Ενδιαφέρον αγοράς ενισχυτή.Ολοκληρωμένος με ενσωματωμένο DAC ή απλός + αγορά DAC;

ChrisK4

Established Member
9 November 2010
136
Ηγουμενίτσα
Γεια σας.

Όπως λέει και ο τίτλος, ψάχνομαι για αγορά ενισχυτή. Επειδή όμως το πιο πιθανό είναι σαν πηγή να χρησιμοποιηθεί το laptop, θα μου χρειαστεί και ένα καλό dac, είτε ενσωματωμένο, είτε ξεχωριστό. Είναι πιστεύω ένα θέμα το οποίο ενδεχομένως να ενδιαφέρει και άλλους υποψήφιους αγοραστές.
Η ''καψούρα μου είναι ο pioneer a-70 με το sabre dac αλλά δυστυχώς είναι αρκετά πιο πάνω από το budget μου που θα κινηθεί οριακά στα 500 - 550 .
Εδώ να πω, ότι κοιτάζω και προς Αγγλία μεριά, όπου βρίσκω πολύ καλύτερες τιμές. Επίσης να προσθέσω ότι λόγω επαρχίας, το θέμα ''ακροάσεις'' είναι μάλλον αδύνατο.

Η επιλογή του ξεχωριστού dac αυξάνει κατά πολύ τις επιλογές, τόσο σε ενισχυτές, όσο και σε dac. Από την άλλη, η λύση του ενσωματωμένου dac βολεύει χωροταξικά, σε γλιτώνει από το άγχος του ''ταιριάσματος'' ηχητικά, καθώς και από το κόστος των καλωδίων.

Η αλήθεια είναι ότι πολλή δύναμη δεν μου χρειάζεται, καθώς ο ενισχυτής θα μπει σε χώρο 14τ.μ και θα οδηγεί για αρχή τα μικρά cambridge audio s30 και αργότερα κάποιο λίγο πιο μεγάλο ηχείο, αλλά πάντα βάσης(θα αγοραστεί στο μέλλον). Με ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα του ήχου.Μου αρέσει η λεπτομέρεια στον ήχο, η διαύγεια αλλά και ο καλός έλεγχος του χαμηλού καθώς είμαι φίλος του μπάσου.

Από μουσική ακούω σχεδόν τα πάντα, αλλά κυρίως rock, lounge και pop.

Ένας ενισχυτής από την κατηγορία των ενσωματωμένων dac, που μου τράβηξε το ενδιαφέρον, είναι ο καινούριος Marantz pm6005 με το πολύ καλό cirrus CS4398 24 bit/192 kHz D/A converter. Από αυτά που έχω διαβάσει, πιστεύω ότι σαν χαρακτήρας ηχητικά είναι κοντά σε αυτό που ζητάω και τα 45watt 8Ω ανά κανάλι είναι λογικά αρκετά για τις ανάγκες μου. Δυστυχώς δεν έχει asynchronus usb θύρα αλλά coaxial και optical. Παρ' όλα αυτά μου κάνει, καθώς το laptop μου έχει έξοδο coaxial. Επίσης με ενδιαφέρει και το γεγονός ότι έχει πολύ ικανό ενισχυτή ακουστικών απ' ότι λέει στο επίσημο site τουλάχιστον.
http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=hificomponents&ProductId=PM6005

Στα ίδια περίπου λεφτά είναι και o Cambridge Audio Azur 351. Έχει θύρα asynchronous usb για σύνδεση με τον υπολογιστή αλλά δεν ξέρω τί ποιότητας dac έχει καθώς παίζει μέχρι 16bit/48khz. Και αυτός είναι στα 2Χ45watt. Από εξωτερικό βρίσκω και τον Azur 651c καθώς και τον Onkyo A-9050 σε καλή τιμή αλλά δεν ξέρω αν χρειάζομαι την παραπάνω δύναμή τους, ή εάν θα μου δώσουν κάτι καλύτερο σε ποιότητα ήχου.

Από την άλλη κατηγορία, μου αρέσει και ο Pioneer A-30 για τον οποίο έχω διαβάσει πολύ καλά reviews και μου μένουν και χρήματα για DAC καθώς και ο Denon pma720ae. Και αυτοί πάλι κυμαίνονται στα 45 - 50watt ανά κανάλι. Μου τράβηξε το ενδιαφέρον και ο NAD 326BEE αλλά δεν παίρνει δεύτερο ζεύγος ηχείων, κάτι που το θέλω.
Από dac δεν τα έχω ψάξει και πολύ τα πράγματα, οπότε θα ήθελα τις προτάσεις σας. Θα ήθελα το όποιο dac αγοράσω, να έχει και ικανό ενισχυτή ακουστικών (όσο αυτό είναι δυνατό).
Κάτι τέτοιο: http://www.cambridgeaudio.com/products/dacmagic-xs-usb-dac-headphone-amp

ή τέτοιο: http://www.richersounds.com/product/dacs/audioquest/dragonfly-v1.2/audi-dragonfly-1.2

http://www.richersounds.com/product/dacs/cyp/au-d160/cyp-au-d160

θα μου κάνουν καλή δουλειά ή θα πρέπει να δω κάτι καλύτερο και τι;

Αυτά προς το παρόν και συγνώμη αν κούρασα.
Περιμένω με αγωνία τις απόψεις σας για τα παραπάνω ή και προτάσεις για κάτι άλλο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλικά
Χρήστος.

Last edited by a moderator:
Προτεινω το dac του Βασιλη (sambre) και για ενισχυτη (για την κατηγορια που κοιτας) ισως καναν Nad που ειναι τιμιοι σε δυναμικα..
To dac που φερουν οι ενισχυτες απο την μανα τους, σιγουρα θα ειναι κατωτερο απο το dac του Βασιλη.

Καλο βεβαια θα ειναι να κοιταξεις να παρεις demo οσους ενισχυτες σε ενδιαφερουν και να τους ακουσεις πανω στα ηχεια σου, γιατι δεν υπαρχει καλος και κακος ενισχυτης. Μεγαλη σημασια εχει το παντρεμα που θα κανεις μεταξυ ηχειων και ενισχυτη.

Επισης τα watt του ενισχυτη αν ειναι 50 μονο, δε θα σε προβληματισουν για τα s30 που ειναι 90db, αλλα αν στο μελλον παρεις λιγο πιο δυσκολα ηχεια, θα σε προβληματισουν.

Καλησπέρα,

χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός, ο NAD απο χαρακτηριστικά είναι πολύ καλός αλλά ανήκει σε άλλη κατηγορία.
Δεν συγκρίνεται νομίζω με τον PM6005 καθώς ειναι για άλλη χρήση.

Ο ένας είναι 2χ30 στα 4Ohm και ο άλλος 2χ45 στα 8. Ο Marantz έχει περισσότερες συνδέσεις (και phono).

Αν θα συνδέσει και άλλες πηγές και πάει σε 'μεγαλύτερα' ηχεία μηπως δεν θα του κάνει ο NAD???

Για το θέμα της Αγγλίας σε 2-3 μέρες θα μπορώ να σου πω για την εμπειρία. Δοκίμασα την παραγγελία και γλύτωσα 180 ευρώ.
Μόλις μου φτάσει θα μπορώ να σου πω με σιγουριά για την πλήρη διαδικασία. Έχω ανοίξει και ανάλογο thread.

Καλησπέρα,

χωρίς να είμαι ο πλέον ειδικός, ο NAD απο χαρακτηριστικά είναι πολύ καλός αλλά ανήκει σε άλλη κατηγορία.
Δεν συγκρίνεται νομίζω με τον PM6005 καθώς ειναι για άλλη χρήση.

Ο ένας είναι 2χ30 στα 4Ohm και ο άλλος 2χ45 στα 8. Ο Marantz έχει περισσότερες συνδέσεις (και phono).

Αν θα συνδέσει και άλλες πηγές και πάει σε 'μεγαλύτερα' ηχεία μηπως δεν θα του κάνει ο NAD???

Για το θέμα της Αγγλίας σε 2-3 μέρες θα μπορώ να σου πω για την εμπειρία. Δοκίμασα την παραγγελία και γλύτωσα 180 ευρώ.
Μόλις μου φτάσει θα μπορώ να σου πω με σιγουριά για την πλήρη διαδικασία. Έχω ανοίξει και ανάλογο thread.

Μάλλον δεν έχεις ψάξει σοβαρά τον D3020.... Μακράν καλύτερος από Marantz

Καλησπέρα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο NAD.Το review του WhatHiFi λέει πολύ καλά λόγια. Κι έχει και ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών που με ενδιαφέρει καθώς και θύρα usb. Παίρνει όμως μόνο ένα ζευγάρι ηχεία κάτι που είναι λιγάκι deal breaker για εμένα. Όσο για τα 30watt, δεν ξέρω αν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο, αλλά ο tripath που έχω με 2Χ6watt καθαρά που αποδίδει, παίζει αξιόλογα. Αυτός είναι τάξης D και αποδίδει 5 φορές παραπάνω watt. Λογικά κάτι θα κάνει. Έλα όμως που με έλκει περισσότερο το ''κλασσικό'' design. Όταν κοίταζα στο site της ΝΑD, τον D3020 δεν τον κοίταξα γιατί τον πέρασα για DAC! Θα είναι στα υπ' όψιν Πάντως. Fragoulis Naval θεωρείς ότι θα έχει καλύτερη απόδοση και ποιότητα ήχου από τους άλλους που αναφέρω;
Ένα καλό ηχείο βάσης όπως το DALI Zensor 3 ή το Wharfedale Diamond 122 με 7άρι ή 6,5άρι woofer θα το παίξει όπως πρέπει;

Φίλε lefterisav, οι τιμές από Αγγλία είναι πρόκληση! Βρίσκω Denon PMA720 με 190 + μεταφορικά ενώ εδώ minimum 350 + έξοδα αποστολής!

Φίλε ampaleos, κάποιο link για το dac που λες;

Δεν είπα ότι είναι χειρότερος. Απλά από ότι βλέπω είναι για άλλη χρήση. Μπορεί να είναι και καλυτερος στον ήχο όντως. Δεν αμφιβάλλω.

Αν θα συνδέσει όμως αργότερα και άλλες πηγές, πικάπ ή μεγαλύτερα ηχεία ίσως να μην τον καλύπτει (για πικαπ θα θέλει σίγουρα phono preamp που καλυτερα να είναι και εξωτερικό...δεν αντιλέγω... αλλά ο φίλος μιλάει και για budget).
Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι δεν είναι καλός.

Τον είχα δει τον NAD αλλά σε εμένα προσωπικά δεν έκανε καθώς θέλω να συνδέσω cdplayer, tuner, και πικαπ. Το DAC δεν μου είναι τόσο σημαντικό προσωπικά. Επίσης ο χώρος μου είναι πολύ μεγάλος. Οπότε κατέληξα στον Marantz που είναι και φθηνότερος καθώς είχα και εγώ θέμα με το budget.

Δεν είπα ότι είναι χειρότερος. Απλά από ότι βλέπω είναι για άλλη χρήση. Μπορεί να είναι και καλυτερος στον ήχο όντως. Δεν αμφιβάλλω.

Αν θα συνδέσει όμως αργότερα και άλλες πηγές, πικάπ ή μεγαλύτερα ηχεία ίσως να μην τον καλύπτει (για πικαπ θα θέλει σίγουρα phono preamp που καλυτερα να είναι και εξωτερικό...δεν αντιλέγω... αλλά ο φίλος μιλάει και για budget).

Τον είχα δει τον NAD αλλά σε εμένα προσωπικά δεν έκανε καθώς θέλω να συνδέσω cdplayer, tuner, και πικαπ. Το DAC δεν μου είναι τόσο σημαντικό προσωπικά. Επίσης ο χώρος μου είναι πολύ μεγάλος. Οπότε κατέληξα στον Marantz που είναι και φθηνότερος καθώς είχα και εγώ θέμα με το budget.

Ποιον Marantz έχεις; Είναι αυτός που λες ότι περιμένεις από Αγγλία; Με τι ηχεία θα παίζει και σε τι χώρο;

Σε ότι αφορά τις πηγές, πικάπ δεν νομίζω να συνδέσω ποτέ. Τουλάχιστον όχι στα κοντά. Οι πηγές θα είναι κατά κύριο λόγο το Pc, το κινητό(εδώ βολεύει και το bluetooth του NAD) και cd player.

Στο review του Whathifi, τον NAD θεωρεί ως κοντινό (λίγο υποδεέστερο ηχητικά) του Rotel RA-10. Δεν ξέρω βέβαια αν συγκρίνονται καθώς αν δεν κάνω λάθος ο RA-10 δεν έχει DAC παρά μόνον ο RA-12. Κι εκεί εκτός του ότι ξεφεύγει το budget, είναι και λίγο δυσεύρετοι οι Rotel(Τους οποίους έχω σε μεγάλη εκτίμηση παρεμπιπτόντως).

Απ' ότι βλέπω και ο NAD 3020 δεν είναι πουθενά διαθέσιμος. Μόνο κατόπιν παραγγελίας με άγνωστη ημερομηνία παράδοσης και από 2 μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα. Στο Amazon Αγγλίας τον έχει διαθέσιμο στα 485 + μεταφορικά. Τιμή πολύ κοντινή με την Ελληνική, οπότε θα προτιμούσα να τον πάρω από εδώ.

Καλησπέρα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο NAD.Το review του WhatHiFi λέει πολύ καλά λόγια. Κι έχει και ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών που με ενδιαφέρει καθώς και θύρα usb. Παίρνει όμως μόνο ένα ζευγάρι ηχεία κάτι που είναι λιγάκι deal breaker για εμένα. Όσο για τα 30watt, δεν ξέρω αν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο, αλλά ο tripath που έχω με 2Χ6watt καθαρά που αποδίδει, παίζει αξιόλογα. Αυτός είναι τάξης D και αποδίδει 5 φορές παραπάνω watt. Λογικά κάτι θα κάνει. Έλα όμως που με έλκει περισσότερο το ''κλασσικό'' design. Όταν κοίταζα στο site της ΝΑD, τον D3020 δεν τον κοίταξα γιατί τον πέρασα για DAC! Θα είναι στα υπ' όψιν Πάντως. Fragoulis Naval θεωρείς ότι θα έχει καλύτερη απόδοση και ποιότητα ήχου από τους άλλους που αναφέρω;
Ένα καλό ηχείο βάσης όπως το DALI Zensor 3 ή το Wharfedale Diamond 122 με 7άρι ή 6,5άρι woofer θα το παίξει όπως πρέπει;

Τhe D 3020 uses an energy-efficient class-D output stage rated to deliver 30Wpc into a standard 8 ohms. NAD has always placed greater emphasis on their products' more impressive IHF "Dynamic Power" ratings, however (footnote 3). The D 3020's IHF ratings are 65Wpc into 8 ohms, 105 into 4, and 150 into 2.

There's also a preamp/subwoofer output, for mating the D 3020 to additional amplification or connecting a powered sub.

ΠΗΓΗ

Συνεπώς δεν έχει πρόβλημα να οδηγήσει και πιο δύσκολα ηχεία, κάτι που ο Marantz δεν μπορεί με την ίδια ευκολία να κάνει.

Οσον αφορά τον ήχο του, αυτό είναι υποκειμενικό. Δεν έχω ακούσει τον Rotel που αναφέρεις για να εκφέρω άποψη σχετικά. Μπορείς να τον συνδέσεις με τελικό, με sub, μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα για έναν που έχει περιορισμένο budget. Κατ εμέ, ναι έχει καλύτερο ήχο από ότι ενισχυτή έχεις αναφέρει μέχρι στιγμής στα χρήματα που είσαι διατεθιμένος να δώσεις.

Με optical, coaxial, usb και analog inputs μπορεί να συνδέσει 4 συσκευές + ότι μπορεί να κάνει streaming μέσω bluetooth από το smartphone....

Last edited:
Όντως, το γεγονός ότι αυξάνει την δύναμή του στα 4Ω τόσο πολύ, δείχνει μεγάλη ικανότητα διαχείρισης πιο απαιτητικών ηχείων. Και έχει και όλες τις ευκολίες σύνδεσης. Μόνο μειονέκτημα (για εμένα, όχι γενικώς), το ότι παίρνει μόνο ένα ζευγάρι ηχεία. Δεν έχω αντιληφθεί επίσης αν έχει ρυθμιστικά τονικότητας.
Ποιά είναι η γνώμη σου για τους ψηφιακούς της Pioneer, A-50 A-70 σε σχέση με τον Nad αλλά και γενικά μιας και αναφερθήκαμε στην τάξη D;
Πιστεύεις πως θα ήταν καλύτερο να πάρω σκέτο ενισχυτή με αυτά τα χρήματα και να κινηθώ αργότερα για ένα εξωτερικό dac ή οι διαφορές στην απόδοση σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων δεν είναι μεγάλες;

Last edited:
Καλημέρα,

περιμένω τον PM 6005 και θα είναι σε ένα χώρο 40 - 50 τετραγωνικά. Θέλω αργότερα να πάω σε κάτι άλλο όμως.

Από αυτά που περιγράφει και ο FragoulisNaval μπορείς να καταλάβεις αν ο 3020 κάνει για εσένα.
Εγώ τον έβγαλα από τις επιλογές μου για τους λόγους που ήδη ανέφερα.

Τον NAD τον είδα πριν λίγο καιρό σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Δεν τον άκουσα όμως.

Όσον αφορά τον Rotel δεν τον έχω ακούσει και δεν είναι διαθέσιμος σε κάποιο κατάστημα. Μπορείς όμως να τον φέρεις μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας.
Είχα μιλήσει μαζί τους και μου είχαν πει πως μπορούν να τον φέρουν. Η τιμή του είναι μικρότερη από ότι θυμάμαι σε σχέση με την τιμή του PM6005 και του D3020 (σε Ελλάδα). Να ξέρεις πάντως ότι ο Rotel RA10 δεν έχει τηλεχειρισμό.

Φίλε ampaleos, κάποιο link για το dac που λες;

To dac ειναι ιδιοκατασκευη απο τον Βασιλη.
Το τοπικ για πληροφοριες ειναι αυτο.

Κατα αλλα, μου αρεσε η επιλογη που σου εδωσε ο Fragoulis... Ισως να ειναι και η καλυτερη γιατι ειναι και μες το budget σου.. Αυτα που σου προτεινα εγω, δεν ειναι και τοσο.

Πάντως ο NAD δείχνει να είναι ελβετικός σουγιάς, αν έχει κρατήσει και τον ήχο που παραδοσιακά είχαν οι ενισχυτές της εταιρείας τότε, προσωπικά πάντα, μου κάνει για κελεπούρι... τελικά τον έχει ακούσει κάποιος ?

Πραγματικά η Nad φαίνεται να έχει κάνει ματ στην αγορά των μοντέρνων budget ενισχυτών. Το μόνο που με κρατάει από το να τον παραγγείλω είναι το ότι παίρνει μόνο ένα ζευγάρι ηχεία και για να πω την αμαρτία μου λίγο και η εμφάνισή του που (ενώ για πολλούς σίγουρα θα αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα λόγω μεγέθους) δεν μου πολυγεμίζει το μάτι. Μου αρέσει η παραδοσιακή γραμμή. Αλλά σίγουρα προέχουν πράγματα όπως ο ήχος, η αξιοπιστία και οι ευκολίες σύνδεσης.

Πόσα ηχεία σκοπεύεις να συνδέσεις;
Και πως σκοπεύεις να τα λειτουργείς;
Γιατί αναλόγως της χρήσης υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί που πρέπει να προσέξεις σε τέτοια περίπτωση.

Καλημέρα,

περιμένω τον PM 6005 και θα είναι σε ένα χώρο 40 - 50 τετραγωνικά. Θέλω αργότερα να πάω σε κάτι άλλο όμως.

Από αυτά που περιγράφει και ο FragoulisNaval μπορείς να καταλάβεις αν ο 3020 κάνει για εσένα.
Εγώ τον έβγαλα από τις επιλογές μου για τους λόγους που ήδη ανέφερα.

Τον NAD τον είδα πριν λίγο καιρό σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Δεν τον άκουσα όμως.

Όσον αφορά τον Rotel δεν τον έχω ακούσει και δεν είναι διαθέσιμος σε κάποιο κατάστημα. Μπορείς όμως να τον φέρεις μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας.
Είχα μιλήσει μαζί τους και μου είχαν πει πως μπορούν να τον φέρουν. Η τιμή του είναι μικρότερη από ότι θυμάμαι σε σχέση με την τιμή του PM6005 και του D3020 (σε Ελλάδα). Να ξέρεις πάντως ότι ο Rotel RA10 δεν έχει τηλεχειρισμό.

Τελικά έχεις καταλήξει σε ηχεία; Κοιτούσες τα Dali Zensor 6 αν δε κάνω λάθος; Θα με ενδιέφερε να μας πεις πως θα αποδώσει στον μεγάλο χώρο σου και τις εντυπώσεις σου γενικότερα.
Η αντιπροσωπία της Rotel είναι Audio Veterans; Έχεις καμιά πληροφορία για το πως θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί τους; Όταν κάνω αναζήτηση για Audio Veterans ή Rotel Greece, δεν μου βγάζει κάτι συγκεκριμένο.

Re: Απάντηση: Ενδιαφέρον αγοράς ενισχυτή.Ολοκληρωμένος με ενσωματωμένο DAC ή απλός +

Πόσα ηχεία σκοπεύεις να συνδέσεις;
Και πως σκοπεύεις να τα λειτουργείς;
Γιατί αναλόγως της χρήσης υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί που πρέπει να προσέξεις σε τέτοια περίπτωση.

Δύο ζευγάρια ηχεία θέλω να έχω συνδεδεμένα. Όχι ότι θα παίζουν πάντα και τα τέσσερα μαζί. Ίσως σε χαλαρές ή πιο ''Disco'' καταστάσεις. Απλά θέλω να μπορώ να έχω την δυνατότητα να τα εναλλάσσω όποτε θέλω χωρίς να πρέπει να συνδέω και να ξεσυνδέω καλώδια. Προφανώς ως περιορισμούς θα εννοείς κάτι σχετικό με το φορτίο των ηχείων ή τον υποδιπλασιασμό των Ω; Δεν έχω σκοπό βέβαια να ακούω σε εντάσεις Club. Θεωρείς ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενδιαφέρον αγοράς ενισχυτή.Ολοκληρωμένος με ενσωματωμένο DAC

Δύο ζευγάρια ηχεία θέλω να έχω συνδεδεμένα. Όχι ότι θα παίζουν πάντα και τα τέσσερα μαζί. Ίσως σε χαλαρές ή πιο ''Disco'' καταστάσεις. Απλά θέλω να μπορώ να έχω την δυνατότητα να τα εναλλάσσω όποτε θέλω χωρίς να πρέπει να συνδέω και να ξεσυνδέω καλώδια. Προφανώς ως περιορισμούς θα εννοείς κάτι σχετικό με το φορτίο των ηχείων ή τον υποδιπλασιασμό των Ω; Δεν έχω σκοπό βέβαια να ακούω σε εντάσεις Club. Θεωρείς ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

Δεν το θεωρώ απλώς,σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα,σε τέτοιου είδους συνδέσεις οι ενισχυτές αναφέρουν ρητά τι σηκώνουν και τι όχι και συνήθως δεν επιτρέπουν με τίποτα φορτία κάτω των 8 Ohm.
Για την εναλλαγή υπάρχουν άλλες λύσεις για να μην συνδέεις και ξεσυνδέεις.
Οπότε αυτό αστο έξω από την αναζήτηση κατά την γνώμη μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενδιαφέρον αγοράς ενισχυτή.Ολοκληρωμένος με ενσωματωμένο

Δεν το θεωρώ απλώς,σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα,σε τέτοιου είδους συνδέσεις οι ενισχυτές αναφέρουν ρητά τι σηκώνουν και τι όχι και συνήθως δεν επιτρέπουν με τίποτα φορτία κάτω των 8 Ohm.
Για την εναλλαγή υπάρχουν άλλες λύσεις για να μην συνδέεις και ξεσυνδέεις.
Οπότε αυτό αστο έξω από την αναζήτηση κατά την γνώμη μου.

Πάντως μέχρι τώρα με όσους ενισχυτές είχα δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ πρόβλημα λόγω σύνδεσης τεσσάρων ηχείων. Εκτός και αν τα ηχεία που είχα ήταν πάντα αυστηρά πάνω από τα 8Ω. Άλλες λύσεις τί εννοείς; Υπάρχει κάποιο κονεκτοράκι που κάνει αυτήν την δουλειά;