Εμπορικές πολιτικές μαγαζιών στην Ελλάδα

ΟΚ για τον ΦΠΑ, η διαφορά λοιπόν είναι παρά κάτι 60€.

Αλλά όσο αφορά τις τιμές γενικά, το έχουμε γράψει 1000 φορές.

Αν δεν θέλετε ο κόσμος να ψωνίζει από έξω, να γράφετε τις σωστές τιμές στα sites σας.

Οι καιροί έχουν αλλάξει. Κανένας νέος άνθρωπος (και οι περισσότεροι από τους "παλιούς"..) δεν θα σηκώσει το τηλέφωνο να σας πάρει για να μάθει την πραγματική τιμή. Έχουν τελειώσει αυτά.

Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο από Audiophonics βγαίνει 80€ κάτω από όσο το βρίσκεις στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης και διακανονισμού. Έτσι η τιμή μπορεί να κατέβει πολύ-πολύ πιο χαμηλά από την επίσημη. Αυτό το ξέρουμε και οφείλουμε και να το λέμε.

Από την άλλη πλευρά εμείς όταν κάνουμε προτάσεις χρησιμοποιούμε τις επίσημες τιμές. Έτσι πρέπει. Για να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει την κατηγορία τιμής και να κάνει συγκρίσεις. Από 'κει και πέρα αν θα αγοράσει, από πού και πόσο, είναι άλλο θέμα.

Οι καιροί έχουν αλλάξει. Κανένας νέος άνθρωπος (και οι περισσότεροι από τους "παλιούς"..) δεν θα σηκώσει το τηλέφωνο να σας πάρει για να μάθει την πραγματική τιμή. Έχουν τελειώσει αυτά.

Από το τηλέφωνο ΔΕΝ θα μάθει την πραγματική τιμή. Μόνο από κοντά.

Όποιος προτιμά την πολυθρόνα, να ξέρει ότι είναι η πιο ακριβή επιλογή γενικά και σε αυτό τα τελευταία χρόνια δεν βοηθάνε κάποια γνωστά ψαχτήρια που έχουν πάει τις χρεώσεις τους στο θεό.
Αλλά μπορεί και να μην τον νοιάζει, κύριως όμως δεν το γνωρίζει αυτό όποιος προτιμά την πολυθρόνα.

ΟΚ για τον ΦΠΑ, η διαφορά λοιπόν είναι παρά κάτι 60€.

Αλλά όσο αφορά τις τιμές γενικά, το έχουμε γράψει 1000 φορές.

Αν δεν θέλετε ο κόσμος να ψωνίζει από έξω, να γράφετε τις σωστές τιμές στα sites σας.

Υπάρχουν και 24 ΑΤΟΚΕΣ δόσεις με κάρτα, δωρεάν μεταφορικά και πολλά άλλα προνόμια.......ένα τηλέφωνο μακρυά είμαστε και όχι χιλιάδες χιλιόμετρα..........

Από κοντά; :D :D :D :D :D

Σιγά μην υπογράψουμε και NDA πρώτα!

Αν σκέφτεστε έτσι, σας αξίζει να σας τρώνε τις πωλήσεις οι ξένοι.

Ξυπνήστε. Δεν είναι 1985.

Στο έχω ξαναπεί. Ψώνισε ακριβότερα από την πλατφόρμα ψαχτηριού ή παίξ'το γυρολόγος τηλεφωνικά και στο τέλος θα πάρεις την ίδια ακριβώς τιμή από όλους, για να λες Happy 2026 to all... :ROFLMAO:

Άσε εκείνους που ξέρουν γιατί μπορούν να ψωνίσουν φτηνότερα από κοντά, να το κάνουν. Και όχι, δεν είναι θέμα παζαριού (μόνο). Είναι και θέμα εμπιστοσύνης. That's how it goes ανεξαρτήτως τεχνολογικών ευκολιών.

Γιατί να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη σε κάποιον που έρχεται από το μαγαζί και σου τα ζαλίζει, από έναν που θα πληρώσει μετρητοίς με την κάρτα του; 🤔

Για πολλούς λόγους και όχι σε εκείνον που στα ζαλίζει, όπως λάθος κατάλαβες.

Εκτός κι αν νομίζετε ότι όλοι παίρνουν το ίδιο περιθώριο κέρδους σε όλα τα προϊόντα σε όλες τις μάρκες... που μάλλον κάτι τέτοιο νομίζετε.
Όπως νομίζετε ότι οι τιμές που βλέπετε στο νετ, είναι και οι τελικές.

Άντε τώρα να πεις στον άλλον ότι υπάρχουν διάφορες της τάξης του 10 και 15% στην αγορά από τον προμηθευτή και να νομίζει αυτός ότι έχουν το ίδιο περιθώριο κέρδους όλοι γιατί βλέπει την ίδια τιμή στο νετ παντού. 😜
Ή να νομίζει ότι με ένα τηλεφώνημα σε πολλά καταστήματα, δεν θα γίνει αντιληπτός ότι υπάρχει κάποιος που ρωτάει παντού για να πάρει καλύτερη τιμή... 🤣

Δεν έχει σημασία. Ψωνίστε ακριβότερα από εκεί από το νετ. Είναι και πιο απλό.
Αλλά μην μας λέτε ότι είναι αλλιώς από εκείνο που ισχύει από όταν βγήκε το ρύζι... .

Last edited:
Για πολλούς λόγους και όχι σε εκείνον που στα ζαλίζει, όπως λάθος κατάλαβες.

Εκτός κι αν νομίζετε ότι όλοι παίρνουν το ίδιο περιθώριο κέρδους σε όλα τα προϊόντα σε όλες τις μάρκες... που μάλλον κάτι τέτοιο νομίζετε.
Όπως νομίζετε ότι οι τιμές που βλέπετε στο νετ, είναι και οι τελικές.

Άντε τώρα να πεις στον άλλον ότι υπάρχουν διάφορες της τάξης του 10 και 15% στην αγορά από τον προμηθευτή και να νομίζει αυτός ότι έχουν το ίδιο περιθώριο κέρδους όλοι γιατί βλέπει την ίδια τιμή στο νετ παντού. 😜
Ή να νομίζει ότι με ένα τηλεφώνημα σε πολλά καταστήματα, δεν θα γίνει αντιληπτός ότι υπάρχει κάποιος που ρωτάει παντού για να πάρει καλύτερη τιμή... 🤣

Δεν έχει σημασία. Ψωνίστε ακριβότερα από εκεί από το νετ. Είναι και πιο απλό.
Αλλά μην μας λέτε ότι είναι αλλιώς από εκείνο που ισχύει από όταν βγήκε το ρύζι... .
Πώς προκύπτει ότι είναι πιο ακριβά κάποια προϊόντα στο Ίντερνετ όταν ψωνίζουμε από εκεί;
Όσες αγορές κάνω από το νετ πάντα είναι προς όφελος μου, διαφορετικά δεν θα ψώνιζα από εκεί..
Πάντως οι περισσότεροι εγχώριοι δεν κάνουν καμία καλή έκπτωση με αποτέλεσμα να χάνουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς..
Αφού έχουν στο μυαλό τους μόνο το κέρδος τους, βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, που φυσικά αυτοί έχουν δουλειά και το κοινό τους..

Πώς προκύπτει ότι είναι πιο ακριβά κάποια προϊόντα στο Ίντερνετ όταν ψωνίζουμε από εκεί;
Όσες αγορές κάνω από το νετ πάντα είναι προς όφελος μου, διαφορετικά δεν θα ψώνιζα από εκεί..
Πάντως οι περισσότεροι εγχώριοι δεν κάνουν καμία καλή έκπτωση με αποτέλεσμα να χάνουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς..
Αφού έχουν στο μυαλό τους μόνο το κέρδος τους, βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, που φυσικά αυτοί έχουν δουλειά και το κοινό τους..

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνει άλλος. Άρα εσύ για να μην χάσεις την πώληση, θα το κάνεις επίσης. Αυτά βέβαια, μόνο από κοντά. Ούτε από ΝΕΤ, ούτε από τηλέφωνο. Πραγματικά γελάω με το τελευταίο... 🤣

Επίσης, δεν γνωρίζεις ποια προϊόντα και γιατί έχουν διαφορετικό περιθώριο κέρδους από αλλά. Ή δεν γνωρίζεις ότι αλλά δεν έχουν καθόλου.
Εγώ δεν είπα συγκεκριμένα ποια, αλλά ούτε πήρα και ένα πινέλο να τα βάψω όλα στο ίδιο χρώμα.

Όταν λοιπόν βλέπεις μια τιμή στο νετ ίδια σε όλους, μην έχεις την εντύπωση ότι αυτή θα είναι η τελική τιμή εάν σε αυτό το προϊόν υπάρχει διαφορετικό περιθώριο κέρδους από κατάστημα σε κατάστημα.
Κοιτάξτε τώρα μη ρωτήσετε γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί έτσι θα σας ξαναπαντήσω, ψωνίστε ακριβότερα με τους άλλους τρόπους, γιατί είναι πιο απλό... .

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνει άλλος. Άρα εσύ για να μην χάσεις την πώληση, θα το κάνεις επίσης. Αυτά βέβαια, μόνο από κοντά. Ούτε από ΝΕΤ, ούτε από τηλέφωνο. Πραγματικά γελάω με το τελευταίο... 🤣

Επίσης, δεν γνωρίζεις ποια προϊόντα και γιατί έχουν διαφορετικό περιθώριο κέρδους από αλλά. Ή δεν γνωρίζεις ότι αλλά δεν έχουν καθόλου.
Εγώ δεν είπα συγκεκριμένα ποια, αλλά ούτε πήρα και ένα πινέλο να τα βάψω όλα στο ίδιο χρώμα.

Όταν λοιπόν βλέπεις μια τιμή στο νετ ίδια σε όλους, μην έχεις την εντύπωση ότι αυτή θα είναι η τελική τιμή εάν σε αυτό το προϊόν υπάρχει διαφορετικό περιθώριο κέρδους από κατάστημα σε κατάστημα.
Κοιτάξτε τώρα μη ρωτήσετε γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί έτσι θα σας ξαναπαντήσω, ψωνίστε ακριβότερα με τους άλλους τρόπους, γιατί είναι πιο απλό... .
Αυτό το συμπέρασμα που έβγαλες για εμένα με κάνει πραγματικά να γελάω..
Ούτε κατάλαβες τι θέλω να πω, βέβαια είναι κουβέντα χωρίς νόημα..
Καλύτερα να μην αναφέρω παραδείγματα για "κάποιους" εδω εγχώριους αντιπροσώπους γιατί θα πέσει πολύ παρεξήγηση..
Άρα η κουβέντα από εμένα σε αυτό το κομμάτι τελειώνει εδώ..🙂

Αυτό το συμπέρασμα που έβγαλες για εμένα με κάνει πραγματικά να γελάω..
Ούτε κατάλαβες τι θέλω να πω, βέβαια είναι κουβέντα χωρίς νόημα..
Καλύτερα να μην αναφέρω παραδείγματα για "κάποιους" εδω εγχώριους αντιπροσώπους γιατί θα πέσει πολύ παρεξήγηση..
Άρα η κουβέντα από εμένα σε αυτό το κομμάτι τελειώνει εδώ..🙂

Προσπαθείς να κατανοήσεις συγκεντρωτικά μια αγορά που λειτουργεί κατά περίπτωση. Εκεί υπάρχει η παρανόηση.

Ο,τι και να αναφέρεις, δεν έχει καμία σημασία, γιατί δεν αλλάζει τίποτε. Ούτε φύλλο δεν πρόκειται να κουνηθεί γιατί όλα είναι κλειδωμένα όπως πρέπει να είναι.
Όπως δεν αλλάζει ότι από κοντά πετυχαίνεις καλύτερη τιμή από ο,τι στο νετ ή στο τηλέφωνο.
Αλλά όπως έγραψα, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να το γνωρίζει κάποιος αυτό, γιατί είναι πιο απλό να ψωνίζει ακριβότερα και να νομίζει ότι αυτή είναι η καλύτερη τιμή.

Έχω περάσει από όλες τις θέσεις του χώρου, κανείς άλλος δεν το έχει κάνει αυτό σε όλες τις θέσεις, και για αυτό ξέρω πως σκέφτεται ο κάθε ένας σε κάθε θέση. Καλώς ή κακώς αυτό ισχύει.

Προσπαθείς να κατανοήσεις συγκεντρωτικά μια αγορά που λειτουργεί κατά περίπτωση. Εκεί υπάρχει η παρανόηση.

Ο,τι και να αναφέρεις, δεν έχει καμία σημασία, γιατί δεν αλλάζει τίποτε. Ούτε φύλλο δεν πρόκειται να κουνηθεί γιατί όλα είναι κλειδωμένα όπως πρέπει να είναι.
Όπως δεν αλλάζει ότι από κοντά πετυχαίνεις καλύτερη τιμή από ο,τι στο νετ ή στο τηλέφωνο.
Αλλά όπως έγραψα, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να το γνωρίζει κάποιος αυτό, γιατί είναι πιο απλό να ψωνίζει ακριβότερα και να νομίζει ότι αυτή είναι η καλύτερη τιμή.

Έχω περάσει από όλες τις θέσεις του χώρου, κανείς άλλος δεν το έχει κάνει αυτό σε όλες τις θέσεις, και για αυτό ξέρω πως σκέφτεται ο κάθε ένας σε κάθε θέση. Καλώς ή κακώς αυτό ισχύει.
Δεν έχω βάλει όλον τον κόσμο σε ένα τσουβαλι..
Αν νομίζεις ότι ο κόσμος που αγοράζει από το νετ ψωνίζει πιο ακριβά είναι δικαίωμα σου..
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ όμως...
Φυσικά όλα αυτά που λέω δεν έχουν σημασία αφού το λες εσύ..😉

Δεν έχω βάλει όλον τον κόσμο σε ένα τσουβαλι..
Αν νομίζεις ότι ο κόσμος που αγοράζει από το νετ ψωνίζει πιο ακριβά είναι δικαίωμα σου..
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ όμως...
Φυσικά όλα αυτά που λέω δεν έχουν σημασία αφού το λες εσύ..😉

Όχι, δεν είπα απαραίτητα ότι εσύ έχεις βάλει τον κόσμο σε ένα τσουβάλι. Τουναντίον, μάλλον δεν τον έχεις βάλει.

Από το νετ και το τηλέφωνο κατά περίπτωση - το τονίζω μια και είναι πολλές οι περιπτώσεις - ΔΕΝ θα ψωνίσει στην ίδια τιμή απ' ό,τι από κοντά και στο μιλητό. Αυτό λέω και αυτό ισχύει από όταν βγήκε το ρύζι και δεν έχει αλλάξει.

Τώρα το τι μπορεί να υποθέτει ο καθένας, ας το υποθέτει. Δεν έχει σημασία, ούτε αλλάζει αυτό που ισχύει.

Γιατί ρε φίλε;
Κάποιος που κόβει βόλτες στα μαγαζιά για να πετύχει καλύτερη τιμή δεν θα γίνει αντιληπτός και θα γίνει αυτός που παίρνει τηλέφωνο;
Αν τα μαγαζιά ήταν μαζεμένα σε μία περιοχή θα ήταν εφικτό.
Για να ψαχτείς τώρα θα πρέπει να γυρίσεις τη μισή Αττική.
Εκτός αν δεν έχεις καταλήξει σε συγκεκριμένη συσκευή και πας στο μαγαζί της γειτονιάς σου να σου προτείνουν. Που εκεί μπορεί να σε δαγκώσουν, να πουλήσουν ότι θέλουν ή απλά να μην μπορούν να σου κάνουν την τιμή που μπορεί να σου κάνει άλλος.
Η τελευταία μου αγορά ήταν το Qutest της Chord. Κατέληξα να το πάρω σε τιμή που δεν υπάρχει στα online μαγαζιά. Με συνεννόηση μέσω τηλεφώνου φυσικά.
Αν έπρεπε να χάσω 5-6 ώρες πήγαινε-πάρκαρε-έλα για να πάω σε 4-5 μαγαζιά και να κερδίσω 100€ π.χ. πιστεύεις θα άξιζε τον κόπο; Εσύ θα το έκανες;

Όχι, δεν είπα απαραίτητα ότι εσύ έχεις βάλει τον κόσμο σε ένα τσουβάλι. Τουναντίον, μάλλον δεν τον έχεις βάλει.

Από το νετ και το τηλέφωνο κατά περίπτωση - το τονίζω μια και είναι πολλές οι περιπτώσεις - ΔΕΝ θα ψωνίσει στην ίδια τιμή απ' ό,τι από κοντά και στο μιλητό. Αυτό λέω και αυτό ισχύει από όταν βγήκε το ρύζι και δεν έχει αλλάξει.

Τώρα το τι μπορεί να υποθέτει ο καθένας, ας το υποθέτει. Δεν έχει σημασία, ούτε αλλάζει αυτό που ισχύει.
Εννοείται ότι η τιμή από το τηλέφωνο ή το νετ στην αγορά ενός μηχανήματος η ηχείων πχ δεν θα είναι η ίδια με το να πας στο κατάστημα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό..
Και ευτυχώς υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι σωστοί..
Εμένα όμως δεν μ'ενδιαφερει αυτό γιατί δεν αγοράζω ηχεία η μηχανήματα λόγο ότι ασχολούμαι από πιτσιρίκος με το Diy..
Ευκαιριες υπάρχουν πάντα είτε εγχώρια, είτε στο εξωτερικό..