Ένα νέο καρτέλ γεννήθηκε...

Και για Πειραια επισης, φτασαμε να ψαχνουμε πρωτα για τιμιοτητα και μετα για τιμη.

Απάντηση: Re: Ένα νέο καρτέλ γεννήθηκε...

Βέβαια εδώ υπάρχει το θέμα ότι αν είναι κατάξερα τα ξύλα ίσως να συνέφερε να τα αγοράσεις με τον τόνο. Αλλά ψάξε βρές ξερά ξύλα.

Παιδιά μιάς και ανοίξατε το θέμα, και μιάς υπάρχει πλέον έντονο ενδιαφέρον για ξύλα (είτε από μόδα είτε από ανάγκη) ας δημουργηθεί μια λίστα με τους πιό αξιόπιστους εμπόρους που βρήκατε σε Αθήνα και Θεσ/νίκη.

Θα μου πείτε και που το ξέρεις αν ο τωρινός αξιόπιστος έμπορος σε ένα μήνα δεν γίνει κι αυτός λαμόγιο. ΟΚ, δεν το ξέρεις, απλά πάμε μειώνοντας τις πιθανότητες να πέσεις με την πρώτη σε λαμόγιο.

Εκεί στην Βάρη υπάρχει κανένας αξιόπιστος ή όντως έχουν κάνει όλοι καρτέλ;

Φθηνοτερη τιμη απο τον μεσο ορο δεν παιζει Tασο οποτε πρεπει να κοιταξουμε να βρουμε τουλαχιστον δοκιμασμενους εμπορους που θα μας κλεψουν λιγοτερο :SFGSFGSF::fahne90::SFGSFGSF:

Και φυσικα οχι αγορα τονο κατευθειαν, μικρη ποσοτητα και δοκιμη πρωτα.

Στο Χαϊδάρι στην Ιερά Οδό (μετά το Praktiker δεξιά) τα ράντιζε Χειμώνα, μπροστά στους πελάτες με μάνικα ο αθεόφοβος (το είδα με τα μάτια μου) και όταν τον ρωτούσαν απορημένοι οι πελάτες, έλεγε "και εγώ με νερό τα αγόρασα".

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα... :flipout:

Εδώ υπάρχει ένας ξύπνιος που πουλάει σε παλέτα αλλά με το βάρος...
Και ναι στην παλέτα τα πουλά 20 λεπτά ακριβώτερα γιατί λέει ότι έχουν έξοδα συσκευασίας (ενώ έρχονται έτοιμα συσκευασμένα από το μπουλγκάρια)
Ότι ναναι και ότι αρπάξουν.

Μπορούμε να κανονισουμε να μας έρθει μια νταλίκα με καμία 40αρια τόνους απο βουλγαρία κατευθείαν.
Θα βγει αρκετά λιγότερα ο τόνος.

Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βρεθεί ένας τόπος όπου θα ξεφορτωσει η νταλίκα, κάπου βολικά για τους ενδιαφερόμενους. Πρέπει επίσης να υπολογίσει ο καθένας τροπο / Κόστος μεταφοράς απο εκει προς το Σπίτι του....
Να το ψάξουμε ;;

Το κοστος μεταφορας θα επιβαρυνει πολυ την τιμη σε σημειο να καταστει ασυμφορο.

Εννοείς το κοστος απο εκει που θα ξεφορτωθουν τα ξύλα;

40 τόνοι ερχονται απο Σέρρες (πχ) με 600 ευρω αν θυμάμαι σωστά (15 ευρω στον τόνο)
Θα το ψάξω και απο βουλγαρια, αλλα δεν ξέρω θέματα με τελωνεία ...

Με αυτή την τιμή δεν νομίζω να είναι σχισμένα-κομμένα...έχει δοκιμάσει κανείς να τα ετοιμάσει για το τζάκι?? Αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία δεν παλεύεται......
Και εννοώ την πρέσα,κι όχι τσεκούρια και σφήνες.

Με αυτή την τιμή δεν νομίζω να είναι σχισμένα-κομμένα...έχει δοκιμάσει κανείς να τα ετοιμάσει για το τζάκι?? Αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία δεν παλεύεται......
Και εννοώ την πρέσα,κι όχι τσεκούρια και σφήνες.

Με Τσεκουρα και ηλεκτρικό (παλιότερα βενζίνη) αλυσοπρίονο μια χαρά γίνεται η δουλεία.

Άλλωστε με την πρέσα δε το ευχαριστιέστε βρε παιδάκι μου :p

Δεν μαζευόμαστε οι αθηναίοι να φέρουμε κανένα φορτίο γιατί δεν παλεύονται τα 170 ο τόνος. Αν κανονιστεί κάτι και πιάσουμε καλή τιμή εγώ είμαι μέσα για 2+ τόνους

170 ο τονος ?

τελευταια φορα πηρα με 100 τον τονο και μου φαινοταν πολυ ακριβα ηδη (με δικο μου κουβαλημα...)

Ενταξει ειναι θεμα ζητησης....σε λιγο θα σου λενε να μην πληρωσεις τον φπα για να πληρωσεις λιγοτερο ....τα γνωστα...

Αν το 15αρι Τάσο που αναφέρεις παει στο δικο μου ποστ, αφορά την επιβάρυνση ανα τόνο για τα μεταφορικά...

Από μπουλγκάρια την έψαξα για να φέρουμε 30-35 τ με τον γείτονα μαζί (μια νταλίκα δηλαδή).
Εκεί έχει γίνει το εξης που μόνο οι έλληνες τα καταφέρνουν...
Ενώ πέρσυ πουλούσαν 45 ευρά τον τόνο πήγαν τα αλάνια οι δικοί μας έμποροι (της κακιάς ώρας) και με τις εξυπνάδες τους εκτόξευσαν την τιμή στα 75-90 τον τόνο.
Εν τω μεταξύ το αγώι (που ξυπνά τον αγωγιάτη...) Πετρίτς-Βέροια 480 ευρά.
Χώρια το ξεφόρτωμα... του επικαθήμενου.
Οπότε τζίφος.
Φαντάζομαι για Αθήνα κανά 1000κάκι το αγώι.
Επιπροσθέτως άμα δεν δεις τα ξύλα σου βάζουν ότι ναναι.

Γιαννη στη Θεσ/νικη και τα περιχωρα εχουν γεμισει απο μαγαζια που πουλανε ξυλα,ειναι περισσοτερα και απο τα Προπο ,συσκευασμενα σε παλετες ,χυμα,κομμενα σε οτι κατασταση θελεις.Ακομη και στα μαρμαραδικα ξυλα πουλανε