Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Όμιλος Μυτιληναίος: Άδεια από τη ΡΑΕ για νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής
Επένδυση άνω των 300 εκατ. ευρώ

https://www.naftemporiki.gr/finance...ia-apo-ti-rae-gia-nea-monada-ilektroparagogis

.. ο σταθμός θα έχει αεριοστρόβιλο υπερσύγχρονης τεχνολογίας class H, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%, που θα τον καθιστά τον πιο αποδοτικό σταθμό συνδυασμένου κύκλου στην Ευρώπη.

Μπράβο Protergia! :a0210:

Αποκάλυψη: Η ΔΕΗ δεσμεύτηκε στις τράπεζες για αυξήσεις στο ρεύμα

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3322182/apokalupsi-i-dei-desmeutike-stis-trapezes-gia-auxiseis-sto-reuma

....

Τελειώνει το συμβόλαιο μου στην Protergia, και μου έστειλαν ειδοποίηση ότι θα γίνει αορίστου χρόνου και θα είμαι ελεύθερος να φύγω όποτε θέλω.. :a0210:

Αλλά είμαι ευχαριστημένος!

Κάνω κάθε μήνα καταχώρηση μετρήσεων και λαμβάνω εκκαθαριστικό με την έκπτωση 30%
Πιο πολύ πληρώνω στις άλλες χρεώσεις παρά για ρεύμα..

Κάποια μηνιαία παραδείγματα..

Αξία ρεύματος 7 Ε - λοιπά 17
Αξία ρεύματος 17 Ε - λοιπά 28
Αξία ρεύματος 29 Ε - λοιπά 40 !!

Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Αποκάλυψη: Η ΔΕΗ δεσμεύτηκε στις τράπεζες για αυξήσεις στο ρεύμα

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3322182/apokalupsi-i-dei-desmeutike-stis-trapezes-gia-auxiseis-sto-reuma

....

Τελειώνει το συμβόλαιο μου στην Protergia, και μου έστειλαν ειδοποίηση ότι θα γίνει αορίστου χρόνου και θα είμαι ελεύθερος να φύγω όποτε θέλω.. :a0210:

Αλλά είμαι ευχαριστημένος!

Κάνω κάθε μήνα καταχώρηση μετρήσεων και λαμβάνω εκκαθαριστικό με την έκπτωση 30%
Πιο πολύ πληρώνω στις άλλες χρεώσεις παρά για ρεύμα..

Κάποια μηνιαία παραδείγματα..

Αξία ρεύματος 7 Ε - λοιπά 17
Αξία ρεύματος 17 Ε - λοιπά 28
Αξία ρεύματος 29 Ε - λοιπά 40 !!

Ομοίως. Ανανέωσα πριν λίγο καιρό.

Σε 5-6 χρόνια θα μείνουν η ΔΕΗ και 3-4 εταιρίες...

Σιγά μην υπάρχει η χρεοκοπημένη τριτοκοσμική ΔΕΗ σε 5-6 χρόνια , ίσως μόνο σαν όνομα.

http://www.mononews.gr/business/vouno-ta-lixiprothesma-chrei-pros-ti-dei-i-arithmi-pou-tromazoun

Ομοίως. Ανανέωσα πριν λίγο καιρό.

Πρόσφατα ανανέωσα στην ΗΡΩΝ με το νέο πρόγραμμα 24/7...

http://www.heron.gr/index.php/για-τ...κή-ενέργεια_el-gr/νυχτερινη-χρεωση-24-7_el-gr

Νυχτερινή Χρέωση 24/7

Ενέργεια ( /kWh) - 0,06590
Χρέωση Παγίου ( /μήνα) - 4,50

Γιατί δεν ήρθες Protergia με

0,06286 & 3,90 ??

Εκτός και δεν θες να πληρώνεις κάθε μήνα.. :p

Παιδιά, μια απρόσμενη ερώτηση:

Με τη Δεή, είχα μια στάνταρ ποιότητα ρεύματος. Και όσο πιο λίγο χρησιμοποιούταν το δίκτυο, τόσο καλύτερα έπαιζε το στερεοφωνικό.

Έχω εδώ και 7 μήνες ρεύμα από Φυσικό αέριο και μπορώ πια να πω με βεβαιότητα ότι οι στιγμές που το στερεοφωνικό "κελαηδάει", είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με της Δεη.

Έχω λάβει κατά νου, αιρκοντίσια το καλοκαίρι, απεργίες, αργίες, ώρες ακρόασης κτλ κτλ και σε όλα τα δεδομένα το στεροφωνικό ακούγεται πιο άψυχο και ξερό.

Έχετε προσέξει τίποτα τέτοιο με άλλα δίκτυα; Έχετε οτιδήποτε προσέξει, γενικά, ή παρατηρήσει σχετικά με κάτι -οτιδήποτε- σχετικά παρόμοιο με ό,τι λέω;

Παιδιά, μια απρόσμενη ερώτηση:

Με τη Δεή, είχα μια στάνταρ ποιότητα ρεύματος. Και όσο πιο λίγο χρησιμοποιούταν το δίκτυο, τόσο καλύτερα έπαιζε το στερεοφωνικό.

Έχω εδώ και 7 μήνες ρεύμα από Φυσικό αέριο και μπορώ πια να πω με βεβαιότητα ότι οι στιγμές που το στερεοφωνικό "κελαηδάει", είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με της Δεη.

Έχω λάβει κατά νου, αιρκοντίσια το καλοκαίρι, απεργίες, αργίες, ώρες ακρόασης κτλ κτλ και σε όλα τα δεδομένα το στεροφωνικό ακούγεται πιο άψυχο και ξερό.

Έχετε προσέξει τίποτα τέτοιο με άλλα δίκτυα; Έχετε οτιδήποτε προσέξει, γενικά, ή παρατηρήσει σχετικά με κάτι -οτιδήποτε- σχετικά παρόμοιο με ό,τι λέω;

Το δίκτυο είναι ίδιο ,απ ότι ξέρω .

Νυχτερινή Χρέωση 24/7

Ενέργεια ( /kWh) - 0,06590
Χρέωση Παγίου ( /μήνα) - 4,50

Γιατί δεν ήρθες Protergia με

0,06286 & 3,90 ??

Εκτός και δεν θες να πληρώνεις κάθε μήνα.. :p

Καθε μηνα πληρωνω ετσι και αλλιως.

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την Ηρων και δεν ηθελα να αλλαξω. Δεν με ενδιαφερει αν ειναι 0.5 ευρω το μηνα φτηνοτερη αλλη εταιρεια. :p

παρότι χρησιμοποιώ ρεύμα για θέρμανση (αντλία θερμότητας) , υπολόγισα ότι αλλάζοντας θα κερδίσω πάνω κάτω 15 ευρώ το χρόνο,

έπιασα μία ετήσια χρήση από 01/17 έως 01/18. δηλαδή έχει μ'εσα και κρύο (2016-2017)και ήπιο χειμώνα (2017-2018)

υπολόγισα τιμές ΔΕΗ για τις ημερήσιες και νυχτερινές KWh μου = 455 --> -15% έκπτωση συνέπειας = 387 +πάγια ΔΕΗ = σύνολο 407

τιμές της φθηνότερης εταιρείας που βρήκα με 24/7 νυχτερινή χρέωση = 341 (ενσωματωμένη έκπτωση συνέπειας) +πάγια = σύνολο 394

τα παραπάνω χωρίς ΦΠΑ και χωρίς όλες τις άλλες χρεώσεις (που κάνουν πολύ περισσότερο από το ρεύμα, αλλά είναι ακριβώς ίδιες για όλους)

---

και όλα αυτά επειδή αντί το κράτος να εξορθολογίσει την τιμή και τα τιμολογικά κλιμάκια του ρεύματος,

πχ αν είσαι μισθωτός με 15000 το χρόνο (λεφτάς δηλαδή !!! ), επιδοτείς το ρεύμα αυτουνού που νοικιάζει 20 δωμάτια σε νησί, αλλά δεν κόβει αποδείξεις

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Το δίκτυο είναι ίδιο ,απ ότι ξέρω .

Χμμ... το ζήτημα έχει μάλλον άλλη αιτιολογία, λοιπόν..

Αλήθεια, δικό τους δίκτυο ποιοι έχουν; Ήρων (Φυσικό Αέριο μάλλον όχι τελικά), και ποιος άλλος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Αλήθεια, δικό τους δίκτυο ποιοι έχουν; Ήρων (Φυσικό Αέριο μάλλον όχι τελικά), και ποιος άλλος;
Όλοι το ίδιο δίκτυο μοιράζονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Οπως σου απάντησε ο Στέλιος ,το δίκτυο είναι το ίδιο .
Καλό είναι να μετρήσεις τη τάση στο σπίτι σου και στη συνέχεια να ζητήσεις από τον πάροχο να μετρήσει τη τάση στη παροχή του ρολογιού .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Οπως σου απάντησε ο Στέλιος ,το δίκτυο είναι το ίδιο .
Καλό είναι να μετρήσεις τη τάση στο σπίτι σου και στη συνέχεια να ζητήσεις από τον πάροχο να μετρήσει τη τάση στη παροχή του ρολογιού .

Thanks, υπόψιν αυτό. :a0210:

παρότι χρησιμοποιώ ρεύμα για θέρμανση (αντλία θερμότητας) , υπολόγισα ότι αλλάζοντας θα κερδίσω πάνω κάτω 15 ευρώ το χρόνο,

Όπως έχω γράψει και 1 ευρώ το χρόνο να κέρδιζα θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος αρκεί που γλίτωσα απο την ΔΕΗ την χειρότερη εταιρεία στον κόσμο.

Χθες έμαθα ότι μια μακρινή Θεία μου με τον Θείο μου στο νοσοκομείο επί 2 μήνες και το σπίτι τελείως κλειστό της ήρθε λογαριασμός ΔΕΗ 400 ευρώ.

Μιλάμε για μεροκαματιάρηδες ανθρώπους με ένα χαμόσπιτο. Δεν έχουν και εργοστάσιο!

Μακρυά από τις κρατικοδίαιτες βγέλλες λοιπόν.

Προσωπικά ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα με την ΔΕΗ. Μόνο για πάνω από 100 διαφορά το χρόνο θα την άλλαζα με παροχο άλλο. Αλλιώς δεν αξίζει.

Κι εγώ μία από τα ίδια.
Άσε που έκανα το λάθος στην αρχή και την πάτησα με την energa, revma1 και ταλαιπωρήθηκα μέχρι να βγάλω άκρη.

Πάντως όσοι δεν είναι καλοπληρωτές δεν τους συμφέρει με τίποτα ο πάροχος γιατί σου κλείνουν το ρεύμα την επόμενη μέρα.

Όπως έχω γράψει και 1 ευρώ το χρόνο να κέρδιζα θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος αρκεί που γλίτωσα απο την ΔΕΗ την χειρότερη εταιρεία στον κόσμο.

Χθες έμαθα ότι μια μακρινή Θεία μου με τον Θείο μου στο νοσοκομείο επί 2 μήνες και το σπίτι τελείως κλειστό της ήρθε λογαριασμός ΔΕΗ 400 ευρώ.

Μιλάμε για μεροκαματιάρηδες ανθρώπους με ένα χαμόσπιτο. Δεν έχουν και εργοστάσιο!

Υποτιμάς την νοημοσύνης μας τουλάχιστον .
Αν υπήρχαν υπόλοιπα ή αν τους κλέβανε ρεύμα μπορεί να γίνει αυτό ,αλλά με κλειστό σπίτι χωρίς κατανάλωση είναι τελείως αστείο να υπάρχει τέτοιος λογαριασμός ,ούτε το 1/3 .
Και μείς έχουμε κλειστα σπίτια ,αλλά έρχονται τα πάγια που σαφώς δεν είναι τέτοιου μεγέθους ,τους λείπει ένα μηδενικό και κατι ψιλά ευρουλάκια

Το μην θέλεις να είσαι πελάτης της ΔΕΗ ακόμη και αν πληρώνεις περισσότερα σε άλλο πάροχο ,είναι δικαίωμα σου .

αν δεν είχα θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα,
μάλλον παραπάνω θα πλήρωνα σε εναλλακτικό πάροχο,

αλλά και τώρα για 1 ευρώ το μήνα πάνω κάτω που θα γλιτώσω,
δεν μπαίνω σε διαδικασία αλλαγής και δέσμευσης για 24 μήνες

δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό του ρεύματος είναι νταβατζηλίκια για να κάνει το κράτος πολιτική παροχών μεταξύ άλλων,
και αυτό είναι το ίδιο για όλους τους παρόχους

το ποσό που πληρώνουμε καθαρά για ρεύμα είναι πολύ μικρό
και είναι αδύνατο να γίνει διαφοροποίηση τιμών σε αυτό