Ενεργά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία

Με το ενεργο ηχειο αυτο θα ικανοποιηθω?θελω πολλα βαθια μπασα να παιζει ποιοτικα και πολυ δυνατα...

Απάντηση: Re: Ενεργά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία

Με το ενεργο ηχειο αυτο θα ικανοποιηθω?θελω πολλα βαθια μπασα να παιζει ποιοτικα και πολυ δυνατα...

Άλλα ηχεία θέλεις αλλά στοιχίζουν
Να μην αγοράσεις αν δεν ακούσεις πρώτα

800max ... 400watt...και rms νομιζω 250(νομιζω) ... ειναι το ενεργο ηχειο που ανεβασα στην αρχη για να αγορασω

Θα οργανώσεις κανένα μεγάλο πάρτι σε κήπο? Αυτά είναι για τέτοια δουλειά ή για κανένα club κάνουν. Τελευταία φορά τέτοιο ηχείο είδα στο goa σε trance party.

Εχω μεγαλο χωρο στο σπιτι...αφου μπορω να το συνδεσω στον ενισχυτη τοτε κομπλε...και 2ο μπορω να συνδεσω οποτε ειμαι μια χαρα :D

Ελπίζω να κάνεις πλάκα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτά δεν είναι ηχεία για σπίτι. Δεν παίζει ρόλο αν έχεις τον χώρο. Αν θες διάβασε λίγο αυτό http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/what-is-the-pa-sound-vs-home-stereo-sound.250774/

Ο ήχος που θα πάρεις από αυτήν την κασέλα θα είναι τραγικός ή μάλλον ΤΡΑΓΙΚΟΣ. Ποιος σου είπε ότι νορμαλ ηχεία σπιτιού (εστω με ενα sub) δεν ακούγονται δυνατά? Τουλάχιστον θα ακούγεται πιο ποιοτικά.

Θελει και καλο ενισχυτη φιλε μου...ο δικος μου ειναι 4κανος και εχει 2 καμενες εξοδους...οποτε αφου βαριεμαι να τον φτιαξω καλο ειναι να βαλω ατο το ενεργο ηχειο που ειναι και φτηνι

εννοεις οτι απο τον ενισχυτη δε θα παιζει καλα το ηχειο? επισης μπορω να βγαλω τελειως τον ενισχυτη και τα ηχεια που εχω τωρα και το ενεργο ηχειο με το καλωδικο rca που εχω τωρα που βραζει 3.5 jack να το συνδεσω στο ενεργο ηχειο αλλα θα χασω τα αλλα 2 ηχεια...

Ακούγονται πιο δυνατά από ότι μπορείς να αντέξεις. Μην κολλάς με τις επαγγελματικές καμπίνες. Αυτού του είδους τα ηχεία για να καλύψουν με ήχο τεράστιες εκτάσεις (μιλάμε για στρέμματα τώρα) αλλά και για να είναι φθηνά κάνουν απίστευτες εκπτώσεις στον τομέα τις ποιότητας. Έχει φθηνά ηχεία με αξιοπρεπέστατο ήχο που ακούγονται πιο δυνατά από ότι μπορείς να αντέξεις. Πως να στο πω αλλιώς....με αυτά που κοιτάς είναι σαν να θες να πετύχεις ένα κέρμα στα 200 μέτρα με Bazooka, δεν κάνουν για σπίτι.

Εσύ θα έπρεπε να ψάχνεις για ηχεία monitor για studio. Δεν παίζει ρόλο αν συνδέεται αυτό που κοιτούσες με τον ενισχυτή σου ή όχι...απλά δεν κάνει για αυτή την δουλειά. Αν το συνδέσεις, ήχο θα ακούς, αλλά θα είναι ήχος της χειρότερης δυνατής ποιότητας, εκτός αν μου πεις ότι σου φτάνει απλά να καταλαβαίνεις πιο τραγούδι παίζει οπότε εκεί πάω πάσο.

Δεν ξερω πως αλλιως να σε βοηθησω....πηγαινε αν θες σε ενα καταστημα με ηχεια για να ακουσεις μερικα ηχεια για να το ακουσεις και μονος σου, ο.τι και να σου πω εγώ και οποιοσδήποτε άλλος δεν πιάνει μια μπροστά σε μια ακρόαση. Εγώ προχθές πήγα στον Νακα και άκουγα studio monitors, πήγαινε και συ μια βόλτα εκεί η όπου αλλού έχεις κοντά σου μαγαζί με ηχεία και ζήτα να ακούσεις, 30 λεπτά θα σου πάρει και θα καταλάβεις πολλά.

Δημήτρη πριν 15 χρόνια ακριβώς τα ίδια ήθελα να κάνω (δεν ειχε φορουμ και τέτοια τοτε να ρωτήσω, ούτε καν internet δεν είχα για να μάθω). Εβλεπα πχ ενα ηχειο 30x20εκ να κανει 300ε πουκαι μια "ενεργη κασελα" να κάνει 200 και να ειναι 1μx0,5μ και στα 10 πλασια watt και νομιζα οτι αυτη που αγοραζουν το πρωτο ειναι τρελλοι. Ειναι νωρις για να μιλήσουμε για ματσαρίσματα ενισχυτών και άλλα τέτοια περίπλοκα σε μια τετοια περιπτωση τα περασα και τα ξερω, κι εγω νομιζα οτι οσο πιο μεγαλο και οσο πιο πολλα watt τοσο καλυτερα...μου πήρε μήνες να ρωτάω θεωρητικές ερωτήσεις περι watt, ohm, db και ενισχυτές για να καταλαβω απλα τα βασικα. Και παλι μετα απο ολα αυτα ηρθα στο φορουμ και ελεγα μπούρδες. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το παλικαρι πρεπει να διαβασει τα βασικα τουλαχιστον 2-3 ωριτσες μετα να ρωτησει εδω οτι δεν καταλαβαινει και μετα να παει να κανει το μερακι του συντομα γιατι το αιμα βραζει και αν τον τρομαξουμε με τεχνικες λεπτομεριες, θα μας γραψει στα παπουτσια του και θα παει να αγορασει μια "κασελα" και θα ειναι κριμα.

Αχχχχ έτσι είναι...αυτό προσπαθώ να προλάβω. Το πρωτο ηχειο που πηρα.....μου πηρε 40 λεπτα για να "ανατιναξω" το tweeter και μετα πηγα στον αντιπροσωπο και του έλεγα ότι μου το πούλησε χαλασμένο γιατί έτριζε....:bigcry:

να σου πω όμως ...φταίει και το κολοyoutube....κάθονται οι πιτσιρικάδες και βλέπουν τον καθένα που ανεβάζει βίντεο να παίζει skrilex με κάτι ξεχειλωμένες μπασοκαμπινες με τα woofer να κουνιούνται ανεξέλεγκτα, έτοιμα να ξεκολλήσουν και από κάτω γράφουν στα σχόλια οι πιτσιρικάδες....."γαματο μπάσο φίλε....από που το πήρες το μηχάνημα" κτλ

μιλάω για κάτι τέτοια βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=LSFzM9B-hCQ

Έτσι φίλε kontellisparis ακούγεται το σκ@τα μπάσο. Είναι αυτό που ακούς στο δρόμο κάθε λίγο και λιγάκι όταν περνάει κάποιο καγκουρό με τα παράθυρα ανοιχτά και τρίζουν οι τζαμαρίες των μαγαζιών. Προσοχή για να μην παρεξηγηθώ.....γουστάρω μπάσο...απλα όχι άθλιο μπάσο. Με αυτή την κασέλα που κοιτούσες τέτοιο μπάσο θα πάρεις περίπου.

Απάντηση: Re: Ενεργά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία

Με το ενεργο ηχειο αυτο θα ικανοποιηθω?
Με τα μάτια, ίσως. Με τα αυτιά, όχι!

θελω πολλα βαθια μπασα
Δεν έχει πολλά βαθιά μπάσα!

να παιζει ποιοτικα
Δεν παίζει ποιοτικά!

και πολυ δυνατα...
Παίζει αρκετά δυνατά!

Φίλε Πάρη, σου έχουν γράψει αρκετά, οι συνφορουμίτες.
Ασφαλώς, δεν είσαι υποχρεωμένος να ακούσεις τις συμβουλές.
Ασφαλώς, μπορείς να αμφισβητήσεις τους πάντες (με τα 17 σου χρόνια).
Ασφαλώς και μπορείς να πειραματιστείς με το..."λάθος".

Ωστόσο, εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις και να πάρεις και ένα καλό αποτέλεσμα τώρα,
ξέχνα τους πειραματισμούς, τα βιντεάκια και τις καγκουριές.
Ξεκίνα να μάθεις, για αρχή, τα ελάχιστα βασικά του "ήχου" και, ταυτόχρονα,
κάνε μερικές επιλογές από αυτές που σου προτείνονται.

Είναι δεδομένο πως εάν κάνεις "του κεφαλιού σου",
δε θα ικανοποιηθείς (ηχητικά, οικονομικά και...φιγουρατζίδικα!),
με αποτέλεσμα να καταλήξεις σε αυτά που σου επισημαίνουμε...

Οι προτάσεις μου:
- Εάν επιθυμείς να κρατήσεις οπωσδήποτε τον ενισχυτή σου, βρες δύο μικρά ηχεία Hi-Fi (καινούρια ή μεταχειρισμένα) που θα αποδίδουν αξιοπρεπώς, αλλά ξέχνα τα πολύ βαθιά μπάσα και τις πολύ υψηλές εντάσεις.
- Εάν μπορείς να καταργήσεις τον ενισχυτή, πάρε ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία (όσο αντέχεις οικονομικά)

Υπάρχει και μία άλλη πρόταση: εάν αισθάνεσαι ικανοποιημένος από τα ηχεία σου (Sanyo, μας έγραψες),
τότε...πάρε ένα οικονομικό subwoofer και σύνδεσέ το στον ενισχυτή σου, σε μία έξοδο Rec Out.
Δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση, αλλά...θα έχεις αρκετά μπάσα!

Κοιτά, τα ενεργά ηχεία που σκοπευεις να αγοράσει κανουν γύρω στα 300 ευρώ. Πηγή θα εχεις τον υπολογιστη. Σωστα μέχρι εδώ;
Ο χώρος που θα τα βάλεις πόσος είναι; Ενα τυπικό δωμάτιο 3χ3,5;
Να δουμε στα λεφτά αυτά καμια πρόταση.

Εμ,δεν του άρεσαν προφανώς οι προτάσεις μας,αλλά χαίρομαι που παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του,την ψάχνει,αγωνιά,έγινε μέλος στο avclub....