Ένας νεκρός, ένα όπλο και ένα παιδί στην γωνία...

Chris λογική η ερμηνεία σου.Oμως παρά ταύτα δέν φαίνεται στο Εξωτερικό τουλάχιστον ,τέτοιου είδους πράξεις να προέρχονται απο Παιδιά μέ τέτοιο προφίλ.Αντιθέτως η Ανία τών Παιδιων Αστικών Οικογενιών και η πλήρης έλλειψη αξιών τά οδηγεί σέ τέτοιες ´ακατανόητες´πράξεις.
Ομως εάν επί παραδείγματι υπήρξε Ψυχική Διαταραχή(πού δέν μπορώ να το γνωρίζω)αλλάζει το πράγμα.

Για να ρίξουμε και λίγο φώς...

Το σημείωμα του νεαρού όπως ο ίδιος ανέβασε στο myspace του.

«Δεν έχω πλέον λόγο να συνεχίσω να ζω. Δυστυχώς για εσάς, είμαι πολύ εγωιστής για να φύγω και να σας αφήσω να ζήσετε τις γαμημένες ζωές σας. Πριν πεθάνω, θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Φτύνω κατάμουτρα στην «αξιοπρέπεια» και την «τιμή» σας και σε ό,τι έχετε ιερό. Έχω πάρει την απόφασή μου και δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Οποιοσδήποτε βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009 γίνεται άμεσα στόχος - δε θα υπάρξει καμία διάκριση στην ηλικία, το φύλο ή την καταγωγή εκείνων που θα δολοφονήσω, για εμένα είστε όλοι σκουπίδια. Θα σας σκοτώσω γιατί έτσι γουστάρω και θα φροντίσω να το ευχαριστηθώ όσο περισσότερο γίνεται. Για τους περισσότερους από εσάς μπορεί να ακούγομαι παρανοϊκός, εγκληματίας ή δολοφόνος... Κάνετε λάθος, εσείς είστε τα νοητικώς στερημένα θρασύδειλα εγκληματικά καθάρματα που βρίζουν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, της ιδιότητας του καθηγητή ή των πολυάριθμων παρεών. Μέχρι στιγμής δεν έχω εισπράξει τίποτα άλλο παρά την απόρριψη και την ύβρη των γύρω μου. Σας τα επιστρέφω με την υπόσχεση να περάσετε τις τελευταίες στιγμές σας παρακαλώντας για την ελεεινή και τρισάθλια ζωή σας - σύντομα θα δείτε πως είμαι άνθρωπος που τηρεί τις υποσχέσεις του... Δεν είμαι αναγκασμένος να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις για τις πράξεις μου. Δεν έχω γνωρίσει παρά ένα άτομο που να αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία πίστευα πως είχα ερωτευτεί. Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ό,τι κάνω την Παρασκευή, θα αλλάξει γνώμη για μένα.»

Μοιάζει μέ σημείωμα ψυχικά πάσχοντος μέ έντονο το διωκτικό παραλήρημα.Ακόμα και τά περί ´ερωτικής απογοήτευσης´είναι πολύ σχετικά.Συχνά μερικοί πιστεύουν πώς μιά κοπέλλα τούς αγαπά χωρίς καμιά απολύτως αντικειμενική ένδειξη.
Αλλά δεν θάθελα να επεκταθώ παραπάνω.

Last edited:
Κάνετε λάθος, εσείς είστε τα νοητικώς στερημένα θρασύδειλα εγκληματικά καθάρματα που βρίζουν υπό την κάλυψη της ανωνυμίας της ιδιότητας του καθηγητή ή των πολυάριθμων παρεών, .

Αυτη ειναι φραση κλειδί. Προφανώς το παιδι υπεφερε απο ακουστικες ψευδαισθήσεις

Δύσκολο να έγραψε αυτός το σημείωμα.

Σύνταξη,ορθογραφία κι η χρήση αρκετών εξεζητημένων λέξεων,δεν δένουν με το προφίλ του νέου ομογενή κατώτερης τεχνικής σχολής.

Το πιό πιθανό απο κάπου το πήρε.

Last edited:
Το ανησυχητικό στην υπόθεση πάντως είναι πώς ήδη ανοίχτηκε σελίδα στο ´γνωστό´Facebook όπου φαίνεται πώς αρκετοί ´κατανοούν´τήν πράξη..
Αμα δεν υπάρχει Πυξίδα σέ μιά Κοινωνία το Σκάφος μπατάρει απο παντού

Σπυρο εγω πιστευω οτι οταν ενα παιδι βλεπει τους γονεις του να ματωνουν καθημερινα για να τα φερουν βολτα και οταν βλεπει τη δικη του ζωη να προμηνυεται ακομα πιο δυσκολη, ειναι σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση. Βαλε σ αυτα καποια ενδεχομενη απορριψη απο καποια κοπελα, βαλε και τα προβληματα και τις δυσκολιες της εφηβειας, βαλε και τον μιμητισμο που προκυπτει απο αναμετάδοση παρομοιων περιστατικων, ε δε θελει και πολυ...

Χωρις βεβαια να λεω οτι αυτο συνεβη..μπορει να ειμαι εντελως λαθος

συμφωνώ. Πρέπει να υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Και για πολλούς από αυτούς η μόνη δυσκολία για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα είναι η αδυναμία να βρουν το όπλο.

Δυστυχώς η βία εξαπλώνεται.

Απάντηση: Re: Ένας νεκρός, ένα όπλο και ένα παιδί στην γωνία...

συμφωνώ. Πρέπει να υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Και για πολλούς από αυτούς η μόνη δυσκολία για να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα είναι η αδυναμία να βρουν το όπλο.

Δυστυχώς η βία εξαπλώνεται.

Η Βία εξαπλώνεται μέν,αλλά ένα τέτοιο περιστατικό δέν μπορεί να ερμηνευτεί μόνον μέ τά γνωστά περί ανεργίας και καταπίεσης.
Σαφώς σέ τέτοιες επιθέσεις παίζουν ρόλο και άλλοι εξατομικευμένοι παράγοντες.

Η κατάσταση στις σχολές αυτές, η καταπίεση απο συμμαθητές και καθηγητές και η αδιαφορία που δείχνουν όλοι σε παιδία που έχουν ήδη ξεγραφτεί πριν ακόμα αποφοιτήσουν, είναι αιτίες που κανείς απο τους "εγκυρους" αναλυτές δεν θα θελήσει (η γνωρίζει καν) να αναφέρει. Οι θεατές καθηγητές θα αναλωθούν σε περιγραφες όσων (δεν) έβλεπαν στον "σιωπηλό" μαθητή τους, τα σπικάζ των ρεπορτάζ με τις φωτογραφίες θύτη και θύματος θα είναι μεγάλης ποιητικής αξίας όπως πάντα και η πλοιοψηφία των πολυσχολιαστων των παραθυροδελτίων δεν αγγίξουν καν τις πραγματικές αιτίες τέτοιων συμβάντων στο Ελληνικό περιβάλλον. Οι λίγοι που θα ψελίσσουν κάτι γρήγορα θα απομακρυνθούν ώς αντιεμπορικοί. Ο κόσμος άλλωστε όπως είναι γνωστό (γιατί το λένε όλοι συνεχώς) αυτά θέλει να βλέπει, αυτά θα του δίνουν να δεί.

Σε μερικές μέρες κάτι άλλο θα συμβεί, ξεκίνησε και η επιτροπή για την διενέργεια προανακριτικής εξέτασης για τον βουλευτή Παυλίδη, οπότε όλο και κανα ηχητικό με συμφωνίες "κυριων" θα βγεί στην φόρα. Και σαν το μάτι του Σαουρον, η (TV-)γνώμη θα στραφεί αλλού.

Kαί όμως:Oι Σημερινές Εφημερίδες,κυρίως προσπαθούν να αναλύσουν τήν επίθεση μέ τήν ´αιτιολογία´τής Καταπίεσης κ.λ.π.,κ.λ.π.
Χιλιοειπωμένα πράγματα πού στην πραγματικότητα εκφράζουν την αμηχανία μπροστά στό θέμα..
Υπάρχουν πάμπολλα παιδιά πού ζούν ανάλογες καταστάσεις και δέν ´επιλύουν´τά προβλήματά τους μέ τέτοια επίθεση.
Σαφέστατα στό συγκεκριμένο θέμα υπήρξε ο Ατομικός Ιδιοσυγκρασιακός παράγων,ο οποίος δέν γίνεται να παραγνωρίζεται.
Αλλως τε ο νεαρός δέν επέλεξε στόχους..Ενα απο τά θύματά του ,πού ευτυχώς ζεί ,ήταν Αλβανός.

Τα περιστατικά βίας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, παντού. Και στην Ελλάδα. Απλά τώρα έχουν επιλεχθεί να αποτελούν την πρώτη είδηση. Και αυτό είναι που με ανησυχεί εμένα. Προκειμένου ο άλλος να αποκτήσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που κατά τον Γουόρχωλ του αντιστοιχούν, είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Αν για παράδειγμα ο ψυχάκιας που ακρωτηρίασε τη γυναίκα του εχτές απλά την σκότωνε θα πέρναγε στο ντουκου στις ειδήσεις. Τώρα έγινε πρώτο θέμα, μεγαλύτερο και από τον Αμπχάζιο που σκότωσε στου Ρέντη. Μιλάμε την ακρωτηρίασε και στα 4 άκρα με αλυσιοπρίονο μπροστά στα παιδιά του. Τι ακριβώς επιδίωκε με αυτή του την πράξη;

Απάντηση: Re: Ένας νεκρός, ένα όπλο και ένα παιδί στην γωνία...

Τα περιστατικά βίας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, παντού. Και στην Ελλάδα. Απλά τώρα έχουν επιλεχθεί να αποτελούν την πρώτη είδηση. Και αυτό είναι που με ανησυχεί εμένα. Προκειμένου ο άλλος να αποκτήσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που κατά τον Γουόρχωλ του αντιστοιχούν, είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Αν για παράδειγμα ο ψυχάκιας που ακρωτηρίασε τη γυναίκα του εχτές απλά την σκότωνε θα πέρναγε στο ντουκου στις ειδήσεις. Τώρα έγινε πρώτο θέμα, μεγαλύτερο και από τον Αμπχάζιο που σκότωσε στου Ρέντη. Μιλάμε την ακρωτηρίασε και στα 4 άκρα με αλυσιοπρίονο μπροστά στα παιδιά του. Τι ακριβώς επιδίωκε με αυτή του την πράξη;

+10000

Re: Απάντηση: Ένας νεκρός, ένα όπλο και ένα παιδί στην γωνία...

Kαί όμως:Oι Σημερινές Εφημερίδες,κυρίως προσπαθούν να αναλύσουν τήν επίθεση μέ τήν ´αιτιολογία´τής Καταπίεσης κ.λ.π.,κ.λ.π.
Χιλιοειπωμένα πράγματα πού στην πραγματικότητα εκφράζουν την αμηχανία μπροστά στό θέμα..
Υπάρχουν πάμπολλα παιδιά πού ζούν ανάλογες καταστάσεις και δέν ´επιλύουν´τά προβλήματά τους μέ τέτοια επίθεση.
Σαφέστατα στό συγκεκριμένο θέμα υπήρξε ο Ατομικός Ιδιοσυγκρασιακός παράγων,ο οποίος δέν γίνεται να παραγνωρίζεται.
Αλλως τε ο νεαρός δέν επέλεξε στόχους..Ενα απο τά θύματά του ,πού ευτυχώς ζεί ,ήταν Αλβανός.

+1000

Ένας 19χρονος από τη Ρωσία που έτυχε να είναι ψυχοπαθής και το κάναμε κοινωνικό πρόβλημα.
Λες και ξαφνικά όλα τα παιδιά που έχουν προβλήματα κινδυνεύουν να γίνουν ψυχοπαθείς και να κάνουν τέτοιες πράξεις.