EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Re: E -MU 0204 usb

Υπάρχει και μεταγενέστερος εδώ 21-9-2011 (ελπίζω να ανοίγει) http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=11801,
ο οποίος υποτίθεται ότι είναι και για την 0204 αλλά δεν την αναγνωρίζει. ίσως βοηθήσει κανένα κάτοχο 0404

(τελικά ανοίγει το λινκ και γράφει May 2011, αλλά η σελίδα με με οδήγησε σε αυτό έγραφε 21-9-2011)

Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Υπάρχει και μεταγενέστερος εδώ 21-9-2011 (ελπίζω να ανοίγει) http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=11801,
ο οποίος υποτίθεται ότι είναι και για την 0204 αλλά δεν την αναγνωρίζει. ίσως βοηθήσει κανένα κάτοχο 0404

(τελικά ανοίγει το λινκ και γράφει May 2011, αλλά η σελίδα με με οδήγησε σε αυτό έγραφε 21-9-2011)

Το αρχείο είναι του '11 αλλά οι drivers είναι οι παλιοί.Τους πέρασα μόλις και κοίτα:
sΚαταγραφή.PNG

Last edited:

Σε σένα εγκατατάθηκε ο driver. Εγώ μόνο τον driver του cd μπορώ να εγκαταστήσω. Με τους άλλους βγαίνει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε supported device...
Αλλά αφού αυτός του cd δουλεύει καλά, όλα καλά. (θα μποορύσαν βέβαια να μας δώσουν και έναν καλύτερο οδηγό, αλλά...τεσπά).

Σε σένα εγκατατάθηκε ο driver. Εγώ μόνο τον driver του cd μπορώ να εγκαταστήσω. Με τους άλλους βγαίνει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε supported device...
Αλλά αφού αυτός του cd δουλεύει καλά, όλα καλά. (θα μποορύσαν βέβαια να μας δώσουν και έναν καλύτερο οδηγό, αλλά...τεσπά).

+1

Κάτι που ίσως φανεί χρήσιμο σε όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα με drivers.
Οι προαναφερόμενοι, αν και είναι αρχεία με κατάληξη .exe, δηλαδή εκτελέσιμα, μπορούν να αποσυμπιεστούν με το winrar, οπότε στον νέο φάκελο που δημιουργείται μετά την αποσυμπίεση,
θα βρουν υποφακέλους με drivers και setups. Έτσι, από περιέργεια δοκίμασα και εγώ τον driver, που δείχνει πιο πάνω η φωτογραφία του Σωκράτη (sokmav), (ανώφελο βέβαια για μένα).

Αγαθοκλή, ο φούμπαρ είναι ότι πιο ευέλικτο και προσαρμόσιμο audio software (εκ των δωρεάν διατιθεμένων) υπάρχει ... παίζει όχι μόνον flac, αλλά κυριολεκτικά τα πάντα ... ακόμη και να εμφανισθεί ένας τύπος αρχείου που δεν το παίζει κανένα sostware player, την επομένη θα εκδοθεί το κατάλληλο plug in και ο φούμπαρ θα το παίξει ...
Κάνε εγκατάσταση των οδηγών της emu για win 7 που θα βρεις εδώ : http://support.creative.com/downloads/welcome.aspx?nDriverType=11#type_11 ... μην φοβάσαι που πρόκειται για μπετα, όλοι τον έχουμε δοκιμάσει χωρίς προβλήματα ....

και στην συνέχεια εγκατέστησε τον φούμπαρ καθώς και τα components που θα βρεις στην οικεία ιστοσελίδα, ιδιαίτερα το asio plug in και όσα άλλα αφορούν στην δυνατότητα παιξίματος ιδιόρρυθμων ή σπάνιων τύπων αρχείων ...
στην συνέχεια θα πας στον φουμπαρ => file = > preferences => output και θα επιλέξεις τον εγκατασταθέντα driver : ''ASIO EMU 0404 / USB '' ... ήδη έχεις κάνει το 98% της δουλειάς και όλα θα λειτουργούν μια χαρά ...

Κατόπιν γενικότερα -αν θέλεις- σέταρε τον φουμπαρ βάσει αυτού του οδηγού : http://rockgrotto.proboards.com/index.cgi?board=talk&action=print&thread=7039 ή οιουδήποτε άλλου από τους δεκάδες που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο για ρύθμιση επιμέρους παραμέτρων ...

Εγκατέστησα τη νύχτα την κάρτα και το λογισμικό, όμως δεν μου βγάζει στο output επιλογή για : ''ASIO EMU 0404 / USB ''. Μήπως δεν έχει εγκατασταθεί; Κατέβασα βεβαίως τo asio από την ιστοσελίδα του φούμπαρ. Κάτι δεν κάνω καλά, όμως δεν ξέρω τι. Από την άλλη έχω ήχο και μάλιστα καλής ποιότητας. Υπάρχει καμμιά σκέψη;

Εγκατέστησα τη νύχτα την κάρτα και το λογισμικό, όμως δεν μου βγάζει στο output επιλογή για : ''ASIO EMU 0404 / USB ''. Μήπως δεν έχει εγκατασταθεί; Κατέβασα βεβαίως τo asio από την ιστοσελίδα του φούμπαρ. Κάτι δεν κάνω καλά, όμως δεν ξέρω τι. Από την άλλη έχω ήχο και μάλιστα καλής ποιότητας. Υπάρχει καμμιά σκέψη;

Ποιες ακριβώς επιλογές σου βγάζει στο output;

Ποιες ακριβώς επιλογές σου βγάζει στο output;

Ανοίγω στο φουμπαρ => file = > preferences κι εδώ ανοίγει μια λίστα με installed components που έχει διάφορα στοιχεία, όπως Album list, Asio support, [...] wasapi output support κλπ.

Ανοίγω στο φουμπαρ => file = > preferences κι εδώ ανοίγει μια λίστα με installed components που έχει διάφορα στοιχεία, όπως Album list, Asio support, [...] wasapi output support κλπ.

φουμπαρ => file = > preferences=>playback=>output
Εκεί θα τα βρειςhhΚαταγραφή.PNG.

Πάντως τα φόστεξ μου μεταμορφώθηκαν. Ακούω κομμάτια για βιολοντσέλο και πιάνο και νομίζω ότι έχω τους σολίστες μπροστά μου! Είναι απίστευτο. Έχω την εντύπωση ότι ούτε τα φοκάλ δεν αποδίδουν έτσι!

Πάντως τα φόστεξ μου μεταμορφώθηκαν. Ακούω κομμάτια για βιολοντσέλο και πιάνο και νομίζω ότι έχω τους σολίστες μπροστά μου! Είναι απίστευτο. Έχω την εντύπωση ότι ούτε τα φοκάλ δεν αποδίδουν έτσι!

Και που 'σαι ακόμα...
Τα βρήκες εκεί που σου έδειξα;
Στην πορεία θα παίξεις μόνος σου και με άλλες μικρορυθμίσεις.
Ορεξη να έχεις.

Και που 'σαι ακόμα...
Τα βρήκες εκεί που σου έδειξα;
Στην πορεία θα παίξεις μόνος σου και με άλλες μικρορυθμίσεις.
Ορεξη να έχεις.

Σ' ευχαριστώ εγκαρδίως! Με έβγαλες από το αδιέξοδο. Ακριβώς αυτό που μου έδειξες δεν έβρισκα. Να είσαι καλά! Θα ενημερώνω για τις εντυπώσεις.

Αγαθοκλή, ακολούθησε αυτό που σου λέει ο φίλος και έγραψα και γω στο #106 ... με τα δικά της asio θα είσαι και καλύτερα ηχητικά, αφού απομονώνουν κάθε άλλη ηχητική λειτουργία των windows και πιο ευέλικτος ....

Σ' ευχαριστώ εγκαρδίως! Με έβγαλες από το αδιέξοδο. Ακριβώς αυτό που μου έδειξες δεν έβρισκα. Να είσαι καλά! Θα ενημερώνω για τις εντυπώσεις.

:a0210:

Αγαθοκλή, ακολούθησε αυτό που σου λέει ο φίλος και έγραψα και γω στο #106 ... με τα δικά της asio θα είσαι και καλύτερα ηχητικά, αφού απομονώνουν κάθε άλλη ηχητική λειτουργία των windows και πιο ευέλικτος ....

Το έκανα. Άκουσω ήδη το πρώτο μουσικό θέμα, την Celo sonata in a minor op. 36 του Grieg και νομίζω ότι έχω μεθύσει από τον ήχο! Αναρρωτιέμαι τι θα κάνει στα κοντσέρτα και στις όπερες! Ευχαριστώ και πάλι!

Όταν εξέφραζα τον ενθουσιασμό μου για τον ήχο, δεν είχα επικοινωνήσει ακόμη με τον αγαπητό φίλο συμφορουμίτη Κώστα Γκαβάκο, ο οποίος με υπομονή με βοήθησε να κάνω σύνθετες ρυθμίσεις του φούμπαρ ώστε να διαβάζει μουσικά αρχεία υψηλής ανάλυσης. Θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια από εδώ και να σας πω ότι ο ήχος απογειώθηκε κι άλλο!

Σε αντιχαιρετώ! Χρειάζεται πολύ κουράγιο με όλες αυτές τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις. Όμως όταν έχουμε τόσο καλούς ηλεκτρονικούς φίλους, ο δρόμος είναι στρωμένος. Στο μεταξύ μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσα την Behringer UCA-222 με wasapi. Μετά τη γενική συμβουλή του προσφιλή Δημοκηδή για εγκατάσταση των asio, τους εγκατέστησα προσωρινά, όσο θα λειτουργώ ακόμη την παλιά κάρτα, μέχρι να ενεργοποιήσω την E-MU 0404, και ακούω απίστευτα καλύτερο ήχο. Ακούω τώρα το τριπλό κοντσέρτο του Μπετόβεν κι έχω μείνει άναυδος. Αναρρωτιέμαι τι περισσότερο θα κάνει η E-MU 0404.

αγαπητε Schubert με τι ακουγες προηγουμενως?

Το γράφει παραπάνω.