Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Mα αυτα που διαβαζω (απο καταναλωσεις)
αντιλαμβανομαι οτι ειμαι ενεργειακος Αλβανος.
Ο δε Fixxxer .... ενεργειακος Αφγανος.

Δεν ξερω για ποιον λογο .... αλλα ....
δεν νιωθω ιδιαιτερα περηφανος γιαυτο.

Γιατί? Πλάκα κάνεις ρε Μάνο? Μπορείς να γράφεις 0kw που λέει ο λόγος και να σου μένουν στην τσέπη? Κάντο, μαγκιά σου.
Το θέμα είναι να μην καίμε, όχι να καίμε.

Ενεργειακά υπερήφανους θα σας χαρακτήριζα.

Εχεις ακουστα για τις 3 βαθμιδες πολιτισμων ... κατα Kardashev ?

https://el.wikipedia.org/wiki/Κλίμακα_Καρντάσεφ

Εαν εσεις (με τα 7 kWh ετησιας καταναλωσης) βρισκεστε στο 0.72 της κλιμακας
εγω με τον Fixxxer ... πουν βρισκομαστε ? Και τι ανυσμα αντιπροσωπευουμε ?
Προς τα μπρος ?

Εχεις ακουστα για τις 3 βαθμιδες πολιτισμων ... κατα Kardashev ?

https://el.wikipedia.org/wiki/Κλίμακα_Καρντάσεφ

Εαν εσεις (με τα 7 kWh ετησιας καταναλωσης) βρισκεστε στο 0.72 της κλιμακας
εγω με τον Fixxxer ... πουν βρισκομαστε ? Και τι ανυσμα αντιπροσωπευουμε ?
Προς τα μπρος ?

Ούτε που να σε νοιάζει. Αν είσαι καλά με τον εαυτό σου και την ζωή σου γενικότερα κι έχεις τα βασικά που χρειάζονται τότε συγνώμη αλλά χέστηκες σε ποια βαθμίδα βρίσκεσαι.
Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω. Κι όσο λιγότερα ξοδεύω, χωρίς να δημιουργώ πρόβλημα στην καθημερινότητα μου, τόσο το καλύτερο.

Προς το παρον φιλε μου .... ετσι το βλεπω και γω.
Ομως μην σου ξεφευγει κατι.
Ειμαι σωστος ... επειδη δεν μπορω (οικονομικα)
να ειμαι οτιδηποτε αλλο.

Μαλλον ....

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Mα αυτα που διαβαζω (απο καταναλωσεις)
αντιλαμβανομαι οτι ειμαι ενεργειακος Αλβανος.

Πρόσεχε τι λές ;) οι Αλβανοί παίζει να είναι πρωταθλητές στην ρευματοκλοπή .. είχαν φτάσει σε ποσοστό 43% οι απώλειες ενα διάστημα .. απο αυτά κάπου 16% υπολόγισαν τις απώλειες δικτύου και τα υπόλοιπα καταλαβαίνεις ..

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα. Είναι η δική μας κατανάλωση ρεύματος. (Θέρμανση μόνο με ηλεκτρικά σώματα "λαδιού").
H πάνω πορτοκαλί γραμμή είναι η ετήσια κατανάλωση.
Η κάτω μπλε γραμμή είναι η τετραμηνιαία.
Βλέπετε κι εσείς κάτι περίεργο (γιατί εμένα κάτι μου φαίνεται πολύ περίεργο) ?
6/4/2017 άλλαξα στη Πρωτέργια (τα δεδομένα είναι από τις μετρήσεις της ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία κατέβασα από την εφαρμογή της Πρωτέργιας.
ΑΡύμα.png

Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

@SR71B ρε συ διακρίνω έναν μαζοχισμό, θες να καταναλώνεις και να πληρώνεις πιο πολλά για να είσαι "δυτικός"?

Δεν θελω να πληρωνω πιο πολλα ....
Αλλα θα θελα να δουλεψω καποια στιγμη (ετσι για το γαμωτο)
5 τηλεορασεις, 5 ψυγεια, 5 κουζινες, 5 στερεοφωνικα, 5 πισια .... 50 λαμπιονια.

Ομως .... μπορω ?

Σκατοφτωχαδακι ειμαι ! Ποτε δεν θα ξερω τι πραγματικα θα εκανα ... ΑΝ ΕΙΧΑ.
Και γιατι ειναι μαζοχισμος να πεις την αληθεια ? Εχω καποιο κοινωνικο status
να υπερασπιστω ? Καποια επαγγελματικη κουλτουρα ? Καποια σεχτα αποψεων ?

Μονος και ερημος ειμαι .... και μονος και ερημος θα πεθανω.
Ε .... στο μεταξυ .... λεω και αυτα που σκεφτομαι ... φωναχτα.
Δεν μου ειναι καθολου δυσκολο .... ΜΟΝΟΣ ΕΙΜΑΙ. Σκεψου το λιγο.

Εντωμεταξυ, στην αρχικη μου ερωτηση .... κανεις δεν μου απαντησε ακομη.
Μονος μου εκανα υπολογισμους, μονος μου συνεκρινα, συνεχιζω να αγνοω
ενα καρο παραμετρους, το 25% εκπτωσης της Ζενιθ κανεις δεν μου πε
απο που βγαινει, το γιατι καποιοι αλλοι ειναι ευχαριστημενοι απο εναλλακτικους
παροχους, τι σου ζητανε οταν μπεις και τι σου ζητανε οταν βγεις, πως ειναι
δυνατον να αλλαζει η τιμη κιλοβατωρας .... και χιλια ακομη.

Δεν πειραζει .... εχω μαθει να ψαχνω στα σκορπια και λιγα .... καλα ηταν
που εφτασα μεχρι εδω. Μεχρι πριν λιγες μερες, δεν ηξερα καν οτι υπηρχε
αλλη τιμη κιλοβατωρας για την ΔΕΗ και αλλη για την Ζενιθ. Κατι ειναι και αυτο.

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω γράφημα. Είναι η δική μας κατανάλωση ρεύματος. (Θέρμανση μόνο με ηλεκτρικά σώματα "λαδιού").
H πάνω πορτοκαλί γραμμή είναι η ετήσια κατανάλωση.
Η κάτω μπλε γραμμή είναι η τετραμηνιαία.
Βλέπετε κι εσείς κάτι περίεργο (γιατί εμένα κάτι μου φαίνεται πολύ περίεργο) ?
6/4/2017 άλλαξα στη Πρωτέργια (τα δεδομένα είναι από τις μετρήσεις της ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία κατέβασα από την εφαρμογή της Πρωτέργιας.
View attachment 157023

Εννοείς την μεγάλη πτώση στις 1/11/17;Μήπως δεν άναψες πολλή ώρα τη θέρμανση επειδή δεν είχαμε βαρύ χειμώνα πέρσι;Και εγώ έχω θέρμανση με ρεύμα (κλιματιστικά και σώματα λαδιού). Πέρσι είχα το 4μηνο 1 Οκτώβρη-30 Γενάρη 3500 σύνολο από 4800 το 2016.

Δεν θελω να πληρωνω πιο πολλα ....
Αλλα θα θελα να δουλεψω καποια στιγμη (ετσι για το γαμωτο)
5 τηλεορασεις, 5 ψυγεια, 5 κουζινες, 5 στερεοφωνικα, 5 πισια .... 50 λαμπιονια.

Ομως .... μπορω ?

Σκατοφτωχαδακι ειμαι ! Ποτε δεν θα ξερω τι πραγματικα θα εκανα ... ΑΝ ΕΙΧΑ.
Και γιατι ειναι μαζοχισμος να πεις την αληθεια ? Εχω καποιο κοινωνικο status
να υπερασπιστω ? Καποια επαγγελματικη κουλτουρα ? Καποια σεχτα αποψεων ?

Μονος και ερημος ειμαι .... και μονος και ερημος θα πεθανω.
Ε .... στο μεταξυ .... λεω και αυτα που σκεφτομαι ... φωναχτα.
Δεν μου ειναι καθολου δυσκολο .... ΜΟΝΟΣ ΕΙΜΑΙ. Σκεψου το λιγο.

Εντωμεταξυ, στην αρχικη μου ερωτηση .... κανεις δεν μου απαντησε ακομη.
Μονος μου εκανα υπολογισμους, μονος μου συνεκρινα, συνεχιζω να αγνοω
ενα καρο παραμετρους, το 25% εκπτωσης της Ζενιθ κανεις δεν μου πε
απο που βγαινει, το γιατι καποιοι αλλοι ειναι ευχαριστημενοι απο εναλλακτικους
παροχους, τι σου ζητανε οταν μπεις και τι σου ζητανε οταν βγεις, πως ειναι
δυνατον να αλλαζει η τιμη κιλοβατωρας .... και χιλια ακομη.

Δεν πειραζει .... εχω μαθει να ψαχνω στα σκορπια και λιγα .... καλα ηταν
που εφτασα μεχρι εδω. Μεχρι πριν λιγες μερες, δεν ηξερα καν οτι υπηρχε
αλλη τιμη κιλοβατωρας για την ΔΕΗ και αλλη για την Ζενιθ. Κατι ειναι και αυτο.

Τι θέλεις να μάθεις;

Εννοείς την μεγάλη πτώση στις 1/11/17;Μήπως δεν άναψες πολλή ώρα τη θέρμανση επειδή δεν είχαμε βαρύ χειμώνα πέρσι;Και εγώ έχω θέρμανση με ρεύμα (κλιματιστικά και σώματα λαδιού). Πέρσι είχα το 4μηνο 1 Οκτώβρη-30 Γενάρη 3500 σύνολο από 4800 το 2016.
Ομοιοπαθής κι εσύ δηλαδή με τη ΔΕΗ και τα έξοδα θέρμανσης.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση στην περίπτωση μου, είναι ότι με τη ΔΕΗ η μεγάλη κατανάλωση είναι Ιούλιο-Νοέμβριο (που δεν δικαιολογείται από τη χρήση των A/C που κάνουμε το καλοκαίρι), ενώ με το που άλλαξα πάροχο η μεγάλη κατανάλωση έγινε το χειμώνα (όπως είναι και το πιο λογικό). Άλλαξε φαίνεται ο υπεργολάβος της ΔΕΔΔΗΕ που έκανε τις μετρήσεις. Δεν βγαίνει νόημα αλλιώς,
Το κοιτάς κι εσύ για Φυσικό Αέριο ? Με τέτοια κατανάλωση ρεύματος, θα κάνεις απόσβεση πολύ γρήγορα.

Ομοιοπαθής κι εσύ δηλαδή με τη ΔΕΗ και τα έξοδα θέρμανσης.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση στην περίπτωση μου, είναι ότι με τη ΔΕΗ η μεγάλη κατανάλωση είναι Ιούλιο-Νοέμβριο (που δεν δικαιολογείται από τη χρήση των A/C που κάνουμε το καλοκαίρι), ενώ με το που άλλαξα πάροχο η μεγάλη κατανάλωση έγινε το χειμώνα (όπως είναι και το πιο λογικό). Άλλαξε φαίνεται ο υπεργολάβος της ΔΕΔΔΗΕ που έκανε τις μετρήσεις. Δεν βγαίνει νόημα αλλιώς,
Το κοιτάς κι εσύ για Φυσικό Αέριο ? Με τέτοια κατανάλωση ρεύματος, θα κάνεις απόσβεση πολύ γρήγορα.

Στέλιο ,αν η θέρμανση σου δεν έχει σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φυσικό να έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος το καλοκαίρι .
Και φυσικά το καλοκαίρι πέρα από κλιματιστικό δουλεύει και το ψυγείο πολύ περισσότερο ,όπως επίσης βάζουμε πιό συχνά πλυντήριο

Τι θέλεις να μάθεις;

Καποιον που πηγε στην Ζενιθ (η οποιον αλλον εναλλακτικο) και ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ειδε σοβαρη διαφορα στο τιμολογιο.
Οχι τι ειναι λογικο η τι φαινεται λογικο (στον καθενα εδω μεσα). ΤΙ ΕΖΗΣΕ στην μεταβαση του σε εναλλακτικο παροχο.
Τα 7μισυ ευρω διαφορα που βρηκα εγω ..... ειναι περα για περα λανθασμενα εκτιμηση (και ας εκανα τους υπολογισμους).
Το διαισθανομαι !

Επαναλαμβανω,
για Γ1 οικιακο τιμολογιο, για περιπου 800 kWh το τετραμηνο, για 8kVA συμφωνημενη ισχυ, μονοφασικη εγκατασταση,
και με η χωρις ταυτοχρονη συνδρομη σε Φυσικο Αεριο (στον ιδιο παροχο) .... το συζηταμε (για ταυτοχρονη συνδρομη).
Ολοι πια εδω μεσα κανουν καταναλωσεις πανω απο 1000kWh την τετραμηνια ?

Στέλιο ,αν η θέρμανση σου δεν έχει σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φυσικό να έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος το καλοκαίρι .
Και φυσικά το καλοκαίρι πέρα από κλιματιστικό δουλεύει και το ψυγείο πολύ περισσότερο ,όπως επίσης βάζουμε πιό συχνά πλυντήριο
Η θέρμανση χώρου και νερού γίνεται αποκλειστικά από ηλεκτρικό ρεύμα (δεν χρησιμοποιούμε A/C για θέρμανση).
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να έχουμε τόσο μεγάλη κατανάλωση το καλοκαίρι (με 3 βδομάδες εκτός σπιτιού). Πλυντήρια πάνω κάτω έχουμε τα ίδια χειμώνα/καλοκαίρι.
Μη σου πω ότι το χειμώνα έχουμε περισσότερα (ο γιός είναι αθλητής και μαζεύονται οι φόρμες βουνά στα άπλυτα το χειμώνα. Το καλοκαίρι με τα σορτσάκια είναι πολύ λιγότερα τα άπλυτα). Θα το ξανακοιτάξω.

Καποιον που πηγε στην Ζενιθ (η οποιον αλλον εναλλακτικο) και ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ειδε σοβαρη διαφορα στο τιμολογιο.
Οχι τι ειναι λογικο η τι φαινεται λογικο (στον καθενα εδω μεσα). ΤΙ ΕΖΗΣΕ στην μεταβαση του σε εναλλακτικο παροχο.
Τα 7μισυ ευρω διαφορα που βρηκα εγω ..... ειναι περα για περα λανθασμενα εκτιμηση (και ας εκανα τους υπολογισμους).
Το διαισθανομαι !

Επαναλαμβανω,
για Γ1 οικιακο τιμολογιο, για περιπου 800 kWh το τετραμηνο, για 8kVA συμφωνημενη ισχυ, μονοφασικη εγκατασταση,
και με η χωρις ταυτοχρονη συνδρομη σε Φυσικο Αεριο (στον ιδιο παροχο) .... το συζηταμε (για ταυτοχρονη συνδρομη).
Ολοι πια εδω μεσα κανουν καταναλωσεις πανω απο 1000kWh την τετραμηνια ?

Πάροχο δεν έχω αλλάξει , άρα δεν μπορώ να σου πω εμπειρία.Μπορώ να σου πω όμως ότι με την κατανάλωσή σου το κέρδος αλλαγής είναι μικρό.Συγκεκριμένα αν πας στη volterra στο ειδικό πρόγραμμα ποου δίνει το ''allazorevma'' κερδίζεις περί τα 25 ευρώ το 4μηνο. Βάλε την κατανάλωσή σου εδώ:https://allazorevma.gr/compare/consumption

To χω τρεξει αυτο.

Και για 4μηνια και για 12μηνια.

Απλα εχω καταμπερδευτει οταν στο τελος μου βγαζει Ετησια Χρεωση και Ετησιο Ωφελος.
Τα νουμερα ειναι εξωπραγματικα .... 181.47 ευρω Ετησια Χρεωση (οριστε ? :blink:)
και 65.13 ευρω Ετησιο Ωφελος (απο τα 181.47 ευρω ? :bang:)

Ιt doesn't make sense !