Ένα ξεχασμένο ολοκαύτωμα.....

Αδυνατώ να εστιάσω. Ο Emilot ανοίγει ένα νήμα για τις φυλετικές διακρίσεις με αφορμή μία κουβέντα που γίνεται σε άλλο νήμα και μία γενοκτονία. Από κει πάμε στα εγκλήματα του Κομμουνισμού και ξαφνικά πετάγεται και ένα θέμα για κάποιους ψυχανώμαλους που λέγεται ότι...τρώνε μωρά! Άντε να συζητήσεις. Με υπερβαίνει. Ό,τι να´ ναι...

Απάντηση: Re: Ένα ξεχασμένο ολοκαύτωμα.....

Αδυνατώ να εστιάσω. Ο Emilot ανοίγει ένα νήμα για τις φυλετικές διακρίσεις με αφορμή μία κουβέντα που γίνεται σε άλλο νήμα και μία γενοκτονία. Από κει πάμε στα εγκλήματα του Κομμουνισμού και ξαφνικά πετάγεται και ένα θέμα για κάποιους ψυχανώμαλους που λέγεται ότι...τρώνε μωρά! Άντε να συζητήσεις. Με υπερβαίνει. Ό,τι να´ ναι...

Ε προφανώς ''κουμουνιστές'' φάγαν καί τούς Ινδιάνους..

Πάρτο έτσι γιά νά μήν μπουρδουκλώνεσαι..:ADFADF1::ADFADF1:

Re: Απάντηση: Ένα ξεχασμένο ολοκαύτωμα.....

Μα τι λέτε ρε? Ο Δυτικός πολιτισμός, εκπολίτισε μόνο. Δεν έσφαξε, δεν σκότωσε, δεν βίασε.
Αυτά τα κάνουν μόνο οι Ανατολίτες και ο Κομμουνισταί

Συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη:flipout:

Μόνο εσένα υπερβαίνει???

Βλέπεις για μερικούς στενόμυαλους και με παρωπίδες, ότι ειπωθεί εναντίον των δυτικών, σημαίνει πόλεμο.... Οπότε η άμυνα τους είναι να δείξουν ότι και οι "ανατολικοί" έκαναν σφαγές, κλπ...

Αυτό απο μόνο του σαν γεγονός πια, δείχνει ότι είμαστε καθόλα έτοιμοι για να "αποσιωπήσουμε" ξανά γεγονότα φυλετικών "καθαρισμών" τύπου Ναζί-Εβραίοι...

Τσούζει πάντως ο Κοκκινος Στρατός γιατί μάμησε τούς Ναζί ρε παιδί μου,μιά και καλή...Δυστυχώς έδειξε αρκετή φιλευσπλαγχνία όταν επέλαυνε πρός τό Βερολίνο ,πράττοντας ακόμα καί σύμφωνα μέ έγκυρους Δυτικούς ιστορικούς σάν τον Μπίβερ ή τον Χέϊστινγκ τό 1/1000 όσων υπέστη ολόκληρη η Σ .Ενωση από τήν Ναζιστική πανούκλα.

Re: Απάντηση: Ένα ξεχασμένο ολοκαύτωμα.....

Μα τι λέτε ρε? Ο Δυτικός πολιτισμός, εκπολίτισε μόνο. Δεν έσφαξε, δεν σκότωσε, δεν βίασε.
Αυτά τα κάνουν μόνο οι Ανατολίτες και ο Κομμουνισταί
Το αρθρο του Emilot ανφερεται στην σφαγη των ινδιανων απο τους δυτικους. Χωρις να εχει αναφερει κανεις τιποτα ο Δημητρης Θ. γραφει τα παραπανω. Να που κολλαει ο κομμουνισμος. Θιχτηκε απο μονος του!

Εγω τουλαχιστον γραφω και για τις δυο πλευρες. Εδω καποιοι γραφουν φανατικα μονο απο την μια πλευρα...

Το αρθρο του Emilot ανφερεται στην σφαγη των ινδιανων απο τους δυτικους. Χωρις να εχει αναφερει κανεις τιποτα ο Δημητρης Θ. γραφει τα παραπανω. Να που κολλαει ο κομμουνισμος. Θιχτηκε απο μονος του!

Εγω τουλαχιστον γραφω και για τις δυο πλευρες. Εδω καποιοι γραφουν φανατικα μονο απο την μια πλευρα...

Τα στοιχεία που αναφέρεις στο ποστ σου προέρχονται από το βιβλίο ''Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού" σε επιμέλεια Stephan Courtois. Το βιβλίο έχει δεχτεί σφοδρή κριτική τόσο από αριστερούς διανοούμενους όπως ο Noam Chomsky όσο και από βετεράνους ερευνητές/δημοσιογράφους όπως ο Gilles Perault για μεθοδολογικά σφάλματα, ελλειπή στοιχεία και αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν επιβεβαιώνονται απο τις πηγές.

ΑΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΑ

Πολύ ενδιαφέρον επιχείρημα που μπορεί να αποτελέσει βάση για περαιτέρω συζήτηση...

Απάντηση: Re: Ένα ξεχασμένο ολοκαύτωμα.....

Τα στοιχεία που αναφέρεις στο ποστ σου προέρχονται από το βιβλίο ''Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού" σε επιμέλεια Stephan Courtois. Το βιβλίο έχει δεχτεί σφοδρή κριτική τόσο από αριστερούς διανοούμενους όπως ο Noam Chomsky όσο και από βετεράνους ερευνητές/δημοσιογράφους όπως ο Gilles Perault για μεθοδολογικά σφάλματα, ελλειπή στοιχεία και αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν επιβεβαιώνονται απο τις πηγές.

.

Αυτό είναι γεγονός καί έχεις δίκιο.

Δεν υπάρχει επίσης καμιά αμφιβολία ότι έγιναν πολλά στά καθεστώτα αυτά καί γιά αρκετό καιρό μάλιστα αρκετοί δυτικοί αριστεροί διανοούμενοι(οχι όλοι γιατί οι Ιταλοί ,μερίδα τών Γάλλων,οι Ισπανοί αλλά και οι Ελληνες τού ΚΚΕ εσ είχαν μιλήσει ανοικτά γιά πολλά απ´αυτά) έκλειναν τά μάτια (Ο Σάρτρ μάλιστα κάποια στιγμή εκθείαζε τό καθεστώς τού Πόλ Πότ).

Αυτά θά μπορούσε νά τά δικαιολογήσει κανείς μέχρις τήν δεκαετία τού 60 γιατί ακόμα τότε ήταν έντονος ο Ψυχρός Πόλεμος αλλά καί πρόσφατα τά γεγονότα τού Β.Π.Π. αλλά και εμφυλίων πολέμων..

Απ´εκεί και πέρα ή μή παραδοχή έκανε και κάνει μεγάλο κακό στην Αριστερά..

Προσωπικά έχω τρείς ενστάσεις σαφέστατες:
1)Το timing πού τό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξίσωσε ναζισμό-κομμουνισμό(ούτε κάν υπαρκτό σοσιαλισμό αλλά κομμουνισμό ) και τό οποίο έγινε ,κατά την γνώμη μου γιά νά ισοπεδωθεί η Ιστορία τού Β.Π.Π.,πού οι Σοβιετικοί συνεισέφεραν πάμπολλα στην Συμμαχική νίκη(ξέρω και οτι και επ´αυτού υπάρχουν αντιρρήσεις αλλά έστω και έτσι υπερίσχυσε η πατριωτική ιδεολογια και ο ''υπέρ βωμών και εστιών αγώνας'')

2)Οι διαφορές γενικότερα είναι πολλές αλλά αυτό θά πάρει μεγάλη συζήτηση.

3)Η εξίσωση κατά την γνώμη μου τών δυό καθεστώτων έγινε επίσης σέ μιά εποχή πού υποχωρούσαν ακόμα και οι φιλελεύθερες ιδέες καί το κράτος δικαίου στην Δύση καί στόχος δεν ήταν μόνον ο κομμουνισμός (οπως εφαρμόστηκε)αλλά καί τό νά καταπολεμηθεί προληπτικά κάθε αντίδραση στήν χρηματοπιστωτική επέκταση τού καπιταλισμού,στην οποία ήσαν καί ειναι αντίθετοι καί μή-κομμουνιστές..
Ενα τσουβάλιασμα ολων τών διαφωνούντων ώς ''κομμουνιστών'' θά βόλευε αρκετά...

Υπαρχει και το αντιστοιχο βιβλιο απο την μερια των αριστερων
le livre noir du capitalisme
http://en.wikipedia.org/wiki/Le_Livre_Noir_du_Capitalisme

Εχω και τα δυο βιβλια στην ιταλικη γλωσσα αλλά εχουν περασει 13 χρονια απο τοτε τα ειχα αγορασει και ξεχασαι την υπαρξη τους