Ένα DAC Μια Κατηγορία Από Μόνο Του …

Re: Απάντηση: ΕΝΑ DAC ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ...

Ετσι στο ξεκάρφωτο ΝΑΙ!
Ολους μας ενδιαφέρουν καινούρια μηχανήματα και ακουστικές
εντυπώσεις.Αν θες να παρουσιάσεις κάτι άνοιξε νέο θέμα να το κουβεντιάσουμε
γιατί έτσι που το κάνεις, να μπαίνεις δηλαδή και να πετάς σκόρπιες φράσεις
για κάποιο μηχάνημα, και η μπάλα χάνεται και η αξία του μηχανήματος..

Καλά μην αρπάζεσαι...

Απάντηση: ΕΝΑ DAC ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ...

μας έχουν επηρεάσει τα μεσημεριανάδικα:

"γνωστή παρουσιάστρια του σιτάρ τσάνελε εμφανίστηκε σε γνωστό νοσοκομείο για να ξεμπλοκάρει μπουκάλι που είχε σφηνώσει στο..........(=αφήνω τη φαντασία σας να οργιάσει) της.

Αλλά ποτέ δε μαθαίνουμε ποια είναι η παρουσιάστρια.

Έτσι κι εδώ.

μας έχουν επηρεάσει τα μεσημεριανάδικα:

"γνωστή παρουσιάστρια του σιτάρ τσάνελε εμφανίστηκε σε γνωστό νοσοκομείο για να ξεμπλοκάρει μπουκάλι που είχε σφηνώσει στο..........(=αφήνω τη φαντασία σας να οργιάσει) της.

Αλλά ποτέ δε μαθαίνουμε ποια είναι η παρουσιάστρια.

Έτσι κι εδώ.

:flipout::flipout:

Re: ΕΝΑ DAC ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ...

Εδω ομως τα μαθαινουμε ολα!!!
Αναφερομουν στο νεο DAC της DCS αλλα επειδη δεν ειχε ανακοινωθει επισημα απο την αντιπροσωπεια και επειδη τυχαια βρεθηκα την ωρα που το ξετυλιγαν απο την συσκευασια του, μου ζητηθηκε να μην πω τιποτα.
Ομως απο την πρωτη στιγμη που συνδεθηκε στο ρευμα εδειξε οτι πραγματικα αναβαθμιζει την εννοια ''ψηφιακη πηγη''.
Ετσι απλα ηθελα να μοιραστω τον ενθουσιασμο μου εστω και χωρις να αποκαλυψω το αντικειμενο του νεου μου ποθου!!!
Πλεον το μηχανημα ανακοινωθηκε και ο "γριφος" λυθηκε.

hka1

σχετικά με το DEBUSSY:

"..CD or Computer Audio, Debussy will extract every last bit of detail from your music collection, bringing a reality to your music that you never heard before.

In common with our flagship Scarlatti, Paganini and Puccini ranges, Debussy uses our proprietary patented dCS Ring DAC, which oversamples all incoming data to 5 bits at 2.822 or 3.07 MS/s."

Σχετικά με το upsampling και γιατί βλέπω ότι έχεις μπερδευτεί, επειδή η εταιρεία που το ανακάλυψε το 1998 είναι η dCS δες τι είναι ακριβώς και πως πρέπει να χρησιμοποιείται από τους δημιουργούς του upsampling:

Upsampling
An Upsampler is a digital-to-digital converter (DDC) capable of converting digital audio data at one sample rate to a higher sample rate. The term "Upsampler" was first used by dCS in 1998 during development of the dCS Purcell. Some other manufacturers appear to have confused the term "upsampling" with "oversampling", which is a similar process used in good audio DACs for many years. They have missed the point that upsampling is an intermediate step intended to provide enhanced data to drive an oversampling DAC.

Some positive observations that help to characterise the effects of upsampling in a dCS system:

Upsampling to progressively higher sample rates makes progressive improvements to fine detail, sound stage depth and image separation. So, the sound quality increases as you upsample CD data first to 24/88.2, then 24/176.4, then 24/352.8 kS/s.
Converting 16/44.1 to 24/44.1 kS/s makes a worthwhile improvement to the fine detail, so the resolution is important also.
If data with a higher information capacity is presented to the Ring DAC, sonic improvements are reported.
One present view is that upsampling works by breaking the DAC's oversampling function down into 2 steps, presenting the DAC with finer, smoother data, making the DAC's job much easier and more accurate.

Μπορείς να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις ακριβώς και η γκάμα της dCS μπορεί να το προσφέρει ή να αναβαθμίσει όποιο υπάρχον μοντέλο με DDC (digital to digital converters), master clocks, ddc+clocks, ή asychronous usb+clocks κλπ. σε όποιαδηποτε χρονική στιγμή.

Ή πολύ απλά στο πακέτο Puccini μπορείς να βρεις σχεδόν το σύνολο τους.

you wrote ..."Upsampling to progressively higher sample rates makes progressive improvements to fine detail, sound stage depth and image separation. So, the sound quality increases as you upsample CD data first to 24/88.2, then 24/176.4, then 24/352.8 kS/s.
Converting 16/44.1 to 24/44.1 kS/s makes a worthwhile improvement to the fine detail, so the resolution is important also.
If data with a higher information capacity is presented to the Ring DAC, sonic improvements are reported.
One present view is that upsampling works by breaking the DAC's oversampling function down into 2 steps, presenting the DAC with finer, smoother data, making the DAC's job much easier and more accurate."

Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να είναι στο ίδιο μηχάνημα... Και κάτι άλλο .... τα πολλά καλώδια αυξάνουν το jitter....

ξανά
In common with our flagship Scarlatti, Paganini and Puccini ranges, Debussy uses our proprietary patented dCS Ring DAC, which oversamples all incoming data to 5 bits at 2.822 or 3.07 MS/s."

Και δεν νομίζω να έχω μπερδευτεί καθόλου αγαπητέ Κοψ. Και επειδή το ανακάλυψε δεν σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο δυνατό οι επιλογές της...

Εκτός αν μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί o upsampler που ουσιαστικά είναι ένα dsp module´πρέπει να είναι έξω από το dac board...

Και το αν μπορεί να αναβαθμίσει ένα αυτόνομο dac της με upsampling algorithms αυτό μόνο το μέλλον θα το δείξει...

Last edited:

Και το αν μπορεί να αναβαθμίσει ένα αυτόνομο dac της με upsampling algorithms αυτό μόνο το μέλλον θα το δείξει...

Επί 11 χρόνια αναβάθμιζε το dac Elgar (1996-2007) ανάλογα τις ανάγκες και την πρόοδο της τεχνολογίας θα συνεχίσει και με τη νέα γενιά της.

ξανά

Για oversampling μιλάς...όχι ddc..

Last edited:

τα dsp modules μέχρι 192 είναι στο dac board.
επίσης και το dsd upsampling.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα DDC digital-to-digital converters, που προσδίδουν ακόμη περισσότερη απόδοση και δεν υπάρχει θέμα jitter

Αν θυμηθούμε τι είπα "Έπρεπε να είχε όμως και ένα built in upsampler...
".... και καταλήξαμε να κάνουμε ιστορική αναδρομή στην dcs... βλέπω και μία επιμονή που την καταλαβαίνω αλλά η λογική μου ήταν απλά να επισημάνω κάτι που θεωρώ σημαντικό... και όσο να επιμένεις, όπως και να το πεις, κανένα dac της dcs δεν περιέχει ddc module... Αυτό βέβαια δεν μειώνει την αξία της...

hka1
δεν είπα ότι τα dcs δεν έχουν ddc moduls όλα πλην του debussy έχουν, αλλά έχει και αυτόνομα που μπορούν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα και να απογειώσουν κι άλλο τα κορυφαία dac & players της.

Το debussy από μόνο του έτσι όπως το έχουν φτιάξει είναι σε υψηλά σημεία απόδοσης και με ανοιχτό μέλλον, μια ακρόαση θα πείσει, για να μην το κουράζουμε το θέμα.

Σε άλλα σημεία σου απαντώ συγκεκριμένα [to proprietary & pantented oversampling ring dac...] και εσύ συνεχίζεις με μία εμμονή περίεργη για τη dcs, ενώ πριν λίγο μόλις καιρό ήθελες να το παραγγείλεις [ήταν σε στοκ], μετά ζητούσες πληροφορίες, στις έδωσα, μου ζήτησες κατ' οίκον ακρόαση και σου είχα απαντήσει ότι δέχομαι [περιμένω τηλέφωνο σου ακόμη..], δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, λοιπόν ας τελειώνει αυτό το παιχνιδάκι.

Last edited:

και αν θέλεις να προβάλλεις τα μηχανήματα του φίλου σου κάνε το ευθέως και μην μπλέκεις στα θέματα των άλλων, ή να πετάς υπονοούμενα για άλλα πολυβραβευμένα μηχανήματα, όταν μάλιστα ο ίδιος μου έγραψες ότι η αγαπημένη σου Halcro σου πρότεινε να πάρεις dCS. [ σε όλες τις εκθέσεις άλλωστε παίζει με dCS].

H ευγένεια έχει και τα όρια της.

Οι ιδιωτικές συζητήσεις γίνονται για να παραμένουν ιδιωτικές...Και εδώ είσαι λάθος...Και δεν πάω να προωθήσω κανένα μηχάνημα κανενός φίλου μου...Κρίμα γιατί σε είχα σε εκτίμηση... Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο... Και αν σε χαλάει να ακούς κάτι άλλο είτε αυτό λέγεται 'Α' είτε 'Β' η σε χαλάει να ακούς κάτι για τα μηχανήματα που αντιπροσωπεύεις αυτό είναι δικό σου θέμα... Και όχι δικό μου...Ίσως αυτή είναι η ευγένεια που υπονοείς εσύ.

Last edited:
Απάντηση: ΕΝΑ DAC ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ...

Για συγγνώμη ρε παιδιά έχουμε καμία απόδειξη ότι ο φίλος hka1 είναι αντιπρόσωπος, φίλος αντιπροσώπου ή τέλος πάντων έχει κάποιο δόλο σε αυτά που γράφει?

Ε, μέχρι να αποκτήσουμε ο φίλος είναι ελεύθερος να εκθειάσει όσο θέλει το συγκεκριμένο DAC. Έχουμε χάσει το μέτρο λίγο μου φαίνεται...

Για συγγνώμη ρε παιδιά έχουμε καμία απόδειξη ότι ο φίλος hka1 είναι αντιπρόσωπος, φίλος αντιπροσώπου ή τέλος πάντων έχει κάποιο δόλο σε αυτά που γράφει?

Ε, μέχρι να αποκτήσουμε ο φίλος είναι ελεύθερος να εκθειάσει όσο θέλει το συγκεκριμένο DAC. Έχουμε χάσει το μέτρο λίγο μου φαίνεται...

+1000

αμα ειναι ετσι να μη γραφουμε την γνωμη μας για οτιδηποτε με το οποιο ειμαστε κολλημενοι για να μη μας χαρακτηρισουνε "προωθητες", "παπαγαλακια" κλπ?

Ο καθενας πρεπει να μπορει να γραφει οτι γουσταρει και εαν του αρεσει κατι να το εκθειαζει και εαν μισει κατι να το θαβει... Αυτο ειναι το νοημα των forum....Δηλαδη αμα ειναι ετσι εγω πρεπει να ειμαι το παπαγαλακι του αντιπροσωπου της Tidal και ο Economides και ο Dipie τα παπαγαλακια των ανταγωνιστων του...