Ένα ακόμη HTPC..την βοήθεια σας παρακαλώ

καλά εγω το είπα...δουλειά έτσι δεν γίνεται...πάνω που είχα ψηθεί για το isk100...

Anyway.. κοιταγα την νέα gigabyte και παρόλο το οτι φαίνεται πολύ καλή..κάτι με χάλαγε...
Το ανεμιστηράκι στην ψύκρα...υπόσχεται πολύ φασαρία. ΑΝ είχε την ψύκρα που έχει η asus στο ASUS AT5IONT-I θα ήταν πολύ ωράια..
ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ!!!

Αν νομίζεις οτι το Gigabyte σε έβαλε στην πρίζα, τότε αυτό τί θα σου κάνει;

Και ΔΕΝ έχει και ανεμιστήρα !!!!

(Άσε που έχει και WiFi ενσωματωμένο, κάτι που δεν έχει το Gigabyte !)

Nομίζω ότι αυτό τα έχει όλα.
Αν το στέλνει και Έλλάδα με κανένα τριαντάρι ευρώ καλά θα είναι.
Όπως είναι αυτό.

O Atom 330 είναι μειωμένων δυνατοτήτων ... Και ο 525 είναι πολύ ακριβός στις σοβαρές υλοποιήσεις (πχ Asus) ...

για δες ς τι linkara εγω πριν απο το δικό σου :D

Πρίν δε μπορούσα να ανοίξω το link οπότε δεν το είδα, sorry :frown:

Πάντως αν το Gigabyte πάει κοντά στο κατοστάρικο (λίγο πιο κάτω) όπως λένε οι πληροφορίες μου, το Asus μην το περιμένεις κάτω από 150 Ευρώ...

(αλλά φαίνεται να τα αξίζει το άτιμο !)

Re: Απάντηση: Re: Ένα ακόμη HTPC..την βοήθεια σας παρακαλώ

και εγώ τόσο διάβασα για το gigabyte
Οσο για το asus..μόνο την ψύκτρα λιγουρεύομαι. Τα usb3, wifi, bluetooth κτλ κτλ δεν μου λένε κάτι.

Πάντως λέω να περιμένω λίγο μήπως ανακοινώσουν τιμές και πότε θα είναι στα ράφια.

Μακριά από ανεμιστηράκια στις μητρικές....

ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ... :smash:

Εγώ πάντως με τα αυτά τα fusion συστηματάκια, με βλέπω να πουλάω και το htpc, και το downloader, και με ένα τέτοιο να τα κάνω όλα...

Re: Απάντηση: Ένα ακόμη HTPC..την βοήθεια σας παρακαλώ

Εγώ πάντως με τα αυτά τα fusion συστηματάκια, με βλέπω να πουλάω και το htpc, και το downloader, και με ένα τέτοιο να τα κάνω όλα...

Εγώ το έχω ήδη βάλει σκοπό :smile:

Τώρα απλά ψάχνω τα κουτιά, και μάλλον καταλήγω σε αυτό για το σαλόνι και σε αυτό για το γραφείο !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένα ακόμη HTPC..την βοήθεια σας παρακαλώ

Εγώ το έχω ήδη βάλει σκοπό :smile:

Τώρα απλά ψάχνω τα κουτιά, και μάλλον καταλήγω σε αυτό για το σαλόνι και σε αυτό για το γραφείο !

Εγώ τροφοδοτικό και κουτί, τα έχω ήδη έτοιμα... :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένα ακόμη HTPC..την βοήθεια σας παρακαλώ

Εγώ τροφοδοτικό και κουτί, τα έχω ήδη έτοιμα... :music-smiley-005:
μια που τα έχεις..για πες μου εντυπώσεις απο το κουτι γιατι το σκέφτομαι
Το μαμίσιο τροφοδοτικά έκανε φασαρία?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένα ακόμη HTPC..την βοήθεια σας παρακαλώ

μια που τα έχεις..για πες μου εντυπώσεις απο το κουτι γιατι το σκέφτομαι
Το μαμίσιο τροφοδοτικά έκανε φασαρία?

Τα γράφω εκεί αναλυτικά! Και στα πρώτα σχόλια επίσης γράφω συγκεκριμένα για αυτό που ρωτάς, μιας και είχε και ένα άλλο παιδί την ίδια απορία... Το ανεμιστήρι που είχε το τροφοδοτικό έτσι όπως τα θυμάμαι (αφού ελάχιστα το άφησα πάνω), αν και δεν έκανε έντονο θόρυβο, ήταν θα έλεγα υψίσυχνος και μου φαινόταν ενοχλητικός... Σε άλλο περιβάλλον ίσως να μην ενοχλούσε (έχω σχετικά ήσυχο σπίτι, και κάθομαι δίπλα του)

Πάντως νομίζω ότι έτσι όπως το έχω τώρα στην παρουσίαση αγγίζει το τέλειο σε όλα (και ικανή ψύξη, και αθόρυβο, και 3.5" δίσκος -βασικό-). Το picoPSU είναι όλα τα λεφτά σε αυτού του είδους τις κατασκευές!

Re: Απάντηση: Ένα ακόμη HTPC..την βοήθεια σας παρακαλώ

Τελικα αυτα τα συστηματακια (θα) υστερουν απεναντι σε ενα παραδοσιακο htpc που θα ξεκιναγε τωρα να φτιαχνει καποιος ? Και αν που τι και ποιος :grandpa: Διαβασα μερικα πραγματα , αλλα θελω να ρωτησω και οσους τα ειχαν ηδη υποψη τους και τα περιμεναν, αρα το εχουν ψαξει το θεμα παραπανω.

Σε raw ισχύ επεξεργαστή (προφανώς)... Αλλά αν θα το χρησιμοποιεί κάποιος μόνο σαν htpc, δεν νομίζω να τον απασχολήσει αυτό το θέμα... Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο... (αφήνω εκτός την επεκτασιμότητα)

ααα, να και κάτι άλλο ωραίο και έτοιμο...
http://hothardware.com/News/Zotac-Reveals-Zbox-AD03-HTPC-Series-With-AMDs-E350-APU/

Σε raw ισχύ επεξεργαστή (προφανώς)... Αλλά αν θα το χρησιμοποιεί κάποιος μόνο σαν htpc, δεν νομίζω να τον απασχολήσει αυτό το θέμα... Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο... (αφήνω εκτός την επεκτασιμότητα)

ααα, να και κάτι άλλο ωραίο και έτοιμο...
http://hothardware.com/News/Zotac-Reveals-Zbox-AD03-HTPC-Series-With-AMDs-E350-APU/

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ....

αν είναι και ήσυχο...

:award:

εμένα αυτο το zotac μου φέρνει κατι σε souver...
να το έχεις πάνω στο τραπέζι και να ακουμπας και τον καφέ σου να στον κρατάει ζεστό :D

Εγώ πάντως σκέφτομαι να το κάνω και κατεβαστήρι, οπότε η χρήση 3.5 δίσκου μου φαίνεται +

Last edited:
Γιατί αν βάλεις 500 ρι δίσκο (2.5') δεν είναι αρκετός για κατεβαστήρι?

αφού ότι ολοκληρώνεται θα το μεταφέρεις στον "κανονικό" σου υπολογιστή..
ή θα κάνεις τα ίδια αρχεία seeding για μεγάλο χρονικό διάστημα?...

Στο λέω γιατί έχω 500ρι 2.5ρι γι αυτό το σκοπό και δεν γεμίζει πάνω από 200- 250....

Γιατί αν βάλεις 500 ρι δίσκο (2.5') δεν είναι αρκετός για κατεβαστήρι?

αφού ότι ολοκληρώνεται θα το μεταφέρεις στον "κανονικό" σου υπολογιστή..
ή θα κάνεις τα ίδια αρχεία seeding για μεγάλο χρονικό διάστημα?...

Στο λέω γιατί έχω 500ρι 2.5ρι γι αυτό το σκοπό και δεν γεμίζει πάνω από 200- 250....

Με αυτά τα συστηματάκια, εγώ αυτό που σκέφτομαι είναι να καταργήσω όσους περισσότερους υπολογιστές γίνεται... Μέχρι τώρα για αυτές τις δουλειές έχω το 24χ7/file server και το htpc. Με δίσκο 2ΤΒ στο 24χ7, αιώνιο seeding, και όλα τα αρχεία μου εκεί μέσα (φωτό, μουσική κλπ).
Και αν μιλάμε για hidef... Που να κρατήσουμε και κανένα αντίγραφο των BR μας για να τα έχουμε μόνιμα ονλάιν... Τα 500GB δεν φτάνουν. Τώρα όλα αυτά θα ήθελα να μου τα κάνει το συγκεκριμένο... Αν έκαιγε συνολικά (σε iddle) και λιγότερα από 23W που μου καίει τώρα το ΑΤΟΜ... :award: