Re: Energa και εναλλακτικοί πάροχοι Ηλ. Ενέργειας
Ήμουν για περίπου 1 χρόνο στην Verbund, πριν πουληθεί από τα λαμόγια τους Αυστριακούς στην οικογένεια Φλώρου και μετονομαστεί σε Energa...
Στην αρχή όλα καλά και ωραία...Νόμιζα ότι θα είχα τη γενναία έκπτωση 15% που υποσχόταν η εταιρία (για 4μηνιαία κατανάλωση περίπου 2400 kW/h)...Τελικά, ποτέ δε κατάφερα να
επιβεβαιώσω πραγματικά αυτή την υποτιθέμενη "έκπτωση" λόγω της μηνιαίας πληρωμής του λογαριασμού και των ελλιπών στοιχείων...Το μόνο που αναγραφόταν στο λογαριασμό ήταν κάτι σαν: "To κέρδος σας είναι 5,05 ευρώ σε σχέση με το τιμολόγιο της ΔΕΗ"...
Κάποια στιγμή ψάχνοντας τις χρεώσεις κιλοβαττώρας της energa και της ΔΕΗ (θα τις βρείς στο site της) διαπίστωσα ότι κοστολογεί τη κάθε κιλοβαττώρα με μια τιμή fix για όλες τις καταναλώσεις, ενώ η ΔΕΗ έχει τη σταδιακή τιμολόγηση, δλδ, άλλη τιμή για τις πρώτες 800 kW/h, άλλη τιμή από τις 800-1600, άλλη τιμή για 1600-2000 (αν θυμάμαι καλά), κλπ.
Ψάχτο!!!
Εκτός αυτού, η Verbund έκανε ότι αλλαγές στους όρους της σύμβασης ήθελε, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του καταναλωτή...Για παράδειγμα, ενώ όταν ξεκίνησα λάμβανα το λογαριασμό στο τέλος κάθε μήνα και είχα προθεσμία περίπου ενός μήνα μέχρι την εξόφληση, κάποια στιγμή βλέπω δυο λογαριασμούς μαζί! Δε μπορεί λέω, θα είναι λάθος...Μετά από πολύ κόπο, ενημερώθηκα (κάπως μπερδεμένα) ότι άλλαξε η ημερομηνία πληρωμής και έκδοσης των λογαριασμών και θα έρχονταν πλέον ο λογαριασμός κάθε 15 του μήνα. ΟΚ...No problem είπα... Έλα όμως που ο λογαριασμός που ερχόταν πλέον κάθε 15 του μήνα, έπρεπε να πληρώνεται και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα...
Τους έκραξα πολύ άσχημα (με απειλές, κλπ), αλλά δεν είχαν ούτε φόρμα παραπόνων, ούτε κάποιον σοβαρό υπεύθυνο για να απυθυνθείς!!!
Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε όταν αποφάσισα να γυρίσω στη ΔΕΗ ξανά...Για να μου επιστρέψουν 44 ευρώ που μου όφειλαν, μου έβγαλαν το λάδι κυριολεκτικά!!! Ήμουν συνεχώς στα τηλέφωνα και με αγνοούσαν επιδεικτικά λέγοντας μου: "την άλλη εβδομάδα" και "την άλλη εβδομάδα" μέχρι που πέρασαν 2 μήνες και κάτι, και τελικά από το ποσό που πιστώθηκε σε λογαριασμό μου (ήταν λέει ό μόνος τρόπος να πληρωθώ...), είδα ότι η τράπεζα είχε παρακρατήσει 4 ευρώ και κάτι, σαν έξοδα εμβάσματος ή δε ξέρω γώ τι...
Με τόση ταλαιπωρία και απαξίωση, τα είχα πάρει και έψαξα μέχρι και νομικούς τρόπους για να τους κυνηγήσω αλλά το σύστημα είναι μπ@@δέλο και δε βγάζεις άκρη...Υπουργείο Εσωτερικών, Γραμματεία Καταναλωτή, Ένωση Καταναλωτών, τα έψαξα όλα (και δεν ήταν για τα 44 ευρώ αλλά για το γαμώτο!)...
Η εμπειρία μου λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις, ήταν τραυματική κυριολεκτικά...