Ένα καλό μέσο-μπάσο μεγάφωνο για ένα ηχείο ηχείο 4,5 λιτρών;

skam

New member
28 April 2007
23
Έχω ένα ζεύγος ηχείων, ίδιο-κατασκευή, που με βολεύει το μέγεθός τους και η εμφάνισή τους! Τα πάνε πολύ καλά στις ψηλές συχνότητες αλλά πάσχουν στα χαμηλά (αναμενόμενο). Τα μέσα-μπάσα μεγάφωνα είναι peerless, δεν γράφουν στοιχεία. Νομίζω ότι τα αγόρασα κάπου 20-25 το ένα Αναρωτιέμαι μήπως με ένα καλύτερο ζευγάρι μεγαφώνων θα είχα ορατή βελτίωση στο αποτέλεσμα.
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Σημειώνω τα μεγέθη των ηχείων.
[FONT=&quot] εξτ.διαστ εσ.διαστ. [/FONT]
[FONT=&quot]β 24 20,4 [/FONT]
[FONT=&quot]υ 22,5 18,9 [/FONT]
[FONT=&quot]π 15 11,4 όγκος = 4,395 λίτρα[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]πάχος ξύλου 1,8, επένδυση με αφρώδες ηχομονωτικό 1 [/FONT][FONT=&quot]cm[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]διάμετρος σωλήνα 5[/FONT]
[FONT=&quot]μήκος σωλήνα 11[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]διάμετρος τρύπας μεγαφώνου 10[/FONT]
[FONT=&quot]διάμετρος πατούρας μεγαφώνου 11,7[/FONT]

Έχω ένα ζεύγος ηχείων, ίδιο-κατασκευή, που με βολεύει το μέγεθός τους και η εμφάνισή τους! Τα πάνε πολύ καλά στις ψηλές συχνότητες αλλά πάσχουν στα χαμηλά (αναμενόμενο). Τα μέσα-μπάσα μεγάφωνα είναι peerless, δεν γράφουν στοιχεία. Νομίζω ότι τα αγόρασα κάπου 20-25 το ένα Αναρωτιέμαι μήπως με ένα καλύτερο ζευγάρι μεγαφώνων θα είχα ορατή βελτίωση στο αποτέλεσμα.
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Σημειώνω τα μεγέθη των ηχείων.
[FONT=&quot] εξτ.διαστ εσ.διαστ. [/FONT]
[FONT=&quot]β 24 20,4 [/FONT]
[FONT=&quot]υ 22,5 18,9 [/FONT]
[FONT=&quot]π 15 11,4 όγκος = 4,395 λίτρα[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]πάχος ξύλου 1,8, επένδυση με αφρώδες ηχομονωτικό 1 [/FONT][FONT=&quot]cm[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]διάμετρος σωλήνα 5[/FONT]
[FONT=&quot]μήκος σωλήνα 11[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]διάμετρος τρύπας μεγαφώνου 10[/FONT]
[FONT=&quot]διάμετρος πατούρας μεγαφώνου 11,7[/FONT]

Για τα λίτρα που αναφερεις (τα καθαρά ) υπάρχει μιά καλή περίπτωση με μιά σχετικά φθηνή μονάδα τής Seas , το CA12RCY που σε αυτά τα λίτρα (4.5-5lt ) θα ακούει καλά μέχρι τα 45Ηz και σε καλό χώρο θα ακούει και τα 40Hz , ενώ θα έχει μιά ευαισθησία κοντά στα 86dB .
Ψάξτο πάντως γενικώς και απο άλλες εταιρείες και τα λέμε.
Καλημέρα

Ευχαριστώ. Το CA12RCY της seas μου φαίνεται μια καλή λύση. Ελπίζω ότι οι διαστάσεις του κουτιού θα του ταιριάζουν πάνω – κάτω. Αν τυχών έχει κανείς και κάποια άλλη ίσως και καλύτερη πρόταση θα με ενδιέφερε να την ακούσω.

Re: Απάντηση: Ένα καλό μέσο-μπάσο μεγάφωνο για ένα ηχείο ηχείο 4,5 λιτρών;

Ευχαριστώ. Το CA12RCY της seas μου φαίνεται μια καλή λύση. Ελπίζω ότι οι διαστάσεις του κουτιού θα του ταιριάζουν πάνω – κάτω. Αν τυχών έχει κανείς και κάποια άλλη ίσως και καλύτερη πρόταση θα με ενδιέφερε να την ακούσω.

Αν μάλιστα , είχες net ογκο 7.5-8lt τότε η λύση του CA15RLY θα ήταν πάρα πολύ καλή και σε μεσοχαμηλό και σε περιθώριο spl/ ισχύος
Σημαντικό είναι οτι αμφότερα και το CA12 , αλλά και το CA15 συνδυάζονται σχετικά εύκολα με SUB και αντέχουν ένα σκασμό ισχύ , σε σχέση με τα μεγάθη τους .