Γιατι τα "κανονικα" εγεργειακα ειναι συνηθως δυνατοτερα και αποδοτικοτερα απο οτι τα κασσετας ?
Το ιδιο πραγμα δεν ειναι επι της ουσιας ?
Πολύ περισσότερα kw (όπως υπολογίζουν την απόδοση). Μια κασσέτα παίζει ap;o ta 6-7 μέχρι τα 9-10 νομίζω, ένα κανονικό τζάκι παίζει από 10-12 και πάει και 20+
Το ενεργειακό δεν είναι απαραίτητο να έχει ρεύμα, το μπερδεύετε με το αερόθερμο τζάκι. Εγώ έχω ενεργειακό αλλά είναι φυσικής ροής, βέβαια έχει μεγαλύτερο θερμοθάλαμο επάνω και μεγάλους (και εμφανέστερους) αεραγωγούς.
Πέρα από καπνοδόχο, το ενεργειακό θέλει και εξωτερική παροχή αέρα για την καύση. Υποτίθεται (αν και στο δικό μου δεν τα έχει διαχωρίσει πλήρως) ότι είναι ανεξάρτητος ο αέρας της καύσης (που πρέπει να έρχεται απ' έξω) από τον αέρα που εισέρχεται στο θερμοθάλαμο κρύος και βγαίνει ζεστός (ο οποίος είναι ο αέρας του χώρου μας, όχι ο εξωτερικός).
Ακριβως εδω βρισκεται το "μυστικο" αποδοσης του ενεργειακου τζακιου, να καις τον εξωτερικο παγωμενο αερα και να θερμαινεις μεσω ανακυκλωσης τον εσωτερικο (θερμοτερο) αερα του δωματιου.
Δεν είναι απόλυτο.
Αναλόγως της συσκευής.
Δεν έχουν όλα τα τζάκια την ίδια αρχή λειτουργίας.
Θα πρότεινα σε όσους ζουν σε σπίτι με σαλοκουζίνα ενιαία, να εξετάσουν την περίπτωση της ξυλόσομπας ή της σόμπας με πελέτ, ειδικά αυτής με τις εστίες και τον φούρνο καθώς μπορείς να θερμαίνεσαιι κανονικά και να τη χρησιμοποιήσεις για μαγείρεμα και ψήσιμο. Με αυτό τον τρόπο δεν γίνεται μόνο οικονομία από το πετρέλαιο, αλλά και από το ρεύμα για την παρασκευή φαγητού.
Εγω εγκατεστησα τον παρακατω (OPOP Blackstar 40)
![]()
Θα τον πυροδοτησω το Σ/Κ και θα σας ενημερωνω σχετικα.
Ελπίζω να εκανα καλη επιλογη γιατι αλλιως...
Α! Και πελετ απο Βουλγαρια (δοκιμασμενο περσι απο αλλους) με 212 ευρω/τονο.
Πήρα 7 τονους αρα ολο το καυσιμο ειναι αποθηκευμενο για το χειμωνα!!!
Εννοειτε οτι ο λεβητας πετρελαιου βρισκεται ακομα μεσα στο λεβητοστασιο για ωρα αναγκης (υπαρχει και πετρελαιο απο περσι).
Θα πρότεινα σε όσους ζουν σε σπίτι με σαλοκουζίνα ενιαία, να εξετάσουν την περίπτωση της ξυλόσομπας ή της σόμπας με πελέτ, ειδικά αυτής με τις εστίες και τον φούρνο καθώς μπορείς να θερμαίνεσαιι κανονικά και να τη χρησιμοποιήσεις για μαγείρεμα και ψήσιμο. Με αυτό τον τρόπο δεν γίνεται μόνο οικονομία από το πετρέλαιο, αλλά και από το ρεύμα για την παρασκευή φαγητού.
Μήτσο (Καραλή)
εσύ είχες πει για υπέρυθρα μάρμαρα?
χαου ματς?
Διαβασα κάπου ότι τέρμα η μέτρηση ξύλων με το βάρος και θα αρχίσει με το κυβικό ..Τι εννοούν οι ποιητές ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.