Ενεργά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά...προς το παρών κρατάω τα Sanyo που έχω και βλέπουμε...Κάποιος από εσάς είπε για subwoofer...πως μπορώ να το συνδέσω στον ενισχυτή μου?με τι καλώδιο? και πιο sub μου προτείνετε?Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω...

Μπορώ να βαλω sub με όσα watt θέλω?επειδή ο ενισχυτής δεν έχει έξοδο για sub αλλά όπως είπες μπορώ να το βάλω στο rec out...αα και κάτι άλλο...άμα το βάλω στο rec out θα πρέπει το rca που το έχω στο λάπτοπ να το βάλω στο rec play? και να σε ρωτήσω...όλα τα sub παίρνουν το rca που μου είπες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενεργά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία

μπορω να βαλω πανω και ενα sub 800 watt ? μεχρι ποσα να βαλω?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.e-shop.gr/proel-chlp250lu15-professional-assembled-stereo-cable-15m-p-PER.704871
Αυτό το καλώδιο κάνει?

1.Είναι σαν να βάζεις μοτέρ ducati σε παπάκι
2.Κάνει

Ενάμιση μέτρο καλώδιο θα σε περιορίσει σίγουρα στην τοποθέτηση του SUB, πάρε μεγαλύτερο αν βρεις. 800w είναι υπερβολικά. Σε ένα τυπικό (υπνο)δωμάτιο δεν θα χρειαστείς όυτε το 20% της δύναμης του ειδικά όταν πρόκειται για μουσική και όχι για ταινίες. Οπότε ψάξε να βρεις ένα οικονομικό SUB (Yamaha πχ) με ταβάνι τα 300 και θα το καταευχαριστηθείς.

Και τι καλωδιο θα χρειαστω για το yahama που σου εστειλα?αυτο εχει μια εισοδο(μαυρο)...αρα πρεπει να βρω ενα μαυρο που να βγαζει rca για το rec του kenwood

ΔΕΝ μπορεί να βάλει το subwoofer στο REC OUT του ενισχυτή γιατί το REC OUT έχει σταθερή κι όχι μεταβαλλόμενη ένταση. Χρειάζεται ένα subwoofer με εισόδους υψηλής στάθμης, για να πάρει σήμα από την έξοδο του ενισχυτή, και με εξόδους για να συνδεθούν μετά τα ηχεία στο subwoofer.

Μαζί γράφαμε. Τα watt δεν έχουν σχέση με τον ενισχυτή σου. Το sub εχει δικό του ενισχυτή. Αν σε παίρνει οικονομικά ανέβα κατηγορία. Ένα sub ποτέ δεν πάει χαμένο, άσε που μπορείς να το πουλήσεις αργότερα και πιο εύκολα αν δεν είναι το εντελώς εισαγωγικό μοντέλο. Αν παρόλα αυτα δεν μπορείς να διαθέσεις περισσότερα χρήματα, μια χαρά ικανοποιημένος θα μείνεις και από αυτό!

Σίγουρα φίλε?Οι άλλοι μου είπαν να το βάλω στο rec out...

Φίλε kostis22 είναι σίγουρο ότι μπορώ να το βάλω στο rec out? άλλο μου λέει τώρα ένας...

Ναι δυστυχώς έχει δίκιο ο LN (δεν το πρόσεξα). Θα πρέπει να βρεις sub με High input όπου θα συνδέσεις σε αυτό τα καλώδια των ηχείων που φεύγουν απο τον ενισχυτή σου και στη συνέχεια απο το sub θα φύγει ένα καινούργιο ζευγάρι καλωδίων που θα καταλήξουν στα ηχεία σου. Οπότε την λύση της yamaha που ανάφερα πριν την ξεχνάς γιατι στα οικονομικά μοντέλα δεν δίνει αυτή τη δυνατοτητα. Για κάνε ένα τηλέφωνο στην roister (ROIS - HELLAS) Aπόσο θυμάμαι είχαν κάτι 10ιντσα γουφερ με αυτή τη δυνατότητα και ήταν και σχετικά φθηνά. Δεν χάνεις τιποτα να τους ρωτήσεις αν τους έχει μείνει κανένα. Το χειμώνα που ειχε τύχει να περάσω απο κει θυμάμαι πως είχε πάρει το μάτι μου μερικά σε μια γωνιά.

Re: Απάντηση: Ενεργά Αυτοενισχυόμενα Ηχεία

Τα περισσότερα sub διαθέτουν ποντεσιόμετρο για αυξομείωση

Ισχύει αυτό αλλά είναι εντελώς άβολο να πηγαίνεις συνέχεια στο sub να ρυθμίζεις την ένταση ώστε να συμβαδίζει με την ένταση των ηχείων. Το είχα κάνει μια περίοδο για λύση ανάγκης στο HC μου επειδη είχε καεί ο ενισχυτής του sub μου και ήταν απελπιστικά κουραστικό.

Γνώμη μου. Ξέχνα τα sub, ξεχνά τις πατέντες. Μείνε για λίγο καιρό με αυτά που έχεις. Μάζεψε χρήματα και όταν τα καταφέρεις παρε ένα ζευγάρι ενεργά 8ιντσα όπως αυτά. Θα εκπλαγείς απο την ένταση και το μπάσο που βγάζουν αυτά τα πραγματάκια. Ούτε ενισχυτές ούτε τίποτα. Την πηγή σου (λαπτοπ ή με ότι άλλο παίζεις) ένα ζευγάρι καλώδια και τα παραπάνω ηχεία. Θα είσαι υπερευχαριστημένος.

θέλω να ακούω 3 δρόμων ήχο...τέλος πάντων...εγώ έχω κάποια sanyo ... που δεν ξέρω μοντέλο ... έχω 2 που το καθένα έχει 2χ6,5" woofer , 1 midrange 4" και ένα τουίτερ και είμαι πολύ ευχαριστημένος...τα έχουμε 20 χρόνια περίπου μαζί με τον ενισχυτή και παίζουν ακόμα ...

Α παιδιά και όποιος ξέρει από sub για το αυτοκίνητο απαντήστε μου εδώ:http://avclub.gr/forum/showthread.php/149863-Subwoofer-Αυτοκινήτου?p=1057674235#post1057674235
Θέλω λίγη βοήθεια και εκεί...

Γνώμη μου. Ξέχνα τα sub, ξεχνά τις πατέντες. Μείνε για λίγο καιρό με αυτά που έχεις. Μάζεψε χρήματα και όταν τα καταφέρεις παρε ένα ζευγάρι ενεργά 8ιντσα όπως αυτά. Θα εκπλαγείς απο την ένταση και το μπάσο που βγάζουν αυτά τα πραγματάκια. Ούτε ενισχυτές ούτε τίποτα. Την πηγή σου (λαπτοπ ή με ότι άλλο παίζεις) ένα ζευγάρι καλώδια και τα παραπάνω ηχεία. Θα είσαι υπερευχαριστημένος.

+1000