Εναλλακτική λύση για splitter

djargad

New member
9 April 2014
5
Καλημέρα,

Έχω στην ταράτσα μια κεραία για επίγειο και μια για δορυφορικό σήμα. Τα σήματα ενώνονται σε ένα combiner και κατεβαίνουν σε ένα καλώδιο. Κάτω στο ισόγειο το καλώδιο αυτό το έχω βάλει σε splitter και χωρίζει το σήμα σε 2 καλώδια που πάνε σε 2 πρίζες tv sat αντίστοιχα(δωμάτιο - σαλόνι). Το θέμα είναι ότι το δορυφορικό σήμα είναι χαμήλής ποιότητας, οπότε αν βγάλω το splitter και συνδέσω κατευθείαν το καλώδιο της ταράτσας με του "σαλονιού", όλα είναι οκ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Επειδή δεν με ενδιαφέρει να έχω δορυφορικό σήμα στο καλώδιο του "δωματίου", υπάρχει κάποιο splitter-οειδές πραγματάκι που να παίρνει σαν είσοδο TV-SAT, και σαν έξοδο να έχει μια TV και μία TV-SAT, ουτως ώστε να μην έχω πολλές απώλειες στο δορυφορικό;

Είμαι αρκετά αρχάριος σε αυτά και δεν ξέρω αν υπάρχει και πώς να το ψάξω.

Ευχαριστώ

Με την προυπόθεση οτι έχεις βαλει τα σωστα εξαρτήματα - καλώδιο καλής ποιότητας θα σου πρότεινα να κάνεις ξανά έναν προσεκτικό έλεγχο. Έχει ακριβώς την ίδια εγκατάσταση γνωστός
μου με πανω από 30 μετρα καλώδιο και δουλεύει άψογα. Να βεβαιωθείς οτι το πιάτο σου σκοπεύει ακριβώς τον δορυφόρο και ότι δεν έχει καποιο εμπόδιο μπροστα. Αν πχ το πίατο είναι πολύ μικρό και έχει χάσει από την στοχευση του δορυφόρου ή έχεις κάποιο εμπόδιο τότε το σήμα μπορει να είναι οριακό οπότε με τα παθητικά εξαρτήματα διακλαδωτής πρίζες πέφτει και άλλο κάτω από το όριο του δέκτη και γι αυτό έχεις το πρόβλημα που αναφέρεις.

Για ποιόν δορυφόρο μιλάμε;
Τι μέγεθος και μάρκα είναι το κάτοπτρο;
Πόσα μέτρα απόσταση έχει το κάτοπτρο από τον δέκτη και τι μάρκα είναι το καλώδιο;

Το κατοπτρο ειναι 1m gibertini.
Μιλάμε για hotbird σε παράκεντρη λήψη(την κεντρικη την έχουν τα πάνω διαμερίσματα σε eutelsat).Ο δέκτης από το κατοπτρο πρέπει να έχει απόσταση γύρω στα 30 με 40 μέτρα.Το καλώδιο δεν ξέρω τι μάρκα είναι, γιατί το είχε βάλει ο ηλεκτρολογος-υδραυλικός-ξάδερφος - φτιάχνω και καλοριφερ πριν από 7 με 8 χρόνια που είχαν κάνει οι γονείς ανακαίνιση. Έχω αγοράσει καλής ποιότητας καλώδιο, για να αλλάξω τα πρώτα 25 μέτρα από ταράτσα έως το το κουτί που σας είπα ότι έχω το splitter. από κει και πέρα το χάος

Καλημέρα,

Το πιάτο σου είναι από τα καλύτερα της αγοράς, ο δορυφόρος είναι πανεύκολος και το καλώδιο μέχρι την διακλάδωση λες ότι είναι καλό.
Συνεπώς, το πρόβλημα είναι από εκεί και κάτω.

Άκου τι θα έκανα στην θέση σου.
Θα ανέβαζα δέκτη με μόνιτορ πάνω στο κάτοπτρο και θα έπαιρνα μια μέτρηση στο σήμα του δορυφόρου, μετά θα έκανα το ίδιο και στην διακλάδωση.
Το επόμενο βήμα θα ήταν να ελέγξω αν το καλώδιο που κατεβαίνει στο διαμέρισμα περνά από πρίζες TV διελεύσεως στα διαμερίσματα που μεσολαβούν. Αν ισχύει αυτό τότε δυστυχώς οι απώλειες είναι τεράστιες και δεν θα έχεις καλό σήμα ό,τι και να κάνεις.
Παλιά οι ηλεκτρολόγοι κατέβαζαν κατακόρυφα τα καλώδια της τηλεόρασης και τα διακλάδωναν σε κάθε διαμέρισμα μέχρι κάτω με πρίζες διελεύσεως, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες σήματος στις τελευταίες πρίζες.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αν είναι εφικτό, είναι να τραβήξεις καινούριο (μονοκόμματο) καλώδιο (εξωτερικά) από το πιάτο ή την διακλάδωση μέχρι τον δέκτη σου.

Άρα να αλλάξω το καλώδιο και βλέπω μετά αν θα έχω το ίδιο πρόβλημα. Έχω αγοράσει ήδη το DGS 2000 απλά ακόμα δεν το έχω αλλάξει και πίστευα ότι δεν θα έχει τόση διαφορά. Θα το κοιτάξω. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

ΥΓ. Εγκυκλοπαιδικά, το splittero-ειδές πραγματάκι που έχω στο μυαλό μου(1ο post) τελικά υπάρχει;;

Άρα να αλλάξω το καλώδιο και βλέπω μετά αν θα έχω το ίδιο πρόβλημα.
Αφού πρώτα ελέγξεις ότι είναι κεντραρισμένο σωστά το πιάτο και έχεις καλό σήμα.