Ενεργά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία

kontellisparis

Senior Member
16 January 2016
303
Αθήνα
Καλησπέρα σας! Βρήκα αυτό το ενεργό ηχείο:http://www.djmarket.gr/eppagelmatik...ers/skytec-csb15-pa-15-800w.html#.V0b2WPmLTIU
και θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να παίξει...έχω δει στο youtube οι περισσότεροι έχουν dj μίκτες και τέτοια...εγώ έχω έναν ολοκληρομένο ενισχυτή με πηγή το λάπτοπ μου...γίνεται το ηχείο αυτό να συνδεθεί στον ενισχυτή?

Ναι αν ο ενισχυτής σου έχει εξόδους προενίσχυσης.
Σε κάθε περίπτωση, τα ηχεία αυτά είναι ενεργά άρα χρειάζονται προενισχυτή στην ουσία ή κάποια κάρτα ήχου που να έχει τη δυνατότητα αυτή. Οι περισσότερες επαγγελματικές έχουν. Με κόστος από 100 ευρώ έως... sky is the limit

εχω τον KENWOOD KA-1030 δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι έξοδοι προενίσχυσης...είμαι αρχάριος συγγνώμη...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οπότε χρειάζομαι και καλώδια...αν μπορείς θα σε παρακαλέσω να μου βρεις τα απαραίτητα που χρειάζομαι για να μπορεί να παίξει αυτό το ηχείο...Επίσης στο μέλλον θα μπορώ να βάλω και 2ο?

ενα ηχειο εχεις μόνο?. Τα πράγματα είναι απλα. Από την έξοδο TAPE1 του Kenwood θα συνδέσεις με ένα ζευγάρι RCA την είσοδο Line IN του ηχείου σου και καθάρισες. Προσοχή μόνο με την ενταση. Πισω στα ηχεία τα ρυθμιστικά της εντασης να τα έχεις όλα στη μέση και να παίζεις μόνο την ένταση απο τον ενσιχυτή σου.

Απάντηση: Re: Ενεργά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία

εχω τον KENWOOD KA-1030 δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι έξοδοι προενίσχυσης...είμαι αρχάριος συγγνώμη...

Οπότε χρειάζομαι και καλώδια...αν μπορείς θα σε παρακαλέσω να μου βρεις τα απαραίτητα που χρειάζομαι για να μπορεί να παίξει αυτό το ηχείο...Επίσης στο μέλλον θα μπορώ να βάλω και 2ο?

Δεν διαθέτει εξόδους προενίσχυσης

ενα ηχειο εχεις μόνο?. Τα πράγματα είναι απλα. Από την έξοδο TAPE1 του Kenwood θα συνδέσεις με ένα ζευγάρι RCA την είσοδο Line IN του ηχείου σου και καθάρισες. Προσοχή μόνο με την ενταση. Πισω στα ηχεία τα ρυθμιστικά της εντασης να τα έχεις όλα στη μέση και να παίζεις μόνο την ένταση απο τον ενσιχυτή σου.

Αν πάρει από το rec out,καλό είναι να έχει στο ελάχιστο το volume

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ...Τώρα έχω τον Kenwood Με 2 ηχεία sanyo αρκετά καλά απλά θέλω κι άλλα μπάσα και πιο βαθιά...έχω ένα καλώδιο που το είχα στο cd player που ειναι κοκκινο ασπρο με κοκκινο ασπρο...το συνδεω πανω στο tape1 του ενισχυτη και το συνδεω και πανω στο ηχειο και και παιζουν και τα 3 ηχεια μαζι? Στον ενισχυτη εχω τερμα μπασα και πριμα ... απο το ηχειο το ενεργο θα τα εχω ολα στα μισα και θα παιζω μονο με το volume του ενισχυτη?

Ά ρε, όταν εσείς παίζατε με τα rec out εγώ ακόμα έτρωγα φαρίν λακτέ. Άντε να πήγαινα και για κανένα μπάσκετ.

Πίσω από τον ενισχυτη μου χρησιμοποιω μόνο το CD/AUX που το εχω συνδεσει στο λαπτοπ...στο tape1 εχει rec Και Play...σε ποιο να το βαλω?

Χαχα...εγω σε 2 μηνες γινομαι 17 ... απλα μου αρεσει πολυ η δυνατη και ποιοτικη μουσικη με πολλα μπασα να χτυπανε "καρδια"...με αυτο το ηχειο οταν παιζει τερμα θα ακουγεται ? και τα μπασα και τα πριμα...

Αυτός είναι;
Αγνόησε αυτό που σου είπα στην αρχή

Yποθέτω πως ή έξοδος TAPE βγάζει σταθερή ένταση ανεξάρτητα από το πόση ένταση έχεις ρυθμίσει στον ενισχυτή.

Οπότε καλό είναι τα ηχεία να τα εχεις με την ενταση τερμα χαμηλά και να παίζεις με το ρυθμιστικό τους και όχι με αυτό του ενισχυτή.

Συνδέεις το λαπτοπ στην εισοδο TAPE1 play και τα ηχεία σου την έξοδο TAPE1 rec.

Αν θες παραπάνω μπάσο καλύτερα να μην τσιτώνεις τον ενισχυτή σου. Ασε τη ρύθμιση του μπάσου στη μέση στον KENWOOD και σηκωσε την ένταση του μπάσου από το ενεργό ηχείο σου.

EDIT: (το να σηκώνεις το ρυθμιστικά του μπάσου και των ψηλών στο τέρμα δηλώνει ανεπάρκεια οδήγησης απο τον ενισχυτή σου. Αυτό έχει ως απότελεσμα παραμόρφωση και κίνδυνο να κάψεις τα ηχεία σου)
Οπότε καλό θα ήταν σιγα σιγά να σκεφτείς να αναβαθμίσεις τα μηχανήματα σου και να μην κάνεις αλχημείες με μίξεις επαγγελματικών και οικιακών συσκευών ήχου καθώς μπορεί να κερδίζεις σε ένταση αλλά χάνεις υπερβολικά σε ποιότητα.
Όλα αυτά εντελώς φιλικά. Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για περιττά έξοδα και δεν μπορεί κανείς να κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι σου αλλά αν σου αρέσει η μουσική άρχισε να σκέφτεσαι να "επενδύσεις" σιγά σιγά σε πιο καλά μηχανήματα. Δεν είναι ανάγκη να σου πάει ο κούκος αηδόνι. Μπορείς με στοχευμένες οικονομικές επιλογές να δημιουργήσεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Last edited:
Πίσω από τον ενισχυτη μου χρησιμοποιω μόνο το CD/AUX που το εχω συνδεσει στο λαπτοπ...στο tape1 εχει rec Και Play...σε ποιο να το βαλω?

Χαχα...εγω σε 2 μηνες γινομαι 17 ... απλα μου αρεσει πολυ η δυνατη και ποιοτικη μουσικη με πολλα μπασα να χτυπανε "καρδια"...με αυτο το ηχειο οταν παιζει τερμα θα ακουγεται ? και τα μπασα και τα πριμα...

Εσύ θα μας πείς :)

Εγώ προτείνω να περάσεις μια βόλτα από την επόμενη έκθεση ακουστικών που ψήνει σιγά σιγά το forum και να ακούσεις όπως δεν έχεις ακούσει ποτέ. Κυρίως για να έχεις μια εικόνα των δυνατοτήτων της τεχνολογίας.

Πριν αγοράσεις πράγματα που μπορεί τελικά να είναι και άχρηστα, συνέδεσε τα ηχεία κοντά στον ενισχυτή με κανένα καλώδιο να δεις ότι παίζουν και "πώς?" παίζουν.

Να ρωτησω...με το ηχειο το ενεργο θα παιζει πολυ καλα?

Επισης νομιζω οτι μπορω με το rca που εχω τωρα που ειναι κοκκινο ασπρο και βγαζει ενα jack 3.5m ... οτι μπορω να το συνδεσω πισω απο το ηχειο και το jack στο λαπτοπ αλλα χανω τα αλλα 2 ηχεια...

Να ρωτησω...με το ηχειο το ενεργο θα παιζει πολυ καλα?

Γενικά με τα ενεργά ηχεία έχεις (θεωρητικά) λυμένο το πρόβλημα ματσαρίσματος τελικού ενισχυτή και ηχείου. Τώρα στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής εγώ δε θα είχα πάρα πολλές προσδοκίες. Γιαυτό άλλωστε υπάρχουν και ενεργά ηχεία με τιμή πάνω από δέκα χιλιάρικα το κομμάτι. Σίγουρα θα έχεις κάτι πολύ διαφορετικό από τα μικρά ηχεία που πιθανολογώ ότι μέχρι τώρα άκουγες. Βάλτο πάνω προσεκτικά όπως σου είπαν τα παιδιά και ακούς τι γίνεται και αν σου αρέσει. Την ένταση είπαμε τη ρυθμίζεις από την πλάτη του ηχείου. Και όταν το ανοίγεις θα πρέπει να είναι τέρμα κλειστή και να ανοίγεις σιγά σιγά.

Το ηχειο θα το βαλω στο tape1 rec ... το rca που εχω γινεται να το αφησω ετσι οπως το εχω τωρα στο cd/aux ή πρεπει να το βαλω στο tape1 play?

Γενικά με τα ενεργά ηχεία έχεις (θεωρητικά) λυμένο το πρόβλημα ματσαρίσματος τελικού ενισχυτή και ηχείου. Τώρα στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής εγώ δε θα είχα πάρα πολλές προσδοκίες. Γιαυτό άλλωστε υπάρχουν και ενεργά ηχεία με τιμή πάνω από δέκα χιλιάρικα το κομμάτι. Σίγουρα θα έχεις κάτι πολύ διαφορετικό από τα μικρά ηχεία που πιθανολογώ ότι μέχρι τώρα άκουγες. Βάλτο πάνω προσεκτικά όπως σου είπαν τα παιδιά και ακούς τι γίνεται και αν σου αρέσει. Την ένταση είπαμε τη ρυθμίζεις από την πλάτη του ηχείου. Και όταν το ανοίγεις θα πρέπει να είναι τέρμα κλειστή και να ανοίγεις σιγά σιγά.

αυτόν τον τελευταίο κανόνα, δεν θα σου πω τι τον έχω κάνει... :HTEHETH63: