Εμπειρία με καλώδια Van Den Hul

George35

Established Member
27 August 2010
223
Καλημέρα σε όλους,

μήπως έχει κανείς εμπειρία (καλή ή κακή) σε καλώδια Van den Hul για ηχεία; Δοκιμάζω αυτές τις μέρες τα VDH CS-122, VDH D-352 (μαζί με Kimber 8PR, Kimber 8VS, Monster Z2R). Το μπατζετ του είναι και για λίγο πιο ακριβό καλώδιο από αυτά

Θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη για VDH εαν γνωρίζει κάτι κάποιος.

Ευχαριστώ,

γενικά ΟΛΛΑ τα Van den Hul αφήνουν πάντα γλυκιά γέυση δεν πρόκειτε να πείς οτι δεν σου αρεσε απλά μπορείς να ακούσεις κατι καλύτερο μετά χωρίς να σημαίνει οτι τα Van den Hul ήταν κακά

θεωρούνται μαλακά, στρωτά, χωρίς εξάρσεις

try and cry

Last edited by a moderator:
γενικά ΟΛΛΑ τα Van den Hul αφήνουν πάντα γλυκιά γέυση δεν πρόκειτε να πείς οτι δεν σου αρεσε απλά μπορείς να ακούσεις κατι καλύτερο μετά χωρίς να σημαίνει οτι τα Van den Hul ήταν κακά

θεωρούνται μαλάκα στρωτά χωρίς εξάρσεις

try and cry

Πάνω κάτω στο ίδιο συμπέρασμα έχω καταλήξει κι εγώ. Ισορροπημένος ήχος χωρίς εξάρσεις. Αρκετά καλό detail και μπάσο. Ιδανικά για πολύωρες ακροάσεις.

Τα kimber 8pr έχουν πιο δυναμικό μπάσο (σε συνδυασμό με τα ηχεία μου-monitor audio rx8) αλλά σε σημείο που να μου προκαλούν ελαφρύ πονοκέφαλο μετά από λίγη ώρα ακρόασης.

Δεν ξέρω αν τα kimber 8vs είναι καλύτερα, τα πήρα μόλις χθες και θα τα δοκιμάσω. Μαλλον είμαι μεταξύ VDH-352 και kimber 8vs

Re: Απάντηση: Εμπειρία με καλώδια Van Den Hul

Kimber ή monster με κλειστά μάτια, καλύτερα Monster.

Εκτός αν θες equalizer και όχι καλώδιο.

Βασικά καλώδιο θέλω. Αν όμως τα ηχεία μου παράγουν μπάσο που δε μπορεί να το "σηκώσει" ο οργανισμός μου, θα μπορούσα να κάνω κάποιες υποχωρήσεις. Γι' αυτό παίζω και με VDH. Κατά τα άλλα, μου αρέσει ο δυναμικός ήχος των kimber.

Προσπαθώ αυτές τις μέρες να βγάλω άκρη και με τα τεχνικα χαρακτηριστικά των καλωδίων. Π.χ. τα kimber έχουν πολυ μεγαλύτερο capacitance από τα VDH, αλλά διαβάζω ότι όσο μικρότερο το capacitance τόσο καλύτερο. Αληθεύει αυτό;

Re: Απάντηση: Εμπειρία με καλώδια Van Den Hul

Kimber ή monster με κλειστά μάτια, καλύτερα Monster.

Εκτός αν θες equalizer και όχι καλώδιο.

Δοκιμάζω και το Monster Z2R. Είναι όντως αρκετά καλό καλώδιο.

Οφείλω να πω, αν και off topic μάλλον...

ότι τα Van den Hul The Revelation Hybrid, είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σε καλώδιο ηχείων (τηρούμενων αναλογιών κόστος/απόδοσης που πολλοί από σας μπορεί να θεωρείτε εντελώς υποκειμενικό, αλλά δεν το λέω μόνο εγώ).

Το The Wind είναι επίσης πολύ καλό για μικρότερο budget.

Τα CS-122 κόβουν πολύ τις υψηλές συχνότητες και έχουν περιορισμένο μπάσο, τα 352 δεν τα έχω ακούσει, οπότε μάλλον η επιλογή των Kimber καλύτερη, αλλά με "grain" στον ήχο...και μάλλον καλύτερα να πάρεις τα 8TC