Ένας αποκωδικοποιητής, 2 τηλεοράσεις.. Γίνεται;

sadako

New member
9 June 2009
65
Αυτό που λέει ο τίτλος.. Συγκεκριμένα υπάρχει η τηλεόραση στο σαλόνι και μια μικρή στο μπαλκόνι. Υπάρχει τρόπος να συνδεθεί ο αποκωδικοποιητής και με τις 2; Με δεδομένο βέβαια πως και οι 2 θα δείχνουν το ίδιο πράγμα..

Μιλάω για ενσύρματη σύνδεση. Στην μια τηλεόραση υπάρχει και DVD. Από ό,τι έχω καταλάβει, γίνεται κάποια χιαστί διασταύρωση στα RF καλώδια, αλλά τουλάχιστον η μία μπορεί να συνδεθεί με HDMI καλώδιο, ενώ η άλλη με scart.

Το εγχείρημά μου είναι δυνατό; Ή τσάμπα θα παιδευτώ;

Ναι φυσικά και γίνεται. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και συνδυασμοί ανάλογα με τις εξόδους του δέκτη σου και τις εισόδους των τηλεοράσεων σου. Το πιο απλό είναι η μια TV με scart και η άλλη με RCA.

Ή hdmi στην μία τηλεόραση και scart στην άλλη, αν είναι HD o δέκτης....

Ναι, ο αποκωδικοποιητής που έχω υπ'όψιν μου είναι HD.. Η μια τηλεόραση είναι καινούρια (άσχετα αν την πάτησα -παρόλο το ψάξιμο που έκανα- και έχει μόνο mpeg2 αποκωδικοποιητή), οπότε έχει HDMI θύρα. Η δεύτερη είναι μια μικρή παλιά 14άρα, έχει scart..

Διακλάδωση με τα RF καλώδια της κεραίας δεν χρειάζεται δηλαδή;

Όχι βέβαια, μην τα μπλέκεις.

Δυο προβλήματα:

1) και οι δύο τηλεοράσεις θα δείχνουν το ίδιο κανάλι.
2) οι περισσότεροι δέκτες βγάζουν σε μία μόνο έξοδο (την ρυθμίζεις απο το μενού). Μερικοί ίσως και να βγάζουν ταυτόχρονα σε hdmi και scart. Προσπάθησε να μήθεις πριν τον αγοράσεις... Αλλιώς scart splitter.... (ταύ για scart)

Last edited:
mapas, αν διαβάσεις το αρχικό ποστ του φίλου μιλάει για θέαση του ίδιου καναλιού και στις δύο τηλεοράσεις, ο mvision που αναφέρθηκε πιο πάνω (και το λέω γιατί τον έχω και ξέρω) μπορεί να δείξει ταυτόχρονα από hdmi, component και scart...