Είμαι κάτοχος ενός BENQ PE8720 αρκέτα χρόνια. Πριν από ένα μήνα άναψε ένδειξη όπου σύμφωνα με το manual οι ανεμιστήρες δεν δουλεύουν. Αν και η λάμπα ήταν στα τελευταία της αποφάσισα να τον επισκευάσω και να πάρω νέα λάμπα (δύσκολοι καιροί για νέα αγορά προβολέα). Συνεννοούμαι με το επίσημο service τηλεφωνικά αναφέροντας ότι προφανώς χρειάζεται αλλαγή κάποιος ανεμιστήρας. Πάω το προβολέα στο Service και πληρώνω την ελάχιστη χρέωση για διάγνωση της βλάβης. Μετά από μερικές μέρες επικοινωνώ μαζί τους και μου αναφέρουν ότι το απαραίτητο ανταλλακτικό για την επισκευή είναι η λάμπα με συνολική χρέωση (προμήθεια, εργασία και ΦΠΑ) 510,82 ευρω.
Αρνήθηκα την αποσκευή ως ασύμφορη. Παίρνω τον προβολέα ανεπισκευαστο και αγοράζω νέα λάμπα (πολύ πιο φθηνά) την οποία τοποθετώ, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Αφού είδα ότι δεν… άρχισα να τη ψάχνω μόνος μου. Στην θέση που είναι η λάμπα υπάρχουν δυο ανεμιστήρες, αριστερά και δεξιά. Ο δεξιά όπως φαίνεται, περιστρέφεται έκκεντρα άρα θέλει επισκευή/αντικατάσταση.
Αποφάσισα να πάω σε αγορά νέου προβολέα, μάλλον όχι BENQ
Η λάμπα και ο προβολέας πωλούνται στην αντίστοιχη κατηγορία του forum
Αρνήθηκα την αποσκευή ως ασύμφορη. Παίρνω τον προβολέα ανεπισκευαστο και αγοράζω νέα λάμπα (πολύ πιο φθηνά) την οποία τοποθετώ, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Αφού είδα ότι δεν… άρχισα να τη ψάχνω μόνος μου. Στην θέση που είναι η λάμπα υπάρχουν δυο ανεμιστήρες, αριστερά και δεξιά. Ο δεξιά όπως φαίνεται, περιστρέφεται έκκεντρα άρα θέλει επισκευή/αντικατάσταση.
Αποφάσισα να πάω σε αγορά νέου προβολέα, μάλλον όχι BENQ
Η λάμπα και ο προβολέας πωλούνται στην αντίστοιχη κατηγορία του forum