EMP Centauri DiseqC 16/1

Sir_Builder

Established Member
5 October 2006
124
Εχω το EMP Centauri DiseqC 16/1 και θελω να συνδεσω σε ένα καλωδιο που κατεβαινει από το πιατο 3 δεκτες (VU+ Duo2, OTE, NOVA).
Σε ποια θεση πρεπει να βαλω τα διακοπτακια που εχει το DiseqC???
Οι επιλογες είναι DiseqC1.0 / DiseqC1.1 / DiseqC1.0+1.1 / DiseqC1.2

Εάν έχεις μέχρι 4 Lnb τότε στην θέση 1.0 εάν έχεις πάνω απο τέσσερα Lnb τότε στην θέση 1.1. Τωρα το θεμα ειναι πως συνδέεις κάτω τους τρεις δέκτες, καλο θα ειναι το Lnb των Hotbird 13E που ειναι για τι nova να κουμπώνει στο Diseqc στην θέση 1 και το Lnb των Eurobird 9E που ειναι για τον OTE να κουμπώνει στην θέση 2 με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις Diseqc κάτω στους δυο δέκτες (Nova - OTE).

Ευχαριστω. Εχω 9 lnb. Κατω τα εχω συνδεσει όλα ευκολα. Με ένα Spaun SAR 12F για VU+ και ΟΤΕ και από την εξοδο του VU+ την NOVA.

Ευχαριστω. Εχω 9 lnb. Κατω τα εχω συνδεσει όλα ευκολα. Με ένα Spaun SAR 12F για VU+ και ΟΤΕ και από την εξοδο του VU+ την NOVA.

Μπορείς να κάνεις και το εξής… Να πάρεις ένα Priority Switch η αλλιώς στα ελληνικά ένα διακόπτη προτεραιότητας και να βάλεις στην έξοδο Α ένα καλώδιο να πηγαίνει στον διακόπτη SAR 12F και από εκεί δυο καλώδια στον δέκτη της Nova και του OTE, και από την έξοδο B να πηγαίνει ένα καλώδιο στον VU. Είναι πιο σωστό σαν συνδεσμολογία. Βεβαία οι δυο δέκτες πρέπει να είναι κλειστοί όταν δουλεύει ένα από τους τρεις

http://www.johansson.be/en/products/CAT/DIS/DOTH/9337.html

Ο Kaonmedia ns 1110 υποστηριζει Diseqc 1.1 ?

Όλοι οι διακόπτες Diseqc όσες πόρτες και να έχουν τις 4 πρώτες θέσεις τις διαβάζουν με πρωτόκολλο 1.0 άσχετα με το ότι εσύ το έχεις ρυθμίσει σε 1.1, για αυτό σου είπα καλό είναι να βάλεις νόβα στην θέση 1 και ΟΤΕ στην θέση 2 του Diseqc.

Με Priority Switch ειχα δοκιμασει αλλα ειχε παρα πολλες απώλειες. Όπως το εχω τωρα εχω λιγοτερες.

Οσον αφορα την θεση του Diseqc το εβαλα στο DiseqC1.0+1.1 που νομιζα ότι ηταν το σωστοτερο και δουλευουν όλα πλην VU+ οπου χανει το σημα όταν αλλαζω καναλια σε διαφορετικούς δορυφόρους, και επανέρχεται μονο μετα από restart.
Θα δοκιμασω να βαλω τα διακοπτακια στο Diseqc 1.1 και θα γραψω αν δουλεψε.

Τωρα αν ξερεις μπορεις να μου πεις λιγο τις ρυθμισεις στο VU+ μηπως εχω κανει καποιο λαθος εκει???

Δεν ειναι λογικό να έχεις πολλές απώλειες ίσως κατι δεν ηταν συνδεδεμένο σωστά στο λέω αυτο γιατί έτσι δουλεύω και εγω με 4 δεκτες μάλιστα χωρίς προβλημα. Δες το παρακάτω βίντεο ειναι στα γερμανικά βέβαια απο ότι κατάλαβα αλλα παρατήρησε τις ρυθμίσεις ειναι αυτές που πρεπει. http://m.youtube.com/watch?v=Si2A2pcmb2g