Έναρξη παροχής υπηρεσιών VDSL2 έως και 50Mbps από τη Cyta

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Re: Απάντηση: Έναρξη παροχής υπηρεσιών VDSL2 έως και 50Mbps από τη Cyta

Περίπου 300-400 μέτρα από το κέντρο είμαι...

Όσον αφορά το downstream του line Attenuation καλύτερα να μου έγραφες 无关和贪婪... :music-smiley-005::music-smiley-005:

Απ όσο κατάλαβα πάντως παίζει ρόλο το πρωτόκολλο και το vdsl2 φυσάει... σωστά?

Νικο:

Line attenuation (εξασθένηση γραμμής σε dB) : Δείχνει πόσο σήμα χάνεται πάνω στη γραμμή (απώλεια σήματος) από αυτό που στέλνεται προς κάποια κατεύθυνση - Αυτό πρέπει να είναι χαμηλό νούμερο και όχι μεγαλύτερο από 60-65 dB. Παράδειγμα - το attenuation (downstream) = 10dB είναι πολύ καλή τιμή μέτρησης και σύμφωνα με τα παραπάνω σημαίνει ότι το σήμα που δέχομαι από το DSLAM είναι το 10% του σήματος που φεύγει από το DSLAM ή αλλιώς ότι το σήμα εξασθενεί 90%. ]
Αρα] το όριο των 60db σημαίνει ότι το ADSL καλό είναι να παίζει όταν το σήμα που φτάνει σε μένα είναι το 1 εκατομμυριοστό αυτού που φεύγει από το DSLAM και όχι μικρότερο !!!

(ΠΗΓΗ: www.adsl.gr)

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια

Eννοω οτι αν το attenuation ειναι στα 15 (πχ) δεν ειναι απαραιτητο οτι εισαι ενα χιλιομετρο απο το dslam

Μιλάμε για την θεωρητική τιμή Cable Loss (db/km): 13.81 db. Δηλαδή 13.81 db εξασθένισης αντιστοιχούν σε 1 km απόστασης από το DSLAM σας.

Μετά μιλάμε για γραμμές με "θόρυβο", κακή κατάσταση χαλκού(λόγω οξείδωσης, κλπ κλπ...) και φυσικά η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού....όπως και προείπα..

Απο την μέχρι τώρα εμπειρία μου, το δεύτερο ισχύει στο 10-15% των περιπτώσεων.....

Last edited:

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,783
Αθήνα...
Στο VDSL αυτό δεν μας ενδιαφέρει.
Εφόσον η απόσταση που πλέον ''μετράμε'' είναι από το ΚΑΦΑΟ,θεωρητικά θα πρέπει το 99% των περιπτώσεων να λαμβάνουν την ταχύτητα που τους προσφέρει ο πάροχος χωρίς εξασθένηση.(Υπάρχει αλλά πρακτικά είναι μηδαμινή και δεν επηρεάζει ταχύτητες της τάξης των 35mbps).

Johnson

AVClub Enthusiast
12 March 2009
913
Mainly:Andalucia/Europe

Εγώ ανάθεμα αν έχω δει πάνω από 8mbps στο Router με έως 24mbps γραμμή,σιγά μην αλλάξω και ISP για 54mbps να παίζει να παίρνω και λιγότερα,ένα πράμα όπως λέμε πάμε για μαλλί και βγαίνουμε κουρεμένοι,και μέχρι να σταθεροποιηθεί η τεχνολογία τρέχα γύρευε.

Εκτός ότι είμαι 100% καλυμένος με την ταχύτητα που έχω...

Όταν αλλάξουν ΟΛΟΙ σε 54mbps max VDSL και τα έχω θέλω δε θέλω τότε βλέπουμε.

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Στο VDSL αυτό δεν μας ενδιαφέρει.
Εφόσον η απόσταση που πλέον ''μετράμε'' είναι από το ΚΑΦΑΟ,θεωρητικά θα πρέπει το 99% των περιπτώσεων να λαμβάνουν την ταχύτητα που τους προσφέρει ο πάροχος χωρίς εξασθένηση.(Υπάρχει αλλά πρακτικά είναι μηδαμινή και δεν επηρεάζει ταχύτητες της τάξης των 35mbps).

Δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό. Αν συνέβαινε αυτό που αναφέρεις τότε γιατί στο 80-90% των περιπτώσεων η γραμμή μας παίζει μεταξύ 8-12Μbps και όχι στα 20-24Mbps....στην ADSL2+???

Άρα έχουμε εξασθένηση?? Υπερφορτωμένα DSLAM?? ή μεγάλες αποστάσεις??? ή όλα αυτά???

Τι εννοείς δεν μας ενδιαφέρει στην VDSL αυτό???Το attenuation??? Μα αυτό το ανέφερα ως ένδειξη απόστασης.....

anderm

Γενικός Διαχειριστής
Staff member
1 August 2009
10,783
Αθήνα...
Προφανώς δεν με κατάλαβες.
Στο VDSL2,ως FTTC,η οπτική ίνα φτάνει μέχρι το εκάστοτε ΚΑΦΑΟ.Δηλαδή πλέον δεν σε ενδιαφέρει η απόσταση σου από το αστικό κέντρο αλλά από το ΚΑΦΑΟ,μιας και από το αστικό κέντρο ως το ΚΑΦΑΟ δεν υφίσταται εξασθένιση.(=> μικρότερο ως και αδιάφορο attenuation).Οπότε συνήθως η απόσταση μας από τα ΚΑΦΑΟ είναι <100 μέτρα.Αυτό επειδή σε κάθε ΚΑΦΑΟ θα εγκαθιστάται ένα mini dslam.
Επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι μονάχα στο VDSL-VDSL2.Όσον αφορά το adsl ισχύει αυτό που αναφέρεις παραπάνω.

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Απάντηση: Re: Έναρξη παροχής υπηρεσιών VDSL2 έως και 50Mbps από τη Cyta

Στο VDSL2,ως FTTC,η οπτική ίνα φτάνει μέχρι το εκάστοτε ΚΑΦΑΟ.Δηλαδή πλέον δεν σε ενδιαφέρει η απόσταση σου από το αστικό κέντρο αλλά από το ΚΑΦΑΟ,μιας και από το αστικό κέντρο ως το ΚΑΦΑΟ δεν υφίσταται εξασθένιση.(=> μικρότερο ως και αδιάφορο attenuation).Οπότε συνήθως η απόσταση μας από τα ΚΑΦΑΟ είναι <100 μέτρα.Αυτό επειδή σε κάθε ΚΑΦΑΟ θα εγκαθιστάται ένα mini dslam.
Επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι μονάχα στο VDSL-VDSL2.Όσον αφορά το adsl ισχύει αυτό που αναφέρεις παραπάνω.

Συμφωνώ απόλυτα....

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
θα εχω καποιο κερδος αν μεταβω σε vdsl. τα χαρακτηριστικα ειναι απο την σελιδα της on.
....................Download ......Upload
Ταχύτητα .....15897 kbps ....980 kbps
Attenuation* 17.0 dB ..........7.0 dB
SNR* ..........9.1 ................10.7

βασικα με το download ειμαι οκ πιανω 1500-1600kb (οχι οτι με χαλαει να πιανω παραπανω), αλλα αυτο που με ενδιαφερει ειναι το upload..
το nas που εχω μου δινει την δυνατοτητα να το εχω σαν cloud οποτε το upload μου ειναι σημαντικο.

Last edited:

SkyNett

AVClub Enthusiast
15 October 2009
883
To σημαντικό είναι το upload σίγουρα.
Τα 10mbit είναι πολύ καλύτερα από τα 5mbit που έχει ανακοινώσει ο ΟΤΕ.
Αμήν!

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια

θα εχω καποιο κερδος αν μεταβω σε vdsl. τα χαρακτηριστικα ειναι απο την σελιδα της on.
....................Download ......Upload
Ταχύτητα .....15897 kbps ....980 kbps
Attenuation* 17.0 dB ..........7.0 dB
SNR* ..........9.1 ................10.7

βασικα με το download ειμαι οκ πιανω 1500-1600kb (οχι οτι με χαλαει να πιανω παραπανω), αλλα αυτο που με ενδιαφερει ειναι το upload..
το nas που εχω μου δινει την δυνατοτητα να το εχω σαν cloud οποτε το upload μου ειναι σημαντικο.

Γενικά σαν ποιότητα γραμμης μια χαρά σε βρίσκω......Πολύ καλό.....

όσον αφορά την VDSL ότι έγραψε ο φίλος Dermitzakis.....

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
για θεσσαλονικη γνωριζει κανεις ποτε θα ειναι διαθεσιμη η παροχη vdsl και απο ποιο παροχο;

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Re: Απάντηση: Re: Έναρξη παροχής υπηρεσιών VDSL2 έως και 50Mbps από τη Cyta

Γενικά σαν ποιότητα γραμμης μια χαρά σε βρίσκω......Πολύ καλό.....

όσον αφορά την VDSL ότι έγραψε ο φίλος Dermitzakis.....
ευχαριστω για την απαντηση, αλλα για ποια απο ολα που εγραψε ο φιλος dermitzakis αναφερεσε;

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Έναρξη παροχής υπηρεσιών VDSL2 έως και 50Mbps από τη Cyta

ευχαριστω για την απαντηση, αλλα για ποια απο ολα που εγραψε ο φιλος dermitzakis αναφερεσε;

Ότι στην VDSL παίζει ρόλο η απόσταση απο το ΚΑΦΑΟ και όχι απο το Α/Κ..... Βέβαια τους ιδιώτες δεν τους εμπιστεύομαι και πολύ ως προς την παροχή.....

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια

για θεσσαλονικη γνωριζει κανεις ποτε θα ειναι διαθεσιμη η παροχη vdsl και απο ποιο παροχο;

Στο site τσεκάρεις διαθεσιμότητα και πάρε τους και ένα τηλ....να σου πουν χρονικό ορίζοντα και να μας πεις και εδώ μετά...!!!!

http://www.cyta.gr/

netblues

AVClub Enthusiast
6 May 2009
987
Καλα, το τυρι το ειδατε.. τη φακα ΔΕΝ την ειδατε?
Ποιος σας ειπε οτι υπαρχουν ινες στα τοπικα καφαο και αλλα τετοια ομορφα?
Ενα τρικ ειναι.
Τι καναν τα παλικαρια?
ΕΕ πηγαν μεσα στα ρακ που εχουν στα κατα τοπους κτιρια του οτε και χωσαν μερικες καρτες vdsl. Οσοι ειναι γυρω απο το κτιριο και εχουν καλωδιο μεχρι 1km θα παιξουν
Πρακτικα διαβαζε 200μετρα, γιατι μετα αμα ειναι ναχεις λιγοτερο απο την ονομαστικη, μενεις και με το adsl.
To θεμα ειναι οτι το καλωδιο θα φορτωσει και αλλο crosstalk και θα την πληρωσουν ασχημα οι μακρινοι πελατες. (αυτο μενει να αποδειχθει στη πραξη, αλλα ειναι πολυ πιθανον..) Και επειδη το καλωδιο ειναι κοινο για ολους, δεν εχει σημασια σε ποιο provider εισαι για να την "φας".
Κοινως.. χωρις ουσιαστικα καμμια επενδυση, βγαινουμε και διαφημιζουμε ποσο "προχω" ειμαστε... Και οποιος τσιμπησει, τσιμπησε.
Ευγε. Και εις ανωτερα.

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια

Δυστυχώς η θεωρία απέτυχε......

"Διευκρινήσεις:

Δεν πρόκειται για την χονδρική υπηρεσία του ΟΤΕ, η οποία έλαβε προχθες έγκριση από την ΕΕΤΤ.
Η υπηρεσία αφορά πελάτες μόνο εντός ακτίνας 1000 μέτρων από το Αστικό Κέντρο.
Οι υπηρεσίες VDSL παρέχονται από το Αστικό Κέντρο και όχι από καμπίνα KV. "

Άρα ισχύει ότι ξέρουμε για το <1khm..... Δυστυχώς....

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια

Ενα τρικ ειναι.
Τι καναν τα παλικαρια?
ΕΕ πηγαν μεσα στα ρακ που εχουν στα κατα τοπους κτιρια του οτε και χωσαν μερικες καρτες vdsl. Οσοι ειναι γυρω απο το κτιριο και εχουν καλωδιο μεχρι 1km θα παιξουν
Πρακτικα διαβαζε 200μετρα, γιατι μετα αμα ειναι ναχεις λιγοτερο απο την ονομαστικη, μενεις και με το adsl.
To θεμα ειναι οτι το καλωδιο θα φορτωσει και αλλο crosstalk και θα την πληρωσουν ασχημα οι μακρινοι πελατες. (αυτο μενει να αποδειχθει στη πραξη, αλλα ειναι πολυ πιθανον..) Και επειδη το καλωδιο ειναι κοινο για ολους, δεν εχει σημασια σε ποιο provider εισαι για να την "φας".
Κοινως.. χωρις ουσιαστικα καμμια επενδυση, βγαινουμε και διαφημιζουμε ποσο "προχω" ειμαστε... Και οποιος τσιμπησει, τσιμπησε.
Ευγε. Και εις ανωτερα.

Μαζί Postαραμε.....χαχαχαχ!!!!

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια

Ενα τρικ ειναι.
Τι καναν τα παλικαρια?
Ευγε. Και εις ανωτερα.

Και έπεσα και μέσα νωρίτερα....

Βέβαια τους ιδιώτες δεν τους εμπιστεύομαι και πολύ ως προς την παροχή.....

pap-x

Senior Member
17 September 2007
540
Θεσσαλονίκη
Παιδιά ωραία όλα αυτά αλλά μην νομίζουμε οτί κάνουν κάτι μεγάλο. Δηλαδή αυτό που προσφέρουν τώρα εγώ το βλέπω περισσότερο σαν απατεωνιά παρά σαν VDSL. Και το 1km που λένε είναι υπερβολικό και παραπλανητικό. Πάνω από 600 μέτρα πέφτει υπερβολικά το σήμα με αποτέλεσμα να πιάνετε άντε το 50% της ταχύτητας. Οπότε από αυτό μπορούν να επωφεληθούν μόνο το 20% των κατοίκων που το σπίτι τους είναι κοντά σε κέντρο του ΟΤΕ και όχι οποιοσδήποτε. Επίσημα VDSL θα αρχίσει να πωλείται από τον ΟΤΕ και τους εναλλακτικούς σε 6 μήνες από τώρα. Μέχρι τότε κινήσεις σαν και αυτή τις βλέπω περισσότερο σαν ένα τελευταίο κυνήγι πελατών από μια εταιρία που έκανε μεγάλο λάθος να έρθει στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται από την κακή οικομική της κατάσταση...