emu 0404 output καπούτ....

Απάντηση: Re: emu 0404 output καπούτ....

πηγή ήχου είναι ένα άσους πλέιερ (που τραβάει από νας). Το συνδέω μέσω οπτικής στην έμου και την έξοδο δεν την θέλω στο πισί αλλά στον ενισχυτή.
Εχω επιβεβαιώσει πως η έξοδος της έμου και η είσοδος του ενισχυτή δουλεύουν.
Δεν ξέρω αν δουλεύουν η είσοδος οπτικής στην έμου και η έξοδος του άσους....

Δουλεύει και έτσι αποδεδειγμένα, παίζεις με το Direct Monitor (Main, Spdif, Off) και εάν δεν σου δουλέψει θα ανοιγοκλείσης το διακόπτη της emu, όπως και του Asus.
Εάν δεν και πάλι, κοίτα μήπως τροφοδοτείς με αρχεία πάνω από τα 96KHz, γιατί σε αυτην την περίπτωση δεν δουλεύει (max 96KHz).

Σε αυτή την κάρτα έχετε δουλέψει ποτέ το digital out; Ότι και να έχω κάνει δεν μου βγάζει ήχο...

- Εάν το digital out, το θέλεις όχι ως stand alone, αλλά μέσω σύνδεσης usb σε υπολογιστή, τότε θα πρέπει το πρόγραμμα που θα αναπαράγει το αρχείο να έχει asio οδηγούς...διαφορετικά δεν πρόκειται να πάρεις digital out.
Καραδιαπιστωμένο αυτό όταν ψαχνόμουν για καιρό για ποιο λόγο δεν μου δούλευε το digital out για χρήση σε μετρητικά προγράμματα. Θέλει υποχρεωτικά asio οδηγούς.

Re: Απάντηση: Re: emu 0404 output καπούτ....

Εάν το digital out, το θέλεις όχι ως stand alone, αλλά μέσω σύνδεσης usb σε υπολογιστή, τότε θα πρέπει το πρόγραμμα που θα αναπαράγει το αρχείο να έχει asio οδηγούς...διαφορετικά δεν πρόκειται να πάρεις digital out.
Καραδιαπιστωμένο αυτό όταν ψαχνόμουν για καιρό για ποιο λόγο δεν μου δούλευε το digital out για χρήση σε μετρητικά προγράμματα. Θέλει υποχρεωτικά asio οδηγούς.

Υπάρχει ASIO driver για Win2K3 λειτουργικό και που το βρήσκω;

Συνήθως παίζω με Winamp...

fellas, κατ' αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τη προθυμία και την ταχύτητα ανταπόκρισης!
Εγω πάλι καθυστερούσα λίγο, επειδή αρρώστησα....
Βρέθηκε το πρόβλημα, ο Λεμόνης έχει δίκιο. Τα αρχεία μου είναι στα 128 ( τα περισσότερα...). Δοκίμασα με δειγματοληψία στα 96 και δούλεψε!
Ολα καλά ως εδώ!
Αντε να μετατρέψω 1 τέρα τραγούδια σε 96κιλοχέρτζ τώρα.....ΕΕΕΕΕΕ ρε γκίνια που με δέρνει.......

Υπάρχει ASIO driver για Win2K3 λειτουργικό και που το βρήσκω;

Συνήθως παίζω με Winamp...

Λογικά θα σου έχει εγκατασταθεί με την εγκατάσταση των οδηγών που είχε το cd εγκατάστασης της emu.
Διαφορετικά κοίτα στον ιστότοπο της emu.
Το cd εγκατάστασης υποστήριζε μέχρι και XP.
Μετέπειτα, έδωσαν beta οδηγούς για Win Vista/Win 7, τα οποία από ότι δοκίμασα σε Win'7 32bit λειτουργούν μια χαρά.

To Winamp δεν το χρησιμοποιώ, ψάξε εάν είναι συμβατό με asio οδηγούς. Διαφορετικά δεν θα δουλέψει.
Βασικά τα λογισμικά, συνήθως στο μενού τους έχουν κάτι ως audio devices. Εκεί βρίσκεις σε πτυσσόμενο μενού το asio. Το επιλέγεις και προχωράς. Σε κάποια άλλα λογισμικά η επιλογή asio οδηγώς είναι πιο σύνθετη διαδικασία και θέλει ψάξιμο στην παραμετροποίηση του προγράμματος.

fellas, κατ' αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τη προθυμία και την ταχύτητα ανταπόκρισης!
Βρέθηκε το πρόβλημα, ο Λεμόνης έχει δίκιο. Τα αρχεία μου είναι στα 128 ( τα περισσότερα...). Δοκίμασα με δειγματοληψία στα 96 και δούλεψε!
Ολα καλά ως εδώ!
Αντε να μετατρέψω 1 τέρα τραγούδια σε 96κιλοχέρτζ τώρα.....ΕΕΕΕΕΕ ρε γκίνια που με δέρνει.......

Ωραία λύθηκε το πρόβλημα.
Αυτά τα 128KHz που τα βρήκες; Συνήθως τα hi-res audio αρχεία είναι είτε 48/88.2/96/176.4/196 KHz

Last edited:

Ολα καλά ως εδώ!

Αν θέλεις να τα παίζεις μέσω υπολογιστή μπορείς να κάνεις resampling στο foobar χωρίς να χρειαστεί να μετατρέψεις τίποτα.

Sonus ναι....
Η ζαλουρα από το κρυολόγημα...
Δοκίμασα πάλι σήμερα το πρωί κάτι αρχεία 320kbps, 44,1khz, αλλά τίποτα.
Ξανα έπαιξα αυτά που δοκίμασα χτές φλακ, 2351kbps, 96khz και έπαιξαν.
Μπερδεγουέι.....

ζαλούρα : κράση ζάλης και θολούρας ;;;

φίλε μάλλον έχεις κολλήσει ζαλούρα και την κάρτα σου, γιαυτό παίζει ότι της κατέβει ... αστειεύομαι, εύχομαι να βρεις την λύση ...

Sonus ναι....
Η ζαλουρα από το κρυολόγημα...
Δοκίμασα πάλι σήμερα το πρωί κάτι αρχεία 320kbps, 44,1khz, αλλά τίποτα.
Ξανα έπαιξα αυτά που δοκίμασα χτές φλακ, 2351kbps, 96khz και έπαιξαν.
Μπερδεγουέι.....
Γράψε μας σε παρακαλώ το πλήρες set-up σου (ολόκληρη την αλυσσίδα) Hardware και Software. Μήπως μπορέσουμε να καταλάβουμε που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα...

ζαλούρα : κράση ζάλης και θολούρας ;;;

φίλε μάλλον έχεις κολλήσει ζαλούρα και την κάρτα σου, γιαυτό παίζει ότι της κατέβει ... αστειεύομαι, εύχομαι να βρεις την λύση ...

χαχαχαχα!!!!!

Μπα, δεν νομίζω να κόλλησε κάτι τέτοιο. Εχω αρχίσει να υποψιάζομαι πως είμαι καταραμένος να μην δουλέψει ντακ στα χέρια μου.......

Σόνους, δεν θυμάμαι τους κωδικούς των μοντέλων, θα τους αναρτήσω το βραδάκι που θα επιστρέψω σπίτι!

Νταξ, το βρήκα.....Εσπασα τα νεύρα μου αλλά τα κατάφερα.....
Τελικά θα πρέπει να ρυθμίζω από το πάνελ την δειγματοληψία του εκάστοτε τραγουδιού, επανεκκίνηση, και άκουσμα.
Κάθε φορά που θα επιλέγω τραγούδι με διαφορετική δειγματοληψία, θα πρέπει να συνδέω πισί, αλλαγή ρύθμισης, επανεκκίνηση.
Σπάσιμο, αλλα επιτέλους έχω ντακ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Εστω και έτσι.....

Για άλλη μια φορά: Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή!