Eνα έγγραφο που το εκαναν "γαργαρα"

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
ένα έγγραφο που το αγνόησαν όλοι, ακόμα και τα ΜΜΕ
τα σχόλια δικά σας
page1uz8.jpg

page2rn3.jpg

page3fv6.jpg

page4rv3.jpg

page5cy0.jpg

page6tw1.jpg

page7hd1.jpg

page8dz8.jpg

Ποια σχόλια βρε Kokar....

:ADFADF1::ADFADF1::Banane0::Banane0::fahne90:

:7SFGSFG:

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!(Οι φτωχοί φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι)

και έπεται συνέχεια…
ετοιμάζονται να «πουλήσουν» άλλα 10 αεροδρόμια.
Επιφυλάσσομε να ανεβάσω το έγγραφο του σωματίου
μόλις το πάρω στα χέρια μου.

edit:
Και μάλιστα αεροδρόμια μεγάλα και όχι τύπου «άγονης γραμμής»

Last edited:
Τα τελευταια χρόνια υπάρχει ενα σχέδιο ''εθνικού ξεπουληματος'',αυτό δεν μου
το βγάζει κανείς από το μυαλό μου.
Λέξεις όπως κονδύλια 1ου,2ου,3ου.......κοινοτικού πλαισίου στήριξης,υπόθεση siemens,εξοπλιστικά προγράμματα(βλέπε υποβρυχιο type214,ξερετε αυτό που γέρνει και ενώ εχουμε πληρώσει και δεν μπορούμε να το παραλαβουμε),''ομόλογα'' και τσεπωμένα χρήματα ασφαλιστικών ταμείων, εθνικά θέματα, και και και.................εχουν κάνει τον σκεπτομενα Έλληνα να μην εχει εμπιστοσύνη σε κανένα και σε τίποτα.
Και έρχονται και άλλα..........

δεν πρόκειται για ανακάλυψη. Το έγγραφο κυκλοφόρησε κανονικά στην εποχή του και έτυχε της όποιας προβολής από τα ΜΜΕ. Θυμάμαι επίσης εκείνη την εποχή (Δεκ.2000-Ιαν.2001) έμενα στην Αθήνα τις καθημερινές παρεμβάσεις των πιλότων της ΟΑ και των φροντιστών να μη λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο και να μη φύγουν από το Ελληνικό, καθώς και τις απειλές ότι δεν θα προσγειώσουν αεροπλάνα εκεί.

Εκείνο που είχα συγκρατήσει ήταν τα περί επικινδυνότητας του Ελ. Βενιζέλου λόγω των αέριων μαζών και της κίνησής τους σε σχέση με τις κινήσεις των αεροπλάνων. Γι αυτό δεν δόθηκε ποτέ απάντηση.

Τώρα για τη σύγκριση του Ελληνικού με το Βενιζέλος, τη θεωρώ παντελώς περιττή. Το πρώτο ήταν ένα αχούρι και δεν μπορούσε να επεκταθεί, ενώ το δεύτερο αποτελεί καμάρι της χώρας μας.

Για τις διανυκτερεύσεις αεροσκαφών, πτήσεις κλπ. shleters για μεγάλα αεροπλάνα όλα αυτά είναι αστεία, διότι η σημερινή κίνηση είναι πολύ μεγαλύτερη και το αεροδρόμιο ασφαλέστατο. Φυσικά είναι και ακριβό, γι αυτό και πολλά αεροσκάφη προτιμούν να διανυκτερεύουν στη Θεσσαλονίκη παρά στην Αθήνα.

Για την ιδιωτικοποίηση... αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα κρατικό αεροδρόμιο της προκοπής στο Ηράκλειο για 10.000.000 άτομα (δηλ. 30% πιο μικρό από το Βενιζέλος), τότε να γίνει ιδιωτικό. Τώρα εξυπηρετεί (τρόπος του λέγειν 5300.000 άτομα). και της Κέρκυρας μμμμ τηςΡόδου καλύτερο, αλλά μικρό....

Κλασσικό παράδειγμα δημοσίων υπαλλήλων που φοβούνται "μην τους ταράξουν τους κύκλους".....

Ε,ρε ξύλο που θέλουν, φανταστείτε να έπρεπε να μας βγαίνει η πίστη για να πετάμε απο το σχεδόν μοναδικό "αεροδρόμιο πόλης" στον κόσμο και να κάναμε και Ολυμπιακούς από εκεί.

Αλλά ξέχασα: δε θα ήταν υπέρ των Ολυμπιακών, γιατί θα ήταν δαπανηρή (και γιατί θα έπρεπε να δουλέψουν παραπάνω...)

Αν δε θέλουμε κοινοτικά πλαίσια στήριξης, να τα ξαναγυρίσουμε πίσω: καλά είμασταν με το Ελληνικό, την Αθήνα χωρίς Αττική Οδό, τα ωραία μας τα φέρι μπότ Ρίο ντε Τζανέιρο-Αντίρριο, τον παλιό καλό ηλεκτρικό, χωρίς τα παρακλάδια του άθλιου μετρό, κτλ κτλ κτλ

Last edited:
δεν πρόκειται για ανακάλυψη. Το έγγραφο κυκλοφόρησε κανονικά στην εποχή του και έτυχε της όποιας προβολής από τα ΜΜΕ. Θυμάμαι επίσης εκείνη την εποχή (Δεκ.2000-Ιαν.2001) έμενα στην Αθήνα τις καθημερινές παρεμβάσεις των πιλότων της ΟΑ και των φροντιστών να μη λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο και να μη φύγουν από το Ελληνικό, καθώς και τις απειλές ότι δεν θα προσγειώσουν αεροπλάνα εκεί.

Εκείνο που είχα συγκρατήσει ήταν τα περί επικινδυνότητας του Ελ. Βενιζέλου λόγω των αέριων μαζών και της κίνησής τους σε σχέση με τις κινήσεις των αεροπλάνων. Γι αυτό δεν δόθηκε ποτέ απάντηση.

Τώρα για τη σύγκριση του Ελληνικού με το Βενιζέλος, τη θεωρώ παντελώς περιττή. Το πρώτο ήταν ένα αχούρι και δεν μπορούσε να επεκταθεί, ενώ το δεύτερο αποτελεί καμάρι της χώρας μας.

Για τις διανυκτερεύσεις αεροσκαφών, πτήσεις κλπ. shleters για μεγάλα αεροπλάνα όλα αυτά είναι αστεία, διότι η σημερινή κίνηση είναι πολύ μεγαλύτερη και το αεροδρόμιο ασφαλέστατο. Φυσικά είναι και ακριβό, γι αυτό και πολλά αεροσκάφη προτιμούν να διανυκτερεύουν στη Θεσσαλονίκη παρά στην Αθήνα.

Για την ιδιωτικοποίηση... αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα κρατικό αεροδρόμιο της προκοπής στο Ηράκλειο για 10.000.000 άτομα (δηλ. 30% πιο μικρό από το Βενιζέλος), τότε να γίνει ιδιωτικό. Τώρα εξυπηρετεί (τρόπος του λέγειν 5300.000 άτομα). και της Κέρκυρας μμμμ τηςΡόδου καλύτερο, αλλά μικρό....

Βλάση το καμάρι της πόλης όπως λες έκλεισε από το πρώτο χιόνι
Και μάλιστα με συνθήκες που τα αλλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Λειτουργούν επί καθημερινή βάση.
Το αχούρι πάντως του ελληνικού στα τόσα χρονιά που λειτουργούσε
Δεν έκλεισε ούτε μια φορά, αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με

ΥΓ
Όχι κύριοι, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος

Φυσικά και έκλεινε το Ελληνικό. Εχω μείνει μάλιστα και στον αέρα.

Όμως το Βενιζέλος δεν έκλεισε επειδή δεν μπορούσε να λειτουργήσει το ίδιο το αεροδρόμιοο. Έκλεισε επειδή δεν μπρούσαν να προσγειωθούν με ασφάλεια οι πρωινές πτήσεις εσωτερικού στα άλλα αεροδρόμια της χώρας. Επειδή δεν έφυγαν οι πτήσεις, αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαν να προσγειωθούν οι αφίξεις από το εξωτερικό.

Μετά κατά γνήσιο ελληνικό τρόπο που έμαθαν καλά και οι Γερμανοί άφησαν το χιόνι να σκεπάσει τα πάντα. Όμως στις 6.30 το πρωί όλοι οι διάδρομοι ήταν καθαροί από χιόνι.

Κλασσικό παράδειγμα δημοσίων υπαλλήλων που φοβούνται "μην τους ταράξουν τους κύκλους".....

Ε,ρε ξύλο που θέλουν, φανταστείτε να έπρεπε να μας βγαίνει η πίστη για να πετάμε απο το σχεδόν μοναδικό "αεροδρόμιο πόλης" στον κόσμο και να κάναμε και Ολυμπιακούς από εκεί.

Αλλά ξέχασα: δε θα ήταν υπέρ των Ολυμπιακών, γιατί θα ήταν δαπανηρή (και γιατί θα έπρεπε να δουλέψουν παραπάνω...)

Αν δε θέλουμε κοινοτικά πλαίσια στήριξης, να τα ξαναγυρίσουμε πίσω: καλά είμασταν με το Ελληνικό, την Αθήνα χωρίς Αττική Οδό, τα ωραία μας τα φέρι μπότ Ρίο ντε Τζανέιρο-Αντίρριο, τον παλιό καλό ηλεκτρικό, χωρίς τα παρακλάδια του άθλιου μετρό, κτλ κτλ κτλ

Bigsofo
δεν χρειαζεται να χρησιμοποιεις εκφρασεις οπως( Ε,ρε ξύλο που θελουν) για να τεκλμηριωσεις της οποιες σεβαστες αποψεις σου παρακαλω να εισαι πιο προσεκτικος

ευχαριστω

Βλάση το καμάρι της πόλης όπως λες έκλεισε από το πρώτο χιόνι
Και μάλιστα με συνθήκες που τα αλλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Λειτουργούν επί καθημερινή βάση.
Το αχούρι πάντως του ελληνικού στα τόσα χρονιά που λειτουργούσε
Δεν έκλεισε ούτε μια φορά, αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με

ΥΓ
Όχι κύριοι, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος

Δεν εκλεισε με το πρωτο χιονι... Και ολες οι δημοσιογραφαρες της χωρας που ειρωνεύονταν στην Ελλαδα (ναι, οι ιδιοι που εχουν γνωμη ΓΙΑ ΟΛΑ!!!) εχουν δει τι γινεται και παραεξω..???

Ελατε ρε παιδια... Εδς εκλεισε το Heathrow για 2+ ημερες απο... ομιχλη (!) που στο Λονδινο ειναι συνηθισμενο φαινομενο και δεν ανοιξε μυτη (περαν της καταγραφης του γεγονοτος και της κλασσικης βρεττανικής γκρινιας).

Μην ειμαστε μονιμως ειρωνες και απαξιωτικοι... Ξερετε ποσους χαχανουληδες σταματησε η Τροχαια τις ιδιες μερες γιατι δεν ειχαν αλυσιδες για τα καρα τους? (βεβαια ζαντολαστιχα και μπουρι της σομπας για εξατμιση ειχαν, φαρμακειο και αλυσσιδες ομως?). Εκτος βεβαια αν ειμαστε προετοιμασμενοι να πληρωσουμε παραπανω για υπηρεσιες που χρειαζομαστε 2-3 μερες καθε 4+ χρονια...

Εγώ είμαι της άποψης ότι αν υπήρχε έστω και ο παραμικρός κίνδυνος δυστυχήματος στα Σπάτα -ή οπουδήποτε αλλού- λόγω κακοκαιρίας τότε το αεροδρόμιο σωστά έκλεισε. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε με τέτοια ζητήματα. Από κει και πέρα η ΟΣΠΑ θέτει κάποια ζητήματα σύμβασης και διαχείρησης που καλό θα είναι να τα εξετάσουμε. Όπως για παράδειγμα, γιατί να κλείσει το "αχούρι" του Ελληνικού, που μόνο αχούρι δεν ήταν (αεροπορικά μιλώντας). Γιατί δεν λειτουργεί το ILS-5 σύστημα που έχει το Ελ. Βενιζέλος, το οποίο σύστημα κατευθύνει το α/φος ακόμα και μέχρι τη φισούνα , μετά την προσγείωση. Υποτίθεται ότι το χρησιμοποιείς για συνθήκες IFR, δηλαδή πτήσης με όργανα, που συνήθως ακολουθείς σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Όταν έχει ήλιο ή καθαρή βραδιά τί να το κάνω; Από την άλλη ο πάγος τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στα α/φη τα ίδια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Εκεί χρειάζονται αποπαγοποιητικά μηχανήματα που μάλλον λείπουν και μάλλον αυτό ήταν το κυρίως προβλημα και όχι το ILS. Γιατί όντως υπήρξε πρόβλημα προσέγγισης στο Ελ. Βενιζέλος, και απόδειξη είναι ότι πτήσεις με προορισμό την Αθήνα προσγειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα. Δεν είχαν μόνο απογειώσεις πρόβλημα στο Ελ. Βενιζελος.

Νομίζω πως το θέμα είναι όντως μεγάλο, η σύμβαση (και η πρώτη επί Μητσοτάκη και η τροποποιημένη επί Παπανδρέου) ήταν όντως αποικιοκρατική, αλλά το ζήτημα με τον καιρό νομίζω είναι υπερβολικό. Δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε με χιόνια στην Αθήνα, και το Ελ. Βενιζέλος δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Βέβαια θα ήθελα από την άλλη να ξέρω αν έκλεισαν και τα στρατιωτικά αεροδρόμια Τανάγρας και Ελευσίνας (όχι αν έγιναν πτήσεις αλλά αν θα μπορούσαν να πετάξουν α/φη σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης).

Γι αυτό ακριβώς προσγειώθηκαν εκεί οι πτήσεις που είχαν προορισμό την Αθήνα. Η Αθήνα είχε κλείσει ως προορισμός. Divert κάνανε σε αυτά τα αεροδρόμια. Άρα το πρόβλημα το είχε και η Αθήνα και όχι μόνο άλλα περιφερειακά αεροδρόμια που επιρρέασαν τις απογειώσεις από το Ελ. Βενιζέλος, όπως έγραψες πιο πάνω Βλάσση.

ήμουν στην Αθήνα τις μέρες του πανικού και θέλω να καταθέσω την μικρή μου εμπειρία..

Κυριακή μεσημέρι κατα τις 14:30 φεύγοντας απο την Ανθούσα, έξω γινόταν χαλασμός κυρίου!
Είχαμε κατεύθυνση για αεροδρόμιο αλλά στα πρώτα 100 μέτρα το μετανιώσαμε και αλλάξαμε κατεύθυνση προς Λ.Αλεξάνδρας όπου ήταν το ξενοδοχείο μας.

Όσοι εκείνο το απόγευμα προσπάθησαν να φτάσουν στο αεροδρόμιο εγκλωβίστηκαν για αρκετές ώρες στην Αττική οδό.
Δεν ξέρω αν εγκλωβίστηκαν γιατί έκλεισε η Αττική οδός απο το χιόνι ή επειδή τα αυτοκίνητα που δεν είχαν αλυσίδες μπλόκαραν τους υπόλοιπους που μπορούσαν να περάσουν.

Αυτό που ξέρω πολύ καλά όμως είναι οτι οι μεσημεριανές πτήσεις για Καβάλα έγιναν κανονικά(μέχρι τις 13:00-13:30 αν δεν κάνω λάθος) και μετά όλες οι πτήσεις ακυρώθηκαν αφού με ανακοίνωση που έβγαλε το αεροδρόμιο θα παρέμενε κλειστό μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα.

Οπότε, δεδομένου οτι συγκεκριμένα το αεροδρόμιο της Καβάλας ήταν ανοιχτό, το πρόβλημα υπήρχε στο αεροδρόμιο της Αθήνας...

Και φυσικά συμφωνώ με τον Φώτη που λέει οτι εφόσον δεν είναι μαθημένοι οι Αθηναίοι να λειτουργούν με χιόνια δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση το Ελ.Βενιζέλος.
*το τι τσουλήθρα αυτοκινήτων έχω δει στην Αλεξάνδρας εκείνες τις μέρες δεν λέγεται.......*

υ.γ το παλιό αεροδρόμιο ήταν επιεικώς απαράδεκτο!
δεν είχε μέρος να κάτσεις, ήταν πανάθλιο και προσωπικά χάρηκα όταν έμαθα οτι θα γινόταν το καινούργιο(χωρίς να λαμβάνω φυσικά υπόψιν τους οικονομικούς όρους!)