Energa, Hellas Power, και λοιποί εναλλακτικοί πάροχοι Ηλεκτρικής Ενέργειας

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,467
Γλυφάδα
Προφανώς έχετε ακούσει για τους εναλλακτικούς παρόχους Ηλεκτρικής Ενέργειας. Προσωπικά ενημερώθηκα για την Energa από μια διαφήμιση που τυχαία διάβασα σε κάποιο έντυπο.

Γνωρίζετε εαν υπάρχει κάποιο κρυφό σημείο ή κάτι που πρέπει να προσέξουμε?
γιατί ότι διάβασα μου φαίνεται αρκετά δελεαστικό μια και υπόσχονται μια μείωση κατ' ελάχιστον 20% του τιμολογίου που λαμβάνουμε από τη ΔΕΗ.

Παρακαλώ τα σχόλιά σας...

Re: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Από το λίγο που έχω δει και εγώ ίσως συμφέρει για πολλές κιλοβατώρες. Εμένα με γρήγορους υπολογισμούς θα ήταν μια η άλλη. Έχε κατά νου ότι τα δημοτικά τέλη δεν είναι μέσα στα ποσά που σου λένε αλλά δεν παύουν να έρχονται ξεχωριστά σε άλλο λογαριασμό.

Επίσης λάβε υπόψην σου ότι οι λογαριασμοί που εκδίδουν είναι τριμηνιαίοι αντί του τετραμήνου που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ, και δεν μπορούν να γίνουν άμεσες συγκρίσεις. Εχουν γίνει αρκετά παράπονα από καταναλωτές.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=04/06/2011&id=281531

Απάντηση: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

μου ήρθε ο πρώτος λογαριασμός στην aegean power.

Έχω Γ22 παροχή.

Καμία διαφορά στη χρέωση αν συμπεριλάβουμε και τα δημοτικά τέλη που έρχονται κανονικά από τη ΔΕΗ.

θα περιμένω 2-3 μήνες ακόμα και...βλέπουμε.

Πάντως καμία σχέση αυτά που υπόσχονται με την πραγματικότητα...

Συνεπώς έρχεται ένας λογαριασμός για την ηλεκτρική ενέργεια από τον χχχ πάροχο και ένας από τη ΔΕΗ με χρέωση μόνο τα Δημοτικά τέλη. Τί γίνεται με την ΕΡΤ?

Ήμουν για περίπου 1 χρόνο στην Verbund, πριν πουληθεί από τα λαμόγια τους Αυστριακούς στην οικογένεια Φλώρου και μετονομαστεί σε Energa...

Στην αρχή όλα καλά και ωραία...Νόμιζα ότι θα είχα τη γενναία έκπτωση 15% που υποσχόταν η εταιρία (για 4μηνιαία κατανάλωση περίπου 2400 kW/h)...Τελικά, ποτέ δε κατάφερα να επιβεβαιώσω πραγματικά αυτή την υποτιθέμενη "έκπτωση" λόγω της μηνιαίας πληρωμής του λογαριασμού και των ελλιπών στοιχείων...Το μόνο που αναγραφόταν στο λογαριασμό ήταν κάτι σαν: "To κέρδος σας είναι 5,05 ευρώ σε σχέση με το τιμολόγιο της ΔΕΗ"...

Κάποια στιγμή ψάχνοντας τις χρεώσεις κιλοβαττώρας της energa και της ΔΕΗ (θα τις βρείς στο site της) διαπίστωσα ότι κοστολογεί τη κάθε κιλοβαττώρα με μια τιμή fix για όλες τις καταναλώσεις, ενώ η ΔΕΗ έχει τη σταδιακή τιμολόγηση, δλδ, άλλη τιμή για τις πρώτες 800 kW/h, άλλη τιμή από τις 800-1600, άλλη τιμή για 1600-2000 (αν θυμάμαι καλά), κλπ.

Ψάχτο!!!

Εκτός αυτού, η Verbund έκανε ότι αλλαγές στους όρους της σύμβασης ήθελε, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του καταναλωτή...Για παράδειγμα, ενώ όταν ξεκίνησα λάμβανα το λογαριασμό στο τέλος κάθε μήνα και είχα προθεσμία περίπου ενός μήνα μέχρι την εξόφληση, κάποια στιγμή βλέπω δυο λογαριασμούς μαζί! Δε μπορεί λέω, θα είναι λάθος...Μετά από πολύ κόπο, ενημερώθηκα (κάπως μπερδεμένα) ότι άλλαξε η ημερομηνία πληρωμής και έκδοσης των λογαριασμών και θα έρχονταν πλέον ο λογαριασμός κάθε 15 του μήνα. ΟΚ...No problem είπα... Έλα όμως που ο λογαριασμός που ερχόταν πλέον κάθε 15 του μήνα, έπρεπε να πληρώνεται και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα...

Τους έκραξα πολύ άσχημα (με απειλές, κλπ), αλλά δεν είχαν ούτε φόρμα παραπόνων, ούτε κάποιον σοβαρό υπεύθυνο για να απυθυνθείς!!!

Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε όταν αποφάσισα να γυρίσω στη ΔΕΗ ξανά...Για να μου επιστρέψουν 44 ευρώ που μου όφειλαν, μου έβγαλαν το λάδι κυριολεκτικά!!! Ήμουν συνεχώς στα τηλέφωνα και με αγνοούσαν επιδεικτικά λέγοντας μου: "την άλλη εβδομάδα" και "την άλλη εβδομάδα" μέχρι που πέρασαν 2 μήνες και κάτι, και τελικά από το ποσό που πιστώθηκε σε λογαριασμό μου (ήταν λέει ό μόνος τρόπος να πληρωθώ...), είδα ότι η τράπεζα είχε παρακρατήσει 4 ευρώ και κάτι, σαν έξοδα εμβάσματος ή δε ξέρω γώ τι...

Με τόση ταλαιπωρία και απαξίωση, τα είχα πάρει και έψαξα μέχρι και νομικούς τρόπους για να τους κυνηγήσω αλλά το σύστημα είναι μπ@@δέλο και δε βγάζεις άκρη...Υπουργείο Εσωτερικών, Γραμματεία Καταναλωτή, Ένωση Καταναλωτών, τα έψαξα όλα (και δεν ήταν για τα 44 ευρώ αλλά για το γαμώτο!)...

Η εμπειρία μου λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις, ήταν τραυματική κυριολεκτικά...-bye-

Re: Απάντηση: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας

Συνεπώς έρχεται ένας λογαριασμός για την ηλεκτρική ενέργεια από τον χχχ πάροχο και ένας από τη ΔΕΗ με χρέωση μόνο τα Δημοτικά τέλη. Τί γίνεται με την ΕΡΤ?

Η ΕΡΤ είναι στό λογαριασμό της ΔΕΗ...

καλά, κατάλαβα...

ας μείνουμε προς το παρόν στη ΔΕΗ, να βοηθήσουμε και το κράτος...

Τετραμηνιαίους λογαριασμούς ζητάει η ΡΑΕ απ' τους ιδιώτες

Συστάσεις για διαφάνεια στα τιμολόγια και για πληροφόρηση κατανοητή από όλους απευθύνει στις ιδιωτικές εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προκειμένου να «καθαρίσει» τα γκρίζα σημεία των λογαριασμών.
Στις εταιρείες που πουλάνε ρεύμα «α λα καρτ», δηλαδή διαθέτουν συγκεκριμένες ποσότητες ενέργειας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η ΡΑΕ συστήνει η περίοδος κατανάλωσης να συνάδει με τις περιόδους μέτρησης, ώστε να είναι δυνατή η εκκαθάρισή τους βάσει πραγματικών μετρήσεων.

Πρακτικά συστήνει στις εταιρείες να εκδίδουν λογαριασμούς κάθε τετράμηνο -όχι τρίμηνο όπως κάνουν κάποιες σήμερα- ώστε ο καταναλωτής να έχει τη δυνατότητα σύγκρισης.
Στο κείμενο με τις «Βασικές Αρχές Τιμολόγησης Ηλεκτρικής Ενέργειας» πού εξέδωσε χθες η ΡΑΕ επισημαίνεται επίσης ότι:

- Για προϊόντα όπου προσφέρονται εκπτώσεις θα πρέπει να διευκρινιστούν με απόλυτη σαφήνεια το ύψος της έκπτωσης και πού εφαρμόζεται αυτή, τα κριτήρια εφαρμογής της, η διάρκεια ισχύος της, καθώς επίσης οι όροι ακύρωσης ή άρσης της έκπτωσης.

- Η χρονική διάρκεια ισχύος των χρεώσεων θα πρέπει να είναι σαφής (π.χ. σταθερές χρεώσεις για ένα χρόνο), ενώ, ειδικά για συμβάσεις άνω του ενός έτους, πρέπει να περιλαμβάνεται διαφανής μεθοδολογία αναπροσαρμογής των χρεώσεων.

Φίλοι μου ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, οι πληροφορίες σας είναι πολύτιμες.

Έχω μεγάλες καταναλώσεις και σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να ερευνήσω το θέμα "εναλλακτικός ενεργειακός πάροχος".

Φαίνεται όμως, ότι είναι νωρίς ακόμα και θα πρέπει να περιμένουμε ώσπου να ωριμάσουν τα πράγματα. Οπότε οι δικές σας εμπειρίες με γλυτώνουν από αρκετό κόπο... :smile:

δεύτερος λογαριασμός της aegean περίπου 20% επάνω.

Για να σας προλάβω έλεγξα τον αντίστοιχο λογαριασμό της ΔΕΗ για το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι.

Η απάντηση της aegean: "μα η ΔΕΗ το τελευταίο δίμηνο έχει κάνει 3 αυξήσεις"

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δε μπορείς να συγκρίνεις εύκολα τους λογαριασμούς αν δεν έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο.

ΠΧ η τιμή της κιλοβατώρας στην ετζήαν είναι όντως χαμηλότερη αλλά τελικά βγαίνει πιο ακριβή (σε εμένα τουλάχιστον-Γ22).

Η άποψή μου είναι ότι η διαφορά είναι από...καθόλου μέχρι και αρκετά μείον (=πληρώνεις παραπάνω).

Ευχαριστουμε Στεργιο ,για την νεα ενημερωση.Το ουσιαστικο ,για τον καταναλωτη ειναι το ποσό πληρωμης σε ιδιες kwh,και οχι η επι μερους χρεωσεις

Μας γλίτωσες τόσο από ταλαιπωρία όσο κι από επιπλέον έξοδα...

δεύτερος λογαριασμός της aegean περίπου 20% επάνω.

Για να σας προλάβω έλεγξα τον αντίστοιχο λογαριασμό της ΔΕΗ για το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι.

Η απάντηση της aegean: "μα η ΔΕΗ το τελευταίο δίμηνο έχει κάνει 3 αυξήσεις"

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δε μπορείς να συγκρίνεις εύκολα τους λογαριασμούς αν δεν έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο.

ΠΧ η τιμή της κιλοβατώρας στην ετζήαν είναι όντως χαμηλότερη αλλά τελικά βγαίνει πιο ακριβή (σε εμένα τουλάχιστον-Γ22).

Η άποψή μου είναι ότι η διαφορά είναι από...καθόλου μέχρι και αρκετά μείον (=πληρώνεις παραπάνω).
Σαν την δεη που θα βρουμε βρε φιλε μου Στεργιο!!!-bye-

Mικρό το όφελος για οκιακούς καταναλωτές.

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η AEGEAN

Την αποχώρησή της από τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε η Aegean, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών στόχων και των προτεραιοτήτων της. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι πωλεί το εταιρικό της μερίδιο και αποχωρεί από...
την εταιρεία Aegean Power, η οποία από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει την εμπορική της δραστηριότητα με νέο εταιρικό σχήμα και ονομασία. Η εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι «αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους που εμπιστεύθηκαν και προτίμησαν την Aegean Power ως πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και εύχεται η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και με την νέα εταιρική ονομασία».

Μας ηρθε ο τελευταιος λογαριασμος (ΔΕΗ), περιοδος καταναλωσης απο 9/5/2011 εως 7/9/2011.

Καταναλωση ως εξης:
5107 kwh X 0,08174 = 417,45 ευρω
2315 kwh X 0,05400 = 125,45 ευρω (μειωμενο, νυχτερινο)
Συνολο 542,9

Ριχνοντας μια ματια στο site της hellasapower, βλεπω οτι υπαρχουν διαφορα "πακετα", και συγκεκριμενα αυτο που μαλλον μας κανει ειναι το Energy HomePack Unlimited με το οποιο συγκρινομενο με αυτο της ΔΕΗ:

- Για εως 5000kwh πληρωνεις 170 ευρω, και για καθε επιπλεον μεχρι τις 5400 0,189.
Αρα για 107kwh (oι παραπανω απο τις 5000) πληρωνω 20,33 ευρω (107 Χ 0,187)
Συν 170 για τις 5000, οποτε πεμε στα 192,33 ευρω.

Για το νυχτερινο, ειναι ιδιες οι χρεωσεις, 0,054 ανα kwh, δλδ και παλι 125,01

Συνολο με hellaspower, 192,33 + 125,01 = 317,34

Διαφορα, 225,56

Λεω να κανω ενα ραντευου μαζι τους....