- 23 October 2007
- 223
τα πάντα είναι θέμα κόστους. Αν έχεις ένα κάρο 3.5 που περισσεύουν κοιτάς να τους εκμεταλλευτείς. με αυτή την έννοια λέω να πας σε 3.5Γιατί αν βάλεις 500 ρι δίσκο (2.5') δεν είναι αρκετός για κατεβαστήρι?
αφού ότι ολοκληρώνεται θα το μεταφέρεις στον "κανονικό" σου υπολογιστή..
ή θα κάνεις τα ίδια αρχεία seeding για μεγάλο χρονικό διάστημα?...
Στο λέω γιατί έχω 500ρι 2.5ρι γι αυτό το σκοπό και δεν γεμίζει πάνω από 200- 250....
για file server δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι κάνουν, λόγω περιορισμένη επεκτασιμότητας. Οι Atom πάνε μέχρι 4 sata, το ιδιο και οι fusion (5 εχει ο asus αλλά μάλλον θα είναι αρκετά ακριβός για αυτή την δουλεία). Εξαρτάται βέβαια και τις ανάγκες που έχει ο καθένας. Εγώ πχ έχω στόχο τους 12 δισκους ετσι ώστε να μην αλλάζω δίσκους κάθε χρόνο.
Πως σας φαίνεται αυτή τη λύση για file server
για τον sempron… ΕΔΩ και ΕΔΩόσο για τον server η πρώτη σκέψη ήταν να τον αντικαταστήσω με κάποιο Low budget low power pc. Οι atom καλοί αλλά με το ζόρι θα βρείς κάποιον με 4 sata και το πολύ ένα pci. H λύση που είχα βρει ηταν
AMD Sempron 140 – 45 watt – 32
Μητρική κάποια με vga on board - 4-6 Sata + 2 pci, περίπου 50 (αν έχετε να προτείνεται κάποια.. ελεύθερα)
4GB Ram – 50 (υπερβολή αλλά θέλω να στήσω win7)
CoolerMaster Centurion 590 (RC-590) – 80
CoolerMaster HDD Module STB-3T4-E3-GP – 16 (το κουτί έχει ήδη ένα μέσα και έχω πάρει άλλο ένα)
Και ένα 300-400watt τροφοδοτικο (νομίζω θα με φτάσει) ~50
Όλα μαζί…. 278…πές 300