Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

@kiriak, ναι απλό εννοώ χωρίς νυκτερινό. Δεν έχουμε ρολόι για νυχτερινό στο σπίτι.
Μόλις άλλαξα πρόγραμμα και πήγα σε αυτό με έκπτωση 30% στους συνεπείς πελάτες. Αλλά έχει τσιμπημένο πάγιο το μήνα. Θα κάνω τη σούμα το Μάρτιο. Αν δεν συμφέρει, θα ζητήσω πάλι να αλλάξω πρόγραμμα.
Βιάστηκα μου φαίνεται να πάω από το Protergia Οικιακό στο Protergia Οικιακό - 30%. Την άλλη βδομάδα θα έχουμε και φυσικό αέριο, άρα θα μειωθεί δραματικά η κατανάλωση του ρεύματος. Θα έχω βέβαια και μια επιπλέον έκπτωση στο ΦΑ από τη πρωτέργια. Θα δείξει.

Λοιπον, μαλλον αρχιζω να ψιλομπουσουλαω :ridinghorse:........ :BDGBGDB55:
(μην δινετε σημασια :proud: απεχω AUs απο τo να βρω την τυφλα μου :nounder:)

ΓŽΒ£ΓΒΓŽΒ³ΓŽΒΊΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒ·.png

ΞΕΚΑΘΑΡΑ .... 5.65 ευρω τον χρονο .... ΔΕΝ ειναι καποια σοβαρη εξοικονομηση.
Φυσικα, μετρησα αποκλειστικα την αξια ρευματος. Το λιγοτερο σε ενα τιμολογιο
ειναι η αξια του ρευματος. Ολα τα αλλα ... ειναι που αφαιμαζουν ως βρυκολακες.
Εαν υπαρχει καποιο συμφερον για τον καταναλωτη, αυτο πρεπει να βρισκεται
στα υπολοιπα 408.95 ευρωπουλα (απο τα 159.79 η 154.14 μεχρι τα 568.74)

Των οποιων ο υπολογισμος ειναι Θεωρημα του Fermat (για μενα) .... :nounder:

ill-be-a-stripper.jpg

Λαθη ειμαστε, λαθη κανουμε :flute: ....

ΓŽβ€ΓŽΒΉΓŽΒΏΓΒΓŽΒΈΓβ€°ΓŽΒΌΓŽΒ­ΓŽΒ½ΓŽΒΏ Γβ‚¬ΓŽΒΉΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒ¬ΓŽΒΊΓŽΒΉ.png

Οχι οτι προκυπτει καμια συνταρακτικη ανατροπη.
Απο τα 5μισυ ευρω πηγαμε στα 7μισυ ευρω διαφορα.

Και οχι οτι στην Ζενιθ δεν θα προεκυπτε καποια 4μηνια
με καταναλωση πανω απο 800 kWh.

...Οχι οτι προκυπτει καμια συνταρακτικη ανατροπη...

Μόνο 2287 κιλοβατώρες όλον τον χρόνο ρε συ ? Η μέτρηση αφορά μόνο την αποθήκη της πολυκατοικίας ή κανένα εγκατελειμένο στο χωριό ?

:laugh:

Μα .... εργενης ειμαι ! Λιγες οι συσκευες ....
Και δεν χρησιμοποιω ηλεκτρικο για θερμανση (μονο ΦΑ).
Με εξεπληξε και μενα (ευχαριστα) οταν τα μετρησα.
Πολυ απλα ... με καταναλωσεις σαν την δικια μου
ο 20ος αιωνας θα αργησει καμια κατοστη χρονια ακομα.
Για 21ο .... ουτε που συζηταω :laugh: βρισκομαι στον 19ο.

Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Κι εμείς 2 άτομα σε 80 τμ σπίτι 1800-1900 kwh το χρόνο καίμε...
Ας είναι καλά βέβαια ο ηλιακός...

Θα τρελαθώ. Πώς το καταφέρνετε αυτό το θαύμα; :nounder:

Κι εμείς δύο άτομα είμαστε στο σπίτι, εγώ και η σύζυγος, αλλά κάπου στις 9.000-10.000 κιλοβατώρες κατανάλωση έχουμε σε ετήσια βάση! Κι αυτό το καταφέραμε αφού βάλαμε παντού led λάμπες, αφού εγκαταστήσαμε θερμοπομπούς για θέρμανση τον χειμώνα αντί των κλιματιστικών, και ανεμιστήρες οροφής σχεδόν σε όλους τους χώρους για να γίνεται ελάχιστη χρήση των κλιματιστικών και το καλοκαίρι. Πριν γίνουν όλα αυτά, πρέπει να υπήρχαν χρονιές που να φτάναμε ακόμα και τις 14.000-15.000 κιλοβατώρες ετήσια κατανάλωση.

Βέβαια, να τονίσω ότι δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για πετρέλαιο στην αυτόνομη θέρμανση της πολυκατοικίας...

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Κι εμείς δύο άτομα είμαστε στο σπίτι, εγώ και η σύζυγος, αλλά κάπου στις 9.000-10.000 κιλοβατώρες κατανάλωση έχουμε σε ετήσια βάση! Κι αυτό το καταφέραμε αφού βάλαμε παντού led λάμπες, αφού εγκαταστήσαμε θερμοπομπούς για θέρμανση τον χειμώνα αντί των κλιματιστικών, και ανεμιστήρες οροφής σχεδόν σε όλους τους χώρους για να γίνεται ελάχιστη χρήση των κλιματιστικών και το καλοκαίρι. Πριν γίνουν όλα αυτά, πρέπει να υπήρχαν χρονιές που να φτάναμε ακόμα και τις 14.000-15.000 κιλοβατώρες ετήσια κατανάλωση.

Βέβαια, να τονίσω ότι δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για πετρέλαιο στην αυτόνομη θέρμανση της πολυκατοικίας...
Τσεκαρε το ρολόι σου...
Όλη μέρα ανοιχτό θερμοσίφωνα έχετε?

Πως τα καταφέρνετε ρε παιδιά? Δεν υπάρχουν οι Kw που γράφετε στα ρολόγια σας.
έχω -σε 4μελή οικογένεια- 1100-1200 kw ημέρας και 400-500kw νύχτας το τετράμηνο, με Led σε όλο το σπίτι, με ηλιακό(αν και τον χειμώνα είναι ουσιαστικά άχρηστος) με συνετή χρήση κλιματισμού και με μεγάλο κυνήγι στην νοικοκυρά για ορθή χρήση των ηλ. συσκευών (πλυντήριο & στεγνωτήριο με το νυχτερινό όπως και θερμοσίφωνα κλπ)

πρόσφατα, αποφάσισα μετά απο 10 χρόνια να κάνω συντήρηση στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα χωρητικότητας 80lt οριζόντιας τοποθέτησης. Σας πληροφορώ ότι ο μισός στην κυριολεξία ήταν γεμάτος άλατα. ο δε υδραυλικός δεν σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες απο τους κουβάδες αλάτων που έβγαζε όπως επίσης κι απο την αντίσταση που πλέον δεν φαινόταν όταν την έβγαλε, έμοιαζε σαν να έβγαλε μαλλί της γριάς.. Αποτέλεσμα, πλέον κάνουμε μπάνιο 2 ενήλικες κι ένα πιτσιρίκι ή 1 ενήλικας και τα δυο πιτσιρίκια χωρίς να χρειαστεί να ανάψουμε ξανά ενδιάμεσα ενώ πριν με έναν ενήλικα το νερό σωνόταν..

Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Mηπως η τιμη ζωνης (που βρισκεται η οικια σας) εκτοξευει στην στρατοσφαιρα τα υπολοιπα του τιμολογιου ?
Εγω προσωπικα εχω 74 τμ διαμερισμα αλλα σε περιοχη που ΔΕΝ μπορει να θεωρηθει .... ΚΑΛΗ.

Επισης, εχω βαλει παντου LED φωτισμο και εγω (ακομα και στο φως της εξωπορτας, που δεν χρειαζεται).
Καιει ενα ψυγειο (απο τα πιο οικονομικα που βρηκα), ενας υπολογιστης με τροφοδοτικο 480 watts
(αναθεμα αν φτανει τα 240 σε full operation mode) μαζι με ενα CRT 19αρι των 100 watts και ....
καποια στιγμη την νυχτα και η 55αρα LED των 155 watts η οποια ομως σπανιως φτανει και αυτο το
ηδη χαμηλο νουμερο (των 155 watts). Aν δεν κανω λαθος, το συζηταγα με καποιον απο δω μεσα
και μου ειπε οτι καιει καπου κοντα στα 85 με 95 watts.

Προσπαθω να θυμηθω τι αλλο χρησιμοποιω ..... α ναι ..... ενα πλυντηριο (καθε δυο βδομαδες) και
ενα ζεστο νερο για μπανιο. ΩΠ .... αυτο παρεχεται απο τον καυστηρα φυσικου αεριου (γραψε ακυρο).
Οι λογαριασμοι ΦΑ ειναι ... η πρωτη κρυα διμηνια καπου στα 110 με 130 ευρω και η δευτερη βαρυτερη
οχι πανω απο 170-180 ευρω. Τους υπολοιπους μηνες .... εξεφτελισμος ..... 28 με 45 ευρω !

Petran

επειδη ειναι λιγο προσωπικα δεδομενα το posting στοιχειων απο λογαριασμους ΔΕΚΟ
οποτε θες βρισκομαστε απο κοντα να σου δειξω τους λογαριασμους των τελευταιων
14 μηνων (τους εχω αυτην την στιγμη δεξια πανω στο γραφειο).

Ο Fixxxer ... ΣΥΜΦΩΝΩ ... το καταξεφτιλισε.
Και δεν ξερω πως το κατορθωσε αυτο (δεν ειμαι λιγοτερο σκωτσεζος !!! :flute:)

Αν δεν με πιστεύετε μπορώ να στείλω screenshot με τις ημερομηνίες και τις kwh...
Επίσης σημαντικό δεν έχω pc 24/7 ανοιχτό, έχω κουζίνα με κεραμικές εστίες, πλυντήριο direct drive και πλύσεις κάτω από 40 βαθμούς και το βράδυ έχω μόνο 2 λαμπατερ ανοιχτά με led λάμπες των 7 watt έκαστο αν θυμάμαι καλά τα υπόλοιπα φυσιολογικά τιβι ψυγείο...

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

το κλιματιστικό είναι σαφώς πιο οικονομικό από θερμοπομπό, ιδίως όσον ανεβαίνει η έξωτερική θερμοκρασία

κάτω από το μηδέν πλησιάζουν κοντά, αναλόγως κλιματιστικού

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Λοιπον, μαλλον αρχιζω να ψιλομπουσουλαω :ridinghorse:........ :BDGBGDB55:
(μην δινετε σημασια :proud: απεχω AUs απο τo να βρω την τυφλα μου :nounder:)

ΞΕΚΑΘΑΡΑ .... 5.65 ευρω τον χρονο .... ΔΕΝ ειναι καποια σοβαρη εξοικονομηση.
Φυσικα, μετρησα αποκλειστικα την αξια ρευματος. Το λιγοτερο σε ενα τιμολογιο
ειναι η αξια του ρευματος. Ολα τα αλλα ... ειναι που αφαιμαζουν ως βρυκολακες.
Εαν υπαρχει καποιο συμφερον για τον καταναλωτη, αυτο πρεπει να βρισκεται
στα υπολοιπα 408.95 ευρωπουλα (απο τα 159.79 η 154.14 μεχρι τα 568.74)

Των οποιων ο υπολογισμος ειναι Θεωρημα του Fermat (για μενα) .... :nounder:

μην κουράζεσαι με τα υπόλοιπα είναι ίδια για όλους*

τσέκαρε τα πάγια αν θες, και είσαι ΟΚ

εκτός ΟΤΣ για τους περισσότερους εναλακτικούς, που δεν μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

μην κουράζεσαι με τα υπόλοιπα είναι ίδια για όλους*

τσέκαρε τα πάγια αν θες, και είσαι ΟΚ

εκτός ΟΤΣ για τους περισσότερους εναλακτικούς, που δεν μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων

Το παγιο στην Ζενιθ (για την δικη μου περιπτωση που θα χω και φυσικο αεριο απο την ιδια) ειναι 1 ευρω ακριβως.

Τι ειναι ΟΤΣ ?

Αν δεν με πιστεύετε μπορώ να στείλω screenshot με τις ημερομηνίες και τις kwh...
Επίσης σημαντικό δεν έχω pc 24/7 ανοιχτό, έχω κουζίνα με κεραμικές εστίες, πλυντήριο direct drive και πλύσεις κάτω από 40 βαθμούς και το βράδυ έχω μόνο 2 λαμπατερ ανοιχτά με led λάμπες των 7 watt έκαστο αν θυμάμαι καλά τα υπόλοιπα φυσιολογικά τιβι ψυγείο...

σε πιστεύουμε,

εγώ είμαι στα ίδια επίπεδα πάνω κάτω,

4 άτομα πέρυσι 5900 KWh - 2200 για θέρμανση = 4700 για τα υπόλοιπα τον χρόνο, καλά νομίζω

σε πιστεύουμε,

εγώ είμαι στα ίδια επίπεδα πάνω κάτω,

4 άτομα πέρυσι 5900 KWh - 2200 για θέρμανση = 4700 για τα υπόλοιπα τον χρόνο, καλά νομίζω
Αν θυμάμαι καλά είχες γράψει ότι έχεις και αντλία θερμότητας...
Με fan coil ή χωρίς?
Ρωτάω γιατί έχω ακούσει ότι είναι το καλύτερο είδος θέρμανσης ή/και ψύξης και από οικονομικής πλευράς...
Πολλοί εξ αιτίας του αρχικού κόστους εγκατάστασης ΔΕΝ το κάνουν...
Σε βάθος χρόνου τα λεφτά τα βγάζεις με το παραπάνω...