Εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος .Αξίζει ?

DimAsi

Supreme Member
25 July 2007
6,255
Αττικό βουνό
Αξίζει ν αλλάξει πάροχο κάποιος ή θα τρέχει και θα μπλέξει άμα ο πάροχος σταματήσει να πληρωνει τη ΔΕΗ ?
Και αυτό για πόσα λεπτά μιλάμε γιατί δεν νομίζω ότι ειναι τεράστιες οι διαφορές αφού συνεχίζουν τα δημοτικά τέλη και ΕΡΤ κτλ να ειναι μέσα ...

Είμαι στην watt & volt πάνω από 2 χρόνια.Το κέρδος σε σχέση με τη Δεή είναι περίπου 5-6 ευρώ το μήνα σε μένα.Ο λογαριασμός είναι μηνιαίος,ενώ αν αφαιρεθεί η άδεια της εταιρίας από το κράτος υπάρχει το καταφύγιο τελευταίου παροχου και ο καταναλωτής μεταφέρεται αυτόματα στη Δεή.Πρέπει όμως εντός 3 μηνών να κάνει νέο συμβόλαιο με τη Δεή ή άλλο πάροχο,αλλιώς έχει επιπλέον επιβάρυνση 12% επί των τελών που αφορούν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνεις χωρίς ρεύμα ούτε δευτερόλεπτο.

Είμαι στην watt & volt πάνω από 2 χρόνια.Το κέρδος σε σχέση με τη Δεή είναι περίπου 5-6 ευρώ το μήνα σε μένα.Ο λογαριασμός είναι μηνιαίος,ενώ αν αφαιρεθεί η άδεια της εταιρίας από το κράτος υπάρχει το καταφύγιο τελευταίου παροχου και ο καταναλωτής μεταφέρεται αυτόματα στη Δεή.Πρέπει όμως εντός 3 μηνών να κάνει νέο συμβόλαιο με τη Δεή ή άλλο πάροχο,αλλιώς έχει επιπλέον επιβάρυνση 12% επί των τελών που αφορούν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνεις χωρίς ρεύμα ούτε δευτερόλεπτο.

Το κέρδος αυτό σε τι μέγεθος λογαριασμού είναι ; [αν επιτρέπεται] γιατί είναι διαφορετικό να είναι στα 100 ευρώ ,διαφορετικό στα 50 ευρώ ,κλπ,κλπ

Είναι περίπου για λογαριασμό 85-90 ευρώ μηνιαίως με όλες τις πρόσθετες χρεώσεις (ερτ-δήμοι κλπ) μαζί.

Δηλαδή περί 6% μηνιαίως στο συνολικό λογαριασμό ,οπότε στο καθαρό λογαριασμό του ρεύματος είναι σαφώς μεγαλύτερο

Εγώ πάντως που είχα κάνει πέρσι τους υπολογισμούς, μου έβγαινε γύρω στα 50 ευρώ το χρόνο φθηνότερα.
Δεν μπήκα ξανά στην διαδικασία, γιατί είχα ταλαιπωρηθει τότε με την Hellas power, Ena power κλπ
Επίσης αν περνούσα τις κιλοβατορες θα αυξάνοταν η χρέωση, οπότε τα 50 ευρώ μπορεί να γίνονταν 20.
Σιγά τώρα μην κάθομαι να τσεκάρω τις κιλοβατορες κάθε λίγο και λιγάκι για 20 ευρώ το χρόνο κέρδος.

Είχα μπλέξει κι εγώ με hellas power energa και τα ρέστα.
Δεν είδα διαφορά στους λογαριασμούς τέτοια που να δικαιολογεί τα λεγόμενά τους.
ΔΕΗ και ξερό ψωμί γιατί έχει και κοινωνικό πρόσωπο, αφήνουμε και κανα υπόλοιπο για τον άλλο μήνα, κάνουν και ρυθμίσεις...
Στις ιδιωτικές εταιρίες τα πράγματα είναι απλά: δε πλήρωσες? διακόπτης στο off. Και αυτό και μόνο κοστίζει περισσότερο από μια διαφορά 20-50 ευρώ τον χρόνο.

Θα συμφωνησω στο παραπανω 100%

Αν ομως επελεγα καποια ιδιωτικη εταιρεια θα διαλεγα σε μια εκ των ΗΡΩΝ, Elpedison και Protergia καθως εχουν δικες τους μοναδες παραγωγης ενεργειας...
Η Watt & Volt προσφερει μονο υπηρεσιες δεν εχει μοναδες παραγωγης ενεργειας...
Η Volterra εχει λιγα MW παραγωγης ενεργειας αλλα πριν καποιες μερες πηρε αδεια για να φτιαξει αιολικα και να αυξησει την δικη της παραγωγη ενεργειας...

Νομιζω ομως οτιοι παραπανω εταιρειες εστιαζουν κυριως σε μεγαλους καταναλωτες (βιομηχανιες, βιοτεχνιες, μεγαλα ξενοδοχεια κλπ) και κυριως στη Μεση Ταση...

Ή βολτερα είναι στον όμιλο μυτιληναιος;ς;που έχει ήδη αιολικά αν δεν κάνω λαθοςςςς;;;
Αν όχι καλό για τον ανταγωνισμό διότι ακόμη δεν αξίζουν οι εκπτώσεις τους ακόμη για οικιακά τιμολογιακή