Ενδιαφέρουσα ιστορία....

βασικα και μονο απο τις μουσικες του επιλογες οδηγουμαι να μην του δωσω σημασια.
καποιος που διαλεγει αυτα τα 10 για δοκιμη δεν μπορει να ειναι πηγη γνωσης για μενα.
προφανως στοχευει αλλου και αναζητα πραγματα που δεν με ενδιαφερουν.

Εγώ πάντως ΠΟΛΥ βρίσκω ενδιαφέρον πως μαζί με τα υπόλοιπα έδιωξε και τον Lyngdorf.
Οκ τα αναλογικά...Αλλά τον Lyngdorf;;;
Περί ορέξεως βέβαια...

Ε... βέβαια έδιωξε το Lyngdorf....

Για τα αναλογικά εκτός από το phono του που ήταν κορυφαίο... δεν μπορώ να πω ότι τα υπόλοιπα (εκτός ίσως κεφαλής) ήταν τίποτε σπουδαία... λυπάμαι πολύ...

Απάντηση: Re: Ενδιαφέρουσα ιστορία....

Ε... βέβαια έδιωξε το Lyngdorf....

Κακό είναι που γουστάρω το συγκεκριμένο;
Καθένας με την τρέλα του,είπαμε..
Ειδικά απ' την ώρα που έχω ακούσει τι κάνει...

Τι βρίσκετε τόσο ενδιαφέρον?
Το οτι αυτός ο τύπος με το συστημα που είχε έκανε τόσο μεγάλη στροφη, όχι στην τύχη αλλα μετα απο μια όπως γράφει σοβαρή αναζήτηση... Τώρα το τι "ακούει" δεν μπορω να το ξέρω. Απλα μου τράβηξε την προσοχη.

Τωρα σε σχέση με τις μουσικές του δεν έχω άποψη μιας κ εκτός απο το kind of blue δεν τα ξέρω τα αλλά .... Απο την αλλη δεν το άνοιξαν το νήμα για ούτε ως προταση, ουτε για παραδειγματισμο, ουτε ως πηγή γνώσης... Απλα μια ιστορία. Προσωπικά δεν θα το άφηνα ποτε το βυνιλιο, ειδικα αν είχα το σύστημα του τύπου.

Απολογία τέλος.......

Μιχάλη... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λένε...

Το ότι ένας τύπος με "καλά" μηχανάκια από βινυλιάς έγινε ψηφιακός δεν μου λέει τίποτε διότι γνωρίζω πολλούς με καλύτερα αναλογικά να πήγαν σε χειρότερα ψηφιακά από τον τύπο... και να γουστάρουνε και να μην ξαναγυρνάνε πίσω... η ίδια ιστορία άλλα μηχανάκια...

Δεν καταλαβαίνω γιατί λες αυτό το "Απολογία τέλος......"

Απάντηση: Re: Ενδιαφέρουσα ιστορία....

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση η στροφή. Σε μια φάση μάλιστα που διαπιστώνω ότι το σαφώς φτηνότερο σύστημά μου αναπαραγωγής "άυλης" μουσικής αποδίδει καλύτερα από το "αναλογικότερό μου". Ασφαλώς είναι υποκειμενική η γνώμη και ο προβληματισμός.

ο ανθρωπος ειναι τυπικη περιπτωση ανακαλυπτω την αμερικη και γραφω ενα συγγραμμα για να την ανακαλυψουν και αλλοι ...μονο με 10000 ταληρα

Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση... βλέπω ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι επειδή κάτι είναι ακριβό, ή επειδή το έχετε δει σε πολλές διαφημίσεις σε περιοδικά, ή αν το προωθούν πολλοί έμποροι... αυτομάτως θεωρείτε ότι θα παίζει και καλά...

Το βλέπω και εδώ μέσα σε επίπεδο αναλογικών συστημάτων περισσότερο, να γίνονται πολλές οικονομικά όχι τόσο καλές επιλογές... (το είπα μαλακά... άλλη φράση είχα στο μυαλό μου...)... επειδή τα προϊόντα προωθούνται καλά από τους εμπόρους και επειδή οι φωτογραφίες τους ποζάρουν στα περιοδικά τοπικά και μη... και επειδή κάποια ενθουσιασμένα μέλη τα εκθιάζουν...

Η ουσία είναι εκτός του υποκειμενικού... και λυπάμαι πολύ... ότι υπάρχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τεκμήρια... όπως μηχανολογικές αναλύσεις, μετρήσεις κλπ...

Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες... ο αναλογικός ήχος είναι κάτι που δύσκολα επιτυγχάνεται να είναι σε υψηλά επίπεδα και δεν έχει να κάνει με το πόσα θα ξοδέψεις στα μηχανήματα... όσο είναι θέμα σοβαρής ενασχόλησης πολλών γνώσεων και μεγάλης εμμονής στο σετάρισμα και στην απόκτηση σοβαρής δισκοθήκης.

Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται... οπότε τα ψηφιακά είναι η ευκολότερη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ λύση... και με λιγότερα χρήματα τις περισσότερες φορές...

Για μένα δεν υπάρχει καλύτερο... ο τύπος θέλησε να επιλέξει μεταξύ των δύο... εγώ προτιμώ απλά να μην επιλέγω αλλά να χαίρομαι και τα δύο...

Chris1967 στέκομαι στην τελευταία σου φράση.
Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και θέλω να τονίσω ότι ένα σωστά ρυθμισμένο αναλογικό σύστημα....είναι απλά.... *άπαιχτο*
Απαιτεί όμως γνώσεις ,υπομονή και επιμονή,για να πάρει κάποιος το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Η δική μου εμπειρία πάντως,ειδικά στο θέμα της δισκοθήκης,είναι πως να το πω...αλλοπρόσαλλη.
Και εξηγώ.
Σε όσα σπίτια έχω πάει με σοβαρές δισκοθήκες,μιλάω φυσικά για 3000+ βινύλια,τα μέσα αναπαραγωγής με οικονομικά και χαι-εντ κριτήρια ήταν επιεικώς μέτρια.
Και τα λιώνουν στο παίξιμο,όχι για το θεαθήναι.Όπως λιώνω κι εγώ καμιά τρακοσαριά που έχω για να μου θυμίζουν τα νιάτα μου.
Είναι φανερό πως κάνω παρέα με μουσικόφιλους κι όχι μηχανάκηδες,χε χε...
Αντιθέτως οι ελάχιστοι που γνωρίζω με συστήματα αξιώσεων (κατά δήλωσή τους),παρά το πλήθος των βινυλίων που διαθέτουν,ακούνε πεισματικά 10;Μην λέω και πολλά δεν ξέρω..
Θεωρώ λοιπόν πως πιο εύκολα θα γύριζαν στο ψηφιακό οι δεύτεροι παρά οι πρώτοι.
Ειδικά αν το ψηφιακό αποκτούσε-πως να το πω-μεγαλύτερη δόξα στην απόκτηση..
Για αυτό ξαναλέω...περί ορέξεως...

Μιχάλη... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λένε...

Το ότι ένας τύπος με "καλά" μηχανάκια από βινυλιάς έγινε ψηφιακός δεν μου λέει τίποτε διότι γνωρίζω πολλούς με καλύτερα αναλογικά να πήγαν σε χειρότερα ψηφιακά από τον τύπο... και να γουστάρουνε και να μην ξαναγυρνάνε πίσω... η ίδια ιστορία άλλα μηχανάκια...

Δεν καταλαβαίνω γιατί λες αυτό το "Απολογία τέλος......"

Χρηστο μου σαφως και περι ορεξεως... εγω δεν εχει τυχει να δω αλλου τετοιου τυπου παρουσιάσεις και μου εκανε εντυπωση συν το γεγονος οτι ειναι αρκετά καλογραμμενο ολο το νημα... αυτο τπτ παραπάνω!!!

Καλά τωρα το "απολογια" το εγραψα και λιγο στην πλάκα ... ξεχασα την φατσα ομως απο διπλα και φανηκε λιγο καπως... :smash:

Εμένα δεν μου κάνει εντύπωση... βλέπω ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι επειδή κάτι είναι ακριβό, ή επειδή το έχετε δει σε πολλές διαφημίσεις σε περιοδικά, ή αν το προωθούν πολλοί έμποροι... αυτομάτως θεωρείτε ότι θα παίζει και καλά...

Το βλέπω και εδώ μέσα σε επίπεδο αναλογικών συστημάτων περισσότερο, να γίνονται πολλές οικονομικά όχι τόσο καλές επιλογές... (το είπα μαλακά... άλλη φράση είχα στο μυαλό μου...)... επειδή τα προϊόντα προωθούνται καλά από τους εμπόρους και επειδή οι φωτογραφίες τους ποζάρουν στα περιοδικά τοπικά και μη... και επειδή κάποια ενθουσιασμένα μέλη τα εκθιάζουν...

Η ουσία είναι εκτός του υποκειμενικού... και λυπάμαι πολύ... ότι υπάρχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τεκμήρια... όπως μηχανολογικές αναλύσεις, μετρήσεις κλπ...

Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες... ο αναλογικός ήχος είναι κάτι που δύσκολα επιτυγχάνεται να είναι σε υψηλά επίπεδα και δεν έχει να κάνει με το πόσα θα ξοδέψεις στα μηχανήματα... όσο είναι θέμα σοβαρής ενασχόλησης πολλών γνώσεων και μεγάλης εμμονής στο σετάρισμα και στην απόκτηση σοβαρής δισκοθήκης.

Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται... οπότε τα ψηφιακά είναι η ευκολότερη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ λύση... και με λιγότερα χρήματα τις περισσότερες φορές...

Για μένα δεν υπάρχει καλύτερο... ο τύπος θέλησε να επιλέξει μεταξύ των δύο... εγώ προτιμώ απλά να μην επιλέγω αλλά να χαίρομαι και τα δύο...
Συμφωνω απόλυτα!!!!!!

Ναι παιδιά, έχω δει όλων των ειδών μουσικόφιλους και χαιφιντελίστες... αλλά πρέπει κυρίως να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας...

Εγώ δεν δηλώνω ούτε το ένα ούτε το άλλο... βέβαια είμαι μουσικόφιλος προπάντων...αλλά μου αρέσουν και τα μηχανάκια, και μου αρέσει να τα πειράζω... και μου αρέσει να μαθαίνω πως λειτουργούν... όποτε θεωρώ ότι προσωπικά έχω βρει μια συνταγή ισορροπημένη (για μένα πάντα)...

Το να γνωρίζεις πως λειτουργεί το κάθε πράγμα εκτός ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, είναι και χρήσιμο στο κάνεις καλύτερες επιλογές.

Επίσης θωρώ ότι πρέπει να αποβάλουμε τα κόμπλεξ... πολλές φορές υπάρχει κάτι κάπου, που ενώ είναι φτηνότερο παίζει καλύτερα, και κάτι κάπου, που δεν μπορείς να αποφύγεις το υψηλό κόστος για να παίξει καλύτερα...

Πρέπει να έχουμε όλο κι πιο πολύ γνώση...

Δυστυχώς ενώ έχουμε άξιους εμπόρους δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο στις δικές τους προτάσεις... και στο φόρουμ γίνονται κάποιες σοβαρές προσπάθειες από κάποιους στο μοιρασμα γνώσεων και εμπειριών... ελπίζω η κρίση να μας κάνει πιο δυνατούς σε γνώση και απόλαυση της μουσικής, μιας και οι πλεονασμοί και οι αναβαθμίσεις θα γίνονται ολοένα και δυσκολότεροι/ες...