Ενα Dac...

Status
Not open for further replies.
cga0189l.jpg

Βλέπεις τι κάνεις ρε Βαρώνε?
Μόνο οι δυό μας και τα ποντίκια θα μείνουμε στη γαλέρα....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογ

132db channel seperation με 12Χdb noise floor δεν γίνεται, για αρχή. Low level linearity, μονοτονικότητα, ημίτονο 16bit στα -90, και διάφορα άλλα. Καθώς η συζήτηση είναι ακαδημαϊκή έως αριθμομαντεία, και δεν δίνονται λοιπά στοιχεία περι chipset και τα λοιπά.
Παρόμοια νούμερα έχουν και καλές κάρτες ήχου. ΚΑΙ?

επίσης. στην υλοποίηση ενός dac δεν υπάρχει "φοράει το τάδε chip και το τάδε receiver, άρα είναι ίδιο με το τάδε που φοράει τα ίδια chip." Ούτε επειδή βάλαμε το pcmxxxx που έχει 150db snr και 152 DR θα βγάλουμε παπάδες.

Επίσης: και τι ακριβώς σημαίνει το 120pS? ότι παίζει παπάδες δηλαδή?

ας το πάρει το ποτάμι γιατί βαρέθηκα (πολύ)........:ernaehrung004:

Φίλε μου αφού βαριέσαι γιατί δεν πας με τους άλλους για...μπάνιο;

Πάντως στις ερωτήσεις σου απαντώ με... κίνδυνο φωτογράφισης του αντικειμένου:

1)Στο συνημμένο θα βρεις την συχνοτική κατανομή του JItter. Eίναι ότι βλέπεις - 31 % για το συγκεκριμένο. Στην πραγματικότητα το jitter είναι κάτω και από τα 120 ps γιατί, όπως πολύ σωστά παρατήρησες, έχει σημασία που βρίσκονται τα spikes.

2)Audio processor 192/24 με όνομα κατασκευαστή ίδιο με του προϊόντος.

3)24 bit dac: TI Burr-Brown PCM1792A

4)Cirrus Logic CS-2000 Clock:

http://www
.cirrus.com/en/products/pro/detail/P1125.html

-bye-

Attachments

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC με καλη αν

Φίλε μου αφού βαριέσαι γιατί δεν πας με τους άλλους για...μπάνιο;

Με σιγουριά σου λέω ότι άλλος πάει για banιο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC

Με σιγουριά σου λέω ότι άλλος πάει για banιο...

Φίλε μου αν με αυτό εννοείς το μπανάρισμα, εσύ αποφασίζεις! Θα μπορούσα ίσως να μάθω τον λόγο;

Οπως και να εχει οι μετρησεις σου αποκαλυπτουν ενα μερος της αληθειας,το αλλο και ουσιαστικοτερο στο αποκαλυπτουν τα αυτια τα δικα σου και 2-3 ανθρωπων που εμπιστευεσαι την ακουστικη τους εμπειρια και γνωμη.Οι οποιες μετρησεις μας βοηθουν τις περισσοτερες φορες να καταλαβουμε τις ηχητικες συμπεριφορες καποιων μηχανηματων,αλλα και αυτο δεν συμβαινει παντα.
Τωρα αν στα δικα σου αυτια ακουγεται αξιολογα το εν λογω dac,και μαλιστα αν το συγκρινεις με καποια αλλα,βρασε τις μετρησεις και απολαυσε την μουσικουλα σου

Οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ενας ημίθεος:worshippy:,οφείλει στον εαυτό του και στην συμπαντική αυτοολοκλήρωση,να καταρρίψει τα ψεύτικα είδωλα,που στήνουν μερικοί αφελείς κι αμαθείς κοινοί θνητοί.:smash:

Οπως και να εχει οι μετρησεις σου αποκαλυπτουν ενα μερος της αληθειας,το αλλο και ουσιαστικοτερο στο αποκαλυπτουν τα αυτια τα δικα σου και 2-3 ανθρωπων που εμπιστευεσαι την ακουστικη τους εμπειρια και γνωμη.Οι οποιες μετρησεις μας βοηθουν τις περισσοτερες φορες να καταλαβουμε τις ηχητικες συμπεριφορες καποιων μηχανηματων,αλλα και αυτο δεν συμβαινει παντα.
Τωρα αν στα δικα σου αυτια ακουγεται αξιολογα το εν λογω dac,και μαλιστα αν το συγκρινεις με καποια αλλα,βρασε τις μετρησεις και απολαυσε την μουσικουλα σου

Εντάξει φίλε μου! Κουβεντούλα κάνουμε .... Άλλοτε συνοδεύω με καφέ και άλλοτε με ουζάκι...

Καλό μεσημέρι...-bye-

Άραγε ένα DAC με τις παρακάτω προδιαγραφές πόσο πρέπει να κάνει;

192/24 bit digital converter : 127 db SNR
Dynamic range : 124 db
SIGNAL/NOISE RATIO : 124 db
Crosstalk @ 1 KHZ : 132 db
THD & N (1 KHZ - 3 db) : 0.0003 %
frequency response : <10 - 90 KHZ (-3 db)

JITTER : 120 ps

Εννοείται, και έπρεπε να το έχω διευκρινίσει από την αρχή, πως αυτά είναι ότι παραλαμβάνουμε στις αναλογικές εξόδους!

Αααα... έχει και Νichicon "Fine Gold" professional audio capacitors.

:twoguns:

Απάντηση: Re: Ενα Dac...

Δε μας λες και ποιό Dac είναι; Όχι τίποτ άλλο αλλά βαρέθηκα να βλέπω το νήμα στα highlights. Το ένα ποστ μετά το άλλο και ουσία μηδέν...

Άμα μου πεις πόσο κάνει... (Ας μην ξεχνάμε το αρχικό ερώτημα...). Μeτά θα ... σπεύσω να εξαφανιστώ για να μην εμφανίζομαι στα highlights ....

:ears:

Καλο μεσημερι και τωρα νομιζω ειναι ωρα για ουζακι.Περα απο αυτο ομως,οπως λεει και ο Κωστας,λιγο πιο πανω,καλο ειναι να πεις πιο ειναι επιτελους αυτο το dac.Ετσι για να ξερουμε γιατι πραγμα συζηταμε,μπορει καποιος να το εχει η να το εχει ακουσει και να μας καταθεσει και εκεινος την αποψη του.Καλο ειναι το Stereophile,6moons,κλπ,αλλα και η αποψη καποιων φιλων εδω μεσα ,ειναι εξ ισου σεβαστη

Status
Not open for further replies.