EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Re: E -MU 0204 usb

Για να μην επεκτεινόμαστε γενικώς και να μη βγαίνουμε και off-topic.
Διαφορές υπάρχουν. Και με τις αλλαγές καλωδίων και με τις αλλαγές στην τροφοδοσία και με τις modifications.
Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι αν οι διαφορές αυτές αξίζουν τον κόπο και το χρήμα που χρειάζονται. Αυτό είναι το δύσκολο.

Και για να επανέλθουμε στο θέμα μας, οι τροποποιήσεις σχετικά με την παρούσα κάρτα (ξεχωριστή ανεξάρτητη τροφοδοσία) μου φαίνονται λογικές και δικαιολογημένες. Οτιδήποτε άλλο ξεπερνάει τα όρια...

Έχω μια 0404 με εξωτερική τροφοδοσία και μια 0202 που την ακούω χωρίς κάποια τροποποίηση. Δεν παρατήρησα καμία αξιόλογη διαφορά στον ήχο.
Αντίθετα μεγάλες διαφορές ακούω με διαφορετικές κεφαλές πικαπ ακόμη και της ίδιας εταιρίας. Στις κεφαλές κατάφερα να ακούσω διαφορές μοντάροντας την μια κεφαλή αμέσως μετά την άλλη στο ίδιο σύστημα με τον ίδιο δίσκο. Αλλιώς πάλι δεν θα μπορούσα να είμαι συγκεκριμένος.
Γενικό συμπέρασμα. Από την εμπειρία μου συμφωνώ με τον Μιχάλη για καθόλου ή περιορισμένες modifications. Αντίθετα μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα του αρχείου τόσο που σκέφτομαι κάποια στιγμή να μετακινηθώ στο Τeack ή στο Mytek για ακρόαση native dsd ή dff. Πάντως προς το παρόν η κάρτα παίζει μια χαρά.

Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Έχω μια 0404 με εξωτερική τροφοδοσία και μια 0202 που την ακούω χωρίς κάποια τροποποίηση. Δεν παρατήρησα καμία αξιόλογη διαφορά στον ήχο.
Αντίθετα μεγάλες διαφορές ακούω με διαφορετικές κεφαλές πικαπ ακόμη και της ίδιας εταιρίας. Στις κεφαλές κατάφερα να ακούσω διαφορές μοντάροντας την μια κεφαλή αμέσως μετά την άλλη στο ίδιο σύστημα με τον ίδιο δίσκο. Αλλιώς πάλι δεν θα μπορούσα να είμαι συγκεκριμένος.
Γενικό συμπέρασμα. Από την εμπειρία μου συμφωνώ με τον Μιχάλη για καθόλου ή περιορισμένες modifications. Αντίθετα μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα του αρχείου τόσο που σκέφτομαι κάποια στιγμή να μετακινηθώ στο Τeack ή στο Mytek για ακρόαση native dsd ή dff. Πάντως προς το παρόν η κάρτα παίζει μια χαρά.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι ανέξοδη κι ακόμα και ψυχολογική να είναι η αναβάθμιση,δεν τρέχει και τίποτα.
Για εμένα μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα της ηχογράφησης και μετά η δειγματοληψία.
Εχω 16/44 που ακούγονται άψογα.Και τα αληθινά dsd είναι ελάχιστα και για περιορισμένα γούστα.
Θεωρώ πως προς το παρόν είμαι απολύτως καλυμμένος με την EMU,ότι άλλο άκουσα μέχρι και 10 φορές την τιμή του δεν δικαιολόγησε στα αυτιά μου την οικονομική διαφορά.
Αυτές που δικαιολόγησαν την τιμή τους ήταν οι πολύ ακριβές αλλά κι αυτές στο εξάμηνο θεωρούνται παρωχημένες εκτός αν είναι εντελώς αναβαθμίσιμες.
Για τις κεφαλές,συμφωνώ απολύτως.

Για το θεμα της ρυθμιζομενης εξοδου (που δεν εχει η 0204) εχω να παρατηρησω το εξης:
Σε μια απο τις (κυριολεκτικα) σπανιες φορες που διαβασα manual ή καπου τελος παντων στα τεχνικα χαρ/κα, εγραφε οτι μπορει να οδηγησει με τον ιδιο τροπο που κανει η κανονικη εξοδος και η εξοδος ακουστικων.
Αρα πρακτικα εχει volume, αλλα απο αλλη εξοδο.
Απλα ειναι μαλλον ολιγο αντιαισθητικο να προεξεχουν μαρκουτσια και καλωδια στην....τζαμαρια!
Τα λεω καλα????

Για το θεμα της ρυθμιζομενης εξοδου (που δεν εχει η 0204) εχω να παρατηρησω το εξης:
Σε μια απο τις (κυριολεκτικα) σπανιες φορες που διαβασα manual ή καπου τελος παντων στα τεχνικα χαρ/κα, εγραφε οτι μπορει να οδηγησει με τον ιδιο τροπο που κανει η κανονικη εξοδος και η εξοδος ακουστικων.
Αρα πρακτικα εχει volume, αλλα απο αλλη εξοδο.
Απλα ειναι μαλλον ολιγο αντιαισθητικο να προεξεχουν μαρκουτσια και καλωδια στην....τζαμαρια!
Τα λεω καλα????

Πάρα πολύ καλά τα λες.
Την έβαλα έτσι κάποια στιγμή απ' ευθείας στον τελικό.
Κι αν δεν είχα και τις υπόλοιπες πηγές,ευκολίες και την διενίσχυση,θα το άφηνα επάνω.Τόσο καλά έπαιξε.
(Του βάζεις κι ωραίο επίχρυσο βύσμα και σε όποιον δεν αρέσει ας μην το κοιτάζει,χε χε...)

Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Πάρα πολύ καλά τα λες.
Την έβαλα έτσι κάποια στιγμή απ' ευθείας στον τελικό.
Κι αν δεν είχα και τις υπόλοιπες πηγές,ευκολίες και την διενίσχυση,θα το άφηνα επάνω.Τόσο καλά έπαιξε.
(Του βάζεις κι ωραίο επίχρυσο βύσμα και σε όποιον δεν αρέσει ας μην το κοιτάζει,χε χε...)

Αν τελικα την κανω και παιξει με τους asio ,θα την κρατησω και γω για κατι ενεργα που εχω.
Αλλα να μην παιζει με τιποτα με τους asio ρε παιδια!!!
Κατι μου ειχε πει ο Μιχαλης για ασυμβατοτητα της usb αλλα δεν θυμαμαι τι!!!!

Μιχαλη μου ξαναθυμιζεις ποια λυση μου ειχες προτεινει ,τωρα που θα χαλαρωσω το Πασχα να το ψαξω λιγουλακι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Αν τελικα την κανω και παιξει με τους asio ,θα την κρατησω και γω για κατι ενεργα που εχω.
Αλλα να μην παιζει με τιποτα με τους asio ρε παιδια!!!
Κατι μου ειχε πει ο Μιχαλης για ασυμβατοτητα της usb αλλα δεν θυμαμαι τι!!!!

Μιχαλη μου ξαναθυμιζεις ποια λυση μου ειχες προτεινει ,τωρα που θα χαλαρωσω το Πασχα να το ψαξω λιγουλακι!

Θέλεις να το πάμε βήμα-βήμα απ' την αρχή;
Δεν μπορεί,θα τα καταφέρουμε!

Ορισμένοι κατασκευαστές motherboard χρησιμοποιούν τσιπάκια USB που δεν εφαρμόζουν πλήρως τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της USB σύνδεσης. Τέτοιες είναι για παράδειγμα οι motherboards που έχουν πάνω τους τσιπάκια της διαβόητης VIA. Η USB σ' αυτές τις μητρικές είναι επαρκής για να συνδέεις πάνω τους σκληροϋς δίσκους, φλασάκια και εκτυπωτές, αλλά είναι εντελώς ακατάλληλη για audio.

Η λύση: Να προσθέσουμε στη μητρική (motherboard) μία PCI (ή PCI Express) κάρτα επέκτασης USB, η οποία κατά προτίμηση να είναι βασισμένη σε τσιπάκια της NEC (θεωρούνται ότι τηρούν πλήρως τις προδιαγραφές της USB). Εκεί συνδέουμε αποκλειστικά την USB κάρτα ήχου μας ή DAC μας. Στις άλλες θύρες USB (της μητρικής) συνδέουμε όλες τις υπόλοιπες συσκευές μας (εκτυπωτές, δίσκους, κλπ).

Αυτό ακριβώς έκανα στη δική μου περίπτωση. Η δική μου EMU USB 0404 λειτουργούσε μιά χαρά σε όλους τους υπολογιστές που είχα διαθέσιμους εκτός από ένα: τον Desktop. Με την προσθήκη στη μητρική μιάς καρτούλας USB σε PCI με τσιπάκια της NEC πάνω (κόστους 10-15 ευρώ) το πρόβλημα αμέσως λύθηκε! :smile:

Και δεν μου λες φιλε καλε,
Για λαπιτοπι που διαθετρει το καταστημα ,εχεις κατι σε εικονα να δουμε τι ειναι αυτο που λες (αν δε, εχεις και κανενα λινκ απο οπου μπορουμε να αγορασουμε τοτε ....κερναω ρακες στην Παχια Αμμο!!!)

Καλησπερα Κωστα
Και οι δυο emu που ανεφερες εχουν στοιχεια στη διαδρομη του σηματος που το πνιγουν οπως και υποτυπώδες τροφοδοσια
Ισως γιαυτο να ακουγονται παρομοια
Συγκεκριμενα η emu 0404 με ενα αξιοπρεπες τροφοδοτικο (καλη σταθεροποιηση και μεγαλουτσικο) και ελαχιστες εσωτερικες μοντες
κυριολεκτικα μεταμορφωνεται

Αξιζει μια δοκιμη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Θέλεις να το πάμε βήμα-βήμα απ' την αρχή;
Δεν μπορεί,θα τα καταφέρουμε!
Μπα, δεν νομιζω να σου δικαιωσω τις προσδοκιες!!!
Καλυτερα να κατεβω ενα Σαββατο πρωϊ κατω,μπας και (αφου πρωτα το φιαξουμε) πιουμε καμμια μπυρα:ernaehrung004:

Καλησπερα Κωστα
Και οι δυο emu που ανεφερες εχουν στοιχεια στη διαδρομη του σηματος που το πνιγουν οπως και υποτυπώδες τροφοδοσια
Ισως γιαυτο να ακουγονται παρομοια
Συγκεκριμενα η emu 0404 με ενα αξιοπρεπες τροφοδοτικο (καλη σταθεροποιηση και μεγαλουτσικο) και ελαχιστες εσωτερικες μοντες
κυριολεκτικα μεταμορφωνεται

Αξιζει μια δοκιμη

Μπορείς να δώσεις περισσότερες οδηγίες;

Απάντηση: E -MU 0204 usb

Καλοδεχούμενος όποτε θέλεις!
Πριν όμως,δοκίμασε με Winamp και wasapi.
Μερικοί έξω λένε πως είναι καλύτερος ο συνδυασμός ακόμα κι από foobar με ASIO.

+1
Βήμα-βήμα αν είναι δυνατόν,για αρχάριους.
Ας νομίζουμε πως ξέρουμε,μερικές φορές την πατάμε,καλύτερα να μας τα πει κάποιος που τα έχει κάνει.

Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Ενα καλουτσικο τροφοδοτικο τυπου salas με γενναιες δυνατοτητες ρευματος
Ενας μεγαλουτσικος πυκνωτης τροφοδοσιας μεσα στο κουτακι αμεσως μετα το βυσμα του ρευματος
και παρακαμψη των τελεστικων (με πυκνωτες στην εξοδο)

Μπορεις να ξεκινησεις με το τροφοδοτικο

Μπορεί να μου πεί κάποιος ποια συσκευή να επιλέξω απο τα windows? είχε προεπιλεγμένο τόσο καιρό σαν συσκευή τα ακουστικά και δεν το είχα προσέξει με αποτέλεσμα μόλις το άλλαξα στην επιλογή ηχεία να δω το φώς το αληθινό ( και είχα τρελαθεί τόσο καιρό να αλλάζω θέσεις τα ηχεία ). Ποιά είναι η σωστή επιλογή? μήπως δεν είναι τα ηχεία αλλά η ψηφιακή έξοδος? είναι χαζή ερωτηση το ξέρω.

Μπορεί να μου πεί κάποιος ποια συσκευή να επιλέξω απο τα windows? είχε προεπιλεγμένο τόσο καιρό σαν συσκευή τα ακουστικά και δεν το είχα προσέξει με αποτέλεσμα μόλις το άλλαξα στην επιλογή ηχεία να δω το φώς το αληθινό ( και είχα τρελαθεί τόσο καιρό να αλλάζω θέσεις τα ηχεία ). Ποιά είναι η σωστή επιλογή? μήπως δεν είναι τα ηχεία αλλά η ψηφιακή έξοδος? είναι χαζή ερωτηση το ξέρω.

Την 0204 ή 0404 έχεις;
Αν έχεις την μικρή συνδεδεμένη με USB,τα ηχεία.
Με τι player ακούς;

Την 0404 συνδεδεμένη με USB,έτσι;
Τα ηχεία τότε,οκ.
Ποια Windows έχεις;
Αν σου είναι εύκολο δώσε μας και τις επιλογές σου στο output του Foobar για να δούμε αν είναι όλα σωστά.

Την 0404 συνδεδεμένη με USB,έτσι;
Τα ηχεία τότε,οκ.
Ποια Windows έχεις;
Αν σου είναι εύκολο δώσε μας και τις επιλογές σου στο output του Foobar για να δούμε αν είναι όλα σωστά.

Ναι με usb είναι συνδεδεμένη. Τα 7άρια έχω. Επέλεξα τα ηχεία και στις ρυθμίσεις τα δήλωσα ότι είναι πλήρους εμβέλειας. Output έχω ASIO: ASIO E-MU USB 0404. Όλα okay τώρα?