ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Eάν συνδιάσουμε το τελευταίο μήνυμα του Μορφέα και το μήνυμα του Παναγιωτίδωφ, φτάνουμε σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Θυμάμαι τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον άλλα δύο ποστς του Τζιμάκου για το σύστημα του κ. Πυργαρούση.

Νομίζω ότι το ένα με κάποια JM LAB, το άλλο με τα 802 D, ενώ υπέπεσε στην αντίληψη μου ότι πρέπει να πέρασαν από τον χώρο και τα 989.

Καταρχήν, πάντα τα σχόλια ήσαν διθυραμβικά (και καλά έκαναν αφού μιλάμε για κορυφαία μηχανήματα.... ) .
Ωστόσο, παρά τους ατελείωτους επαίνους, μετά το πολύ εξάμηνο, τσουπ, νάτην πάλι η αλλαγή. Σαφώς δεν μου πέφτει σοβαρός λόγος, αλλά βρε παιδιά, ήσασταν σίγουροι ότι προλαβαίνατε να πάρετε το μέγιστο από κάθε ηχείο, πριν αυτό καταλήξει στον καιάδα ; Έπειτα, τώρα που είδα και τον χώρο, μπορούμε να μιλάμε για βέλτιστη κατάσταση που θα επιτρέψει να 'αναπνεύσουν' τα λίτρα ενός 802d ;

Τέλος πάντων, πολλές φορές είναι το ταξίδι που μετράει, αλλά μήπως το παρακάνουμε ;

Φιλικά

Re: Απάντηση: ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Πρόσεξα ότι εκεί που είναι το bass reflex στα ηχεία του Γιώργου , στο site έχουν κάτι άλλο αντί για bsss reflex. Τι είναι αυτό;

Του Γιώργου είναι το μοντέλο με το port μπροστά και την ρύθμιση των μεσουψηλών πιο κάτω.

Οσο για την τοποθέτηση.

Απ την μικρή μου εμπειρία όταν το ηχείο έχει την την κατευθυντικότητα της κόρνας επιρεάζεται/ζει πολύ λιγότερο τον χώρο. Οσο για τον καναπέ μπροστά απ το port τα μπάσα δεν μασάνε απο τέτοια εμπόδια.

Το καλύτερο σύστημα που έχω ακούσει ποτέ -και πρόσφατα- είχε μπροστά απ τα ηχεία ολόκληρη μετακόμιση.

ΥΓ: καλό είναι να ψάχνουμε την τεχνική όταν το μέγεθος είναι ικανό.
icon12.gif

Εχω παρακολουθησει τα συστηματα του κ. Πυργαρουση απο το forum. Ενας ανθρωπος ο οποιος ειχε τα αδιαφορα (για μενα) JM LAB και περασε στα σαγηνευτικα και πανεμορφα (ηχητικα & εμφανησιακα) Zingali ειναι ΜΕΓΑΛΗ προοδος. Παντα τετοια.

*Για το Blue Sky υπαρχει συγκεκριμενο θεμα. Εμενα μου προκαλει τουλαχιστον βαρεμαρα η αναφορα στο συγκεκριμενο player μετα απο τοσες πολλες αναφορες. Απολαυστε το οσοι το εχετε και αφηστε τα υπολοιπα θεματα στο... θεμα τους.

Βαγγελη προσωπικα εγω δεν εχω ενα αλλα ,τρια Blue sky.
Ενα στο βασικο συστημα ,ενα στο δευτερο συστημα της B&O και ενα "καβα".
Δεν ξερω τι λενε μερικοι για το μικρο και αν εχει προβλημα το δικο τους πραγμα "πολυ πιθανον"αλλα το συγκεκριμενο ειναι,οτι ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ Player εχω ακουσει ποτε στο συστημα μου .
Περιττο βεβαια να αναφερω ποσα players εχουν περασει απο τα χερια μου και ποιες σουπερ ντουπερ μαρκες.
Την πρωτη φορα που το ακουσα στο συστημα μου ,απο τα νευρα μου μου ερχοταν να παρω ολα τα μηχανηματα που εχω και να τα πεταξω απο το παραθυρο γιατι,αισθανομουν μεγαλος βλακας που εχω πεταξει τοσα εκατομμυρια για την αγορα τους.
Στο δια ταυτα τωρα συγκριτικα με το Levinson το "μικρο" παιζει για τα γουστα τα δικα μου ποιο αναλογικα, ποιο ισορροπημενα και με λιγοτερο κοκκο,βεβαια ολα αυτα που αναφερω εχουν σαν προυποθεση την αλλαγη του καλωδιου ρευματος του και τιποτα αλλο.
Δεν συζηταμε βεβαια στα προ Levinson players που ειχα ,τι τους εκανε μακαρι για καλωδια να ειχε μπανελες απο σουτιεν της γυναικας μου και ποιες φιρμες ηταν .
Οποιος λοιπον θελει ,το σπιτι μου ειναι ανοιχτο,να δημιουργηθει ενα πανελ ανθρωπων αιρετικων και μη σε ενα blind test και οποιος μαγκας βρει ποτε παιζει το blue sky και ποτε το Levinson ,θα βαλω στο κουτι του το Levinson και θα του το χαρισω,αν και νομιζω οτι σε τετοια περιπτωση θα θελει το blue sky μου που δεν το δινω με τιποτα.

Tελικα θα κρατησεις το BS για μονιμο player και αν οχι, γιατι?

Σπύρο μου δεν έχεις και πολύ άδικο. Τα mezzo utopia ήταν μεγάλη ευκαιρία από οικονομικής άποψης. Και όπως και να το κάνουμε είναι σπουδαίο ηχείο.
Ήταν στρωμένο και δεύτερο χέρι. Έμεινε ένα διάστημα και τελικά ο Γιώργος αποφάσισε να αλλάξει.
Έχεις όμως απόλυτο δίκιο για τα 802. Όταν τα ακούσαμε στον dealer του είχα πει ,πως δεν θα έδεναν με το υπόλοιπο σύστημα.
Επειδή ο Πύργας έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από καλώδια, έχει την ικανότητα να τιουνάρει το σύστημα του σύμφωνα με τα γούστα του.
Το 802 φάνηκε ατίθασο. Ναι ,μπουμπούνιζε στο χώρο. Πνιγόταν και ίσως δεν μαζευόταν. Πάντως μεσουψηλά ήταν εξαιρετικό. Το πάλεψε αλλά..
Πιθανόν για αυτό δόθηκαν.
Όταν εχεις τη δυνατότητα άλλαγών σε κορυφαία μηχανάκια, γιατί να μη δοκιμάζεις;
Eξάλλου η ψυθεραπευτική ηχητική μέθοδος έχει αποτελέσματα.
Το να ψάχνεις το απόλυτο στα πάθη σου είναι μαγική διαδικασία.
Τίποτα δεν τελειώνει πουθενά.
Καλό Σ.Κ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΝΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Κατ επεκτασην ....ΚΑΝΕΝΟΣ αλλου!!!!!
Ειδες που σου λεω οτι ειμαι μπερδεμενος????-bye-

Δηλ. εσυ, ο Μορφεας ,ο Μανωλακος,ο Τζωρτζακης,ο Παναγιωτιδης,ο Κωτσης,ο georgpyrg,o Κογιας,ο.......(γραψε οποιο αλλο ονομα θες)
ακυροι?????

Δεν νομιζω!!!!

Γνωμη μου...(δυσκολο,πολυεξοδο αλλα οχι ακατορθωτο)
Πρεπει να φροντισουμε να βρουμε καταλληλο χωρο που να εχει προσβαση ο καθενας απο μας για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης και αναφορας.
Μονο ετσι θα περιοριστει...... η κολοκυθοπιτα
Αν υπαρχει η διαθεση ,τα χρηματα νομιζω οτι μπορουμε να τα συγκεντρωσουμε...δεν νομιζω να πειναει κανεις απο δω μεσα...

Ονειρα θερινης νυκτος???????

Όχι ρε φιλαράκ, δεν είναι όλοι άκυροι.

Ακούμε γνώμες, φιλτράρουμε, ξανακούμε γνώμες, ξαναφιλτράρουμε, ακούμε αυτό για το οποίο ακούμε γνώμες και συγκρίνουμε με αυτό που νοιώθουμε.

Πέφτει πολύ φίλτρο γενικά.

Μην απογοητεύεσαι.

Ακόμη και αν δε σου αρέσει το bluesky εμείς θα σου μιλάμε! -bye-

Τζωρτζακη σιγα μην σε αφησω 15 λεπτα με το blue sky και το mark levinson.
Εσυ αγορακι μου στα πρωτα 30 δευτερολεπτα,θα ξερεις ποτε και ποια ωρα της ηλθε η τελευταια περιοδος της γκομενας που συναρμολογησε το blue sky,με ποσους ανδρες εχει παει στη ζωη της ,το νουμερο παπουτσιου και την μαρκα του ζελε που φορουσε ο πρωτος που της εκανε ερωτα.
Για τους επομενους που ακολουθησαν ουτε λογος ,αυτα ειναι ευκολα για σενα.
ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕ ΕΣΥ ΕΞΑΙΡΕΙΣΑΙ!:devil-smiley-029:

Εσυ αγορακι μου στα πρωτα 30 δευτερολεπτα,θα ξερεις ποτε και ποια ωρα της ηλθε η τελευταια περιοδος της γκομενας που συναρμολογησε το blue sky,με ποσους ανδρες εχει παει στη ζωη της ,το νουμερο παπουτσιου και την μαρκα του ζελε που φορουσε ο πρωτος που της εκανε ερωτα.

...Εντάξει ρε "παλιόφιλε" , έγινες κατανοητός :smileJap:
...αλλά σε κάποια στιγμή θα ανταλλάξομεν ακροάσεις , μετά ποτού κλπ :BDGBGDB55: :BDGBGDB55:
....ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ :grinning-smiley-043 :devil-smiley-029:

....συγγνώμη που δέν τα κατάφερα να παρευρεθώ με τον CENTER...

Τζωρτζ, βλέπω ότι τελευταία έχεις μεγάλη αυτοσυγκράτηση! :flipout:

Αυτά τα ζιγκάλια σε έχουν ηρεμήσει!

Εύγε νέε μου!

...Εντάξει ρε "παλιόφιλε" , έγινες κατανοητός :smileJap:
...αλλά σε κάποια στιγμή θα ανταλλάξομεν ακροάσεις , μετά ποτού κλπ :BDGBGDB55: :BDGBGDB55:
....ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ :grinning-smiley-043 :devil-smiley-029:

....συγγνώμη που δέν τα κατάφερα να παρευρεθώ με τον CENTER...

Μ' αρέσει το fast response του πλανητάρχη όποτε "προκαλείται" ευχάριστα (.. χε χε) !!:grinning-smiley-043

Στέργιε κορυφαίο το μήνυμα.
Έχεις δίκιο. Μία πραότητα σε επίπεδο Βουδιστή μοναχού έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό. Ανησυχητικά τα μηνύματα.

Παιδια εχθρος του καλου το καλυτερο!
Δεν νομιζω οτι μπορουν να συγκριθουν τα Zingali με τα 802 D .τα 802 μου αρεσαν τους δυο πρωτους μηνες μεχρι να στρωσουν,απο κει και περα το χαμηλο και το μεσοχαμηλο εξαφανιστηκαν,ακομα και μετα απο μηνες που τα ακουσα στο σπιτι του φιλου που τα πηρε, τα χαρακτηριστικα τους παρεμειναν ιδια ,χαρακτηριστικα που σε αλλους αρεσουν και σε αλλους οχι.
Πραγματι τα 802 επαιζαν με εναν δικαναλο ΤΗΕΤΑ ,αλλα ακομα και στον φιλο που επαιξαν με δυο ΤΗΕΤΑ δικαναλους το αποτελεσμα ηταν κατα την δικη μου αποψη χειρουργικο και οχι μουσικο.
Και μην νομιζετε οτι εφταιγε ο ΤΗΕΤΑ γιατι, ειναι ενας απο του τρεις καλυτερους τρανζιστορατους ενισχυτες που εχω ποτε ακουσει.

Αν δεν «γεμίσει» σωστά η χαμηλή περιοχή συχνοτήτων κάτω από τους 180 πιστεύω ότι το άκουσμα είναι κλινικό και ψυχρό για την σειρά 800 . Όπως ακριβώς αναφέρεται.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορεί να εξαφανίστηκε το χαμηλό μόλις το ηχείο έστρωσε.
Κατά την γνώμη μου αφού οι αναρτήσεις των κώνων των γούφερ απέκτησαν όλη την διαδρομή τους μετά το στρώσιμο , άλλαξε η συνδυασμένη συμπεριφορά του χαμηλού με τον χώρο .
Αυτό μπορεί να δημιουργεί μία βύθιση στους 50-70 κύκλους ,που υπάρχει και ο ρυθμός των μπάσων, και να δημιούργησε την αίσθηση ότι το χαμηλό χάθηκε. Πολύ φυσικό να δημιουργείται και μία ανύψωση στους 30 οπότε παράλληλα το ηχείο εκτός από κλινικό να μπουμάρει κιόλας.

Προσωπικά θεωρώ αδύνατο να στρώσει η απόδοση ενός ηχείου στις χαμηλές συχνότητες χωρίς (προσεκτική) ψηφιακή ισοστάθμιση. Κυρίως αν αυτό είναι μεγάλο.

Ηλία, το DEQ το έχεις ακόμη στο σύστημα?

Σε βοήθησε?

Εγώ δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά μαζί του (ακόμα), αλλά βλέπω τις δυνατότητές του και έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί.

Ακόμη και σαν σκέτο μετρητικό (δηλαδή να μη το συνδέσουμε καθόλου στο σύστημα) μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ αφού σε συνδυασμό με το μικρόφωνο μπορεί να καταγράψει τι δεν πάει καλά στον ήχο μας.
Επίσης πάλι ως μετρητικό μπορούμε να βάλουμε pink noise και να δοκιμάζουμε αλλαγές στη θέση των ηχείων, μπασοπαγίδες κλπ κλπ βλέποντας σε real time τι αλλαγές γίνονται στο φάσμα.

Πολύ καλό εργαλείο.