ένας χρήσιμος οδηγός ->electronic box -diy - από που αγοράζουμε?

To test πέτυχε :-)

Όσο για τον όγκο εργασίας για το φιμέ λύνεται με το που θα πάρουν φωτιά οι συγχωριανοί συνφορουμίτες να παραγγέλνουν :D

Προσωπικά το μόνο που με απασχολεί είναι ότι ορισμένες κατασκευές μου απατούν μεταλλικό σασί. Όποτε ανάλογα πλέξι βάζω είτε εξωτερικά για επένδυση είτε μόνο από πάνω για εφέ :D

@DIAMANTIS

Φίλε μου για αυτό το μέγεθος το 3άρι είναι υπέραρκετό. Και δεδομένου ότι υπάρχουν εσωτερικά ενισχύσεις κατά μήκος όλων των ακμών δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσει κάποια κόλληση. Τώρα αν καταφέρεις να σπάσεις το ίδιο το πλαστικό τότε τι να πω... Πρέπει να τρως όλο το φαί σου!!!!

Οσον αφορά το πιο χοντρο πλεξιγκλάς χρησιμοποιώ μόνο διάφανο. Ο όγκος ερασίας που έχω για φυμέ είναι πολύ μικρός -εν αντιθέσει- με το διάφανο για να έχω 8άρι ή 10άρι στο μαγαζί.

Εντάξει το είπα άλλωστε, αν δεις στο ποστ μου, για τις ενισχύσεις... στην περίπτωσή μου είχα κάνει τις τρύπες για τα rca στο κέντρο περίπου της πλάτης (για λόγους εμφάνισης... ποιάς εμφάνισης τρομάρα μου αφού ήταν από πίσω...?:furious3:)

Τεσπά οι διαστάσεις ήταν και λίγο μεγαλύτερες (μπορεί και η τρύπα που είχα ανοίξει να είχε ήδη πάρει λίγο... που ξέρεις:violent-smiley-030:) και φυσικά δεν είχα βάλει ενισχύσεις οπότε με λίγο ζόρι στο πιο αδύνατο σημείο, δηλαδή στο κέντρο, άνοιξε...

@diamantis

Μάλλον την πάτησες για τον εξής λόγο: Οταν τρυπάμε το plexi, ανεξάρτητα ποιας διαμέτρου τρυπάνι χρησιμοποιούμε, δημιουργούνται, λόγω της καταπόνησης και της θερμοκρασίας που αναπτύσεται, αόρατες ρωγμές - ασυνέχειες - στο υλικό - ειδικά αν είναι ποιότητας ΧΤ - οι οποίες φαίνονται μόνο με ειδικά φίλτρα ή υγρά και οι οποίες θεραπεύονται μόνο με ανόπτηση όπως στα μέταλλα. Βέβαια κανείς δεν το κάνει, ούτε και εγώ, γιατί ανεβάζει τρομερά τις εργατοώρες και άρα το κόστος κατασκευής. Αυτές οι "ρωγμές" είναι πιο έντονες κατά την κοπή με laser αλλά κάπου κάνεις συμβιβασμούς ώστε να βγάλεις ένα τελικό προϊόν με λογική τιμή και επίσης λογική αντοχή ανάλογα με την εφαρμογή.

@tmjuju

Μακάρι φίλε μου. Αλλά σκέψου ότι το φύλλο έχει διαστάσεις 2Χ1,5 μέτρα μίνιμουμ. Αρα θα πρέπει ή να γίνει κάποια μαζική παραγγελία - πράγμα μάλλον δύσκολο δεδομένης της ιδιαιτερότητας της κατασκευής του καθενός - ή να μπορέσω να βρω "ρετάλι" από άλλη εφαρμογή. Επίσης έχω στο πρόγραμμα να βγάλω σύντομα ένα ειδικό εκπτωτικό κουπόνι για τα μέλη του AV

Επειδή το πλέξι είναι ένα υλικό που το γουστάρω πολύ θα σας δώσω άλλη μια ιδέα για κατασκευή... βάσεις ηχείων... το σκέφτομαι καιρό τώρα.-bye-

Διαμαντή είχα σχεδιάσει δύο βάσεις για ένα παλικάρι στην Αθήνα πριν κάνα 2μηνο αλλά δεν τις παράγγειλε τελικά γιατίτου φάνηκαν ακριβές. Αν ενδιαφέρεσαι για εσένα pm μου

Λοιπόν, το dac συναρμολογήθηκε (και είναι οπτικά υπέροχο), όμως δεν είχαμε ήχο.....
...ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ :violent-smiley-030:
^αστειεύομαι βέβαια..χαχα

τώρα το τσεκάρει ο modright και ίσως να περάσει για μια.... βόλτα από τον kontr

όποιος δεν βαριέται από τους παραπάνω, ας ανεβάσει φωτογραφίες, αλλιώς θα ανεβάσω εγώ όταν έρθει στα χέρια μου ξανά :fahne90:

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ και πάλι, τόσο για τις απαντήσεις σας, όσο για την ποιότητα κατασκευής του κουτιού !! :2thumb22sup:

:ernaehrung004:

Last edited:
Λοιπόν, το dac συναρμολογήθηκε (και είναι οπτικά υπέροχο), όμως δεν είχαμε ήχο.....
...ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ :violent-smiley-030:
^αστειεύομαι βέβαια..χαχα

μάνα μου τι να τον κάνεις τόν ήχο....
Μόνο που θα το βλέπεις....αρκεί :a0210:

Διαμαντή είμαι στη βιοτεχνία εάν θες πάρε με να μου πεις λεπτομέρειες για τις βάσεις που έχεις στο μυαλό σου.

^ Κωνσταντίνε, το dac μου το έχουν κάτι φίλοι (θα το κάνουν να κελαηδήσει πάλι χαχα).....

:afro:

με την πρώτη ευκαιρία θα τους ζητήσω να ανεβάσουν φωτογραφίες :ernaehrung004:

Last edited:
^ Κωνσταντίνε, το dac μου το έχουν κάτι φίλοι (θα το κάνουν να κελαηδήσει πάλι χαχα).....

:afro:

με την πρώτη ευκαιρία θα τους ζητήσω να ανεβάσουν φωτογραφίες :ernaehrung004:

Με το καλο να το πάρεις στα χερια σου. Αλλα να πεις στους φίλους ότι υπάρχει και άρρωστος κόσμος εδώ που γουστάρει το μάτι.:BDGBGDB55:

Αυτά είναι τα καλά όταν έχεις εκλεκτούς φίλους!
ο υπέροχος modright επαινέβει με χειρουργική ακρίβεια σε δύο πυκνωτές τους οποίους είχαμε προσθέσει κατά την αναβάθμιση (είχαν ελαφρώς αποκολληθεί από την πλακέτα ενώ έκανα το μοντάρισμα) και το dac παίζει και πάλι μουσική !

njoy!

Attachments

• SDC12434.jpg
    SDC12434.jpg
    77.3 KB · Views: 249
  • SDC12448.jpg
    SDC12448.jpg
    44.2 KB · Views: 212
  • SDC12445.jpg
    SDC12445.jpg
    39.5 KB · Views: 204
  • SDC12444.jpg
    SDC12444.jpg
    64.4 KB · Views: 204
  • SDC12443.jpg
    SDC12443.jpg
    47.4 KB · Views: 193
  • SDC12441.jpg
    SDC12441.jpg
    41.3 KB · Views: 179
  • SDC12439.jpg
    SDC12439.jpg
    55.8 KB · Views: 193
  • SDC12438.jpg
    SDC12438.jpg
    31.7 KB · Views: 187
  • SDC12437.jpg
    SDC12437.jpg
    62.6 KB · Views: 222
  • SDC12435.jpg
    SDC12435.jpg
    63.9 KB · Views: 206
Last edited:
.... οι φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται καθαρά το εσωτερικό μέσα από το plexiglass είναι τραβηγμένες με φλας, οι υπόλοιπες όχι (εύχομαι να σας αρέσουν... προσωπικά έκανα ότι ήταν δυνατό για να στηριχθούν οι πλακέτες απόλυτα και να διαμορφωθούν οι οπές για το iec, τα rca, τις εισόδους coaxial και optical).

Ευχαριστώ και πάλι τον κατασκευαστή του κουτιού για την προσοχή στη λεπτομέρεια :ernaehrung004:

Υ.Γ συγχωρέστε με αν η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι και τόσο καλή, είναι αργά και ήθελα να τις ανεβάσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα...! (Κωνσταντίνε, ελπίζω να σου αρέσουν!)

...μερικές ακόμη:

Attachments

• SDC12450.jpg
    SDC12450.jpg
    62.4 KB · Views: 225
  • SDC12451.jpg
    SDC12451.jpg
    68.4 KB · Views: 200
  • SDC12452.jpg
    SDC12452.jpg
    52.9 KB · Views: 192
  • SDC12455.jpg
    SDC12455.jpg
    94.9 KB · Views: 213
  • SDC12456.jpg
    SDC12456.jpg
    69.4 KB · Views: 202
Last edited:
φωτογράφε φωτοχαλια μ' έβγαλες με δυο κεφάλια.......
φωτογράφος επρεπαι να γίνεις παναθεμασε......

^ :flipout: είναι αλήθεια ότι έναν πονοκέφαλο τον είχα όταν είδα τις φωτογραφίες που έβγαλα..... :ernaehrung004:

....χωρίς πλάκα, δεν θα ξανάβλεπα τις φωτογραφίες που ανέβασα ούτε με το ζόρι.... :firstprize:

Last edited:
Πολύ ωραίο... καλοάκουστο!

Όμως επειδή βλέπω και λάμπες... δεν του κάνετε καμμιά τρύπα παραπάνω για δροσιά...

πλάκα κάνω έτσι. Για να φωτογραφήσεις πλεξυγκλας θέλει πολύ ιδιαίτερο εξοπλισμό και ικανότητες και πάντα το αδικείς.
Καλοακουστο αυτο μετράει.