(Ενδεχόμενη) απαγόρευση μεγάλων plasma στην EU

Ούτε η Ε.Ε, ούτε κανείς δεν μπορεί να κουμαντάρει τέτοιες πολυεθνικές.
(Το αντίθετο βέβαια είναι συχνό φαινόμενο :violent-smiley-030:).
Ωςτόσο, μιά οδηγία γιά περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος θα ήταν θεμιτή

Μα ήδη η επόμενη γενιά Πανασόνικ υπόσχεται τη μιση κατανάλωση, νομίζω οι κατασκευαστές είναι προετοιμασμένοι.

Re: Απάντηση: (Ενδεχόμενη) απαγόρευση μεγάλων plasma στην EU

θα μας βαλουν και τελη ρυπων :BDGBGDB55:

και ετσι αμα πληρωνουμε δεν θα ρυπαινουμε.
Και τέλη ανακύκλωσης επίσης...:BDGBDGB53:
(για να μην ανακυκλωνουμε τα παλια μοντελα και παιρνουμε καινουργια)

Ετσι πρέπει.

Να σκεφτόμαστε και λίγο που ζούμε (και που δεν θα μπορούμε να ζούμε σε λίγο καιρό εμείς και τα παιδιά μας).

Ναι εντάξει, ξέρετε τι μου θυμίζει αυτό; σαν να έχει τρακάρει ο τιτανικός στο παγόβουνο και να προσπαθείς να κλείσεις την τρύπα με χάνσαπλαστ....

μάκαρι να λυνόταν το πρόβλημα από τις τηλεοράσεις... πλάκα κάνουμε τώρα;
Υπάρχουν κάτι σπατάλες ενέργειας που ούτε καν τις φανταζόμαστε....

Re: Απάντηση: (Ενδεχόμενη) απαγόρευση μεγάλων plasma στην EU

Δεν ειναι κακο να γινουν οι τηλεορασεις (οχι μονο οι πλασμα) λιγο πιο οικονομικες. Αν βαλουμε ποσες υπαρχουν στον κοσμο μιλαμε για τρομερα ποσα ενεργειας.

Κατι αναλογο πρεπει να γινει και με τα ενεργοβορα PC.

Σωστά όλα αυτά και μακάρι να μειωθεί η κατανάλωση και στις plasma, και στα pc και σε οποιαδήποτε συσκευή καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας, αλλά να δούμε και πότε θα καταργηθούν τα πετρελαιοκίνητα/βενζινοκίνητα οχήματα, και πότε οι βιομηχανίες θα πάψουν να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους καύσιμα. Έχει δίκιο σ' αυτό που λέει ο Τάσος πιο πάνω με τον Τιτανικό και το χανζαπλάστ...

ΥΓ. Για να καταλάβουμε πόσο κάποιοι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο, διάβαζα σήμερα ένα άρθρο κάποιου Αμερικανού επιστήμονα (ίσως και με εισαγωγικά το "επιστήμονας" τελικά) για την επίπτωση του ψαξίματος στο google στην μόλυνση του περιβάλοντος!

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_12/01/2009_262880

Last edited:
Προς υποψήφιους αγοραστές...

....μην αγοράζετε plasma....αγοράστε LCD....έτσι θα συμμετέχετε κι εσείς στη σωτηρία του πλανήτη...και θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια, έχοντας κάνει το καθήκον σας.

Δέκα χρόνια εργαζόμουν σε τεράστια βαριά βιομηχανία, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, έλεγχος για εκπομπές ρύπων???...τι είναι αυτό????...σε ένα κομμάτι του εργοστασίου, όταν έπρεπε να υπάρχουν 10 φίλτρα ενεργού άνθρακα αξίας 120.000.000 δρχ έκαστο και λειτουργούσαν/υπήρχαν δύο, με ετήσιο κόστος συντήρησης 6.000.000 δρχ. έκαστο...η επιθεώρηση έφτανε μέχρι την πύλη και μετά κατευθείαν στα γραφεία...το ISO κάθε χρόνο στη θέση του ....και οι εργαζόμενοι εκεί??? 60 ετών πέρναν σύνταξη, 62 πέθαιναν (άντε 67 το πολύ)....και δεν ήταν το μοναδικό φυσικά...άσε που δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, το βλέπετε και το ξέρετε από μόνοι σας.

....απλό παράδειγμα από ένα απλό άνθρωπο (υπάρχουν και χειρότερα που ούτε καν πάει το μυαλό μας και δεν θα τα μάθουμε ποτέ).....κάτι τέτοια με έχουν κάνει να γελάω όταν ακούω για φασολάκια Βοιωτίας, που είναι ένα κόλπο για λαϊκή κατανάλωση και λαϊκή τύφλωση...όποιος θέλει να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, ας κρυφτεί..είναι δικαίωμά του.

Πολύ θα ήθελα να μάθω πόσοι από αυτούς που συμφώνησαν, οδηγούν οικολογικά, δεν καίνε άσκοπα το καλοριφέρ τους, δεν ξεχνάνε φώτα αναμμένα, κάνουν ανακύκλωση, κάνουν service κάθε χρόνο στα κλιματιστικά τους, καθαρίζουν την καμινάδα από το τζάκι τους κάθε 2 χρόνια, έχουν επιλέξει ενεργειακής κατηγορίας Α συσκευές, για να μην αναφέρω και άλλα...

Πολύ θα ήθελα να μάθω πόσοι από αυτούς που συμφώνησαν, οδηγούν οικολογικά, δεν καίνε άσκοπα το καλοριφέρ τους, δεν ξεχνάνε φώτα αναμμένα, κάνουν ανακύκλωση, κάνουν service κάθε χρόνο στα κλιματιστικά τους, καθαρίζουν την καμινάδα από το τζάκι τους κάθε 2 χρόνια, έχουν επιλέξει ενεργειακής κατηγορίας Α συσκευές, για να μην αναφέρω και άλλα...

Eκτος απο την ανακυκλωση (που και να θελω δεν μπορω να την κανω) ολα τα υπολοιπα προσωπικα τα κανω. Πχ. ολες οι λαμπες σπιτι μου εδω και 5 χρονια ειναι οι οικονομικες. Ακομη και PC παντα εχω Laptop γιατι καει λιγοτερο ρευμα (και γλιτωνω και τα πολλα καλωδια) ενω ολες οι συσκευες ειναι ενεργειακη κλαση Α , ακομη και τα Αir condition.

Βεβαια μην νομιζετε οτι κανω καποια φοβερη οικονομια. Μονο την ηλεκτρικη κουζινα που μαγειρευει η γυναικα μου καθε μερα να βαλουμε ανεβαινει η καταναλωση πολυ.

Μια ερώτηση...

Τι οικονομικές λάμπες που χρησιμοποιείς, που τις πετάς όταν καούν?

Αν θυμάμαι καλά έχει το ikea ανακύκλωση για αυτές τις λάμπες - αλλού δεν έχω δει..

Δεν τα αφήνουν λέω εγώ αυτά και ας προσπαθήσουν οι εταιρίες παραγωγής ρεύματος (βλέπε ΔΕΗ) να μειώσουν τα τιμολόγια τους!!! :furious3:
Οι πλάσμα τους φταίνε τώρα ... :angry:

Εγώ πάλι προτείνω αντί να κυνηγούν τις 'ενεργοβόρες' συσκευές όπως τηλεοράσεις, ψυγεία, κουζίνες, φούρνους, ηλεκτρικές σκούπες και κλιματιστικά με την πρόφαση ότι συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου να φροντίσουν ώστε η ΔΕΗ να εκσυγχρονιστεί και να παρέχει 'πράσινη' ενέργεια.

Εν έτει 2009 συζητούμε για νέα εργοστάσια λιγνίτη όταν στη Μεγαλόπολη έρευνες αποδεικνύουν πως οι αποβολές σε εγκυμονούσες είναι σχεδόν διπλάσιες σε ποσοστό απ' ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δε θυμάμαι να έχουν δημοσιευτεί και στοιχεία για αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα αλλά μπορώ να φανταστώ πως κι αυτά θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Εν πάσει περιπτώσει, όταν δεν έχεις περιβαλλοντική πολιτική, όταν απλώς φυτεύεις ανεμογεννήτριες για να δικαιολογήσεις απορρόφηση κονδυλίων από κοινοτικά πακέτα στήριξης και τις παρατάς, όταν συντηρείς απίστευτη γραφειοκρατία και ουσιαστικά αποθαρρύνεις κάποιον που επιθυμεί να βάλει φωτοβολταϊκά στοιχεία στο σπίτι του, όταν τα συνεργεία σου και οι εργολάβοι σου κινούνται με τη μέθοδο 'μπαξίσι', όταν οι ακριβοπληρωμένοι managers που σε διοικούν σε καταντούν από εύρωστη επιχείρηση σε προβληματική και όταν οι συνδικαλιστές σου κοιτούν μόνο να βολευτούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, λογικό είναι να φταίει ο πολίτης, το πετρέλαιο, το κράτος και οι τηλεοράσεις πλάσμα.

Στο τελευταιο τευχος του περιοδικου "Drive" υπαρχει ενα πολυ κατατοπιστικο αρθρο για την ενεργεια στην Ελλαδα.

Ουτε λιγο ουτε πολυ θα επρεπε πριν 10 χρονια να ειχαν φτιαχτει 4 νεα εργοστασια παραγωγης τα οποια δεν εγιναν ποτε λογω διαμαχης των επιχειρηματιων που θα συμμετείχαν στην κατασκευη και την εκμεταλευση τους.

Επειδη ο καθενας ειχε τις "ακρες του" στην ΔΕΗ λογω του εμφυλιου δεν προχωρησε κανενα σχεδιο.

Οι λιγνιτες θα μπορουσαν να αξιοποιηθουν με οικολογικο τροπο αν οι εγκαταστασεις ηταν μοντερνες και οχι της δεκαετιας του 1960 οπως ειναι τωρα.

Παντως μεγαλη ζημια στην καταναλωση κανουν τα "no name" κλιματιστικα των 150-200 ευρω που πωλουνται κατα χιλιαδες καθε καλοκαιρι και καινε υπερβολικα και επιβαρρυνουν και το μικροκλιμα της Αθηνας με την θερμοτητα που βγαζουν εξω.

Εγώ νομίζω πάντως ότι υπάρχει θέμα. Πριν 6 χρόνια είχα CRT 21", 90W. Πριν 4 χρόνια CRT 32" στα 160W, και τώρα 37" στα 200+ W. Αυτό επί μερικά εκατομμύρια...
Χώρια οι συσκευές που εμφανίστηκαν τριγύρω από την τηλεόραση...