Ενας μεγάλος Γάλλος-Jean Hiraga.

Τώρα που είδα το σχέδιο που έβαλε ο Τζιμάκος, θυμήθηκα και ένα άλλο του Hiraga (310Α-300Β, του Maison l' Audiophile νομίζω).

Επειδή έχει μεγαλύτερη πλάκα όταν κάποιος κάνει τον κακό, εμένα τουλάχιστον καθόλου μα καθόλου δεν με πείθουν οι "υλοποιήσεις" του:

Και στα δύο, τη "διαφορά" από τα αυθεντικά κυκλώματα συνιστούν κυρίως οι 3-4 διαφορετικοί πυκνωτές που μπαίνουν παράλληλα σε κάθε ηλεκτρολυτικό: 1 λαδιού-πολυακόρεστου, 1 μικρότερος ηλ/κός από άλλη ήπειρο, 1 μίκα από το νότιο ημισφαίριο και 1 με εξωγήινο διηλεκτρικό.

Ο τελευταίος είναι για τις πολύ υψηλές..

Αν είναι παρόμοιας έμπνευσης και τα solid state...

Re: Απάντηση: Ενας μεγάλος Γάλλος-Jean Hiraga.

Τώρα που είδα το σχέδιο που έβαλε ο Τζιμάκος, θυμήθηκα και ένα άλλο του Hiraga (310Α-300Β, του Maison l' Audiophile νομίζω).

Επειδή έχει μεγαλύτερη πλάκα όταν κάποιος κάνει τον κακό, εμένα τουλάχιστον καθόλου μα καθόλου δεν με πείθουν οι "υλοποιήσεις" του:

Και στα δύο, τη "διαφορά" από τα αυθεντικά κυκλώματα συνιστούν κυρίως οι 3-4 διαφορετικοί πυκνωτές που μπαίνουν παράλληλα σε κάθε ηλεκτρολυτικό: 1 λαδιού-πολυακόρεστου, 1 μικρότερος ηλ/κός από άλλη ήπειρο, 1 μίκα από το νότιο ημισφαίριο και 1 με εξωγήινο διηλεκτρικό.

Στον τελευταιο μου Loftin white, στην επιλογη των υλικων εφαρμοσα την πρωτοποριακη μεθοδο "οτι υπαρχει στο συρταρι" :grinning-smiley-043

Attachments

• l 1.jpg
    l 1.jpg
    73.6 KB · Views: 339
Last edited:
Κωνσταντινε
κατι τετοιο νομιζω και εγω για τον Χιραγκα
Ομως, αυτος ανακαλυψε ξανα και εφερε στον Δυτικο κοσμο ολους αυτους τους Γιαπωνεζους που εμμονα μαζευανε αυτα τα "σαραβαλα" απο την Δυση και ευλαβικα τα εξεταζανε και τα αποκαθιστουσανε οπως ηταν καποτε!
καποτε ειχανε πεσει στα χερια μου κατι Γιαπωνεζικα περιοδικα απο το 70/80 αν θυμαμαι καλα λεγοντουσαν HI-FI stereo και ειχανε ενα σωρο απο αυτα τα αρχαια, γεματο κλασσικα σχεδια και σχεδια που προτεινανε Γιαπωνεζοι, βασισμενα πανω στα αρχαια μηχανηματα. Ασε τις επισκεψεις που κανανε σε μουσικοφιλους με τετοια παραξενα μηχανηματα! Ηταν ομως στα Γιαπωνεζικα, αλλα αξιζε μονο να κοιτας τις φωτογραφιες με τις ωρες.

Γκρινιάρη.

Εδώ άλλοι κάνουν λιγότερα και το πουλάνε κιόλας;
Αντιγράφουν μέχρι και πλακέτες.

Ο παπούς τουλάχιστον έδειχνε τον σωστό δρόμο στα μαύρα χρόνια των 80s.

Απο μένα τουλάχιστον, respect.

Γκρινιάρη.

Ο παπούς τουλάχιστον έδειχνε τον σωστό δρόμο στα μαύρα χρόνια των 80s.

Απο μένα τουλάχιστον, respect.

+1000

ακόμα και ο μεγάλος Νέλσωνας εκείνη την εποχή δεν είχε ακόμα στραφεί στον μινιμαλισμό και σχεδίαζε για τη threshold και άλλους κάτι τέρατα με άπειρα τρανσίστορ, servo κλπ

full :grinning-smiley-043 και από εμένα

Οταν ο Χιραγκα ηταν εδω, ειχε μαζι του και μερικες καλες πληροφοριες για εναν Γαλλο εφευρετη polymath τον Andre Charlin. Μπορουσες τοτε να αγορασεις και δισκους του η LP η CD.
Για περισσοτερες πληροφοριες σε αυτες τις σελιδες
http://www.svalander.se/charlin/index.html

Καλημερα νομιζω ειναι η πρωτη φορα που γραφω και ταυτοχρονα ξεθαβω αυτο το νιμα με αφορμη την κατασκευη μαζι με ενα φιλο (αυτος ειναι ο εγκεφαλος κι εγω ο σιδερας) του
Hiraga Α Class στην εκδοση ομως των 60watt !
Εχουν γινει διαφορες κατασκευες - πειραματα με ''συγχρονα'' υλικα, γιατι αυτα που εχει ο Hiraga στα σχεδια του δεν υπαρχουν πλεον...
Για το ακουστικο αποτελεσμα ειναι δυσκολο να το περιγραψω με λεξεις αλλα αυτο που μενει ειναι χαμογελο & ευτυχια :ears:
Επισης ειναι στο ''ταβλί'' και ενα καναλι του Le Monstre το οποιο οπως ειπαν ΕΝΑ ζευγαρι αυτια ''παιζει μουσικη οπως την φανταζομουν'' !
Στην εξοδο χρησιμοποιουμε FET και οχι τρανσιστορ.
Επισης οι φωτο απο το πρωτο ποστ ειναι απο εδω http://diyaudioprojects.com/Solid/Jean-Hiraga-Class-A-Amplifier/
και εαν δειτε την τριτη φωτογραφια στο παραπανω link και δειτε κι εδω http://sound.au.com/tcaas/hiraga3.htm το τροφοδοτικο εχει λαθη (και οχι μονο το τροφοδοτικο) !
Hταν η πρωτη μας κατασκευη-πειραμα με τα ιδια υλικα και δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το τωρινο αποτελεσμα που σε αφηνει...

Ευχαριστω που με ακουσατε καπου επρεπε να τα πω :singer: Γιωργος

Η επιλογή των εξαρτημάτων είναι πολύ κρίσιμη και στους δυο ενισχυτές του.
με σημερινά εξαρτήματα και αλλάζοντας λίγο το κύκλωμα για να μπορείς να ρυθμίζεις και το ρεύμα ηρεμίας ο ενισχυτής είναι πάρα πολύ καλός.
Με αυτόν τον τρόπο τον πας άνετα και σε μεγαλύτερες τάσεις τροφοδοσίας και εκεί δεν έχεις και τους περιορισμούς της ισχύος.