Εμπορικές πολιτικές μαγαζιών στην Ελλάδα

Κάποιος που κόβει βόλτες στα μαγαζιά για να πετύχει καλύτερη τιμή δεν θα γίνει αντιληπτός και θα γίνει αυτός που παίρνει τηλέφωνο;

Αλήθεια θέλεις να σου πω; 😁

Ξεκίνα εσύ να παίρνεις τηλέφωνο σε καταστήματα να πάρεις καλύτερη τιμή. Όλα τα καταστήματα κατόπιν θα αρχίσουν να παίρνουν τον προμηθευτή τηλέφωνο για διαθεσιμότητα. Εσύ τι λες; Δεν θα γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει ένας γυρολόγος; 😂😅🤣

Καλά βρε σεις, ορισμένες φορές γράφετε σαν να μην ξέρετε τι γίνεται... .

Για τις περιπτώσεις διαφερετικού margin ανά είδος έχω ήδη γράψει. Ας μην το επαναλάβω. Μην το κάνεις εσύ, άσε να το κάνει άλλος... .

Ξεκίνα εσύ να παίρνεις τηλέφωνο σε καταστήματα να πάρεις καλύτερη τιμή. Όλα τα καταστήματα κατόπιν θα αρχίσουν να παίρνουν τον προμηθευτή τηλέφωνο για διαθεσιμότητα. Εσύ τι λες; Δεν θα γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει ένας γυρολόγος; 😂😅🤣

Γιατί; Αν πάω στο μαγαζί θα του κόψω τη γραμμή πριν μπω για να μην πάρει τηλέφωνο; 😂
Πάλι, αν δεν το έχει στο μαγαζί θα πάρει τηλέφωνο τον προμηθευτή να ρωτήσει για διαθεσιμότητα.

Στη δουλειά σας έτσι πάει, πουλάτε συγκεκριμένα πράγματα.
Ή την καλύτερη τιμή αν δεν ασχοληθείτε με τον πελάτη ή την καλύτερη εξυπηρέτηση.
Αν πηγαίνω για την καλύτερη τιμή, κάνω μία έρευνα αγοράς, αγοράζω online ή μέσω τηλεφώνου αν γνωρίζω κάποιον και τελείωσε. Και εγώ πήρα καλή τιμή και ο έμπορος κέρδισε από τις εργατοώρες που δεν χάλασε.
Αν τώρα, ασχοληθεί κάποιος να φέρει σπίτι μου 2-3 συσκευές που έχει σε demo να τις ακούσω και να αποφασίσω ποια μου αρέσει, ε, ΔΕΝ θα του πω "αυτός το έχει 100€ πιο φτηνά"!

Το να δίνεις καλύτερη τιμή σε αυτόν που θα έρθει από το μαγαζί είναι συμπεριφορά μαγαζιού της γειτονιάς.
Αν κάποιος θέλει να παραμείνει σε αυτή τη φιλοσοφία μπράβο του, ας δουλέψει με την πελατεία της γειτονιάς όπως η νυχού της γωνίας.

Γιατί; Αν πάω στο μαγαζί θα του κόψω τη γραμμή πριν μπω για να μην πάρει τηλέφωνο; 😂
Πάλι, αν δεν το έχει στο μαγαζί θα πάρει τηλέφωνο τον προμηθευτή να ρωτήσει για διαθεσιμότητα.

Στη δουλειά σας έτσι πάει, πουλάτε συγκεκριμένα πράγματα.
Ή την καλύτερη τιμή αν δεν ασχοληθείτε με τον πελάτη ή την καλύτερη εξυπηρέτηση.
Αν πηγαίνω για την καλύτερη τιμή, κάνω μία έρευνα αγοράς, αγοράζω online ή μέσω τηλεφώνου αν γνωρίζω κάποιον και τελείωσε. Και εγώ πήρα καλή τιμή και ο έμπορος κέρδισε από τις εργατοώρες που δεν χάλασε.
Αν τώρα, ασχοληθεί κάποιος να φέρει σπίτι μου 2-3 συσκευές που έχει σε demo να τις ακούσω και να αποφασίσω ποια μου αρέσει, ε, ΔΕΝ θα του πω "αυτός το έχει 100€ πιο φτηνά"!

Το να δίνεις καλύτερη τιμή σε αυτόν που θα έρθει από το μαγαζί είναι συμπεριφορά μαγαζιού της γειτονιάς.
Αν κάποιος θέλει να παραμείνει σε αυτή τη φιλοσοφία μπράβο του, ας δουλέψει με την πελατεία της γειτονιάς όπως η νυχού της γωνίας.

Δεν έχεις καταλάβει τι έγραψα.

Να το γράψω άλλη μια φορά. Τηλεφωνικά όταν υπάρχει γυρολόγος, στο δεύτερο το πολύ τρίτο τηλεφώνημα τον έχεις λοκάρει. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Τα υπόλοιπα που γράφεις δείχνουν ότι δεν γνωρίζεις ποιος ψωνίζει τι και με τι περιθώριο, απλά.

Στο νετ δεν θα βγάλεις άλλη τιμή. Ούτε στο τηλέφωνο. Μόνο από κοντά εφόσον κρίνεις ότι μπορείς. Είναι εξαιρετικά απλό, γιατί έτσι κλειδώνεις την πώληση που σε άλλη περίπτωση δεν θα έκανες. Εσύ κάτσε και θεώρησε ότι δεν θέλεις να κάνεις την συγκεκριμένη πώληση, και άσε να την κάνει άλλος.
Στο τέλος ο συνολικός τζίρος μετράει... . :cool:
Δεν σου είπε κανείς ότι το κατάστημα δεν έχει και eshop και τηλέφωνο. Απλά έχει και φυσικό κατάστημα και αυτό θα το εκμεταλευτεί επίσης με τον τρόπο που αντιστοιχεί σε κάθε τύπο πώλησης. Εκεί μπερδεύεσαι και νομίζεις ότι μιλάμε για ένα τύπο πώλησης ενώ είναι πολλοί. Και από τους τρεις αυτούς τύπους του παραδείγματος, εκείνος με την επίσκεψη καταφέρνει την χαμηλότερη τιμή.

Αυτά για την λιανική εννοείται. Αν θέλετε σας λέω και για άλλες πωλήσεις, αλλά εκεί θα μιλήσουμε με όρους παλετών... .

Last edited:
Λεωνίδα, αυτό που σου λέμε, είναι ότι αν σε πάρω τηλέφωνο για να μάθω τιμή και μου πεις έλα εδώ να στην πω, δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να το κάνω.
Είναι θέμα αρχής.

Δεν σέβεσαι τον χρόνο μου.

Προτιμώ να πληρώσω παραπάνω από να περάσω τέτοια ταλαιπωρία.

Επίσης, βασικότατη αρχή στις πωλήσεις είναι ότι ο πωλητής πηγαίνει στον πελάτη, όχι το αντίθετο.
Απορώ μαζί σας.

Να το γράψω άλλη μια φορά. Τηλεφωνικά όταν υπάρχει γυρολόγος, στο δεύτερο το πολύ τρίτο τηλεφώνημα τον έχεις λοκάρει. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Αν αναγκαστεί το μαγαζί να πάρει τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία για διαθεσιμότητα ή τιμή, ναι.
Αν το έχει διαθέσιμο, κανείς δεν θα πάρει τηλέφωνο κανέναν.

Τα υπόλοιπα που γράφεις δείχνουν ότι δεν γνωρίζεις ποιος ψωνίζει τι και με τι περιθώριο, απλά.

Μια χαρά ξέρω τα περιθώρια, μη γελιέσαι. :)
Μιλάς με κάποιον που τη δεκαετία του 90 έμπαινε σε μαγαζιά, έλεγε τιμή 20-30% κάτω της αναγραφόμενης και οι μαγαζάτορες ήξεραν ότι αν συμφωνούσαν απλά συσκεύαζαν και έπαιρναν το κασέρι.
Πλέον το κάνω από το τηλέφωνο.

Στο νετ δεν θα βγάλεις άλλη τιμή. Ούτε στο τηλέφωνο. Μόνο από κοντά εφόσον κρίνεις ότι μπορείς.

Έλα, σιγά σιγά το λες. 😂

Λεωνίδα, αυτό που σου λέμε, είναι ότι αν σε πάρω τηλέφωνο για να μάθω τιμή και μου πεις έλα εδώ να στην πω, δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση να το κάνω.
Είναι θέμα αρχής.

Επίσης, βασικότατη αρχή στις πωλήσεις είναι ότι ο πωλητής πηγαίνει στον πελάτη, όχι το αντίθετο.
Απορώ μαζί σας.
Δεν βγάζεις άκρη, τσάμπα γράφεις..

Αν αναγκαστεί το μαγαζί να πάρει τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία για διαθεσιμότητα ή τιμή, ναι.
Αν το έχει διαθέσιμο, κανείς δεν θα πάρει τηλέφωνο κανέναν.

Μια χαρά ξέρω τα περιθώρια, μη γελιέσαι. :)
Μιλάς με κάποιον που τη δεκαετία του 90 έμπαινε σε μαγαζιά, έλεγε τιμή 20-30% κάτω της αναγραφόμενης και οι μαγαζάτορες ήξεραν ότι αν συμφωνούσαν απλά συσκεύαζαν και έπαιρναν το κασέρι.
Πλέον το κάνω από το τηλέφωνο.

Έλα, σιγά σιγά το λες. 😂

Βασικά δεν γνωρίζεις ότι το μαγαζί δεν έχει στοκ. Έχει μεταφερθεί από τη δεκαετία του 90 που ξέρεις το στοκ αλλού. Επομένως θα πάρεις τηλέφωνο τον προμηθευτή. Άρα έχεις λοκαριστεί.

Τα περιθώρια δεν τα γνωρίζεις, τουλάχιστον από αυτά που γράφεις.

Δεν λέω τίποτε σιγά σιγά. Απλώς περιγράφω τι ισχύει.

Είναι θέμα αρχής.

Απορώ μαζί σας.

Βρε συ, αφού σου έγραψα και πιο πριν. Αν εσύ θέλεις να αγοράζεις ακριβότερα για τον οποιονδήποτε λόγο, κάνε το. Εδώ απλώς λέμε ότι υπάρχουν και οικονομικότεροι τρόποι.

Δεν βγάζεις άκρη, τσάμπα γράφεις..

Φαντάζομαι ότι αυτό που έγραψες μόλις τώρα είναι αλλαγή της τελευταίας στιγμής;

Γιατί απ' όσο θυμάμαι...
Εννοείται ότι η τιμή από το τηλέφωνο ή το νετ στην αγορά ενός μηχανήματος η ηχείων πχ δεν θα είναι η ίδια με το να πας στο κατάστημα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό..

Ε κάτσε ρε φίλε.
Θα έρθω, να ρωτήσω τιμή, να μου πεις (ίσως) καλύτερη τιμή από άλλον, θα λες ότι το έχεις ετοιμοπαράδοτο και θα μου πεις "εντάξει, θα το πάρεις σε 3 ημέρες";
Ούτε για πλάκα!
Και αν δεν μου πεις καλύτερη τιμή θα το παίξω γύφτος "μα αυτός το δίνει 100€ πιο φτηνά";
Ή απλά θα έχω χάσει ένα απόγευμα από τη ζωή μου;
Εγώ πάντως ακόμη και τώρα, πάω, παίρνω, ακούω σπίτι μου και ο καταστηματάρχης ξέρει ότι αν όντως μου αρέσει θα πάρει πίσω τα λεφτά που θα ζητήσει αντί για το μηχάνημά του.

Φαντάζομαι ότι αυτό που έγραψες μόλις τώρα είναι αλλαγή της τελευταίας στιγμής;

Γιατί απ' όσο θυμάμαι...
Καμία αλλαγή τελευταίας στιγμής..
Δεν μπαίνεις στο νόημα..

Ε κάτσε ρε φίλε.
Θα έρθω, να ρωτήσω τιμή, να μου πεις (ίσως) καλύτερη τιμή από άλλον, θα λες ότι το έχεις ετοιμοπαράδοτο και θα μου πεις "εντάξει, θα το πάρεις σε 3 ημέρες";
Ούτε για πλάκα!
Και αν δεν μου πεις καλύτερη τιμή θα το παίξω γύφτος "μα αυτός το δίνει 100€ πιο φτηνά";
Ή απλά θα έχω χάσει ένα απόγευμα από τη ζωή μου;
Εγώ πάντως ακόμη και τώρα, πάω, παίρνω, ακούω σπίτι μου και ο καταστηματάρχης ξέρει ότι αν όντως μου αρέσει θα πάρει πίσω τα λεφτά που θα ζητήσει αντί για το μηχάνημά του.

Έχεις καιρό να ψωνίσεις ε; :ROFLMAO:

Λοιπόν, η αλλαγή στο κομμάτι αυτό της αγοράς το οποίο δεν έχει είδη πρώτης ανάγκης, είναι ότι το στοκ έχει περάσει από το κατάστημα στον προμηθευτή και μπορώ να σου πω ότι κατά περίπτωση κι από τον προμηθευτή στο εργοστάσιο. Αλλά ας μην το κάνουμε πολύπλοκο γιατί εν τέλει εκείνο που ενδιαφέρει είναι εσύ με ποιον τρόπο θα πετύχεις την καλύτερη τιμή.
Ο τρόπος δεν είναι από παραγγελία από το νετ, ούτε από ένα τηλεφώνημα.
Αυτοπροσώπως είναι.

• Like
Reactions: Music matters...
Έχεις καιρό να ψωνίσεις ε; :ROFLMAO:

Ε... όχι.
Τελευταία ήταν μέσα στις γιορτές (κάτι καλώδια) και προτελευταία τέλος Νοέμβρη (το Qutest της Chord).

Το Sbooster το πήρα τέλος Δεκέμβρη αλλά από παραγγελία online, οπότε δεν πιάνει.

Αφού το gang με βρίζει συνέχεια που έχω κάτι να στρώνω! 😂

• Haha
Reactions: vlad66
Είναι θέμα αρχής.

Απορώ μαζί σας.

Απλά υπερθεματίζω:
"βασικότατη αρχή στις πωλήσεις είναι ότι ο πωλητής πηγαίνει στον πελάτη, όχι το αντίθετο."

Και προσθέτω... αν ο πωλητής δεν έχει απάντηση στην ερώτηση ή στην ζήτηση του πελάτη, επικοινωνήσει με τον πελάτη, δεν ζητάει από τον πελάτη να τον πάρει (ξανά) τηλέφωνο. Βασική αρχή στις πωλήσεις, σαν να λέμε νηπιαγωγείο.

• Like
Reactions: chocbhed
Απλά υπερθεματίζω:
"βασικότατη αρχή στις πωλήσεις είναι ότι ο πωλητής πηγαίνει στον πελάτη, όχι το αντίθετο."

Και προσθέτω... αν ο πωλητής δεν έχει απάντηση στην ερώτηση ή στην ζήτηση του πελάτη, επικοινωνήσει με τον πελάτη, δεν ζητάει από τον πελάτη να τον πάρει (ξανά) τηλέφωνο. Βασική αρχή στις πωλήσεις, σαν να λέμε νηπιαγωγείο.

Βασικότερη αρχή στις πωλήσεις και στο εμπόριο γενικοτερα που συντρίβει όλα τα άλλα: Trust.

Τα βλέπετε όλα μόνο από την πλευρά του τελικού πελάτη. Υπάρχουν άλλοι δύο πελάτες ενδιάμεσα.

• Like
Reactions: Ge0rge
Βασικότερη αρχή στις πωλήσεις και στο εμπόριο γενικοτερα που συντρίβει όλα τα άλλα: Trust.

Trust, σαν να λέμε εμπιστοσύνη;
Γιατί να έχεις λιγότερη εμπιστοσύνη σε κάποιον που θα μπει στο e-shop σου, θα βάλει την κάρτα του, θα πάρεις τα λεφτά στον λογαριασμό σου και θα του στείλεις το εμπόρευμα;
Ίσα ίσα που βλέπω καταστήματα να έχουν web offers. Χαμηλότερες τιμές στο e-shop από ότι στο φυσικό κατάστημα. Και αυτό το καταλαβαίνω καλύτερα.

Trust, σαν να λέμε εμπιστοσύνη;
Γιατί να έχεις λιγότερη εμπιστοσύνη σε κάποιον που θα μπει στο e-shop σου, θα βάλει την κάρτα του, θα πάρεις τα λεφτά στον λογαριασμό σου και θα του στείλεις το εμπόρευμα;
Ίσα ίσα που βλέπω καταστήματα να έχουν web offers. Χαμηλότερες τιμές στο e-shop από ότι στο φυσικό κατάστημα. Και αυτό το καταλαβαίνω καλύτερα.

Φτάνει. το κουράσαμε με το off topic. Θα σου στείλω pm για τα υπόλοιπα το ΣΚ.

Επειδή το κατάστημα που συνήθως ψωνίζω (όταν ψωνίζω) είναι πολύ κοντά μου και το προτιμώ,σε καμμία των περιπτώσεων δεν μου έχει κάνει καλύτερη τιμή όταν περνάω από εκεί.
Και σε πρόταση μου για καλύτερη τιμή ήταν αρνητικοί.
Ότι σου είπα στο τηλέφωνο,μου είπε.
Και όταν πάω από εκεί χωρίς τηλέφωνο,κοιτάει την τιμή που είναι στο κομπιούτερ και μου την λέει.
Απλά πάω και το παίρνω από εκεί γιατί έχω αγανακτήσει με τους κούριερ .

Πάντα είναι άψογοι οι άνθρωποι, αλλά καλύτερη τιμή γιοκ.
Δεν ξέρω αν πρέπει να γράφουμε και το όνομα της επιχείρησης,για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα τι συμβαίνει στην αγορά.

Προφανώς και δεν έχουν όλα τα προϊόντα το ίδιο περιθώρειο κέρδους (και αντίστοιχα έκπτωσης).
Σημασία έχει φυσικά και το τι παίρνεις, πόσα παίρνεις, κλπ.
Προφανώς και άλλη έκπτωση θα απολαύσεις παίρνοντας "ντούκου" εξοπλισμό ας πούμε av receiver + ηχεία + subs, και άλλο αν πας να πάρεις έναν ενισχυτή μόνο του, ή καλώδια των 100€.

Το τι έκπτωση θα σου κάνει ο μαγαζάτορας εξαρτάται από την θέληση του, τι τιμές παίρνει ο ίδιος (προφανώς και ένας που σπρώχνει 500 τεμάχια Arcam τον χρόνο θα μπορεί να πάρει και κάποιο sales target discount οπότε και θα έχει κάποια παραπάνω έκπτωση από τον Ψ που πουλάει 20), και το τι περιθώρεια έχει σαν εταιρία (αν π.χ. έχει τρελλό ενοίκιο και όχι τρελλό cash flow).

Αυτό που μου την σπάει προσωπικά και εκεί δεν συγχωρώ είναι στο τηλε-παζάρεμα όλης της αγοράς... ειδικά όταν έχεις δώσει και έχεις πει στον πελάτη σίγουρα τιμή που δεν θα πάρει πουθενά στην αγορά... πρήζει τους πάντες, σε εκθέτει και όλας στον προμηθευτή, και μετά τσαντίζεται όταν του πεις ότι δεν του κάνεις πλέον την αρχική έκπτωση :D