Εμπιστοσύνη σε EBay αγορά

dinos

Moderator
Staff member
17 June 2006
1,057
Πάτρα
Αγόρασα από Αμερική μέσω EBay ηλεκτρονικά αξίας 400$ (πιστεύω πως ήταν πολύ καλή ευκαιρία, ίσως ο πωλητής να μην έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την έκβαση της δημοπρασίας). Τα μεταφορικά με USPS είναι περίπου 245$ (βαρύ φορτίο με καλή συσκευασία). Ο πωλητής μου έστειλε mail αναφέροντας πως δεν είναι απόλυτα σίγουρος για την τελική τιμή των ταχυδρομικών, και προτείνει να τα ταχυδρομήσει πρώτα και μετά να μου στείλει με mail το τελικό ποσό για πληρωμή με Pay Pal, λέγοντας πως με εμπιστεύεται!!! Έχει feedback περίπου 99%. Δεν έχω πληρώσει ακόμα τίποτα, περιμένοντας απάντηση για το τελικό κόστος (υπήρξε περίοδος εθνικής εορτής στην Αμερική). Από την εμπειρία σας υπάρχει περίπτωση απάτης ή κάτι το ύποπτο. Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος.

μπορείς να ποστάρεις το λινκ του ebay του προϊόντος που αγόρασες για να δούμε και το feedback του πωλητή αλλά και το ιστορικό του?

Κοίτα το να ταχυδρομίσει πρώτα εκείνος είναι ρίσκο για εκείνον πολύ μεγάλο. Από εκεί και πέρα τουλάχιστον για τα χρήματα της αγοράς των προϊόντων καλύπτεσαι από το paypal αν δεν φτάσει ποτέ.

Λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν ο πωλητής είναι εμπιστοσύνης σε βαθμολογία, κάποιο κολληματάκι θα έγινε.

Το ιστορικό είναι καθαρό και πρόσφατο (χωρίς παλαιότερο όνομα ή εγραφή) με σχετικά λίγες πωλήσεις (περίπου 50 και αυτό είναι ένα σημείο προβληματισμού). Όμως εχει πολύ καλή επικοινωνία μαζί μου με mail. Θα περιμένω να ταχυδρομήσει τα αντικείμενα και μετά θα στείλω την πληρωμή, εφόσον αυτό θέλει. Πιθανότατα σαν νέος πωλητής να θέλει αψογη συμπεριφορά και να μην κατηγορηθεί για υπερχρέωση στα ταχυδρομικά.

υπ'όψιν για να έχεις δικαίωμα στην προστασία paypal, πρέπει ο πωλητής να έχει πάνω από 97% ποσοστό θετικών και πάνω από 40 θετικές feddback...

Αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Η εξασφάλιση μέσω Pay pal υπάρχει αλλά ήθελα να ξέρω μήπως υπάρχει πιθανότητα υπαναχώρησης από την πλευρά τους όσο αφορά τη πώληση, αφήνοντας να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Άραγε πως εξασφαλίζεται ο αγοραστής σε τέτοια περίπτωση. Θα δούμε. Πάντως επιχριστώ όλους για το ενδιαφέρον.