Eνδεχόμενο προσφυγής κατά της NOVA

Eki_13

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,208
H NΟVΑ αποκλείει τη χρήση της κάρτας της σε απoκωδικοποιητές άλλων εταιρειών

Το ενδεχόμενο προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά της συνδρομητικής πλατφόρμας ΝΟVΑ, εξετάζουν οι εταιρείες αποκωδικοποιητών.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας δορυφορικών συστημάτων Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, η ΝΟVΑ αποκλείει τη χρήση της κάρτας της σε απoκωδικοποιητές άλλων εταιρειών.

Καταγγελίες και για τη σχέση ποιότητας και τιμής στη συνδρομητική τηλεόραση έχει δεχθεί και η γενική γραμματεία καταναλωτή.

Την ίδια ώρα, σε κοινοτική οδηγία την οποία οφείλει να υιοθετήσει και η Ελλάδα, αναφέρεται ότι πρέπει να καθορισθούν τα μείζονος σημασίας αθλητικά γεγονότα, και να εξασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση των τηλεθεατών και ακροατών σε αυτά.

πηγη:skai.gr

Last edited:
γιατι το Sky uk, SKY Italia, SKY Premiere, C+ France μπορουν να χρησιμοποιηθουν οι καρτες τους σε αλλους δεκτες? και ανηκουν στην ΕΕ:argue:

γιατι το Sky uk, SKY Italia, SKY Premiere, C+ France μπορουν να χρησιμοποιηθουν οι καρτες τους σε αλλους δεκτες? και ανηκουν στην ΕΕ:argue:

γιατί, προσφέρει η κωλο Nova όσα προσφέρουν οι παραπάνω που γράφεις???

και ζητάει και τα ίδια λεφτά κάθε μήνα, μην πω ακριβότερα... τι λέτε καλέ?
να βάλει την ουρά στα σκέλια και να κάνει όσα υποχρεούται δια νόμου!

Sky Germany δινει και σκετες καρτες Nagra3 νομιμα (παιζουν σε alphacrypt module που την προσφερει και η εταιρεια σε χαμηλη τιμη)
Sky Italia δινει καρτα και αποκωδικοποιητη αλλα η καρτα παιζει σε αλλους δεκτες (ipbox 9000, mvision, darkbox, edision)
Sky UK δεν εφαρμοζει ολους τους νομους ΕΕ αλλα οι καρτες τις παιζουν σε dragon cam, στο απλο phoenix reader με newcs, απλα θελουν update ποτε ποτε στον δεκτη τους. Δεν ξερω οι καινουργιες οι ασπρες 3,3 volt αν παιζουν αλλα το infinity usb unlimited το υποστηριζει.
Για C+ France δεν εχω ιδεα, δεν εχω ασχοληθει.
Υπαρχει μεγαλη διαφορα για το αν η εταιρεια δινει καρτα και συμβατο δεκτη απο το να δινει καρτα-δεκτη παντρεμενους.

γιατί, προσφέρει η κωλο Nova όσα προσφέρουν οι παραπάνω που γράφεις???

και ζητάει και τα ίδια λεφτά κάθε μήνα, μην πω ακριβότερα... τι λέτε καλέ?
να βάλει την ουρά στα σκέλια και να κάνει όσα υποχρεούται δια νόμου!

Θα ηταν τουλαχιστον προσβλητικο να συγκρινω την Nova με τα πακετα που ανεφερα υπαρχει χασμα γενεων απλα ανεφερα εαν τα ξενα πακετα ακολουθουν τους νομους της ΕΕ ή οχι.

Φυσικα και ειμαι κατα της Nova απλα λογω παθους με τα αθλητικα αναγκαζομαι να την πληρωνω:argue:

Επεισης οπως αναφερα σε αλλο forum η NOVA στον λογαριασμο που μου εστειλε μου ανεφερε οτι η συνδρομη ανεβαινει στα 59.90 και σε εντυπο που ειχε μεσα ανεφερε τα παρακατω καναλια ως μερος του πακετου

CNN,BBC world,Bloomberg,Aljazeera,DW,France24,Russia Today,TV5 monde,Fashiontv,Fmen,Vouli

αυτα ειναι ελευθερα καναλια και ισως θα επρεπε να προστεθει στην προσφυγη ως εξαπατηση του καταναλωτη

Re: Απάντηση: Re: Eνδεχόμενο προσφυγής κατά της NOVA

Πλην του Cnn όλα τα κανάλια είναι ελεύθερης λήψης.:rifle:

Με ενα πιατακι στης 19.2 ή 28.2 ομως? FREE :antlers:

Τελος παντων μιλαμε για το πακετο

Sky Germany δινει και σκετες καρτες Nagra3 νομιμα (παιζουν σε alphacrypt module που την προσφερει και η εταιρεια σε χαμηλη τιμη)
Sky Italia δινει καρτα και αποκωδικοποιητη αλλα η καρτα παιζει σε αλλους δεκτες (ipbox 9000, mvision, darkbox, edision)
Sky UK δεν εφαρμοζει ολους τους νομους ΕΕ αλλα οι καρτες τις παιζουν σε dragon cam, στο απλο phoenix reader με newcs, απλα θελουν update ποτε ποτε στον δεκτη τους. Δεν ξερω οι καινουργιες οι ασπρες 3,3 volt αν παιζουν αλλα το infinity usb unlimited το υποστηριζει.
Για C+ France δεν εχω ιδεα, δεν εχω ασχοληθει.
Υπαρχει μεγαλη διαφορα για το αν η εταιρεια δινει καρτα και συμβατο δεκτη απο το να δινει καρτα-δεκτη παντρεμενους.

Σχετικά με την Ιταλία το παίξιμο της κάρτας σε άλλο δέκτη δεν είναι νόμιμο και αν το αντιληφθεί το πακέτο σου κλείνει την κάρτα και σε μηνύει! (Και για να το κάνει μάλλον έχει κατοχυρωθεί νομικά). Βεβαίως η κάρτα...παίζει σ αυτούς του δέκτες που είπες, αλλά κανείς δεν το λέει φωναχτά εκεί!
Για UK δεν ξέρω νομικές λεπτομέρειες, αλλά ιδιοκτήτης του πακέτου είναι ο ίδιος με την Ιταλία....
Αντίθετα στην Γαλλία υπήρξαν θετικές εξελίξεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μέχρι πριν 2 μηνες για να δεις τα HD κανάλια έπρεπε να αγοράσεις ή να νοικιάσεις υποχρεωτικά ιδιοκτησιακό δέκτη (η κάρτα μπορούσε όμως να παίξει και αλλού). Τωρα μπορείς να πάρεις πλέον και σκέτη κάρτα (με κάποιες προυποθέσεις που δεν θυμάμαι)

Για UK δεν ξέρω νομικές λεπτομέρειες, αλλά ιδιοκτήτης του πακέτου είναι ο ίδιος με την Ιταλία....
Το ιδιο με την Ιταλία ισχύει! Το οτι παιζει και σε αλλους δεκτες οφειλεται στους εμουλατορες και στις πατέντες τους. Οταν ερθει ο τεχνικος του SKY για να φερει το δεκτη και να κανει την εγκατάσταση απλά εξαφανίζεις οτι αλλο δεκτη μπορει να προκαλεσει υποψία!

Το θεμα με τη Nova και το μονοπώλιο της ξεκινάει από το 1994 όταν ήρθε στην Ελλάδα ως Filmnet. Υπήρχαν φήμες πως στα πρώτα βήματά της είχε την στήριξη της ΕΡΤ αφού τα μηχανήματά της τον πρώτο καιρό είχαν στηθεί στα υπόγεια του Ραδιομεγάρου της κρατικής τηλεόρασης. Και υπάρχει η παραχώρηση από την ΕΡΤ δυο συχνοτήτων για την μετάδοση του Filmnet και του Jetix (ειχε αλλο όνομα τότε)/Supersport εξού και η ένδειξη codert στα δυο κανάλια.

Μετά ήρθαν τα θεματικά κανάλια των Ολυμπιακών αγώνων που παραχώρησε η ΕΡΤ στη Nova καθώς και τα θεματικά κανάλια της Eurovision. Είναι επίσης γνωστή η άρνηση της ΕΡΤ να ανέβουν τα κανάλια της στην πλατφόρμα του Alpha Digital.

Στο θέμα της προσφυγής κύρίαρχο θέμα θα πρέπει να είναι πως ελεύθερα κανάλια και ειδικότερα τα κρατικά ανεβαίνουν σε μια καθαρά ιδιωτική πλατφόρμα και τι ανταλλάγματα έχει εισπράξει η ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια που στηρίζει τη Nova αφού ούτε βελτίωση έχουμε δει στην ποιότητα της εικόνας της π.χ μετάδοση 16/9 ούτε βελτίωση στο περιεχόμενο της π.χ. μετάδoση αγώνων που τα δικαιώματα τα έχει πάρει η Nova. Το μόνο που θυμάμαι είναι την περίοδο 1999-2000 που τα δικαιώματα του μπάσκετ τα είχε πάρει η Nova και επέτρεπε στην ΕΡΤ να δείχνει μαγνητοσκοπημένους αγώνες στις 11:00 το βράδυ. Δεν θα πρέπει οι κάτοικοι της Ελλάδας που δεν μπορούν να λάβουν επίγεια τα ελεύθερα κανάλια να οδηγούνται στην αγορά συνδρομητικών υπηρεσιών στηριζοντας μια ιδιωτική επιχείρηση η οποία δεν παρέχει κανενός είδους ανταποδοτικά οφέλη στην κοινωνία

Απάντηση: Re: Eνδεχόμενο προσφυγής κατά της NOVA

Επεισης οπως αναφερα σε αλλο forum η NOVA στον λογαριασμο που μου εστειλε μου ανεφερε οτι η συνδρομη ανεβαινει στα 59.90 και σε εντυπο που ειχε μεσα ανεφερε τα παρακατω καναλια ως μερος του πακετου

CNN,BBC world,Bloomberg,Aljazeera,DW,France24,Russia Today,TV5 monde,Fashiontv,Fmen,Vouli

αυτα ειναι ελευθερα καναλια και ισως θα επρεπε να προστεθει στην προσφυγη ως εξαπατηση του καταναλωτη

Καλά μιλάμε για μεγάλους απατεώνες. :rifle:

Ποιός θα τους βάλει χέρι από την στιγμή που υπάρχουν συμφέροντα μέχρι και στην οικιακή ψυχαγωγία του Έλληνα. :em04special_8:
Το μόνο που μπορεί να τους επηρεάσει είναι να μείνουν χωρίς δουλεία....
Μια ομαδική διακοπή θα τους βοηθήσει να κλείσουν με αξιοπρέπεια και να μας αφήσουν ήσυχους.:behead:
Και να αφήσουν χώρο στην πραγματική συνδρομητική τηλεόραση που ο συνδρομητής θα απολαμβάνει αυτό που πληρώνει.

Άντε ούστ...

Re: Απάντηση: Re: Eνδεχόμενο προσφυγής κατά της NOVA

Καλά μιλάμε για μεγάλους απατεώνες. :rifle:

Ποιός θα τους βάλει χέρι από την στιγμή που υπάρχουν συμφέροντα μέχρι και στην οικιακή ψυχαγωγία του Έλληνα. :em04special_8:
Το μόνο που μπορεί να τους επηρεάσει είναι να μείνουν χωρίς δουλεία....
Μια ομαδική διακοπή θα τους βοηθήσει να κλείσουν με αξιοπρέπεια και να μας αφήσουν ήσυχους.:behead:
Και να αφήσουν χώρο στην πραγματική συνδρομητική τηλεόραση που ο συνδρομητής θα απολαμβάνει αυτό που πληρώνει.

Άντε ούστ...

Ειναι παγεια τακτικη της ακατανομαστης καθες χρονο να αυξανει τη συνδρομη αλλα φετος το παρακανε,
Μαζικη φυγη
ΟΥΣΤ
:rifle:

Προσωπικά διαφωνώ με τη γλώσσα κάποιων. Δεν πρόκειται για έγκλημα φυσικά, διατηρείται η ελεύθερη βούληση και έγκειται στην καταναλωτική μόρφωση του καθενός αν θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη αγορά η όχι. Και αυτό παρ’ όλες τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν οι πλείστες των επιχειρήσεων για να δελεάσουν τον κόσμο.

Κύριοι, είναι γεγονός ότι, η Nova είναι σε θέση να προσφέρει κάτι σε χάλια ποιότητα και σε ψηλή τιμή. Προσωπικά δοκίμασα τα 2 πακέτα. Nova Greece, και Nova Cyprus. Το resolution της κυπριακής Nova είναι σαφώς πολύ καλύτερο από αυτό της Ελλάδας. Το resolution της Ελληνικής ΝOVA είναι πολύ κάτω από το μέτριο.

Το ερώτημα κάθε φιλελεύθερου ατόμου δεν είναι......... :rifle:…..

Αλλά ποιος προωθεί τον ανταγωνισμό και ποιος τον παρακωλύει. :captain:

Ήταν μια προσφορά κλάσης
:angel: Θανάσης :angel:

Νίκο, δυστυχώς δεν είμαι κοντά στο δέκτη, όμως με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθω με λεπτομέριες σχετικά με τις διαφορές.

Σχετικά με την Ιταλία το παίξιμο της κάρτας σε άλλο δέκτη δεν είναι νόμιμο και αν το αντιληφθεί το πακέτο σου κλείνει την κάρτα και σε μηνύει! (Και για να το κάνει μάλλον έχει κατοχυρωθεί νομικά). Βεβαίως η κάρτα...παίζει σ αυτούς του δέκτες που είπες, αλλά κανείς δεν το λέει φωναχτά εκεί!
Αντίθετα στην Γαλλία υπήρξαν θετικές εξελίξεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μέχρι πριν 2 μηνες για να δεις τα HD κανάλια έπρεπε να αγοράσεις ή να νοικιάσεις υποχρεωτικά ιδιοκτησιακό δέκτη (η κάρτα μπορούσε όμως να παίξει και αλλού). Τωρα μπορείς να πάρεις πλέον και σκέτη κάρτα (με κάποιες προυποθέσεις που δεν θυμάμαι)

Αναφέρονται στους όρους χρήσης της υπηρεσίας όταν αγοράζεις το πακέτο.Εδώ είναι που αλλάζουν συνέχεια.