Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Ομοιοπαθής κι εσύ δηλαδή με τη ΔΕΗ και τα έξοδα θέρμανσης.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση στην περίπτωση μου, είναι ότι με τη ΔΕΗ η μεγάλη κατανάλωση είναι Ιούλιο-Νοέμβριο (που δεν δικαιολογείται από τη χρήση των A/C που κάνουμε το καλοκαίρι), ενώ με το που άλλαξα πάροχο η μεγάλη κατανάλωση έγινε το χειμώνα (όπως είναι και το πιο λογικό). Άλλαξε φαίνεται ο υπεργολάβος της ΔΕΔΔΗΕ που έκανε τις μετρήσεις. Δεν βγαίνει νόημα αλλιώς,
Το κοιτάς κι εσύ για Φυσικό Αέριο ? Με τέτοια κατανάλωση ρεύματος, θα κάνεις απόσβεση πολύ γρήγορα.

Ομοιοπαθής!:firstprize:
Σε εμάς, η καλοκαιρινή κατανάλωση είναι , σχεδόν, ίδια με τη χειμερινή διότι τα κλιματιστικά δεν σβήνουν και το καλοκαίρι καθόλου..Εσύ όμως δεν έχεις το ίδιο σύστημα θέρμανσης.Για το Φ.Α. , επειδή περνάει από το σπίτι μας, έχει γίνει μεγάλη συζήτηση αλλά δεν το έχουμε βάλει..είμαστε διπλοκατοικία (2 διαμερίσματα δηλαδή) και το υπάρχον σύστημα είναι πετρελαίου και φυσικά κλειστό καμιά 5ετία.Το κάθε σπίτι έχει δικό του θερμοστάτη.Αν βάλουμε Φ.Α. σίγουρα θα σωθούμε αλλά έχουμε μείνει εκεί.Άσε που θα γλυτώσουμε τα 4kw που τραβάει την ώρα ο ηλιακός...πολύ ρεύμα... πάρα πολύ.Εσύ το σκέφτεται για αέριο;

To χω τρεξει αυτο.

Και για 4μηνια και για 12μηνια.

Απλα εχω καταμπερδευτει οταν στο τελος μου βγαζει Ετησια Χρεωση και Ετησιο Ωφελος.
Τα νουμερα ειναι εξωπραγματικα .... 181.71 ευρω Ετησια Χρεωση και 65.13 ευρω Ετησιο Ωφελος.
Doesn't make sense !

Ναι είναι μεγάλο νούμερο διότι είναι μέσα και το ΦΠΑ και το ΕΦΚ.Το όφελος τόσο είναι, περίπου αλλά θα πρέπει να έχεις χαρτί ηλεκτρολόγου ενεργό...αν δεν ξέρεις αν έχει λήξει πάρε στο 11500 με τον αριθμό παροχής και θα σου πουν.

Ομοιοπαθής!:firstprize:
Σε εμάς, η καλοκαιρινή κατανάλωση είναι , σχεδόν, ίδια με τη χειμερινή διότι τα κλιματιστικά δεν σβήνουν και το καλοκαίρι καθόλου..Εσύ όμως δεν έχεις το ίδιο σύστημα θέρμανσης.Για το Φ.Α. , επειδή περνάει από το σπίτι μας, έχει γίνει μεγάλη συζήτηση αλλά δεν το έχουμε βάλει..είμαστε διπλοκατοικία (2 διαμερίσματα δηλαδή) και το υπάρχον σύστημα είναι πετρελαίου και φυσικά κλειστό καμιά 5ετία.Το κάθε σπίτι έχει δικό του θερμοστάτη.Αν βάλουμε Φ.Α. σίγουρα θα σωθούμε αλλά έχουμε μείνει εκεί.Άσε που θα γλυτώσουμε τα 4kw που τραβάει την ώρα ο ηλιακός...πολύ ρεύμα... πάρα πολύ.Εσύ το σκέφτεται για αέριο;
Ναι βάλαμε φέτος. Τη Δευτέρα περιμένουμε το αέριο Αττικής να κάνει τον έλεγχο για να αρχίσει η λειτουργία. Το απόγευμα της Δευτέρας έχουμε έναρξη λειτουργίας.!
Σε εμάς σε 3 ημέρες έκαναν όλες τις δουλειές μέσα στο σπίτι (καινούργιο δίκτυο, μεταφορά σωμάτων, κλπ). Κι αισθητικά οι νέοι σωλήνες δεν ενοχλούν..
Τσάμπα το σκεφτόμαστε τόσα χρόνια.

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Καποιον που πηγε στην Ζενιθ (η οποιον αλλον εναλλακτικο) και ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ειδε σοβαρη διαφορα στο τιμολογιο.
Οχι τι ειναι λογικο η τι φαινεται λογικο (στον καθενα εδω μεσα). ΤΙ ΕΖΗΣΕ στην μεταβαση του σε εναλλακτικο παροχο.
Τα 7μισυ ευρω διαφορα που βρηκα εγω ..... ειναι περα για περα λανθασμενα εκτιμηση (και ας εκανα τους υπολογισμους).
Το διαισθανομαι !

Επαναλαμβανω,
για Γ1 οικιακο τιμολογιο, για περιπου 800 kWh το τετραμηνο, για 8kVA συμφωνημενη ισχυ, μονοφασικη εγκατασταση,
και με η χωρις ταυτοχρονη συνδρομη σε Φυσικο Αεριο (στον ιδιο παροχο) .... το συζηταμε (για ταυτοχρονη συνδρομη).
Ολοι πια εδω μεσα κανουν καταναλωσεις πανω απο 1000kWh την τετραμηνια ?

Αυτό που θα μάθεις εκ της "πείρας" κάποιων έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι παραπλανητικό απο το να βάλεις κάτω τα στοιχεία και να υπολογίσεις.

Κατ'αρχήν τα περίπου 800KWh τετραμήνου είναι απολύτως φυσιολογικά για εργένη με θέρμανση χώρου/ζεστού νερού απο αέριο .. μην σου πώ και πολλά .. εμείς 2 άτομα έχουμε γύρω στα 1100 τα 2 τετράμηνα .. το καλοκαιρινό λιγότερο γιατι λείπουμε κανα δίμηνο ..

Βλέπω στις τιμές που έβαλες έχεις δύο τιμές μονάδας .. διαφορετική τιμή για έως 800KWh .. έχεις κοινωνικό τιμολόγιο ? Νομίζω αυτό κάλυπτε μεχρι 800 το τετράμηνο .. αλλά άλλαξε σε 1400 .. https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/enimerwsi-gia-to-koinwniko-oikiako-timologio-kot

Χωρίς ΚΤ με 800/τετράμηνο και τιμολόγιο καλοπληρωτή και σε ΔΕΗ Γ1 -15% και σε εναλλακτικό το allazorevma δίνει 26 ετήσιο κέρδος για Zenith dual energy ..

Mε ΚΤ δεν ξέρω αλλά νομίζω και οι εναλλακτικοί το εφαρμόζουν επομένως θα παραμείνει ένα κέρδος απλά μειωμένο .. εξαρτάται βέβαια απο τι πολιτική εφαρμόζει ο κάθε πάροχος για τους δικαιούχους ΚΤ

Τι ειναι "χαρτι ηλεκτρολογου ενεργο" ?
Πιστοποιητικό από αδειούχο εγκατάστατη ηλεκτρολόγο ότι τα ηλεκτρικά στο σπίτι είναι όπως πρέπει. Κανένα 40 max υπολόγισε το.

Πιστοποιητικό από αδειούχο εγκατάστατη ηλεκτρολόγο ότι τα ηλεκτρικά στο σπίτι είναι όπως πρέπει. Κανένα 40 max υπολόγισε το.

Ω .... αυτο εγινε πριν 8 χρονια !

Εξακολουθει να ειναι εγκυρο ? Μετα τοσα χρονια ?

Ναι βάλαμε φέτος. Τη Δευτέρα περιμένουμε το αέριο Αττικής να κάνει τον έλεγχο για να αρχίσει η λειτουργία. Το απόγευμα της Δευτέρας έχουμε έναρξη λειτουργίας.!
Σε εμάς σε 3 ημέρες έκαναν όλες τις δουλειές μέσα στο σπίτι (καινούργιο δίκτυο, μεταφορά σωμάτων, κλπ). Κι αισθητικά οι νέοι σωλήνες δεν ενοχλούν..
Τσάμπα το σκεφτόμαστε τόσα χρόνια.

Με την protergia φαντάζομαι σε συνδυασμό με το ρεύμα;Και εσύ δεν είχες καν σώματα, σωστά;Άρα είχες περισσότερες εργασίες από ότι θα έχω εγώ αν προχωρήσω..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Αυτό που θα μάθεις εκ της "πείρας" κάποιων έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι παραπλανητικό απο το να βάλεις κάτω τα στοιχεία και να υπολογίσεις.

Κατ'αρχήν τα περίπου 800KWh τετραμήνου είναι απολύτως φυσιολογικά για εργένη με θέρμανση χώρου/ζεστού νερού απο αέριο .. μην σου πώ και πολλά .. εμείς 2 άτομα έχουμε γύρω στα 1100 τα 2 τετράμηνα .. το καλοκαιρινό λιγότερο γιατι λείπουμε κανα δίμηνο ..

Βλέπω στις τιμές που έβαλες έχεις δύο τιμές μονάδας .. διαφορετική τιμή για έως 800KWh .. έχεις κοινωνικό τιμολόγιο ? Νομίζω αυτό κάλυπτε μεχρι 800 το τετράμηνο .. αλλά άλλαξε σε 1400 .. https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/enimerwsi-gia-to-koinwniko-oikiako-timologio-kot

Χωρίς ΚΤ με 800/τετράμηνο και τιμολόγιο καλοπληρωτή και σε ΔΕΗ Γ1 -15% και σε εναλλακτικό το allazorevma δίνει 26 ετήσιο κέρδος για Zenith dual energy ..

Mε ΚΤ δεν ξέρω αλλά νομίζω και οι εναλλακτικοί το εφαρμόζουν επομένως θα παραμείνει ένα κέρδος απλά μειωμένο .. εξαρτάται βέβαια απο τι πολιτική εφαρμόζει ο κάθε πάροχος για τους δικαιούχους ΚΤ

Με τα νουμερα (και τους δικους μου υπολογισμους) οδηγηθηκα σε ακομα πιο παραπλανητικο αποτελεσμα.
Μονο 7μισυ ευρω κερδος μεσα σε 12 μηνες. Εαν υποθεσουμε οτι τα υπολογισα σωστα .... τοτε απεχω
χιλιομετρα απο αυτα που μου βγαλε ως ετησια ωφελη η σελιδα του allazorevma. Δεν μπορει να ειναι
τοσο χαωδης η διαφορα ... 7μιση με 61 ευρω. Κατι κανω λαθος ΕΓΩ .... στους υπολογισμους μου.

Οι δυο τιμες για κιλοβατωρα (μια πανω απο 800 kWh που ειχα για μια και μοναδικη 4μηνια,
ολες οι αλλες ηταν κατω απο 800 kWh) ηταν για να υπολογισω ορθοτερα το συνολικο κοστος
της δαπανης μου. Οχι επειδη ειμαι σε κοινωνικο τιμολογιο. Το μονο που κανω σωστα εδω και
χρονια ειναι να πληρωνω πριν εκπνευσει ο λογαριασμος, αλλα νομιζω οτι αυτο δεν ειναι αρκετο
για να μπεις σε κοινωνικο τιμολογιο. Αν θυμαμαι καλα, αλλα ειναι τα προαπαιτουμενα .....

Τεσπα,
ακομα και τα 26ευρω ετησιο κερδος που γραφεις .... αναθεμα αν καταλαβαινω απο ΠΟΥ
το υπολογισες. Γενικως .... πιανεται πουλια στον αερα εδω μεσα. Ξερετε περισσοτερα,
δεν γινεται αλλιως. Εγω τρεχω ασθμαινοντας να βρω απο που πεταχθηκε το ενα και το
αλλο νουμερακι .... με την αποχη. Και καθομαι ολο βραδυ να το ψαχνω μετα ....

Καταρχήν επέλεξες το πακέτο της ΔΕΗ με την έκπτωση 15% από το αλλαζω ρεύμα;

Με την protergia φαντάζομαι σε συνδυασμό με το ρεύμα;Και εσύ δεν είχες καν σώματα, σωστά;Άρα είχες περισσότερες εργασίες από ότι θα έχω εγώ αν προχωρήσω..
Ναι Πρωτέργια.
Είχα σώματα, αλλά ενωμένα στο παλιό δισωλήνιο κοινόχρηστο σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας. Βγήκανε από τις παλιές θέσεις και πήγαν εκεί που έπρεπε να είναι (δηλαδή στους εξωτερικούς τοίχους).
Στη δική σου περίπτωση θα είναι πιο εύκολο. Έχω γράψει και στο thread περί θέρμανσης. Ρίξε μια ματιά.

Λοιπον ...

ΓŽΒ ΓΒΓΕ½Γβ€žΓŽΒ· ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒ»ΓŽΒ―ΓŽΒ΄ΓŽΒ±.png

ΓŽβ€ΓŽΒ΅ΓΒΓβ€žΓŽΒ΅ΓΒΓŽΒ· ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒ»ΓŽΒ―ΓŽΒ΄ΓŽΒ±.png

ΓŽΒ€ΓΒΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ· ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒ»ΓŽΒ―ΓŽΒ΄ΓŽΒ± - ΓŽΒ ΓΒΓŽΒΏΓβ€žΓŽΒ¬ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓβ€š.png

Aυτο που ΠΡΕΠΕΙ να προσθεσω ως πληροφορια ειναι το συνολικο κοστος 12 μηνων στην ΔΕΗ

------> 568.74 ευρω !

Eξηγηστε μου, σας παρακαλω πολυ, πως συγκρινονται αυτα τα νουμερακια (Ετησια Χρεωση + Ετησιο Ωφελος)
αναφορικα με τα δικα μου 568.74 ευρω τον χρονο ..... προσωπικη μου διαισθηση ? ..... για αλλα τιμολογια
μιλαει ο δερβισης, αλλα πραγματα θεωρει δεδομενα. Δεν γινεται εταιρια να μου υποσχεθει ετησια χρεωση
ΤΡΕΙΣ φορες κατω απο την ηδη εξεφτελιστικη των 568 ευρω .... (απλα δεν γινεται).

Αλλα ας βγαλω το σκασμο .... να ακουσω εσας !

Έχεις κάνει ένα βασικό λάθος.Αφού πληρώνεις στην ώρα σου πρέπει να επιλέξεις το τιμολόγιο Γ1 με έκπτωση 15% στην 1η φωτο

Και εκτός από αυτό η χρέωση που λες είναι μαζί με δημο, ερτ, ρυθμιζόμενες χρεώσεις-δίκτυα κλπ.Αυτά δεν τα βλέπει το σαιτ γιατί είναι 100% ίδια σε όλους τους παρόχους.Αυτό που αλλάζει είναι η χρέωση ''ΔΕΗ'' ή αλλιώς Χρέωση Προμήθειας.

Ναι Πρωτέργια.
Είχα σώματα, αλλά ενωμένα στο παλιό δισωλήνιο κοινόχρηστο σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας. Βγήκανε από τις παλιές θέσεις και πήγαν εκεί που έπρεπε να είναι (δηλαδή στους εξωτερικούς τοίχους).
Στη δική σου περίπτωση θα είναι πιο εύκολο. Έχω γράψει και στο thread περί θέρμανσης. Ρίξε μια ματιά.

Να μας πεις εντυπώσεις από την λειτουργία του!Θα ψάξω να βρω το νήμα.

Και εκτός από αυτό η χρέωση που λες είναι μαζί με δημο, ερτ, ρυθμιζόμενες χρεώσεις-δίκτυα κλπ.Αυτά δεν τα βλέπει το σαιτ γιατί είναι 100% ίδια σε όλους τους παρόχους.Αυτό που αλλάζει είναι η χρέωση ''ΔΕΗ'' ή αλλιώς Χρέωση Προμήθειας.

Αρα λοιπον ξεχναμε το παραπανω .... (αν θελουμε να συγκρινουμε πορτοκαλια με πορτοκαλια) .... σωστα ?
Πολλαπλασιαζουμε την τιμη κιλοβατωρας (του εναλλακτικου παροχου) με τις ετησιες κιλοβατωρες μας ... σωστα ?
Και συγκρινουμε με την τιμη κιλοβατωρας της ΔΕΗ ... σωστα ?

Αρα λοιπον ξεχναμε το παραπανω .... (αν θελουμε να συγκρινουμε πορτοκαλια με πορτοκαλια) .... σωστα ?
Πολλαπλασιαζουμε την τιμη κιλοβατωρας (του εναλλακτικου παροχου) με τις ετησιες κιλοβατωρες μας ... σωστα ?
Και συγκρινουμε με την τιμη κιλοβατωρας της ΔΕΗ ... σωστα ?

Ναι ακριβώς.Η VOLTERRA δίνει τιμή , για αίτηση από το σαιτ και μόνο,έως και 2.000 kWh το τετράμηνο: 0.0711 /kWh η ΔΕΗ 0,09460 που με την έκπτωση 15% γίνεται 0,080.
Πάγιο 0 ευρώ με ΔΕΗ 1,52 το 4μηνο.