παπα φιλε μου.....

Οι πελάτες είναι κάτι που η εταιρία έχει ανάγκη.
Αν στείλεις κάποιον που ο κάθε πελάτης τον δεί και στραβώσει για κάποιο λόγο, το έχασες το παιχνίδι.
Για αυτό και υπάρχουν άγραφοι κανόνες για το dressing code των πωλητών, ή των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πελάτες.

Εντάξει ρε παιδιά, μόδα της εποχής.... εάν ξέρατε πόσες φορές με είχε απειλήσει η μάνα μου ότι θα έρθει το βράδυ στον ύπνο μου να μου κόψει τα μαλλιά με το ψαλίδι.... :flipout: αντί για καλημέρα, μου έλεγε πότε θα κουρευτείς; :flipout:

Αα , αυτό δεν είναι τίποτα, η γιαγιά μου που θα μου έβαζε πιπέρι στη γλώσσα επειδή έβριζα συνέχεια........Ε λοιπόν απο τότε μ'αρέσουν τα καυτερά:flipout::flipout:

_________
Αη Βασίλης

Να μαι και γωωωω.......
Ιμο και παπαριες λεει ο smooth .
Απλα τα παιδια αυτα μεγαλωσαν με .......αυτοματο πιλοτο και χορτατο στομαχι απο γονεις Π.Ε * και αν οχι ολα τα περισοτερα σιγουρα.
Δυστηχως ειναι και αυτο ενα απο τα φαινιμενα μαζικου μιμιτισμου προκειμενου να ενταχθεις καπου ωστε να μην αγωνιας για το ποιος και τι εισαι και σα που θε πας .
Μπονους στην ιστορια , το αντιπαλο δεος προκειμενου να εχεις και καποιον " εχθρο " να αχολησε να περναει η ωρα .
Αλλωτε θα ειναι ο Βαζελος , αλλωτε ο τρεντυ , αλλωτε ο Καρβελας κ.λ.π.
Το οτι το κανουν κι αλλοι ειναι μια καλη δικαιολογια για να μην αναρωτηθεις ποτε ........Ποσο μ@λ@κας μπορει να εισαι , ησουν κ.λ.π.
Τη συμπαραγωγη σε τετοιου ειδους φαινομενα εχουν βεβαια και τα υπολοιπα μελη της κοινωνιας μια και προωθουν πολυ καλυτερα κι απο μενα τα φαινομενα σηψης ,διαφθορας και μηδενισμου των αξιων με καθε τροπο σε καθε δραστηριοτητα .
Ετσι μεγαλωνει το χαιβανακι με τους ηρωες του playstation , με τα πουτ@ν@κια που προωθουν οι ιδιες οι μαναδες στο "μοντελισμο " , με τους φραγκατους πισωγλεντηδες που εχουν γεμισει τα καναλια και φτανουν στο σημειο να θεωρουν οτι αμα η κ@ποτα δεν ειναι διακοσμημενη με κρυσταλα swarofski ........... δε λεει .
Μεγαλυτερα θυματα τις ιστοριας οι γυναικες που απο μικρες αγωντε και φεροντε απο τους μισογυνηδες μοδιστρους .
Θα τις εχετε θαυμασει κατα καιρους να φορανε απο παπουτσια πλαστικα με 10 ποντους τακουνι , παπουτσια του μποξ μεχρι την αηδια του να βλεπεις μια 1.65 και 80 κιλα χειμωνα καιρο και να βγαζει την συκωταρια εξω νομιζοντας οτι ειναι στη μοδα και αυτη γκομενα .
Τωρα το ριξαμε στα μαλλια με το στυλ σηκωθηκα και ηρθα η τρακαρα με νταλικα .
Σημεια των καιρων και ολοι εχουμε ευθηνη ετσι κι αλλοιως .
Οταν ο αλλος διδασκετε* καθημερινα οτι η μ@λ@κια ανοιγει ολες τις πορτες .......... δεν θελει και πολυ να το πιστεψει .
Οποτε μετα γινετε οτιδηποτε ............. και μπαι ποπουλαρ ντημαντ:flipout:

ΥΣ
Π.Ε* = περιορισμενης ευθηνης
διδασκετε* = Βροχοπουλου , Λουκα , εθνικος star , μπεντζαντακου και δεκαδες αλλοι τιποτες που μονοπωλουν τις εθνικες μας ανυσηχιες καθημερινα.
Περαστικα μας.

σε παραλήρημα ολα τα κανάλια γιατι πολυ απλα ΔΕΝ εχουν τίποτα να δείξουν και ασχολούνται με παιδάκια που απλά θέλουν να περάσουν έτσι την εφηβεία τους...καλύτεροι είμασταν εμείς δηλαδή?.

το να ασχολούνται με τους emo είναι σαν να ασχολουνται με τους punk, τους rockαδες, τους gothαδες....κανένα απολύτος νόημα

για εμένα τα κανάλια απλά ξεφτιλίζουν την όποια ιδεολογία που αυτά τα άτομα έχουν και αυτό θα έχει αντίκτυπο στο μέλλον (όπως λέμε "οοο κοίτα τον μαλλιά, αυτός είναι περιθωριακός ροκάς/ καλλιτέχνης")...ενώ και ο μαλλιάς έχει μια ιδεολογία πίσω απο αυτό που βλέπεις άσχετο αν του βάζεις ταμπέλα.

όσο αυτο για το αν τους παίρνουν στην δουλειά που υπόθηκε δεν έχει καμία σχέση το πώς φαίνεσαι, τι σκέφτεσαι απλά να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Στην Γαλλία είδα υπάλληλο σε εκδοτήριο εισιτηρίων τίγκα στο σκουλαρίκι και το μαλλί punk...και δεν ήταν η μόνη περίπτωση.

Υ.Γ emo=emotional παιδία που την είδαν αλλίως πιο ύσηχα για μίζερα...υπάρχει περίπτωση να πλακώθηκαν????φλώρια δεν είναι απλά σκέφτονται αλλιώς

Έτσι και αλλιώς όλες οι "μόδες" στην εφηβεία ακόμα και οι trendy είναι για να τραβήξουν προσοχή και να διαφέρουν και απ ότι βλέπω το έχουν επιτύχει.

Last edited:
σε παραλήρημα ολα τα κανάλια γιατι πολυ απλα ΔΕΝ εχουν τίποτα να δείξουν και ασχολούνται με παιδάκια που απλά θέλουν να περάσουν έτσι την εφηβεία τους...καλύτεροι είμασταν εμείς δηλαδή?.

το να ασχολούνται με τους emo είναι σαν να ασχολουνται με τους punk, τους rockαδες, τους gothαδες....κανένα απολύτος νόημα

για εμένα τα κανάλια απλά ξεφτιλίζουν την όποια ιδεολογία που αυτά τα άτομα έχουν και αυτό θα έχει αντίκτυπο στο μέλλον (όπως λέμε "οοο κοίτα τον μαλλιά, αυτός είναι περιθωριακός ροκάς/ καλλιτέχνης")...ενώ και ο μαλλιάς έχει μια ιδεολογία πίσω απο αυτό που βλέπεις άσχετο αν του βάζεις ταμπέλα.

όσο αυτο για το αν τους παίρνουν στην δουλειά που υπόθηκε δεν έχει καμία σχέση το πώς φαίνεσαι, τι σκέφτεσαι απλά να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Στην Γαλλία είδα υπάλληλο σε εκδοτήριο εισιτηρίων τίγκα στο σκουλαρίκι και το μαλλί punk...και δεν ήταν η μόνη περίπτωση.

Έτσι και αλλιώς όλες οι "μόδες" στην εφηβεία ακόμα και οι trendy είναι για να τραβήξουν προσοχή και να διαφέρουν και απ ότι βλέπω το έχουν επιτύχει.

Συμφωνω απολυτως.....:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: EMO & TRENDY

Αα , αυτό δεν είναι τίποτα, η γιαγιά μου που θα μου έβαζε πιπέρι στη γλώσσα επειδή έβριζα συνέχεια........Ε λοιπόν απο τότε μ'αρέσουν τα καυτερά:flipout::flipout:

_________
Αη Βασίλης

Οπα, εδώ έχουμε θέμα….
Καυτερά αλλά πόσο καυτερά ?
Μήπως έχουμε τα ίδια βίτσια ?

Εγω παντος αμα ειχα γιο ΕΜΟ η τρεντυ η καπεταν λεβεντη ..........θα τον επνιγα στον ασβεστη .
Θα προτιμουσα κορη , με την ελπιδα οτι αν ηταν να μου βγει emoπουτ@ν@κι .....................να γινομουνα μανατζερ να βγαλω τα σπασμενα που εδωσα να τη μεγαλωσω :flipout:

Για μένα το μόνο αρνητικό με τη μόδα αυτή είναι ότι κάτι πιτσιρίκια φθάνουν στο σημείο να αυτοχαρακώνονται κάτι που δείχνει τάσεις αυτοχειρίας. Όλα τα υπόλοιπα δεν απειλούν τη ζωή τους.Όταν θα μεγαλώσουν και ωριμάσουν θα σκέφτονται τί έκαναν και θα γελούν(δεν εννοώ το χαράκωμα). Αν και 22 ετών όταν τα βλέπω τα παιδιά αυτά νομίζω ότι έχω χάσει επεισόδια,τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα.

ειναι πολυ συσκολο να εισαι Γονεας σημερα !!!!!!!

βγαζω το καπελο ( κρανος) σε οσους μεγαλωνουν τα παιδια τους σε αυτους του δυσκολους καιρους ...
και καταφερνουν να μεγαλωσουν τα παιδια τους μακρυα απο τετοιες σαχλαμαρες !!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: EMO & TRENDY

Εγω παντος αμα ειχα γιο ΕΜΟ η τρεντυ η καπεταν λεβεντη ..........θα τον επνιγα στον ασβεστη .
Θα προτιμουσα κορη , με την ελπιδα οτι αν ηταν να μου βγει emoπουτ@ν@κι .....................να γινομουνα μανατζερ να βγαλω τα σπασμενα που εδωσα να τη μεγαλωσω :flipout:

σιγα μην γινοσουν και Ψινακης .......:jester::jester::jester:

Οι πελάτες είναι κάτι που η εταιρία έχει ανάγκη.
Αν στείλεις κάποιον που ο κάθε πελάτης τον δεί και στραβώσει για κάποιο λόγο, το έχασες το παιχνίδι.
Για αυτό και υπάρχουν άγραφοι κανόνες για το dressing code των πωλητών, ή των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πελάτες.

Ετσι.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση που μερικοί συνάδελφοι απορούν με το θέμα δουλειάς-ντυσίματος !!

Σιγουρα τα ρασα δεν κάνουν τον παπά, αλλά ο παπάς δεν μπορει σε καμιά περίπτωση να μπει στην εκκλησία με τζινακι και πολύχρωμο T-shirt και να λειτουργήσει.

Σε κάθε εργασιακό χώρο υπάρχει για συγκεκριμένους και κατανοητούς λόγους ενα dress code.

Οποιος δεν το ακολουθεί, δεν ειναι αντιδραστικός ή απροσάρμοστος, απλά δεν εχει πιασει το νόημα. Δεν επαναστατεί, δεν κάνει την διαφορά, απλά κανει κακο στην εικόνα του. Ο οικοδόμος δεν μπορεί να παει με κοστουμάκι στη δουλειά όσο κι αν κυριλέ αισθάνεται. Οπως επισης σε μια εταιρία, τουλάχιστον οσοι ερχονται σε επαφή με πελάτες, δεν μπορεί να είναι ντυμένοι με σκισμένο τζιν ή να ειναι γεμάτοι piercing. Καλώς ή κακώς, κρινόμαστε ΚΑΙ απο την εξωτερική μας εμφάνιση, όσο κι αν αυτό ειναι λάθος. Εφόσον αυτή η κατάσταση είναι υπαρκτή, το θεωρώ χαζό να την αγνοεί κάποιος. Το αξισημείωτο μαλιστα ειναι πως οι ίδιοι που διαφωνουν με αυτό, με το να συμμορφώνουν την εμφάνισή τους στη δουλεια δηλαδή, σε άλλους χώρους συμμορφώνονται και το απολαμβάνουν κι ολας. Στο γάμο πανε με το κοστουμάκι, στο ραντεβουδάκι κυριλέ και περιποιημένοι κτλ.

Φυσικά η προσαρμοσμένη εμφάνιση δεν αρκεί σε καμιά περίπτωση για να χτίσει καποιος την επαγγελματική του εικόνα. Εχω πολλούς κοστουμαρισμένους στη δουλειά που ειναι πρακτικά αχρηστοι και ανικανοι. Οπως εχω και ατημέλητους που ειναι ικανότατοι. Προτρεχει η αποδοτικότητα της εμφάνισης, απλα και η εμφάνιση ειναι απο τους παραγοντες που παιζει τον ρόλο της, ενίοτε σημαντικό, αναλογα με το job description.

Τώρα για τους ΕΜΟ. Τι να πώ, παντα υπήρχε η ταση στους εφηβους να ξεχωρίσουν, ολοι τα ιδια καναμε. Αλλά είναι τραγικο, πανω στην πραγματικά καλύτερη ηλικία, την πιο ανεμελη, την πιο διασκεδαστική, να την αφήνουν να πηγαίνει χαμένη κλαίγοντας!!! Θα εχουν τόσες πολλες ευκαιρίες στο μελλον για κατάθλιψη!!! Ρε χαρείτε τώρα που μπορείτε ρεεεεεεεε... Τα εχετε
ολα στο χερι ετοιμα, σεξ λεφτα διασκέδαση. Αργότερα που θα κοπεί το επιδομα και θα αρχίσει το τρέξιμο, θα έχετε όλο το χρόνο για μαυρίλα και ψυχοπλάκωμα!!!

επισης δεν καταλαβαίνω το γιατι δεν αντιδρουν οταν τρωνε ξύλο. Δηλαδή ρε παιδια να ρθουμε να δειρουμε κι εμεις ναουμ αφου δεν τρεχει τιποτα... Χρειαζόμαστε και extra σακκους στο γυμναστήριο by the way :flipout:

με ανησυχεί πάντως το πώς θα είναι τα δικά μας παιδιά σε λίγα χρόνια... δεν εχω γινει γονιός ακόμα αλλα ήδη το θεωρώ πολύ δυσκολο κι εγώ να εισαι πετυχημένος γονιός, οχι μονο σημερα, αλλα σε κάθε εποχή.

Last edited:

ρε συ smoothbore κατανοητή η σκεψη.. αλλά το πρόβλημα είναι πώς τα κοριτσάκια σήμερα εχουν μαθει απο μικρά να να ειναι πουτ@ν@κια ΤΣΑΜΠΑ. Δεν το κάνουν πλεον με το αγόρι τους αλλά με τον συμμαθητή τους, πράγμα ενω ακουγεται ιδιο, έχει μεγάλη διαφορά.. Οπως ήταν παλιά η μπουκάλα, τώρα είναι η παρτούζα. Θα δυσκολευτείς να την πείσεις να βγαλει τα σπασμενα έτσι απλά :D