Ένα δείπνο μαζί του

Re: Απάντηση: Re: Eνα δειπνο μαζι του

Ε ΟΧΙ ... μενει η πλευρα και εικονα που ΕΠΙΛΕΓΕΙ ο καθενας.
Εσεις θελετε να επιβαλλεται (για λογους που μου ειναι ακαταλληπτο) την τελευταια εικονα του Ζωρζ.
ΠΟΤΕ δεν ημουν της θεωριας οτι ο κοσμος θυμαται αυτο που ησουν λιγο πριν πεθανεις.
Και ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ κατι τετοιο μεσα μου. Με το συμπαθεο, δηλαδη.
Yπαρχει μια διαδροοοοοοοομη πανω σε ολα, σ'αυτον τον κοσμο. Οποιος επιλεγει να βλεπει μονο
το τελος εχει καποιο βαθυτατο συνειδησιακο τικ .... ας το κοιταξει. Δεν μπορω να βοηθησω !

Ο Lucas, προ 1977, αν ειναι να παρουμε στα σοβαρα τα documentaries των συνοδευτικων BDs
της κασσετινας του 2010, ιδιως τα Χριστουγεννα του 1977 επαθε καταρρευση απο το πως θα δεσει
το παραμυθι του και δεν θα καταληξει ενα ακομα Flash Gordon. ΕΙΧΕ .... οραμα για το παραμυθι του.
Και απο τον κοσμο που ηρθε και αγκαλιασε (και ξαναγκαλιασε) την ταινια ολο το 1977 αλλα και
το 1978 και το 1979 (αφου παιζοταν επι τρια χρονια στις ΗΠΑ/Καναδα) καταφανηκε οτι το οραμα
ενος καουμποικου/αναλαφρου-σε-νοηματα συμπαντος .... και απηχηση ειχε και μελλον ειχε.
Οσο παιδικο παραμυθι και αν ηταν, ειχε οραμα αυτο το παραμυθι. Και το ιδιο επαναληφθηκε
και με το Empire Strikes Back. Αστε με τι εγινε απο το Return of the Jedi και μετα ... I .... KNOW !

Θελετε να με πεισετε οτι ο Lucas ειναι μονο ο Lucas των prequels (1999-2055) ... ΔΕΝ θα σας ικανοποιησω.
Eχετε πεσει σε ενα ατομο που εχει ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ την saga (τουλαχιστον του Lucas) αν εξαιρεσω SW Rebels,
που επι 8 χρονια βλεπει και ξαναβλεπει ΠΩΣ στηθηκε ολο αυτο το γαιτανακι. Και τα προηγουμενα 20 χρονια
εφευγε απο το σπιτι με το VHS να παιζει και ερχομενος πισω ηξερε .... σε ποια σκηνη θα πεσει ανοιγωντας
την εξωπορτα. Τι λετε ? Δικαιουται να επιλεξει αυτο το ατομο ΠΟΙΟΝ Lucas θελει να θυμαται ?

Απο την στιγμη κιολας που εκεινος ο Lucas ηταν υπαρκτο ατομο και οχι αποκυημα της φαντασιας του ?
Τοση ωρα που γραφω, εχει δει κανεις τα documentaries της ιστοριας ΠΡΙΝ το 1977 (και πριν το 1980) ?
Γιατι αν δεν τα εχει δει .... μιλαω στον βροντο. Δεν καταλαβαινει γρι για ποιον Lucas μιλαω τοση ωρα.
Ξερει τον γνωστο βαρωνο της LucasFilm/ILM .... και μονο !

Κανείς δεν προσπαθεί να σε πείσει για τίποτα, κανείς δεν προσπαθεί να σου επιβάλλει τίποτα. Απλά έχουμε κι εμείς τη δική μας γνώμη για το Λούκας. Εσύ μπορεί να είσαι φανατικός, αλλά όλοι λίγο πολύ μεγαλώσαμε με τις ταινίες του.

Απάντηση: Eνα δειπνο μαζι του

Ενας φανατικος θα αρκουνταν μονο σ'αυτα που κατεθεσε ο VaderGr.
Τι σκεφτεται ο ιδρυτης για την μετα-ιδρυτικη after-Lucas τριλογια.
Μαλλον (χωρις να διαθετω στοιχεια) ο ιδρυτης κρυβει τα μουτρα του
απο ντροπη για την μετα-ιδρυτικη εποχη .... MΑΛΛΟΝ ....

Ενας φανατικος ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα επιτιθονταν στην χρηματολαγνεια
του αγαπημενου του παραγωγου για να γινει ΑΠΟΛΥΤΑ ανεπιθυμητος.

Μετα απο 40 χρονια ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ θεοποιησης ενος παραγωγου που
με την ταινια του με σημαδεψε ... ΝΟΜΙΖΩ .... δικαιουμαι σε ενα νημα
που ειναι τοσο φιλολογικο και θεωρητικο .... να τον αποδομησω οπως γουσταρω.

Last edited:

Kαι εμεις σ'αγαπαμε ! :rolleyes:

Οπως αγαπαμε και David Lynch (Dune).
Ίσως η χειρότερη γνωστή ταινία ever και σίγουρα η χειρότερη τoυ τιτανα Lynch μαζί με το inland empire.

Απάντηση: Eνα δειπνο μαζι του

Δεν ξερω οσα ξερεις εσυ ! Ουτε ειμαι τοσο κατιρτισμενος για το τι κυκλοφορει εκει εξω.
Ομως το Dune για το δικο μου απαιδευτο (κινηματογραφικα) μυαλουδακι ηταν ... ΕΠΟΣ.
Μυθος ασυναγωνιστος. Τι να πρωτοθυμηθει κανεις σ'αυτο. Ουτε καν θελω να θυμηθω.
Γιατι ειναι ΤΟΣΟ δυνηρο οτι δεν υπηρξε συνεχεια.

Εαν μιλας για μια εκδοχη Jodorwsky .... ΜΑΚΑΡΙ .... να ειχε φτασει στο πανι.
Ωστε να μπορουμε να κανουμε ρεαλιστικες συγκρισεις (και οχι στον αερα, υποθετικες).
Αλλα για λογους που πραγματικα με ξεπερνουν (ως αντιληψη) το Dune .... ΘΑΦΤΗΚΕ.
Περα απο το πολυ ενδιαφερoν τηλεοπτικο remake ... κανεις δεν θελει να το πιασει.
Ουτε καν ανθρωποι που το λατρευουν. Και αυτο .... ειναι τοσο λυπηρο και ανεξηγητο.

Πρεπει να ανοιξουμε ενα νημα .... "Ποια Bene Jessarit καταραστηκε τα Dunes του Arrakis ?"

Last edited:

Ίσως η χειρότερη γνωστή ταινία ever και σίγουρα η χειρότερη τoυ τιτανα Lynch μαζί με το inland empire.

Για το inland empire θα συμφωνήσω......αλλά δεν σου άρεσε το dune? Περάστε έξω κύριε!....(όπως λες και συ)

Για το inland empire θα συμφωνήσω......αλλά δεν σου άρεσε το dune? Περάστε έξω κύριε!....(όπως λες και συ)
Όχι δεν μου άρεσε, φιγουράρει στις χειρότερες ταινίες που έχω δει ποτέ,
Και o ίδιος έχει εκφράσει, ότι μετάνιωσε ότι το έφτιαξε ή κάτι τέτοιο..

40% metacritic,
6,6 imdb (και αυτό, λόγο fanboys),
δεν άρεσε γενικά..

Dune
https://www.imdb.com/title/tt0087182/

Chicago Sun-Times

Roger Ebert

This movie is a real mess, an incomprehensible, ugly, unstructured, pointless excursion into the murkier realms of one of the most confusing screenplays of all time.

Και λίγα λέει..

Last edited:
Re: Eνα δειπνο μαζι του

εγώ θα τον ρωτούσα αν δάνεισε τα σετ του στη NASA την επόμενη χρονιά και θα υποσχόμουν να μην βγάλω βρώμα...
Συγνωμη δηλαδη
Μεταξυ μας που μιλαμε εδω στον καφενε το παραπανω θελει και διερμηνεα;

Όχι δεν μου άρεσε, φιγουράρει στις χειρότερες ταινίες που έχω δει ποτέ,
Και o ίδιος έχει εκφράσει, ότι μετάνιωσε ότι το έφτιαξε ή κάτι τέτοιο..

40% metacritic,
6,6 imdb (και αυτό, λόγο fanboys),
δεν άρεσε γενικά..

Dune
https://www.imdb.com/title/tt0087182/

Chicago Sun-Times

Roger Ebert

This movie is a real mess, an incomprehensible, ugly, unstructured, pointless excursion into the murkier realms of one of the most confusing screenplays of all time.

Και λίγα λέει..

This movie is a real mess, an incomprehensible, unstructured, pointless excursion into the murkier realms of one of the most confusing screenplays of all time.

με την παραπάνω πρόταση μπορώ χαλαρά να περιγράψω όμως τα πάντα από Lynch......

+ οτι τα σκορ στα διάφορα sites πραγματικά δεν λένε τίποτα.....οι πλειοψηφία των ανθρώπων που βλεπουν μια ταινια δεν ψηφίζει.
....δες εσύ το γαϊδουράκι με το κοριτσάκι στο λιβαδάκι που τα σπάει.....:flipout:

Last edited:

This movie is a real mess, an incomprehensible, unstructured, pointless excursion into the murkier realms of one of the most confusing screenplays of all time.

με την παραπάνω πρόταση μπορώ χαλαρά να περιγράψω όμως τα πάντα από Lynch......

+ οτι τα σκορ στα διάφορα sites πραγματικά δεν λένε τίποτα.....οι πλειοψηφία των ανθρώπων που βλεπουν μια ταινια δεν ψηφίζει.
....δες εσύ το γαϊδουράκι με το κοριτσάκι στο λιβαδάκι που τα σπάει.....:flipout:
Ενα έργο τέχνης, είναι πρώτα από όλα αναζήτηση φόρμας και από το παραπάνω κείμενο έσβησες εσκεμμένα το ugly...

Η διαφορά του ταλαντούχου "ψυχεδελικού" lunch από έναν αταλαντο ψυχεδελικό σκηνοθέτη, είναι ότι ακόμα και αν δεν βγάζεις νόημα, σε πείθει να κοιτάξεις παραπέρα.. ενώ ήδη, έχει αφυπνίσει όλες τις αισθήσεις σου.
Έτσι αποκτάνε νόημα οι ταινίες του, πέρα του ότι πραγματικά έχουν.

Και πέρα από τις όμορφες κατασκευές.
Στο dune έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς.

Ενα έργο τέχνης, είναι πρώτα από όλα αναζήτηση φόρμας και από το παραπάνω κείμενο έσβησες εσκεμμένα το ugly...

Η διαφορά του ταλαντούχου "ψυχεδελικού" lunch από έναν αταλαντο ψυχεδελικό σκηνοθέτη, είναι ότι ακόμα και αν δεν βγάζεις νόημα, σε πείθει να κοιτάξεις παραπέρα.. ενώ ήδη, έχει αφυπνίσει όλες τις αισθήσεις σου.
Έτσι αποκτάνε νόημα οι ταινίες του, πέρα του ότι πραγματικά έχουν.

Και πέρα από τις όμορφες κατασκευές.
Στο dune έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς.

μα δεν είναι ugly καμιά ταινια του lynch, για αυτό το λόγο το έβγαλα από την πρόταση φυσικά και εσκεμμένα. Δεν βοηθάει το ποιντ μου κάπως...οπότε τι μου το γράφεις λες και με έπιασες να κλέβω?

Αιντε.......γαϊδουράκι, λιβαδάκι και χασμουρητό (και μην μου βάλεις το βιντεακι απο το youtube γιατι σε βλέπω...ετοιμάζεσαι) :flipout:...περάστε έξω κύριε.....

Σινεμαδακι λέγεται.......νταξ....είναι μια μορφή τέχνης το σινεμά δεν θα διαφωνήσω.......αλλά μην το αντιμετωπίζουμε όπως την γλυπτική της αναγέννησης........θέλει και ποπ κορν το πράμα.........αναζήτηση φόρμας my ass.....ούτε καν είναι κατανοητό τι σημαίνει αυτό.....

γράψε τώρα σε ποιον σκηνοθέτη θα ήθελες να πεις τι...καθώς τρώτε πειραματική κουζίνα και άσε το Dυne και τα πιτογυρα σε μας τους υπόλοιπους που τα γουστάρουμε...

:silly::silly::silly::silly::silly::silly::silly::silly::silly:

Last edited:

μα δεν είναι ugly καμιά ταινια του lynch, για αυτό το λόγο το έβγαλα από την πρόταση φυσικά και εσκεμμένα. Δεν βοηθάει το ποιντ μου κάπως...οπότε τι μου το γράφεις λες και με έπιασες να κλέβω?

Αιντε.......γαϊδουράκι, λιβαδάκι και χασμουρητό (και μην μου βάλεις το βιντεακι απο το youtube γιατι σε βλέπω...ετοιμάζεσαι) :flipout:...περάστε έξω κύριε.....

Σινεμαδακι λέγεται.......νταξ....είναι μια μορφή τέχνης το σινεμά δεν θα διαφωνήσω.......αλλά μην το αντιμετωπίζουμε όπως την γλυπτική της αναγέννησης........θέλει και ποπ κορν το πράμα.........αναζήτηση φόρμας my ass.....ούτε καν είναι κατανοητό τι σημαίνει αυτό.....

γράψε τώρα σε ποιον σκηνοθέτη θα ήθελες να πεις τι...καθώς τρώτε πειραματική κουζίνα και άσε το Dυne και τα πιτογυρα σε μας τους υπόλοιπους που τα γουστάρουμε...

:silly::silly::silly::silly::silly::silly::silly::silly::silly:

ποιος είπε οτι δεν υπάρχουν εξαιρετικές ταινίες για ποπ κορν;
δεκάδες θα έλεγα..
απλά το dune, δεν ειναι ούτε απο αυτες..

οι σκηνοθέτες, της μυθοπλασίας ειδικότερα, αυτο που τελικά κάνουν, ειναι ένα είδος γλυπτικής στον χωροχρόνο..
καθώς ο κινηματογράφος εχει άμεση σχέση με το χρόνο και τον χώρο.

Θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε τους κινηματογραφιστές που παρουσιάζονται στο βιβλίο σε δύο κατηγόριες: Σε αυτούς οι οποίοι επιθυμούν να διεισδύσουν στην πραγματικότητα μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το υποκειμενικό στοιχείο, όπως ο Flaherty και η αμερικανική σχολή του cinema-verite, και σε εκείνους οι οποίοι επεμβαίνουν δραστικά στην πραγματικότητα δίνοντας στην υποκειμενική οπτική τον πρωτεύοντα ρόλο, όπως ο Vertov, ο Vigo και ο Rouch. Οι σκηνοθέτες της πρώτης κατηγορίας πιστεύουν ότι για να εκφράσουν την πραγματικότητα πρέπει να απορροφηθούν από αυτήν, ενώ οι δεύτεροι την αντιλαμβάνονται ως πέτρα την οποία πρέπει να σκάψουν και να σμιλέψουν.

αφου δεν τρως τωρα γύρους.. και πολύ καλά κάνεις..!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eνα δειπνο μαζι του

07cb5f86508f146774a2fac4373a8e50.jpg

:p

Εμενα παντως μου αρεσε το Ιnland Empire....

Τον Lynch στο φαι παντως για ονειρα θα τον ρωτουσα.
Τον Παζολινι για ποδοσφαιρο και σοσιαλισμο,τον Μπουνουελ για γυναικες και αναρχια,τον Φορντ για αμερικανους ηρωες,τον Πεκινπα για καταραμενους ηρωες και μοναξια,τον Φιντσερ για εμμονες,τον Ζαν Πιερ Μελβιλ για σιωπες και τη "μουσικοτητα" του μονταζ,τον Κιουμπρικ για ζωγραφικη,τον Ριντλευ Σκοτ για τον Κιουμπρικ,τον Μπαρτον για τρομο,εξπρεσιονισμο και παραμυθια,τον Κορμαν για το πως ειναι να γυριζεις πανω απο 250 φτηνες ταινιες και να κρατας την αισθητικη ψηλα,τον Waters για αμερικανους μικροααστους,τον Σκορτσεζε για σινεμα,τον Αιζενσταιν για μονταζ,τον Χιουστον (μ'αυτον θα τα πιναμε δεν θα τρωγαμε,οπως τωρα που το καλοσκεφτομαι και με τον Πεκινπα) για τον Τζειμς Τζοις και αν θα μπορουσε να κανει τον Οδυσσεα ταινια....

Αυτο δεν ειναι τραπεζι τον μυστικο δειπνο εκανα...Και ειναι κι αλλοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένα δείπνο μαζί του

Παρομοίως. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που ασέλγησαν πάνω μου. Παντοιοτρόπως. Και τους ευγνωμονώ γι αυτό :worshippy:

τι εννοεις (ασελγησαν ) δεν σε καταλαβαινω
γριφοι ...
:offtopic: