Ενα καλό τελικό?

satnick

AVClub Addicted Member
6 September 2008
2,275
Πριν κανα δύο μήνες πήρα λοιπόν τον rotel και τα 2 δαπέδου της monitor audio{Ι ΑΔΟΡΕ ΜΥ ΣΥΣΤΕΜ} είναι απλά ότι καλύτερο και ως δικάναλος ποιοτικός ήχος από το debut Και τέλειο ως δικάναλο σινεμά και αλανιάρικο ως house μουσική και έτσι.Τέλος πάντων τα ηχεία αντέχουν αν το λέω καλά μέχρι και 150watt Και ο rotel δίνει μέχρι και 70-75 αν θυμάμαι καλά τέλος πάντων τον ρουφάνε στην κυριολεξία έτσι λέω να πάρω από έξω ή και από εδώ ένα καλό ποιοτικό και άξιο συνεχιστή του rotel τελικό απλά και μόνο για παραπάνω watt περίπου στα 120 με 130 όχι παραπάνω για δώστε μου την γνώμη σας αξίζει επίσης αν γίνεται να είναι maximum έως τα 270 euro και να έχει και VU είτε αναλογικά είτε ψηφιακά (με τα led).

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

o τελικος δεν συνεισφερει μοναχα την ισχυ του αλλα βαζει και την ηχητικη του υπογραφη. Αν δεν θες να αλλαξει η ηχητικη ταυτοτητα που εχει το συστημα σου τωρα, αντι να αγορασεις καποιον ψηφιακο απο thomann τυπου μαγαζια, καλυτερα να πας σε καποιον τελικο της ιδιας εταιριας κ της σειρας 15--, και να τον χρησιμοποιησεις για διπλοενισχυση με τον Rotel που ηδη εχεις (αν υποστηριζει διπλοενισχυση.. ο ενισχυτης σου). Δεν αναφερεις ποιο μοντελο ειναι ο ενισχυτης σου αλλα πιθανανολογω οτι μιλας για τον 1572.

Στα χρηματα που διαθετεις δεν ξερω αν θα παρεις ποιοτητα σαν αποτελεσμα.

Σε τι χωρο παιζεις?

Δεν αναφερεις ποιο μοντελο ειναι ο ενισχυτης σου αλλα πιθανανολογω οτι μιλας για τον 1572.

συγνωμη, μπερδευτηκα προς στιγμην. Δεν αναφερεις ποιο μοντελο ειναι ο ενισχυτης σου αλλα πιθανανολογω οτι μιλας για τον RA-06 ή για τον RA-1520.

Για τελικους κοιτα εδω http://www.rotel.com/UK/products/index.htm?cat=30

Όντος έχω το ra-06 ο οποίος είναι και ολοκληρωμένος και προ όσο για αυτό που έλεγα να πάρω κάτι από έξω δεν ενοούσα μαγαζί αλλά ebay έναν luxman ίσως σαν και αυτόν.
http://cgi.ebay.de/Luxman-M-120A-En...deo_Elektronik_Verstärker&hash=item27b8dc41c9

Όσο για τα λεφτά γι αυτό λέω τόσα γιατί δεν έχω και μεγάλο budget μέχρι και 300 max παραπάνω για κανένα λόγο και γιαυτό τα καινούργια μοντέλα που μου λες έχουν απαγορευτικό για εμένα...

ειναι ρισκο το να παρεις εναν παλιο ενισχυτη ο οποιος κατα πασα πιθανοτητα θα ναι "πεσμενος" θελει και τη φροντιδα του οποτε ενδεχεται να δωσεις κι επιπλεον χρηματα. Επισης δεν ξερω αν υποστηριζει ο 06 διπλοενισχυση, γιατι αν δεν υποστηριζει τοτε τον χρησιμοποιεις μονο σαν προενισχυτη και την ενισχυση αναλαμβανει ο εκαστοτε Luxman..

Υπαρχει περιπτωση να "χαλασεις" τον ηχο σου, αυτον που απολαμβανεις τωρα.

Το πιο συνετο ειναι να μεινεις ως εχεις και να συγκεκντρωσεις χρηματα για ενα καλο τελικο γιατι ο χωρος σου ειναι οντως μεγαλουτσικος.

Η πιο φτηνη λυση ειναι να πουλησεις τον Rotel και με μια διαφορα χρηματων να παρεις εναν πιο ρωμαλεο ολοκληρωμενο τυπου XTZ A100 D3 στα 2x110W με ενσωματωμενο DAC κλπ. Το συγκεκριμενο μηχανημα πχ ειναι στα 750 ευρω οποτε η διαφορα που θα χρειαστει να πληρωσεις δεν θα ναι κ τοσο μεγαλη σε σχεση με τα χρηματα που διατιθεσαι να δωσεις τωρα.

Last edited:
Μπαα πολύ μεγάλη αλλαγή δεν νομίζω ο rotel είναι καλή επιλογή δεν θέλω να τον στείλω για κανένα λόγο..

Είχα ένα σχέδιο στο μυαλό μου και δεν ξέρω αν γίνεται ο rotel ως ολοκληρωμένος και προ να οδηγεί δύο ηχεία βάσης και ο τελικός όποιος και αν είναι τα δύο δαπέδου μου και έτσι να έχω τέσσερα ηχεία βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται αυτό απλά για να μην αποδεσμεύσω το rotel τελίως..

Είσαι σίγουρος όμως ότι στο ebay (γερμανικό-αμερικάνικο) δεν βρίσκω κάτι μέχρι τώρα έχω δει Onkyo-Rotel(παλαιότερα μοντέλα)και luxman δεν νομίζω ότι είναι brand που περνάνε έτσι ενωώ από θέμα ποιότητας πάντα...

Και πάλι ευχαριστώ..

Συγγνώμη και πάλι για το απανωτό post αλλά παραθέτω ένα link για το τι περίπου ψάχνω αυτό βέβαια δεν μου κάνει και πολλά παραπάνω watt και τιμή στα ύψη αλλά σαν ποιότητα κατασκευής και ως ήχος (αν και δεν το έχω ακούσει) δεν νομίζω ότι θα είναι από αυτά τα τελειωμένα μηχανάκια που βγαίνουν off στο χρόνο

http://cgi.ebay.de/ONKYO-Integra-M-...deo_Elektronik_Verstärker&hash=item20b76d5ad8

(Αν και άσχετο στην ποιότητα τα vu του συγγεκριμένου με τρελένουν)-bye-

...η αλλαγη που εχεις στο μυαλο σου ειναι μεγαλη.

Ενας τελικος 20ετιας κ 15ετιας και σε αυτη την τιμη, ακομα και Onkyo, Rotel κλπ να ναι, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αντιστοιχης ποιοτητας με τον πολυ μεταγενεστερο 06.
Παιζουν πολλες παραμετροι. Το ματσαρισμα του ροτελ σαν προ με τον εκαστοτε τελικο δεν ειναι δεδομενο, υπαρχουν ευαισθησιες εισοδου τελικου και ευαισθησιες εξοδου του προ που πρεπει να ναι συμβατες. Αυτο θα το πετυχαινες αν επαιρνες Rotel τελικο που σου ειπα απ την αρχη.

Επισης, τελικος ενισχυτης 15ετιας, δεν θα παιζει οπως οταν ηταν καινουριος γιατι οπως προειπα λογω ηλικιας καποια στοιχεια της πλακετας του ειναι πεσμενα. Το σερβις σε τετοιες περιπτωσεις περιλαμβανει αλλαγες πυκνωτων, πιθανως και τρανζιστορ κλπ, πραγμα που εχει ενα επιπλεον κοστος.

ο συνδυασμος του Rotel σου με εναν τετοιο τελικο υπαρχει περιπτωση να δωσει αποτελεσμα που να ειναι χειροτερο ηχητικα σε σχεση απο αυτο που ακους απο τον Rotel αυτη τη στιγμη.
Δεν θελω να σε αποθαρρυνω αλλα σου εφιστω την προσοχη σε ολες τις παγιδες και τις παραμετρους που εχει το εγχειρημα, πριν αποφασισεις.

Στο σπιτι μου καποια στιγμη δοκιμασα Rotel RB-970 τελικο του 1995, με προενισχυτη τον Nad c325BEE που ειχα τοτε. Για καποιον απο τους λογους που προανεφερα παραπανω, ο Nad μονος του επαιζε κλασεις καλυτερα απο το συνδυασμο Rotel-Nad που ακουγοταν πιο αψυχος απο τον 325..

Αυτα απο μενα, ευχομαι καλη αναζητηση -bye-

μια που μιλαμε για VUμετρα, αυτα που μ'αρεσουν ειναι των Advance acoustic MAA-402, MAA-406. Εχουν κια υτο το απιστευτο μπλε φωτισμο...:speechless-smiley-0

Ναι όντος!
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1713
Αυτόν εδώ έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου χωρίς δεύτερα ηχεία μόνο τις κολώνες μπορώ να κάνω διπλοκαλοδίοση?
Δηλαδή τα δύο καλώδια για right και left να φεύγουν από τον rotel και τα άλλα δύο από τον advance..?

...αυτο που περιγραφεις λεγεται διπλοενισχυση. Δυστυχως απ οτι παρατηρω, κ δεν νομιζω να κανω λαθος ο 06 δεν υπαστηριζει διπλοενισχυση, μπορεις δηλαδη να τον δουλεψεις μονο σαν προ. Οποτε θα πρεπει τα ηχεια να τα οδηγει εξ ολοκληρου ο τελικος

Ειδες πως μπερδευει το πραμα..

μμμ...
Κατάλαβα άρα μόνο ένας καλός τελικός στο μέλλον και το σχέδιο όπως το είχα στο μυαλό μου με τα τέσσερα ηχεία μάλλον θα μαζέψω λεφτά για τον 1552 και 8α δω και για δύο καλά ηχεία βάσης ώστε να μην τον αφοπλήσω τελίως τον 06..

Και πάλι ευχαριστώ..

Re: Απάντηση: Ενα καλό τελικό?

μμμ...
Κατάλαβα άρα μόνο ένας καλός τελικός στο μέλλον και το σχέδιο όπως το είχα στο μυαλό μου με τα τέσσερα ηχεία μάλλον θα μαζέψω λεφτά για τον 1552 και 8α δω και για δύο καλά ηχεία βάσης ώστε να μην τον αφοπλήσω τελίως τον 06..

Και πάλι ευχαριστώ..

...για καλο και για κακο ψαξε να δεις εαν υποστηριζει διπλοενισχυση ο 06. Δεν το βλεπω πουθενα να αναφερεται σαφως. Κανε ενα τηλ

Αν παρ ελπιδα γινεται διπλοενισχυση, καλο σεναριο ειναι να οδηγησεις τα twiter των ηχειων με τον 06 κ τα woofer με τον τελικο

Last edited:
Πρέπει να κάνει bi-amp και θα το κάνω μάλλον όπως το είπες θα κρατήσω μόνο τις δυο κολώνες μου (ηχεία δαπέδου) και απ ότι διάβασα θα πάρω τον RB-06 αν και δεν τον βρίσκω πουθενά αλλά αυτός είναι αυτό που ψάχνω τελικά και έτσι 70 από τον ολοκληρωμένο προ rotel μου και άλλα 70 από τον τελικό (rb-06) σύνολο 140watt οπότε μια χαρά το θέμα τώρα είναι που θα τον βρω γιατί είναι και παλιό μοντέλο...

Πρέπει να κάνει bi-amp και θα το κάνω μάλλον όπως το είπες θα κρατήσω μόνο τις δυο κολώνες μου (ηχεία δαπέδου) και απ ότι διάβασα θα πάρω τον RB-06 αν και δεν τον βρίσκω πουθενά αλλά αυτός είναι αυτό που ψάχνω τελικά και έτσι 70 από τον ολοκληρωμένο προ rotel μου και άλλα 70 από τον τελικό (rb-06) σύνολο 140watt οπότε μια χαρά το θέμα τώρα είναι που θα τον βρω γιατί είναι και παλιό μοντέλο...

τα watt σε αυτη τη διαταξη δεν πανε αθροιστικα με τη λογικη 70+70=140. Ο RB-06 ειναι παλιο μοντελο, αντικατασταθηκε απο τη σειρα 15--.

Τι λες για αυτόν εδώ?
Που μπορώ να τον βρώ!?
http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=480&Tab=1&Pic=1

αυτος δεν θα κανει αυτο που θες. Θες περισσοτερα βατ. Υπαρχει καποιο μοντελο γυρω στα 600 ευρω που ειναι value for money. Aυτος http://www.avmentor.gr/reviews/xtz_class_ap_100_0.htm

Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως αθροίζω τα watt και τι χρειάζομαι για το bi-amp με τον rotel μου?

Και γενικός τι πρέπει και πώς πρέπει να το κάνω..